2010 Temmuz Anneleri : )

canım bu tarif çok kolay hamur kendini topladı mı süte haşhaşa batır pişir sıcak serbet o kadar fazla yapıp şerbetini dökmeden buzluga at misafir gelince çıkar sıcak serbet hemen

Bu hafta mutlaka yapacam..Tarif için sağol şeker..:1hug:

herkes kendini yemeye verdi heralde :) bende şimdi okudum geçmişi.
bende yarın için halleyli pasta yapıcam , çok hoşuma gidiyor. içinde çikolata var ya :)

elmalı kek
3 adet büyük Elma
- 1 avuç dolusu irice dövülmüş ceviz
- 1 Portakal Kabuğu Rendesi
- 1 çay kaşığı Tarçın
- 2 adet Yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 Su bardağı Un
- 1 paket Kabartma Tozu
- Vanilya
- Kabı yağlamak için Sıvı Yağ
Elmaların kabuğunu soyup fındık büyüklüğünde dilimleyin. Cevizleri dişe gelecek şekilde döverek ekleyin. Portakal kabuğu rendesini ve tarçını da ilave ederek karıştırın. Diğer tarafta üç yumurtayı şekerle iyice çırpın. Unu, kabartma tozunu,vanilyayı ekleyin. Elmaları bu karışımla birleştirip karıştırın. 20-25 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayın, kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırına verin. 15 dakika yani kek kabarana kadar 200 derecede; kek kabardıktan sonra 120 – 150 derecede 45 dakika kızartın. Bir bıçak yada en iyisi bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Soğuduktan sonra kalıbı ters çevirerek keki çı

ben milföyle yapıyorum. hem çok basit, hem de lezzetli.

kulağa çok lezzetli geliyo ...

buarada salatamı yaptım, elimi sürmüşken pilavı da hallettim. haşlama hazır. hadi gelin hep beraber afiyet olsun cokacimcoook

ohoo bi sürü kişi var ama kimse konuşmuyo
ben konu açayım bari kaç yaşında evlendiniz ve kaç yaşında anne oldunuz bakalım?
ben 24 yaşında evlendim, 28 yaşında anne oldum

19 da ewlendim.20 yaşında ilk oğlum oldu.24yaşındayım şimdi kızım oldu.allahımmm şu 5 seneye neler sığdırmışım bennakannehir

nasıl oluyo:uhm:

1 krem şanti hazırlayıp içine onlu pakette halleyler var onları kırıp, karıştıyorsun. üstünede çikolata sosu. içine isteğe göre, muz,fındık,ceviz eklenebilir. ben çok seviyorum, tadına herkes bayılıyor.. hemde pratik:) görüntüsüne googledan bakabilirsin. parçalı dondurma kıvamında gibi, sert olmuyor yani..

Son düzenleme:

güzel bende yapayım yarınolumunekankayizsmile

bileckten ben buzlu yada ismail ayazla geliyorum .
bağcılar esenlere çok yakın. orda inin.
ordan da otobüsler vardır sanırımmetroda olcak ama tam bilmiyorum.

tamam canım tşkler asıl öğrenmek istediğim harem de mi esenlerde mi ineceğimizdi gerisi buluruz alırlar bizi herhalde

hazır vanetta sandı bikaç misafirim onu.çok pratik ve kolay ayrıca da çok güzel tadııı:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…