2010 Temmuz Anneleri : )

bana da geldi 2 gün önce ama o 2 yaşından sonra yeteneğini keşfetmek için bi kitapmış biraz baktım da ben...

kızlar Tv de seda sayanın programında İbrahim Saraçoğlu diyor ki:

tuzlu ve nişastalı gıdalar, maydanoz, nane,turşu sütü azaltırmış..

Beyaz üzüm, beyaz tahin helvası, dut kurusu,incir arttırırmış.

Son düzenleme:
benim kızımda şu sıralar günde en az 700 ml en fazla 900 ml sadece anne sütü içiyor..
genelde tek bir seferde 120 ml veriyorum..

sağıyorsun sanırım ml olarak bildiğine göre..
Ben de sadece anne sütü veriyorum ama kaç ml çıkıyor hiç bilmiyorum hiç sağmadım..

haydaaa hamileler ilk 3 ay nar suyu içmesin düşük olabilir diyor..
ben geçen sene ilk 3 ay hep nar suyu içtim kışın..

canım bide dereotu onuda söylemişti ben denedim gerçekten çok süt yapıyor..

evet maydanoz ve turşu yemiyorum hiç duyduğumdan beri. ama diğerlerini şimdi duydum..

neyse yine de çevremizde hamile olanlara söyleyelim de nar suyundan uzak dursunlar ben bilmiyordum şahsen.

ben de burada okuyup hamileliğin başlarında nar suyu içmiştim ama tansiyonumu düşürmüştü,midem bir tuhaf olmuştu..zaten normalde tansiyonum düşük...Şimdi de pek fazla içemiyorum nar suyunu nedense...

sağıyorsun sanırım ml olarak bildiğine göre..
Ben de sadece anne sütü veriyorum ama kaç ml çıkıyor hiç bilmiyorum hiç sağmadım..

Evet canım, sağıyorum.. Benim kızım ememedi bir türlü.. Daha önce anlatmıştım (mastit vs problemler yaşamıştım).. Şimdilik böyle devam ediyoruz.. Ama süt konusunda en başından beri sağan bir anne olarak şöyle bir ipucu verebilirim herkese:

Süt verimi dümdüz bir eğride seyretmiyor.. Bazı dönemler az, bazı dönemler çok oluyor..
Mesela Ekim ayı benim için süt açısından çok verimsizdi. Hatta kesin bundan sonra sütüm kesilecek diye düşünmeye başlamıştım. Saatlerce pompaya bağlı kalıyordum. Eğer derin dondurucuda sütüm olmasaydı mama vericektim..
Ağustosta sağdığım sütleri Ekimde bitirdik. İyi ki zamanında poşet alıp fazla sütümü saklamışım.
Mesela geçen aya göre bugünlerde de süt verimimiz arttı. Şimdi gene 2-3 günde bir derin dondurucuya atıyorum..
Allah hepimizi süt konusunda nazarlardan saklasın çünkü söz konusu olan bebeklerimiz...
Hepinize kolay gelsin..

canım bebişine kaç saatte bir ne kadar süt veriyorsun

Slm..Bende hamileliğim başında nerdeyse hergün nar yedim..Hiç sıkıntımda olmadıydı..Narın adet söktürücü özelliği varmış, ben henüz adet olmadım hergün nar yesem adet olurmuyum ki..:26:
Atık bende adet olsam ne iyi olurdu..

canım bebişine kaç saatte bir ne kadar süt veriyorsun

Kızımın keyfine göre veriyorum desem...
Bazen 3 saati bulur bazen 2 saati.. Ama günde en az 7-8 öğün besliyorum.. (Ayrıca ne kadar içtiğini şansa bırakmamak içinde not alıyorum kağıda hem sağdığımı hem içirdiğimi... Böylece kızımı ve sütümü daha iyi gözlemleyebiliyorum.)
Mesela bugün;
02.30 da 120 ml
07.30 da 120 ml
10.00 da 120 ml
11.30 da 100 ml
14.00 da 120 ml süt içti.

Benim kızım genelde 1 öğünde 120 ml süt içer. Fazla içemiyor,diliyle dışarı atıyor biberonun emziğini.. Şu sıralarda günde 700-900 ml süt içiyor. Ayrıca geçen ayda 850-900 gr kilo aldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…