- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
çocuğum anadolu lisesi,fen lisesi vs gibi kendi aklı ve zekası ile bir yerlere girerse girer,para ile özel okul okuyup bununla gururlansın istemiyorum..Haa şartlarım uygun değil mi ,uygun..Elbette zorlanırız özel okulda da okuturuz..Ama devlet okullarında okuyanlar nasıl başarılı oluyor ? Değilse tüm devlet okulunda okuyanlar açıkta kalır,tüm özel okulda okuyanlar ünv lere yerleşirdi..Evet yerleşiyorlar yine özel ünvlere..Özel ünv hiçç düşünmüyorum..Hatta kimi durumu iyi olan aileler ünv kazanır kazanmaz ya da 18 i doldurur doldurmaz hemen bir ehliyet,altına da araba çekiyorlar..eşimle çok konuşuruz bu konuları...Maddi durumumuz olsa bile araba almak ,vs düşünmüyoruz..okulunu okur,iş hayatına atılır öyle alır arabasını..Tabi o zaman maddi manevi herşeyi yaparız diye hayal ediyoruz..hatta ben ilkokul 4. sınıftan itibaren bir tanıdığımızın yanına çırak veririrz diye düşünüyorum...Hepsi şimdilik hayal tabi..Şu anki fikirlerim bu yönde....
çocuğum anadolu lisesi,fen lisesi vs gibi kendi aklı ve zekası ile bir yerlere girerse girer,para ile özel okul okuyup bununla gururlansın istemiyorum..Haa şartlarım uygun değil mi ,uygun..Elbette zorlanırız özel okulda da okuturuz..Ama devlet okullarında okuyanlar nasıl başarılı oluyor ? Değilse tüm devlet okulunda okuyanlar açıkta kalır,tüm özel okulda okuyanlar ünv lere yerleşirdi..Evet yerleşiyorlar yine özel ünvlere..Özel ünv hiçç düşünmüyorum..Hatta kimi durumu iyi olan aileler ünv kazanır kazanmaz ya da 18 i doldurur doldurmaz hemen bir ehliyet,altına da araba çekiyorlar..eşimle çok konuşuruz bu konuları...Maddi durumumuz olsa bile araba almak ,vs düşünmüyoruz..okulunu okur,iş hayatına atılır öyle alır arabasını..Tabi o zaman maddi manevi herşeyi yaparız diye hayal ediyoruz..hatta ben ilkokul 4. sınıftan itibaren bir tanıdığımızın yanına çırak veririrz diye düşünüyorum...Hepsi şimdilik hayal tabi..Şu anki fikirlerim bu yönde....
Canım 3,5 yaşında anaokula başladım..böylece okul hayatım başladı..sonraki okul hayatım hep ara vermeden devam etti..1 gün bile illa annemi isterim diye ağlamadım..Ama hatırlıyorum zırıl zırıl ağlayan çocuklar vardı..Niye ağlıyorlar ki diye düşünürdüm,anlam veremezdim o zamanlar :)) çocuktan çocuğa değişiyor durum..
özel okullarla ilgili fikrimi de söylemek istiyorum..Kendi çevremde gözlemlediklerim : özel okul "baba bana diploma al.." okulları olmuş..Heryerde herkeste öylemidir bilemiyorum ama özel okulda okumuş kim varsa tanıdığım son derece şımarık,kendinden düşük maddi şartları olanları küçümseyen,yokluk nedir bilmediği için varlığın da kıymetini bilmeyen,özel okulda hatalı davranışı olduğunda kendisini uyaran öğretmene " senin maaşını babam veriyor,zayıf veremezsin,bana kızamazsın.." diyecek kadar saygısızlaşmış,ahlaki açıdan da fazla rahat yetişmiş insanlar aklıma geliyor..
Ama bakıyorum da devlet okullarında bir sınıf 70-80 kişi..Öğretmen ne kadar faydalı olabilir ki o kadar kalabalık sınıfa...:26:
sonra bir bakıyorum özel okulda okuyan da düz lise mezunu da üniversitede aynı yerleri kazanmışlar,özel okulda okuyan ahım şahım yer kazanmamış...
düşünüyorum da düşünüyorum açıkçası.........
peki sen anane yanında buyudun diye bir eksiklik hissettin mi ?
özel okul konusunda haklı olabilirsin..iş çocukta bitiyor..ancak şu var...baktın çocuk üniv kazanamazsa , özel üniv e gitsin..demek istediğim para her zaman lazım olur çocuk için..özele göndermek durumunda kalabilirsin , çocukken olmasa bile ileride..bizdeki eğitim sisteminin ne kadar çarpık olduğundan bahsetmeye gerek bile yok çünkü...
peki sen anane yanında buyudun diye bir eksiklik hissettin mi ?
özel okul konusunda haklı olabilirsin..iş çocukta bitiyor..ancak şu var...baktın çocuk üniv kazanamazsa , özel üniv e gitsin..demek istediğim para her zaman lazım olur çocuk için..özele göndermek durumunda kalabilirsin , çocukken olmasa bile ileride..bizdeki eğitim sisteminin ne kadar çarpık olduğundan bahsetmeye gerek bile yok çünkü...
evet onu bende sorcaktım almila.annem çok pişman demiştin.diğer msjda keşke ilkokula gelene kadar bekleseydim diye.
sanırım almila eğer devlet unisini kazanırsa devlete gönderirim demek istedi.ve üniversite öncesi egitimden bahsetti en azından ben öyle anladım.yoksa eğer burslu falan ilerde kızım özelde olsa uni ye gönderirim tüm imkanlarımı zorlayarak.
ama uni öncesi eğitimde özel okuldan yana değilim.
Canım burslu kazanması demek kendi aklı zekası ile kazanması,üstün başarı göstermesi demek..Öylesine elbette seve seve...ama sadece parasını verip te ünv okutmaya şu anki fikirlerimle sıcak bakmıyorum..
Canım burslu kazanması demek kendi aklı zekası ile kazanması,üstün başarı göstermesi demek..Öylesine elbette seve seve...ama sadece parasını verip te ünv okutmaya şu anki fikirlerimle sıcak bakmıyorum..
kimse yokmuuuuu
evet ,hissettim......anneannem yerine annemin bakmasını tercih ederdim...bu yüzden mi bilemiyorum ama son hamielelik ve sonrası kırgınlığım haricinde genel olarak çok sıcak hissetmem kendimi anneme karşı..hep bir mesafe vardı aramızda..ama eğer o baksaydı ve daha fazla vakit geçirseydim farklı olurdu diye düşünüyorum zaman zaman...
çünkü o zamam çocukta eğer ünv.kazanamazsam nasılsa ailem özele yollar düşüncesi ile çalışma azmi ve hırsı da olmaz gibime geliyor...
ben eğitim sistemine güvenmiyorum..görüyoruz sorular bile çalınıyor..böyle bir sistemde çocuğum başarılı olamazsa da hak veririm ona..zaten zekayı ölçüt alan değil ezberi ölçüt alan bir sistem..einstein bile okuldan atılmış yapamamış bu aptal demişler :)
zaten filiz ablamda yani eşimin ablası ilk yıllar paralı diğer yıllar hep burslu okumuş bence oda bir başarı şimddide kuzenim için yani melis için ilkokul saonrası sınav varmış onu kazanırsa burslu okuyacak ve mühtemelen kazanır ama benim ilerde param olursa nereye gönderirim amerikan kolleji biraz fazlasını veririm ama oraya gönderirim bu benim fikrimfatih kolleji de Türk kolleji de hem direk kazanılarak hem de kazanmadan direk para ile okunulabilen yerler..elbette çocukları yetiştiren aile de çok önemli..
geçen sene kocaeli ye tedavi için gitmiştim..dr un izmirli olduğunu öğrendim..sanırım hemşeriyiz ,ben de izmirliyim dedim..direk evet Türk kolleji dedi..oysaki hangi okuldan mezun olduğunu sormamıştım ...:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?