canım bu tarif çok kolay hamur kendini topladı mı süte haşhaşa batır pişir sıcak serbet o kadar fazla yapıp şerbetini dökmeden buzluga at misafir gelince çıkar sıcak serbet hemen
herkes kendini yemeye verdi heralde :) bende şimdi okudum geçmişi.
bende yarın için halleyli pasta yapıcam , çok hoşuma gidiyor. içinde çikolata var ya :)
kızlarrbnada koly elalı kek trifi vernnn..
ben milföyle yapıyorum. hem çok basit, hem de lezzetli.Gürsoy bu tarifi de deniyecem bakalım becerebilecekmiyim..
Geçen gün elmalı kurabiye yapayım dedim beceremedim..Saramadım hamuru yapıştı un koydum katı oldu sarılmadı en son çare turtaya çevirdim..İnsan beceriksiz olunca böyle oluyor herhal..benneyaptımki
Herşey yapıyorum bir bu elmalı kurabiyeyi yapamadım..Yuh bana..kaydirigubbakcemile3
elmalı kek
3 adet büyük Elma
- 1 avuç dolusu irice dövülmüş ceviz
- 1 Portakal Kabuğu Rendesi
- 1 çay kaşığı Tarçın
- 2 adet Yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 Su bardağı Un
- 1 paket Kabartma Tozu
- Vanilya
- Kabı yağlamak için Sıvı Yağ
Elmaların kabuğunu soyup fındık büyüklüğünde dilimleyin. Cevizleri dişe gelecek şekilde döverek ekleyin. Portakal kabuğu rendesini ve tarçını da ilave ederek karıştırın. Diğer tarafta üç yumurtayı şekerle iyice çırpın. Unu, kabartma tozunu,vanilyayı ekleyin. Elmaları bu karışımla birleştirip karıştırın. 20-25 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayın, kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırına verin. 15 dakika yani kek kabarana kadar 200 derecede; kek kabardıktan sonra 120 – 150 derecede 45 dakika kızartın. Bir bıçak yada en iyisi bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Soğuduktan sonra kalıbı ters çevirerek keki çı
ohoo bi sürü kişi var ama kimse konuşmuyo
ben konu açayım bari kaç yaşında evlendiniz ve kaç yaşında anne oldunuz bakalım?
ben 24 yaşında evlendim, 28 yaşında anne oldum
ben bilecik yollarını iyi biliirim 2sene boyunca git gel bir hal olmuştum
canım esenlerde mi ineceksiniz.hangi turla geliceksiniz.canım bilecikten ist a gidnce bağcılar a nasıl gidilir biliyor musun
benim kocam gelmedi daha yarın da nöbetçiyasakkelime
nasıl oluyo:uhm:
1 krem şanti hazırlayıp içine onlu pakette halleyler var onları kırıp, karıştıyorsun. üstünede çikolata sosu. içine isteğe göre, muz,fındık,ceviz eklenebilir. ben çok seviyorum, tadına herkes bayılıyor.. hemde pratik:) görüntüsüne googledan bakabilirsin. parçalı dondurma kıvamında gibi, sert olmuyor yani..
canım esenlerde mi ineceksiniz.hangi turla geliceksiniz.
bileckten ben buzlu yada ismail ayazla geliyorum .hiç bilmiyorum canım otobüse binip gidecez
bileckten ben buzlu yada ismail ayazla geliyorum .
bağcılar esenlere çok yakın. orda inin.
ordan da otobüsler vardır sanırımmetroda olcak ama tam bilmiyorum.
1 krem şanti hazırlayıp içine onlu pakette halleyler var onları kırıp, karıştıyorsun. üstünede çikolata sosu. içine isteğe göre, muz,fındık,ceviz eklenebilir. ben çok seviyorum, tadına herkes bayılıyor.. hemde pratik:) görüntüsüne googledan bakabilirsin. parçalı dondurma kıvamında gibi, sert olmuyor yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?