2010 Temmuz Anneleri : )

Bir ara birisi maydanoz süt yapıyor demişti burda yanlış hatırlamıyorsam, Nerdeyse günde yarım bağ maydanoz yedim, tam tersi azaltıyormuş iyiki azalmamış..:89:

Dün akşam oğluma kavanoz mama verdim sevdi yarsını yedi. Patates,havuç,pirinç püresi karışımıydı..Bi de orman meyveleri aldım ama onu henüz vermedim..
Kızım pek sebze yemeyi sevmiyor onu için oğlumu mümkün olduğunca sebze yedirmeye alıştıracam..Yemek yerken ekmeğin sert kısmını yemek suyuna batırıp ağzına tutuyorum emiyor yoğurttu da aynı şekilde yapıyorum değişik tatları tattırıyorum ileride zorlanmamak için...

yemene içmene dikkat ediyorsun sanırım ekstra yediğin birsey var mı .. benım o kadar sütüm cıkmaz. benım kızda 3 -5 dakıkadan fazla kalmıyor memede zaten o da 120 ml etmıyordur. kaç kılo bebişin?

yemene içmene dikkat ediyorsun sanırım ekstra yediğin birsey var mı .. benım o kadar sütüm cıkmaz. benım kızda 3 -5 dakıkadan fazla kalmıyor memede zaten o da 120 ml etmıyordur. kaç kılo bebişin?

Sadece sabah kahvaltımı krallar gibi yapıyorum. Yumurta, peynir, zeytin muhakkak bal,yayık tereyağı ve kızarmış ekmek üçlüsü (vazgeçilmezim) vs.. Öğlen muhakkak sebze yemeğim ve meyvem mesela bugün pırasam var.. Akşamda genelde süs olsun diye oturuyorum sofraya desem yeridir Ana yemekten az, salata yoğurt varsa dilediğim kadar yiyip kalkıyorum. Ama doyuruyorum karnımı. Aç gezmiyorum. Abur cubur derseniz günde 1-2 dilim varsa ev yapımı kek, kurabiye, patates salatası vs yanında çay,süt,salep,kahve ne canım çekerse beraber içiyorum, yiyorum.

Ama kızlar tecrübeyle sabittir ki çok güzel beslensem de MORALİM YOKSA SÜTÜM HEMEN AZALIYOR.. O yüzden moralimi her zaman tüm olumsuzluklara karşı yüksek tutmaya çalışıyorum. Evde durmuyorum. Güzel havalarda kızımı kanguruya atıp yürüyüşe,gezmeye,alışverişe çıkıyorum...

Kızım Zeynep şu an 6 kilo.. Kilosundan ziyade sağlığı ve benim onun yüzünde gördüğüm gülücükler önemli benim için

slm efim. sen sütünü buz dolabinin buzluguna mı atıyorsun yoksa ayrı bi derin dondurucu mu var. ben buzluga attıgım süte güvenemiyorum nedense. bi kere atmıştım bi ay önce. dün stüm azdı buzluktan çıkarayım dedim. ama içime sinmedi tadına baktım bozuk gibi bi tadı vardı bende döktüm. sen ne şekilde saklıyorsun

bugun pırasam var demişsin ya. sütün tadını değiştiriyor olabılır mı pırasa dünde ben yapmıştım akşam yedim bugun benım kız meme almak istemıyor. öyle bırsey duymuştum

benim oğlum artık kahkaha da atmaya başladı. sizinkiler ne alemde. bi de bu ara yeni bişey öğrendi. çığlık atıyo sürekli. hoşuna gidiyo kendi sesi heralde. bi bağırıyo bütün evi inletiyo edepsiz:)

normal dolapta dondurucu kısmına koymadan 1 hafta saklanıyor dıye duymuştum. 5 .gün baktım kesik kesikti döktüm bende

-21 derecede buzdolabımın derin dondurucusunda saklıyorum. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım..

dün kızımla misafirliğe gıttık. ayy bi çiglık atıyor ki sorma. arkadaşımla birbirimızı duyamıcaz yakında. cok komık. insanın gülesi gelıyor.

bence seslerını keşfediyorlar ve süreklı çıglık atıyorlar. birşey degıl bogazı tahriş olacak.

bugun pırasam var demişsin ya. sütün tadını değiştiriyor olabılır mı pırasa dünde ben yapmıştım akşam yedim bugun benım kız meme almak istemıyor. öyle bırsey duymuştum

Ben öyle birşey yaşamadım. Her hafta, 2 haftada bir zeytinyağlısını yapıp bol limonlayıp yerim

Kızlar birde birşey söylemek istiyorum..
Benim kızımında ara ara biberonu reddettiği, bir taraftan içmek isteyip bir taraftan kafayı sağa sola çevirdiği, biberonu diliyle iterek ıkınıp sıkındığı, ağladığı, kıpkırmızı olduğu zamanlar olabiliyor.. Ya diyorum kızım ne oluyor sana böyle inanın kucağımda biberonla beslerken zor zaptettiğim zamanlarda olabiliyor. Ama zamanla geçiyor bu durumlar..

ipekböcüğüm, biz aktardan nar çiçeği alıyoruz.
kuru koyu pembe küçük küçük yaprak halinde.renginin parlak olmasına dikkat et.
su bardağına 5-10 yaprak koyup üstüne kaynar su koyuyosun, 1,2 dk bekletip istersen şekerle içiyosun.
asıl bu yaklaşan adeti söktürür ve ağrısız sancısız geçirirsin.
normalde de güzel bir çaydır ben severek içerim...

Benim şu an olsa olsa 1 günlük toplam anne sütüm 120 cc anca ya vardır ya yoktur..Hatta daha da az olabilir..Ama anne sütü verdiğimde de doyuyorlar 1-2 öğün de olsa..Anladığım kadarıyla anne sütünün çok olmasından ziyade yağlı ve doyurucu olması önemli..Ancak sütüm yeterli olsaydı mama vermeyi düşünmezdim..Mecburum yani mama takviyesine..

ay ben birşey vermiyorum ya..
doktor ver dedi mi sen mi kendin başladın kavanozlara falan?

ben akşam pırasa yedim biraz önce de yedim..

bizimki de gülüyor o şekilde.
konuşmak da istiyor birşekilde hatta zorlamadan boğazına tükürük kaçıyor öksürüyor..

mecbursun canım ..napıcan başka..

Deniz dr demedi..Herzaman vermiyorum sadece beni emiyor 2 kere verdim.yedi..Mama yesede beni emiyor..Şimdiden değişik tatlara alışsın istiyorum 6 ay sonra biraz zor oluyor diye düşünüyorum sık olmasa arada vermeyi düşünüyorum..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…