meyve suyunu biboronlamı veriyorsunuz ben kaşıkla veriyorum zaten bir-iki kaşık vermeye başladım ben ama dr. ve ana sağlıktaki hemşire sakın birşey verme' sadece anne sütü, sadece anne sütü' diyorlar bir tarafatr korkuyorum ek gıda geçmek zor olur diye vermek istiyorum bir tarafatan da annem memeyi bırak başlatma diyor ne yapacağım bilmiyorum
bılmıorum yaaılk zamanlaralıodu nuk dmaklı başkamı denesem acaba dedığın gbı tatlıyada batırıyorum bazen yıne almıyorr
bıde gunduzlerı hıç uyumuyor sabah 8 akşam 11 ayakta oyalamakzor oluyo cok emzık alsa belkı ıı olurduu(
sütün yeterli ise neden ek gıdaya geçeceksin?
bebeğin az mı kilo alıyor canım?
bana zayıf gibi geliyor ama ana sağlıkta ortalama değerde kilosu dediler. ama sonra gıdalara geçiste sorun yaşasın istemiyorum burada bir çok kişi başlamış meyve suyu falan vermeye yanlışmı düşünüyorum acab suyu bile zorla veriyorum.
evet canım bence denemende fayda var. çünkü emzik ciddi anlamda kurtarıcı oluyor çoğu zaman.. ben ilk 1 ay vermedim zaten çabuk yoruluyor enerjisini ona harcamasın diye. sonra aldırana kadar canım çıktı. ama nihayet avent i aldı kızım.
kilo alımı iyiyse ve bebek huysuz değilse sütün yetiyor demektir canım. ve kesinlikle en az ilk 4 ay sadece anne sütü öneriyor doktorların çoğu. 4. aydan sonra yavaş yavaş başlatıyorlar ek gıdalara.
hatta ilk 6 ay sadece anne sütü deniyor ama bencede 4. aydan sonra ufak ufak tattırmak lazım... yiyeceklere aşinalığı olsun sonra yemiyorlar hiçbirşey çünkü.
benim kızımda gerçek anlamda . aydaa emzik kullanmaya başladı biz nuk kullanıyoruz evde fazla kullanmıyorum ama uykuya geçerken yada dışarıda çok fayası oluyor. damaklı kullanıyoruz bizde
evet bende aynen senin gibi düşünüyorum bir çok arkadaşımın başına geldi sadece anne sütünü bende destekliyorum ama arada farklı tatlar tattırmak lazım sonra yemek yeme yemem gibi sorunları oluyor.
iyi geceler kızlar,
benim kıza yaklaşık 6 tane emzik denedik. silikon , kauçuk, damaklı, damaksız. sadece şu eski bakkal emzikleri var ya.onu kabul etti. o da kayboldu. şimdi arıyorum bulamıyorum. kafayı yiycem.
biz ek gıdaya geçmedik.soğutulabilen damaklardan aldım. onunla da çok ilgilenmiyor.
iyi geceler shelan:)
nubby nin o emziklerden çeşitleri var canım. bak istersen bi...
umarım bulursunuz emziğini valla, onsuz zor...
yok nazocum ya,kauçuk ve damaksız olucak
ne markada buldun sen onu? ben hiç öyle emzik görmedim
ben bulmadım. bi ablam pazardan önlük almıştı dora'ya. ucunda sallanıyodu.hatta ilk etapta çöpe atmayı düşünmüştüm. bakkal emziği de derler.
evet evet bildim bende :)
kuşa bak ayol ala ala hangisini almış:))))
evet biberonla veriyorum ,ama her gün vermiyorum..kaşıkla çok zor vermek..sütün yeterliyse anne sütüne devam etmen daha iyi olur..biz prematüre doğumlu olduğumuz için en başından itibaren mama takviyesi ile başladığımız ve anne sütü yetersiz olduğu için erken başlıyoruz canım..meyve suyunu biboronlamı veriyorsunuz ben kaşıkla veriyorum zaten bir-iki kaşık vermeye başladım ben ama dr. ve ana sağlıktaki hemşire sakın birşey verme' sadece anne sütü, sadece anne sütü' diyorlar bir tarafatr korkuyorum ek gıda geçmek zor olur diye vermek istiyorum bir tarafatan da annem memeyi bırak başlatma diyor ne yapacağım bilmiyorum
evet zor..kendi açımdan söyleyecek olursam günlerce evden çıkmadan durabilecek kadar sabır gerektiriyor...hayatımı onlara adadım......Arkadaşlar!özellikle ikinci çocuğunu doğuranlar ööööfffff yani birden fazla çocuğu olanlar sahi çok m zor ikisiyle uğraşmak?siz nasıl karar verdiniz bi de kaç yıl var aralarında.hamilelikleriniz benzer mi geçti?
ilk gün ağır döndü,şimdi maşallah sırtüstü koyarkoymaz hızlıca yüzüstü dönüyor..kızlar geçmişi okuyım dedim yetişemedim.
meda canım geçmiş olsun
bebeklerin gelişiminden bahşedilmiş.benim kızım da emzigi tutuyor çıkarıyor.ve takadabiliyor.sadece parmanda takılıyor.biberonunu bırakıyorum kendi içiyor.zaten dönmeye 10-15 gün önce başlamıştı.yüz üstü yatmıyor ama bizim kız.alıştırmaya çalışıyorum yok.kıyamet kopuyor.bzı cins huyları var.ana diiznde yatıyor tüm gün.uyudugunda gece 12 den önce yatagına götürürsem kalkıyor ağlıyor.eger 12 de götürürsem ağlamıyor devam ediyor uykusuna.çok garip bu bebişler
almina oğluna çok güldüm ya.yerim ben onu.nasıl sinirleniyor.bizim kız hiç sinirlenmiyor zaten çabuk dönüyor.ama seninki daha eğlenceli ya çok güldüm:))maş 41 kere Allah nazarlardan korusun bebiklerimizi
bugün çok ağladı.dışarı çıktık.kuzenim ameliyat olmuştu.onu ziyaretegitmiştik gelirkentakside kıyameit kopardı.eve geldik rahatladı kızım.
ben manuel süt pompası almıştım onla sağmaya çalıştımda sütümü hiç çıkmıyr.acab apompadan mı benim kızım ne kadar anne sütü alıyor bilmiyorum.
kuzenimin de kızı var 8 aylık on kilo taşıyamadım çoçugu.bide bebiş beni çok sevdi.habire bana gelmek istedi.onla ilgilenmekden kızımla zor ilgilendim.çokda ağırdı blim koptu:))
yazmayı unutmuşum benimde kızımın emzik sürekli ağzında uyanıkken.deirn uykuya daldığında kendi atıyor.yoksa aldıgımda ağlıyor
merhaba arkadaşlar;
tecrübel olduğunuz için size danışmak istiyorum..5+3 haileyim dün gece söylemesi ayıp börek yemiştim,yedikten bir süre sonra midemde çok feci ağrı ve gaz oluştu..belki iyi gelir diye süt içip yattım ama şuan halen midem ağrıyor..sizin önereceğiiz birşeyler var mı?
merhaba canım,
süt de gaz yapar o yüzden ağrıyodur miden.
ilk üç ay ilaç önermiyo drlar sıcak birşeyler iç, hala gazın varsa yürüyüş yap ya da merdiven inip çık:)
geçmiş olsun.:94:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?