2010 Temmuz Anneleri : )

ayy kızlar bizde annemle onu konuşuyorduk şimdi oğluma biberonu tutturmaya çalışıyoduk zorla tutamıyo çocuk netten araştırcam bende..

bende öyle düşündüm. damaklı emziği gayet güzel emiyor. biberonu emmiyor. mamayı sevmedi diye mamada değiştirdik, yok.. biberon bakayım ben en iyisi..

evet ben de yarın eczanelere bakayım ...damaklı biberonu alırlar muhtemelen kuzular

ayy kızlar bizde annemle onu konuşuyorduk şimdi oğluma biberonu tutturmaya çalışıyoduk zorla tutamıyo çocuk netten araştırcam bende..

canım benim sıpalar biberona dokunup kavramaya çalışıyorlar ama kendi kendilerine havaya dikip içemiyorlar henüz.. daha erken zaten...

kilosu gayet iyi,ilk 3 ay sonrası kilo alımı yavaşlarmış..sağlıklı olması obez bir görüntüsü olmasından iyidir canım...:93:

maddie sen sağlık ocağındaki dr a değil,kendi çocuk doktorunuza güven hayatım...

çok teşekkürler kızlar..herkese iyi akşamlar..kuzey hastaymış,yeni okudum,geçmiş olsun baharcım..aras da biberon tutamıyo,arkadaşımda su alıştırma bardağı mı ne bişi görmüştüm,biberon yerine kullanabilirim lazım olursa demiştim...yakında varsa bir dene istersen..

canım benim sıpalar biberona dokunup kavramaya çalışıyorlar ama kendi kendilerine havaya dikip içemiyorlar henüz.. daha erken zaten...

yok canım öyle değil senin kuzucuklara 41 kere maşallah zaten...
bizimki ağzına sürmüyo sütüm yetmiyo artık aç ek mama wermeye çalışıyoruz tutamıyo ağzıyla malesef

canım kastettiğin suluk sanırım ama suluk için çok erken daha..bardaktan içmeye alıştımak için kullanıyor o..
yok canım öyle değil senin kuzucuklara 41 kere maşallah zaten...
bizimki ağzına sürmüyo sütüm yetmiyo artık aç ek mama wermeye çalışıyoruz tutamıyo ağzıyla malesef

canım benim sıpalar ilk başka aventin yavaş akımlı biberonunu kullandılar..ama şimdi avetin biberonunu da istemiyorlar dilleri ile itiyorlar..orta akışlıyı bir süre aldık ,ondan da sıkıldılar..şimdi nuk biberon ve damaklı biberon başlıkları ile veriyoruz..sorun kalmadı böylece..damaklı biberonlar anne memesi gibi,seviyorlar..

ayyy 1 saat oldu geçmişi okuyorum. aancak bitirdim.. simdi de uykum geldi.

nuby'nin anne gögsü şeklinde biberonu var joker de satılıyor. ucu anne memesi şeklinde yumuşak bebek daha kolay alabılır. onu deneyebılırsınız. normal biberonu her bebek diline yapıştırıp çekemıyor ama bunu çekebılır.denemekte fayda var

hasta olan bebeşlere ve annelere geçmiş olsun...

bugun hava güzeldi. ilk defa kanguruyla kızımı dışarı çıkardım. gezmeye gıttık. rahattı. arabadan daha ıyı geldi bana.yakın mesafede ıyı oldu.

bebım kızda hala dönemedi tembelim benım:))

sadece biberon emziği satılıyor, onu biberona takar deneriz. bende emrak ettim,alıcam yarın..kaşıkla zor oluyor içse lıkır lıkır biberonla keşke :)

küvezde biberonla veriyorlardı..evde kaşıkla denedim olmadı...sulu gıdaları kaşıkla vermek ölüm gibi..çok zor..mamaları hep biberonla verdim..sütüm yetersiz olduğu halde memeyi hiç reddetmediler..üstelik küvezde ilk biberonla alıştıkları halde...şimdi anca meyve pürelerini kaşıkla verebiliyorum..O da çok zor oluyor..Kafaları sabit tutmuyorlar ki ,fır fır döndürüyorlar aniden..ağız çevresi mama oluyor,sürekli silmek zorunda kalıyorum..

Son düzenleme:
makinada kızımın çamaşırları var aslaya o kadar üşeniyorum ki(

sizler ayrımı yuıkıyorsunuz bebişinizin çamaşırlarını ben ayrı yıkıyorım. mikrop kapar falan diye. birde bebek deterjani aldım

evet çok zor yaa, çay kaşığı ile veriyorum. gıdım gıdım. arada akıtıyor tabi, önlük takmama rağmen bütün yaka boyun mama oluyor. her mama denememizden sonra üst baş değişiyor, boyun yüz siliniyor :)) mamada koyu kıvamlı değil toparlayamıyorsun direkt akıyor süt gibi.. şu biberon olayını bi halletsem iyi olacak.. işin ilginci anne sütü sağıp denemiştim, cok cok emip içmişti. benimkinin biberonla değil mamaylada olabilir derdi. almıyor dedim zaten dr.a, zorlama dedi.. aç olsa içer diyorum ama ı ıh, bugün 60 ml verebildim kaşıkla. sonra istemedi..

Son düzenleme:
kızlar ek gıdalara başladınızmı

bi kez elma bi kez de mandalina suyu sıktım ağzına bikaç damla..memeye böyle tepki vermez :) çok sevdi sıpa :) akşam babasına söyledim,limon deneyelim bakalım yalayınca yüzünü buruştucak mı dedi..denedik korka korka,aa limonu nasıl yalıyo,dondurma gibi :)onu da sevdi kerata..

sorunu mama ile o zaman..mama değişikliği yap istersen..ya da dr umun önerdiği gibi çok az pekmez ilavesi yap...çay kaşığı ile vermiyorum mama kaşığı ile veriyorum..çay kaşığı canını acıtabilir çünkü..damağını falan çizer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…