2010 Temmuz Anneleri : )

bebeklerinize kim bakıyor arkadaslar?ve çalışmak sizce bebekle çokmu zor ben ev hanımıyım su an ama çalışmayı düşünüyorum yaza dogru

benm kayınvalidem bakıor
aradada ablam bakıorr..
kızlar çalışan anne olmak çok zorr inanınn butun gece uyanıp sabah erkenden işe gelmek temizliğe yetişmek ..mahf edior insanıı
tabi birdeee evlat özlemii çook zorr

oğlumun ilk kelimesini açıklıyoruz teyzeler..

"Hammmm"...

Son düzenleme:
peki bunun altından nasıl kalkıyor çalışan anne demek ölümmü demek hep evde kalmakmı lazım çocuk olunca

tabiki de değil benim yurtdışında yaşayan yüm tanıdıklarım ilk 2 yıl emzirme ve ücretsiz doğum izni alıp bebeklerini büyütüüyolar zaten 3 yaşında da orda oturmuş bir kreş düzeni var burdaki gibi değil eğitimli insanlar bakıyo senin bebeğine ne okuduğu ne anladığı belli olmayan bakıcılar değil sabah verip iş çıkış saatinde alıyolar hatta abimin oğlunu bu sene kreşe yolladılar bilgisayardan 24 saat izleme imkanı var naapıyo bebeğin uyyomu oynuyomu ve bunnu da devlet sağlıyo ama tabi bizim burda nerdeeeeeeeeee...daha ana okuluna bile pilot iller uygulanıyo erken gidilsemi yok eğitim 13 yıl olsamı diye daha çoook gerideyiz onlardan ..misal abim arizona da yaşıyo amerikada geçen kış gittik ziyarete yanlarına abim değil de yengem alıyo devamlı kızı okuldan biz de merak ettik dedik nasılmış okulu falan naapıyo bakalım diye abim gütürdü bizi çıkış vaktinde de alırız dedik kadın tövbe billah vermedi bize annesi gelecek imzasını atıp o alacak dedi telefon açın dedik hayır belki zorluyosunuzdur tel de evet demek zorunda kalır yüzyüze gelmeli ve imza atmalı dedi burda ooo kim kime dum duma çocukalr kaçırılıyo ooo neler neler bizim burda çalışan anne olmak çooook zor...

peki bunun altından nasıl kalkıyor çalışan anne demek ölümmü demek hep evde kalmakmı lazım çocuk olunca

merhaba canım çalışan bir anne olarak sorularını yanıtlayayım.kızım tam 3 aylıktı çalışmaya başladım yani bir ay oluyor.kızıma alt komşum bakıyor
.bana çok zor geldi çalışan anne olmak.hiçbir şeyi tam yapamıyorum.herşey yarım yamalak.öğretmenliğim eskisi gibi değil,yapmam gereken işleri bitiremiyorum.eve iş getirmeyeceğin bir iş olursa daha kolay olur bence çalışmak ama bizde öyle değil.200 tane yazılıyı elim değip de okuyamadım 1 haftadır.ancak 80 tanesi bitti.evrak olayı bitmiyor hiç.
ev desen aldı başını yürüdü.derin temizlik misafir geleceği zaman yapıyorum ancak normalde ancak süpürebiliyorum ve lavabo banyo temizliği.ama yemek yapmayı hiç aksatmıyorum yemeksiz bir akşam geçirmedik şimdiye kadar.bu da dinlenmeye fırsat kalmadan işe girişmek demek.geldiğimde kızım uyanık oluyor.1 saat oyalayıp sonra uyutuyorum sonra doğruuu mutfaga.işim bittiğinde eşim gelmiş oluyor zaten.

geçen gün eşime dedim ben mi çok beceriksizim hem çalışıp hem anne olmak konusunda diye.eşimde yardım eder sağolsun ama buyurmak lazım :90:

madem bu kadar zor çalışma o zaman diye düşünenler olursa şunu da belirteyim daha 15 aylık evliyiz,iğneden ipliğe herşeyimizi kendimiz yaptık,düğün ,takı,mobilya vs.bu yüzden de daha bitmemiş düğün borçlarımız var .1 yıl daha kredi borcu ödeyeceğiz :84:

off çok yazdımmm ama durum böylee

melesef çalışmak zorunda olduğumuz için çalışıyoruzz..
allah yardımcımız olsun kızlar..
ve ben surekkli uykusuz gittiğim için işeee :'(
haftalardır hatalarım çıkıor ufak tefek yanı son 1 aydır iş verimimde düştüüü..
çok moralim bozuluyor aslında işinde çook iyi olan biriyimmm...
ama son zmanlarda kendımı acayipo hissediorumm..
oğluma ii gelecek sağlamak için çalışmak zorundayım

canım Allah yardımcın olsun
tabii çok zor ama mecbursan çalışmaya yapacak bişey yok
ama bunların içinde en zoru da yavrunda ayrı kalmaktır diye düşünüyorum
bizim çok şükür borcumuz filan yok
haziran 15e kadar ücretsiz izindeyim
ozamana kadar da 1 yaşında olcak nerdeyse
sanırım bu konuda çok şanslıyım
şu an oğlumu 1 saatliğine babasına bile bırakıp evden çıkasım gelmiyo
çalışmak çok zorr

sağol canım,en zoru da yavrumdan ayrı kalmak aslında.burnumda tütüyor resmen telefonumu çıkarıp fotoğrafına bakıyorum defalarca

sağol canım,en zoru da yavrumdan ayrı kalmak aslında.burnumda tütüyor resmen telefonumu çıkarıp fotoğrafına bakıyorum defalarca

günlerdir çektiğim sıkıntıyı dile getirmişsiniz arkadaşlar bende bayramdan sonra çalımaya başlıcam ama çalışmak istemiyorummmmm kuzum daha çok küçük onun yanında olamamak ölüm gibi geliyor düşündükçe annem bakıcak çocuğa ama pisikolojim çok bozuk nasıl toplıcam kendimi bilemiyorum eşim istersen çalışma diyor ama o da biliyor tek maaşla olamayacağını borcumuzda yok ama tek maaşla geçim zorrr napıcaz arkadaşlar biraz içimi neolur rahatlatınnnn napayımmmbenn

Son düzenleme:
Kızlar mayıs başına kadar bende ücretsiz izindeyim.. Belki iznim bitince de işbaşı yapmayı düşünmüyorum..
Ama gelin görün ki çalışmaya alışmış kadın için de evde oturmak tam bir facia.. Kızmayın bana ama otur otur nereye kadar.. Her gün kalk aynı şeyler, aynı işler, aynı monotonluk.. Gittiğin yer, yaptığın işler hep aynı.. Hatta diyorum ki ben çalışırken bu kadar işi nasıl yapabiliyormuşum.. Çalışırken kadın tutmadım, güleceksiniz ama evde oturur halimle kadın arıyorum ev işlerine yardımcı olabilecek.. Hayatım süt sağma makinasına bağlı geçiyor.. Zaten sabahtan akşama süt pompasının bulaşıkları ve biberon bulaşıkları inanın bana çok vakit alıyor.. Kızımdan fırsat buldukça biraz oturayım diyorum bir bakmışım eşim gelmiş.. Eşim kızımızla oyalanırken ben yemek yapıyorum.. Yemek yap, bulaşık yıka-yerleştir, banyo-lavabo, çamaşır yıka-as-katla-yerleştir, yerlerin tozunu al, koltuk örtüsü düzelt inanın o kadar yoruluyorum ki yemek yemeye erinir hale geldim..
Bir de iki tane olsaydı ne yapardım bilemiyorum.. Allah ikizleri olana ve iki çocuğa sahip olanlara yardım etsin.. Çok zor kızlar.. İnanın bana evde oturmak da zor... Allah yardımcımız olsun..

Seni cok ıyı anlıyorum cnm ben de calısan bir bayandım ustelık senın gıbı ogretmenlıkde degil cok daha zor özel söktörde calısıyordum hafta ıcı saat 7 : 30 da evde olurdum cumartesi de dahil ( yarım gun ) olmak uzere hergun 12 saat calısıyordum . Tek dınlenebıldıgım gun pazardı onda da yemek mi yapayım ev mi temizleyim yoksa gezip dolasayım mı bılemıyordum . Yeri gelıyor tırnagımı kesıcek vakit ya da ojemi cıkaracak zaman bulamıyordum .
Esım de sımdıkı gıbı anlayıslı degıldı yemek yapımayınca ya da ev temızlenmeyınce sınırlendırdı bır de onu cekerdım .
Eve gelince tabiri caizse ; kamyon çarpmıs gibi olurdum koltuga yıgılıp kalırdım .
Biz calısıyoruz ya aynen senın gibi butun eşyalarımı kendim aldım dugunume de kendımiz yaptık . sımdı ucuz olsun da yetsin diye cok da ıcıme sınmeden aldıgım takımları yenılemekle mesgulum evım yeni gelin evi gibi hic olmadı cunku ..
Esımın aılesı hic yardım etmedi ; ne de olsa ben calısıyordum .
Omru billah bir kere bile bi yerde calısmamıs kayınvalıdem bana calısmayı övüyor sımdı tekrar baslayım diye : )))
Ama hic niyetim yok esime de soyledım eger ki ; Eger sartlarıma uygun bi is olursa yani hafta ici saat 5- 6 gıbı evde olabılecegım ve haftasonu olmayan baslarım yoksa evdeyim dedim .
Insan akıllanıyor da bıraz gec oluyor maalesef . Bı arkadas yazmıs yurtdısındaki sistemi ; az once dısardaydım kucagımda cocukla 10 dk karsıdan karsıya gecmeyı bekledım burası Ist . iste medeniyet gormemıs insanlarım yasadıgı bı yer maalesef...

Efim sana katılıyorum kesınlıkle belki calısmak evde oturmaktan cok daha az yorucu .
Dısarda bıraz nefes alabılıyorsun degısıklık oluyor daha verımlı oluyorsun ama dedıgım gıbı sartlarının uygun olması lazım .

Doğru söylüyorsun 15 yıllık çalışma hayatım var evet evde hep aynı şeyler kısır bir döngü resmek silik bir hale geliyorsun ama yavrumun yüzünü görünce hiçbirşeyi gözüm görmüyor birbirimize o kadar alıştıkki bensiz yapamaz gibi geliyor emin ellerde de olacak ama gelin bana sorun karmakarışığım onun için çalışmamda gerekiyor eşim çalışırsa daha azla yetinmek zorunda kalıcaz ve zorlanıcaz Allah kimseye muhtaçta etmesin herşeyin farkındayım kendini topla diyorum ama gönlüme söz geçiremiyorum

Selam herkese..Arkadaşlar bizim doktorumuzda ek gıdaya geçmeyelim belki bidaki ay dedi..ama ben tattrmak istiyorum bişiler tecrübeli annelerin dediği gibi sonradan zor olmasın diye..ama ne nasıl versem bilmiyorum ( verenler yardım lütfen nasıl ne veriyosunuz?

off off benzer durumdayız arkadaşım..benim de annem bakacak allaha şükürler olsun ki gözüm arkada kalmayacak. anneme bu konuda güvenim sonsuz.. ama sorun bu değil..bana göre bir çocuk annesi ile bütündür..işe gitme vaktini düşündükçe kafayı yiyorum..şirket beni işten atsa mutlu olacağım neredeyse...

ancak bir de şu var 1-2 sene çalışmasam diyorum diyorlar ki bu sefer bebek daha çok alışır her ikiniz için de daha zor olur ayrılması..

hem işin kariyerin varken çalışmamak da çocuğuna yapacağın bir kötülük yine. sonuçta onun geleceğinden çalmış oluyorsun çalışmayarak...ileride anne sen neden çalışmadan bak şunu yapamıyorum der mi ? ya da anne sen neden çalıştın beni mahrum ettin kendinden mi der ?

bir de düşünüyorum ya ben çalışınca beni yabancılarsa, eskisi kadar bana yakın olmazsa...annemi anne yerine koyarsa...acaba olur mu tecrubeli anneler ne diyorsunuz...

Son düzenleme:
düşünki bu tempo aynen ve birde iş stresii işte yorgunluk .. şimdi sadece evde bu kadar yoruluyorsun birde çalışınca ne yapıcaksın ...
benn sabah 5:30 da oğlumla kalkıyorum altını alıorum oynat falan saat 6:30 oluyor .. giyin hazırlan çocupu bırak işe gel tüm gün iş stresi özel sektör ....
nefes almadan çalıştırıorlar... eve git saat 7 oluyor kaınvalıdemde yemek yıoruz sofra kur kaldır bulaşıkları dız mutfağı topla çay demle çay servisi ... al çocğu eve git akşam ssat 9.30 oğlanı pışpışla uyuttt saat 10:30 giysilerini makınaya at duşa girr evi toparlamaya fırsat bıle yok saat 11:30 uyuyorumm cocuk 1.30 saatte bbir kakıor emmek içinnn
benm döngümü düşün çok az uykuyla bazen gaz sancısı oluyor gece onu avutuyoruzz
evde olsam onun gunduz uyuduğu sattelerde ben de uyur dinlenirdim yada işimi yapardımm ama şuan iptal oldum

bende bankada çok yoğun bir bölümde çalışıyordum.hemde bayram,h.sonu vardiyaları olurdu. çıkmak için evlenmeyi bekledim desem yeridir..:) evlendikten sonra ayrıldım. tam yeni iş bulmuşken hamile olduğumu öğrendim, bebeiş olunca çalışmayı düşünmüyordum.o yüzden 1,5 senedir evdeyim.. güzelde bir bölüm okudum, evde oturmak için miydi diyorum bazen kendime, ama bırakıp gitmekde zor. ben anane,babanenin bile pek bakmasını istemiyorum, onlar pek kıyamayıp malesef her istenileni yapıyor ve çocuklar ona bağlı onun kurallarıyla büyüyor. ben kendim yetiştirmek istiyorum. ama tabi gün gelir çalışmam gerekir, işe başlayabilirim. yani geçinmek için, çocuklarımızın geleceği için zorunlu olursak tabiki çalışılmalı diyorum.. ama tek kişide idare edilebiliyorsa biraz bazı şeylerden fedakarlık yapar bebeğimin yanında olurum dedim ben, bir daha gelmez bu günler diye düşünüp. hepimiz için hayırlısı...

Son düzenleme:
kızlar,kesinlikle yanlış anlamayın,sadece düşüncemi söylemek istiyorum...Çalışan bir annenin çocuğuydum..anneanne babaanne yanındaydım hep...Ama annem eğer maddi durumumuz müsait olsaydı sen okula başlayana dek çalışmazdım demişti..Çünkü sonradan çok pişman oldu anneanne babaanne yanında kaldığıma..Ama maddi durumlar söz konusu olunca mecburen...
Kendi açımdan söyleyeyim,sıpalar kreş yaşına gelinceye dek çalışamam..Çünkü hem bakıcılara güvenemem hem de teslim edebileceğim yakınlarım,akrabalarım vs yok çevremde..Komşulara da teslim edemem,hem o kadar samimi değiliz hem de bütün gün havlu kenarı işleyen insanlarla kafa yapılarımız uymaz...Kafamın uymadığı insanlara da canlarımı teslim edemem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…