bebeklerinize kim bakıyor arkadaslar?ve çalışmak sizce bebekle çokmu zor ben ev hanımıyım su an ama çalışmayı düşünüyorum yaza dogru
peki bunun altından nasıl kalkıyor çalışan anne demek ölümmü demek hep evde kalmakmı lazım çocuk olunca
oğlumun ilk kelimesini açıklıyoruz teyzeler..
"Hammmm"...
peki bunun altından nasıl kalkıyor çalışan anne demek ölümmü demek hep evde kalmakmı lazım çocuk olunca
merhaba canım çalışan bir anne olarak sorularını yanıtlayayım.kızım tam 3 aylıktı çalışmaya başladım yani bir ay oluyor.kızıma alt komşum bakıyor
.bana çok zor geldi çalışan anne olmak.hiçbir şeyi tam yapamıyorum.herşey yarım yamalak.öğretmenliğim eskisi gibi değil,yapmam gereken işleri bitiremiyorum.eve iş getirmeyeceğin bir iş olursa daha kolay olur bence çalışmak ama bizde öyle değil.200 tane yazılıyı elim değip de okuyamadım 1 haftadır.ancak 80 tanesi bitti.evrak olayı bitmiyor hiç.
ev desen aldı başını yürüdü.derin temizlik misafir geleceği zaman yapıyorum ancak normalde ancak süpürebiliyorum ve lavabo banyo temizliği.ama yemek yapmayı hiç aksatmıyorum yemeksiz bir akşam geçirmedik şimdiye kadar.bu da dinlenmeye fırsat kalmadan işe girişmek demek.geldiğimde kızım uyanık oluyor.1 saat oyalayıp sonra uyutuyorum sonra doğruuu mutfaga.işim bittiğinde eşim gelmiş oluyor zaten.
geçen gün eşime dedim ben mi çok beceriksizim hem çalışıp hem anne olmak konusunda diye.eşimde yardım eder sağolsun ama buyurmak lazım :90:
madem bu kadar zor çalışma o zaman diye düşünenler olursa şunu da belirteyim daha 15 aylık evliyiz,iğneden ipliğe herşeyimizi kendimiz yaptık,düğün ,takı,mobilya vs.bu yüzden de daha bitmemiş düğün borçlarımız var .1 yıl daha kredi borcu ödeyeceğiz :84:
off çok yazdımmm ama durum böylee
canım Allah yardımcın olsun
tabii çok zor ama mecbursan çalışmaya yapacak bişey yok
ama bunların içinde en zoru da yavrunda ayrı kalmaktır diye düşünüyorum
bizim çok şükür borcumuz filan yok
haziran 15e kadar ücretsiz izindeyim
ozamana kadar da 1 yaşında olcak nerdeyse
sanırım bu konuda çok şanslıyım
şu an oğlumu 1 saatliğine babasına bile bırakıp evden çıkasım gelmiyo
çalışmak çok zorr
sağol canım,en zoru da yavrumdan ayrı kalmak aslında.burnumda tütüyor resmen telefonumu çıkarıp fotoğrafına bakıyorum defalarca
merhaba canım çalışan bir anne olarak sorularını yanıtlayayım.kızım tam 3 aylıktı çalışmaya başladım yani bir ay oluyor.kızıma alt komşum bakıyor
.bana çok zor geldi çalışan anne olmak.hiçbir şeyi tam yapamıyorum.herşey yarım yamalak.öğretmenliğim eskisi gibi değil,yapmam gereken işleri bitiremiyorum.eve iş getirmeyeceğin bir iş olursa daha kolay olur bence çalışmak ama bizde öyle değil.200 tane yazılıyı elim değip de okuyamadım 1 haftadır.ancak 80 tanesi bitti.evrak olayı bitmiyor hiç.
ev desen aldı başını yürüdü.derin temizlik misafir geleceği zaman yapıyorum ancak normalde ancak süpürebiliyorum ve lavabo banyo temizliği.ama yemek yapmayı hiç aksatmıyorum yemeksiz bir akşam geçirmedik şimdiye kadar.bu da dinlenmeye fırsat kalmadan işe girişmek demek.geldiğimde kızım uyanık oluyor.1 saat oyalayıp sonra uyutuyorum sonra doğruuu mutfaga.işim bittiğinde eşim gelmiş oluyor zaten.
geçen gün eşime dedim ben mi çok beceriksizim hem çalışıp hem anne olmak konusunda diye.eşimde yardım eder sağolsun ama buyurmak lazım :90:
madem bu kadar zor çalışma o zaman diye düşünenler olursa şunu da belirteyim daha 15 aylık evliyiz,iğneden ipliğe herşeyimizi kendimiz yaptık,düğün ,takı,mobilya vs.bu yüzden de daha bitmemiş düğün borçlarımız var .1 yıl daha kredi borcu ödeyeceğiz :84:
off çok yazdımmm ama durum böylee
Kızlar mayıs başına kadar bende ücretsiz izindeyim.. Belki iznim bitince de işbaşı yapmayı düşünmüyorum..
Ama gelin görün ki çalışmaya alışmış kadın için de evde oturmak tam bir facia.. Kızmayın bana ama otur otur nereye kadar.. Her gün kalk aynı şeyler, aynı işler, aynı monotonluk.. Gittiğin yer, yaptığın işler hep aynı.. Hatta diyorum ki ben çalışırken bu kadar işi nasıl yapabiliyormuşum.. Çalışırken kadın tutmadım, güleceksiniz ama evde oturur halimle kadın arıyorum ev işlerine yardımcı olabilecek.. Hayatım süt sağma makinasına bağlı geçiyor.. Zaten sabahtan akşama süt pompasının bulaşıkları ve biberon bulaşıkları inanın bana çok vakit alıyor.. Kızımdan fırsat buldukça biraz oturayım diyorum bir bakmışım eşim gelmiş.. Eşim kızımızla oyalanırken ben yemek yapıyorum.. Yemek yap, bulaşık yıka-yerleştir, banyo-lavabo, çamaşır yıka-as-katla-yerleştir, yerlerin tozunu al, koltuk örtüsü düzelt inanın o kadar yoruluyorum ki yemek yemeye erinir hale geldim..
Bir de iki tane olsaydı ne yapardım bilemiyorum.. Allah ikizleri olana ve iki çocuğa sahip olanlara yardım etsin.. Çok zor kızlar.. İnanın bana evde oturmak da zor... Allah yardımcımız olsun..
günlerdir çektiğim sıkıntıyı dile getirmişsiniz arkadaşlar bende bayramdan sonra çalımaya başlıcam ama çalışmak istemiyorummmmm kuzum daha çok küçük onun yanında olamamak ölüm gibi geliyor düşündükçe annem bakıcak çocuğa ama pisikolojim çok bozuk nasıl toplıcam kendimi bilemiyorum eşim istersen çalışma diyor ama o da biliyor tek maaşla olamayacağını borcumuzda yok ama tek maaşla geçim zorrr napıcaz arkadaşlar biraz içimi neolur rahatlatınnnn napayımmmbenn
Doğru söylüyorsun 15 yıllık çalışma hayatım var evet evde hep aynı şeyler kısır bir döngü resmek silik bir hale geliyorsun ama yavrumun yüzünü görünce hiçbirşeyi gözüm görmüyor birbirimize o kadar alıştıkki bensiz yapamaz gibi geliyor emin ellerde de olacak ama gelin bana sorun karmakarışığım onun için çalışmamda gerekiyor eşim çalışırsa daha azla yetinmek zorunda kalıcaz ve zorlanıcaz Allah kimseye muhtaçta etmesin herşeyin farkındayım kendini topla diyorum ama gönlüme söz geçiremiyorum
düşünki bu tempo aynen ve birde iş stresii işte yorgunluk .. şimdi sadece evde bu kadar yoruluyorsun birde çalışınca ne yapıcaksın ...Kızlar mayıs başına kadar bende ücretsiz izindeyim.. Belki iznim bitince de işbaşı yapmayı düşünmüyorum..
Ama gelin görün ki çalışmaya alışmış kadın için de evde oturmak tam bir facia.. Kızmayın bana ama otur otur nereye kadar.. Her gün kalk aynı şeyler, aynı işler, aynı monotonluk.. Gittiğin yer, yaptığın işler hep aynı.. Hatta diyorum ki ben çalışırken bu kadar işi nasıl yapabiliyormuşum.. Çalışırken kadın tutmadım, güleceksiniz ama evde oturur halimle kadın arıyorum ev işlerine yardımcı olabilecek.. Hayatım süt sağma makinasına bağlı geçiyor.. Zaten sabahtan akşama süt pompasının bulaşıkları ve biberon bulaşıkları inanın bana çok vakit alıyor.. Kızımdan fırsat buldukça biraz oturayım diyorum bir bakmışım eşim gelmiş.. Eşim kızımızla oyalanırken ben yemek yapıyorum.. Yemek yap, bulaşık yıka-yerleştir, banyo-lavabo, çamaşır yıka-as-katla-yerleştir, yerlerin tozunu al, koltuk örtüsü düzelt inanın o kadar yoruluyorum ki yemek yemeye erinir hale geldim..
Bir de iki tane olsaydı ne yapardım bilemiyorum.. Allah ikizleri olana ve iki çocuğa sahip olanlara yardım etsin.. Çok zor kızlar.. İnanın bana evde oturmak da zor... Allah yardımcımız olsun..
off off benzer durumdayız arkadaşım..benim de annem bakacak allaha şükürler olsun ki gözüm arkada kalmayacak. anneme bu konuda güvenim sonsuz.. ama sorun bu değil..bana göre bir çocuk annesi ile bütündür..işe gitme vaktini düşündükçe kafayı yiyorum..şirket beni işten atsa mutlu olacağım neredeyse...
ancak bir de şu var 1-2 sene çalışmasam diyorum diyorlar ki bu sefer bebek daha çok alışır her ikiniz için de daha zor olur ayrılması..
hem işin kariyerin varken çalışmamak da çocuğuna yapacağın bir kötülük yine. sonuçta onun geleceğinden çalmış oluyorsun çalışmayarak...ileride anne sen neden çalışmadan bak şunu yapamıyorum der mi ? ya da anne sen neden çalıştın beni mahrum ettin kendinden mi der ?
bir de düşünüyorum ya ben çalışınca beni yabancılarsa, eskisi kadar bana yakın olmazsa...annemi anne yerine koyarsa...acaba olur mu tecrubeli anneler ne diyorsunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?