Kızımın keyfine göre veriyorum desem...
Bazen 3 saati bulur bazen 2 saati.. Ama günde en az 7-8 öğün besliyorum.. (Ayrıca ne kadar içtiğini şansa bırakmamak içinde not alıyorum kağıda hem sağdığımı hem içirdiğimi... Böylece kızımı ve sütümü daha iyi gözlemleyebiliyorum.)
Mesela bugün;
02.30 da 120 ml
07.30 da 120 ml
10.00 da 120 ml
11.30 da 100 ml
14.00 da 120 ml süt içti.
Benim kızım genelde 1 öğünde 120 ml süt içer. Fazla içemiyor,diliyle dışarı atıyor biberonun emziğini.. Şu sıralarda günde 700-900 ml süt içiyor. Ayrıca geçen ayda 850-900 gr kilo aldı.
yemene içmene dikkat ediyorsun sanırım ekstra yediğin birsey var mı .. benım o kadar sütüm cıkmaz. benım kızda 3 -5 dakıkadan fazla kalmıyor memede zaten o da 120 ml etmıyordur. kaç kılo bebişin?
Kızım Zeynep şu an 6 kilo.. Kilosundan ziyade sağlığı ve benim onun yüzünde gördüğüm gülücükler önemli benim için
Evet canım, sağıyorum.. Benim kızım ememedi bir türlü.. Daha önce anlatmıştım (mastit vs problemler yaşamıştım).. Şimdilik böyle devam ediyoruz.. Ama süt konusunda en başından beri sağan bir anne olarak şöyle bir ipucu verebilirim herkese:
Süt verimi dümdüz bir eğride seyretmiyor.. Bazı dönemler az, bazı dönemler çok oluyor..
Mesela Ekim ayı benim için süt açısından çok verimsizdi. Hatta kesin bundan sonra sütüm kesilecek diye düşünmeye başlamıştım. Saatlerce pompaya bağlı kalıyordum. Eğer derin dondurucuda sütüm olmasaydı mama vericektim..
Ağustosta sağdığım sütleri Ekimde bitirdik. İyi ki zamanında poşet alıp fazla sütümü saklamışım.
Mesela geçen aya göre bugünlerde de süt verimimiz arttı. Şimdi gene 2-3 günde bir derin dondurucuya atıyorum..
Allah hepimizi süt konusunda nazarlardan saklasın çünkü söz konusu olan bebeklerimiz...
Hepinize kolay gelsin..
Sadece sabah kahvaltımı krallar gibi yapıyorum. Yumurta, peynir, zeytin muhakkak bal,yayık tereyağı ve kızarmış ekmek üçlüsü (vazgeçilmezim) vs.. Öğlen muhakkak sebze yemeğim ve meyvem mesela bugün pırasam var.. Akşamda genelde süs olsun diye oturuyorum sofraya desem yeridirAna yemekten az, salata yoğurt varsa dilediğim kadar yiyip kalkıyorum. Ama doyuruyorum karnımı. Aç gezmiyorum. Abur cubur derseniz günde 1-2 dilim varsa ev yapımı kek, kurabiye, patates salatası vs yanında çay,süt,salep,kahve ne canım çekerse beraber içiyorum, yiyorum.
Ama kızlar tecrübeyle sabittir ki çok güzel beslensem de MORALİM YOKSA SÜTÜM HEMEN AZALIYOR.. O yüzden moralimi her zaman tüm olumsuzluklara karşı yüksek tutmaya çalışıyorum. Evde durmuyorum. Güzel havalarda kızımı kanguruya atıp yürüyüşe,gezmeye,alışverişe çıkıyorum...
slm efim. sen sütünü buz dolabinin buzluguna mı atıyorsun yoksa ayrı bi derin dondurucu mu var. ben buzluga attıgım süte güvenemiyorum nedense. bi kere atmıştım bi ay önce. dün stüm azdı buzluktan çıkarayım dedim. ama içime sinmedi tadına baktım bozuk gibi bi tadı vardı bende döktüm. sen ne şekilde saklıyorsun
slm efim. sen sütünü buz dolabinin buzluguna mı atıyorsun yoksa ayrı bi derin dondurucu mu var. ben buzluga attıgım süte güvenemiyorum nedense. bi kere atmıştım bi ay önce. dün stüm azdı buzluktan çıkarayım dedim. ama içime sinmedi tadına baktım bozuk gibi bi tadı vardı bende döktüm. sen ne şekilde saklıyorsun
benim oğlum artık kahkaha da atmaya başladı. sizinkiler ne alemde. bi de bu ara yeni bişey öğrendi. çığlık atıyo sürekli. hoşuna gidiyo kendi sesi heralde. bi bağırıyo bütün evi inletiyo edepsiz:)
bugun pırasam var demişsin ya. sütün tadını değiştiriyor olabılır mı pırasa dünde ben yapmıştım akşam yedim bugun benım kız meme almak istemıyor. öyle bırsey duymuştum
Dün akşam oğluma kavanoz mama verdim sevdi yarsını yedi. Patates,havuç,pirinç püresi karışımıydı..Bi de orman meyveleri aldım ama onu henüz vermedim..
Kızım pek sebze yemeyi sevmiyor onu için oğlumu mümkün olduğunca sebze yedirmeye alıştıracam..Yemek yerken ekmeğin sert kısmını yemek suyuna batırıp ağzına tutuyorum emiyor yoğurttu da aynı şekilde yapıyorum değişik tatları tattırıyorum ileride zorlanmamak için...
bugun pırasam var demişsin ya. sütün tadını değiştiriyor olabılır mı pırasa dünde ben yapmıştım akşam yedim bugun benım kız meme almak istemıyor. öyle bırsey duymuştum
benim oğlum artık kahkaha da atmaya başladı. sizinkiler ne alemde. bi de bu ara yeni bişey öğrendi. çığlık atıyo sürekli. hoşuna gidiyo kendi sesi heralde. bi bağırıyo bütün evi inletiyo edepsiz:)
Benim şu an olsa olsa 1 günlük toplam anne sütüm 120 cc anca ya vardır ya yoktur..Hatta daha da az olabilir..Ama anne sütü verdiğimde de doyuyorlar 1-2 öğün de olsa..Anladığım kadarıyla anne sütünün çok olmasından ziyade yağlı ve doyurucu olması önemli..Ancak sütüm yeterli olsaydı mama vermeyi düşünmezdim..Mecburum yani mama takviyesine..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?