2010 Temmuz Anneleri : )

birara tarifleri yaz da bakalım nasılmış..kaydirigubbakcemile5

eşim geldi ben kaçaaaaaaaarr acıktım zaten iyice.cokacimcoook

kaç saat buraya bilecik? gelirsen evimde misafir edebilirim sizi.

otobüsle 5 saat canım dolandığı için arabayla 2 saat ay çok sağol canım ya bakalım bayramda gitmeyi düşünüyoruz eşimin nöbet olmazsa akrabası varmış bağcılarda oraya gideceğiz büyük ihtimalle

Geçen gün birisi simit tarifi yazdıydı kim yazdı unuttum o tarifi isteyecektim..Bileniniz varmı..

Haşhaşlı şekerpare
Un, tozşeker, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu, vanilya ve yumurtayı yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp, yuvarlayın. Sütte bekletin. Sütten alıp haşhaşa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın. Ilık şekerparelerin üzerine kaynar haldeki şerbeti gezdirin.

Malzemeler
1 kg. un
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr. margarin
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
5 adet yumurta
2 su bardağı süt
250 gr. haşhaş
Şerbeti için:
4 su bardağı su
1 kg. tozşeker

ohh ohh yapılan yemeklerede bakın maşallah ben bu saat oldu hala bışey yapmadm bnm sıpa tepmde gezıo cnku(

''Çok güzel oluyor buzluğa atıyorum misafir gelince ısıtıyorum'' demişti....Şimdi aklıma geldi yapayım diye ama tarif yazmadıydım..'

kızlar görüşürüz hoçakalın:)
kızım istiyo pc malum tatill,sadece tatillerde oturabiliyor:)
)

Gürsoy bu tarifi de deniyecem bakalım becerebilecekmiyim..

Geçen gün elmalı kurabiye yapayım dedim beceremedim..Saramadım hamuru yapıştı un koydum katı oldu sarılmadı en son çare turtaya çevirdim..İnsan beceriksiz olunca böyle oluyor herhal..benneyaptımki

Herşey yapıyorum bir bu elmalı kurabiyeyi yapamadım..Yuh bana..kaydirigubbakcemile3

canım bu tarif çok kolay hamur kendini topladı mı süte haşhaşa batır pişir sıcak serbet o kadar fazla yapıp şerbetini dökmeden buzluga at misafir gelince çıkar sıcak serbet hemen

canım bende yapıyorum elmalı kurabiye gül şekli veriyorum çok kolay aslında tarfi ama doğru tarifle yaparsan

bak birde bu tarifi dene
malzemeler:

-yarim paket margarin
-1 cay bardagi siviyag
-1 cay bardagi yogurt
-2 cay kasigi kabartmatozu
-2 paket vanilya
-aldigi kadar un
-ic harci ; 4 adet elma
-tarcin
-bir elma icin bir yemek kasigi seker
-uzeri icin ; pudra sekeri

yapilisi:

Elmalarin kabuklarini soyup,rendeliyelim.seker ile beraber elmalarimizi ocakta pisirelim.
Tarcini ilave edip karistiralim.
Ayri bir kapta hamurumuzu hazirliyalim.oda sicakliginda olan margarini sivi yagi iyice karistiralim.daha sonra yogurdu ilave edelim.
Vanilya, kabartmatozu, unu eleyerek ilave edip cok sert olmayan yumusak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzdan ceviz buyuklugunde bezeler alip elimizle yuvarlak acalim ve ortasina hazirladigimiz elmali harctan koyup karsilikli kenarlari ust uste gelecek sekilde kapatalim.onceden isittigimiz 180 dereceli firinda pembelesinceye kadar pisirelim.
Soguttuktan sonra uzerine bolca pudra sekeri serpelim

Eklentiler

• $c5b3e89c42f39ca20a04c19505e22acc_1267114996.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…