2010 Temmuz Anneleri : )

merhaba. nasılsın?

ıyıyım canım.dün keremı düsürdük eltımın kızına dogum günü hedıyesı almak ıcın magazaya gıtmıstık tam kapıdan gırerken ana kucagından yüz üstü düstü cok kötü oldum agladı bıraz sustu kuzum.hemen hastaneye gıttıl bıraz basını yan tarafı sıstı dr bısey yok dedı.esımde cok suclandı sabaha kadar uyumadı.

geçmiş olsun canım. 4 aylık olmuş zor olmuyo mu ana kucağında taşımak?

esım tasıyordu aslında arabada tasıyoruz ama olacak varya bıde kemerde baglı dııldı aman aklınızda olsun kemerı takın anakucagının.

çok geçmiş olsun tatlım ya. olacağı varsa oluyo işte.

kizlar hepinize gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim

bu aksam ishal onleyici mama verdim yedirene kadar oldum

cocuk biberon tutamiyor nasil alistiririm fikri olan var mi

kasikla bir saatte yedi tukuruyor agzina verdigimi

biberonu sen tutunca da mı almıyo? ben mama verince kendim tutuyorum mecburen.

kızlar benim hani ayşe filan bahsetti ya bebişler dönüyomuş, bişeyleri tutabiliyomuş falan. benim kız hiç öyle şeyler yapmıyo.sadece yatarken kalkıp oturmaya çalışıyo. acaba benim kızın gelişiminde mi sorun var?

Baharcım sıkma canını canım en kısa zamanda iyileşir inşallah.Geçmiş olsun canım.Dualarım seninle.

esım tasıyordu aslında arabada tasıyoruz ama olacak varya bıde kemerde baglı dııldı aman aklınızda olsun kemerı takın anakucagının.

canım bununla geçmiş olsun..

aslında önermiyolar drlar ama azıcık pekmez filan mı sürsen

hani emziği alsın diye sürerler ya.

şilancım hemen aklına getirme öyle şeyler.

bak ilke de dönemiyo henüz ama sesli gülüyo hem de kahkaha atıyo.

bazı bebekler de sesli gülmüyo henüz.

her bebeğin gelişimi farklıdır, biri bir hafta geç döner, öteki daha önce tutmaya başlar...

bence karşılaştırma böyle şeyleri genel olarak diğer şeyler zamanında normalse takma...

biberonu sen tutunca da mı almıyo? ben mama verince kendim tutuyorum mecburen.

yok canim benim tutmaktan bahsettigim biberonu ememiyor

agzinda geveliyor ama emme isini beceremiyor

dilinin altina aliyor yanina aliyor ama yok damagina yapistiramiyor

selva canim bandirdim pekmeze ama pekmezi yaliyor gerisi yine gelmiyor

aslinda ilk dogdugu zamanlarda biberonu aliyordu avm ye gittigimizde veriyordum ama ne olduysa unuttu hayta

bende facedeyim kızlar artık...
oğlum ahmet uğurun facesiyle...
sanırım oğlumun diş belirtileri erken başladıı yaa aşırı huysuz
ankaradayız şu an annem baktıı taş gibi dioo damakları..

Son düzenleme:
herkese iyi aksamlar ben 2011 anne adayi olarak biseler sormak istedim... ben 4+4 oldum ama dum hafif bi kahverengi kanamam oldu.. bugun yok zannettim ama aksama dogru dunden birazdaha fazla kanamam ver... tabi dun doktora gittik cook ciddiye almamami ama agirlasirsa tekrar gitmemi istedi.... ayrica beni korkutan baska bisede vajinam acayip sisti.. kapsul kullaniyorum anu kullanmakta nerdeyse zorlaniyorum yani okadar sisti yarin tekrar doktora gidecez onuda soracam ama acaba bunun sebebi nedir.. ilkonce hamilelikten olabilir diye dusundum ama bukadar siskinlik normal olamaz biliyorummm... deneyimlerinize cook ihtiyacim var.. simdiden tesekkurler

Canım öyle düşünme,her bebeğin gelişimi farklı..bak benimkilerin de oturmakla alakaları yok henüz...
selvacım şeker ,reçel vs önermiyor dr lar ama pekmez için şöyle diyeyim dr umuz eğer mamayı almazsa çok az pekmez ilave edin mamasına dedi..Öyle veriyorum arasıra..
benim 2 kardeş çok farklı..mesela Almina yüz üstüyken sırt üstü dönüyor,Çınar da sırt üstünden yüz üstüne dönüyor..Çınar çok hareketli,sesli sesli gülüyor ,kahkahalar atıyor,aguluyor,Almina ise ender ses çıkartıyor gülerken,ender aguluyor..Çınar gece çok rahat uykuya dalarken Almina 1 e ,2 ye dek uyumuyor..

canım biberonu değiştirsen?
mesela bebedorun biberonu anne memesine çok yakın tasarlanmış güya. ben alırken öyle dediler. daha hiç denemedim gerçi de..
seninki nasıl bilmiyorum ama emzik gibi düşün, belki ucunu sevmemiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…