2010 Temmuz Anneleri : )

çocuğum anadolu lisesi,fen lisesi vs gibi kendi aklı ve zekası ile bir yerlere girerse girer,para ile özel okul okuyup bununla gururlansın istemiyorum..Haa şartlarım uygun değil mi ,uygun..Elbette zorlanırız özel okulda da okuturuz..Ama devlet okullarında okuyanlar nasıl başarılı oluyor ? Değilse tüm devlet okulunda okuyanlar açıkta kalır,tüm özel okulda okuyanlar ünv lere yerleşirdi..Evet yerleşiyorlar yine özel ünvlere..Özel ünv hiçç düşünmüyorum..Hatta kimi durumu iyi olan aileler ünv kazanır kazanmaz ya da 18 i doldurur doldurmaz hemen bir ehliyet,altına da araba çekiyorlar..eşimle çok konuşuruz bu konuları...Maddi durumumuz olsa bile araba almak ,vs düşünmüyoruz..okulunu okur,iş hayatına atılır öyle alır arabasını..Tabi o zaman maddi manevi herşeyi yaparız diye hayal ediyoruz..hatta ben ilkokul 4. sınıftan itibaren bir tanıdığımızın yanına çırak veririrz diye düşünüyorum...Hepsi şimdilik hayal tabi..Şu anki fikirlerim bu yönde....

Bence bir anne,herşeyden önce bir kadın ne olursa olsun çalışmalı diye düşünüyorum...Bütün çalışılan para bakıcılara bile verilse kadın çalışmalı.. Evet çocuk ve anne açısından belki çok zor olabilir ama hayat şartları herkese adil davranmayabiliyor ve kimin başına ne geleceği hiç belli olmuyor maleseef..
Bu benim düşüncem tabi..Çevremde maleseef çok örneğini görüyorum ...eşimle çok fazla şeylere şahit oluyoruz..Özellikle eşi ticaret yapan bir insan olarak ben oğlum 1 yaşına gelene kadar bakmak istiyorum sonrası için çalışmayı düşünüyorum..

hayat77 bu mesaja katıldı :))))))))
beğendi butonu kalkmış :)))

canım sana bu konuda katılıyorum.özel okulda okuyan tanıdıklarımda var devlettede.inan ki genel cerrah olan akrabamız var babannem hep anlatır öyle zorluklarla okuduki bu çoçuklar der.o anlattıkça şok olurum.bir insanın içindede olmalı.kendi eşim dershaneye gitmemiş evde zorlukla ders çalışmış ve ilk girdigi yıl kazanmış üni yi.normalde onun okulu 5 yılda bitiyormuş eşim üst sınıfdanda ders alıp 4 yılda bitirmiş.okulunun bitcegi yıl.henüz ünideyken evde kpss ye çalşmış ilk yıl atandı.bunlar azim işi.eger şartları kolay olsa eminim benim eşim okumazdı bile.o kadar tembelki..

başka bir akrabamız var özel okula gidiyor çoçukları.konuşuyorum bazen msnde falan 4 yıldır uniyi kazanamadılar da.diyoki abla ne zorlıycam kendimi nsılsa para var.bu bilinçdeki çoçuklara mı kızsam ailelerinmei bilmiyorum.yani her insan ister çoçugunun gelecegi güzel olsun vs.ama şu çoçukların zihniyetine bizde para var gibi bir kafa yapısnı işleyenlere sinir olurum.çok var çevremde böyle örnek verebilcegim insanlar.ufacık çoçuklar etraflarndakileri küçük görüyolar sırf durumları diğerlerinden biraz daha iyi olduğu için.benim çalıştım bir firmada patronumun kızı özel okula gidiyordu lisede.dersleri hep kötyüdü bir yandanda dershane.kız çok şımarıktı.bir gün ben kızla tartıştım.bir daha masamda gelip oturma falan diye.gitti babasına ispkiledi.babası bana diyoki napalım biz zenginiz ya o yüzden şımarık diyo.bide gülüyor öğğ dedim:)) ve bu adam ilk istanbula geldiginde çobanlık yapıyormuş.nerden geldigini unutuyor insanlar

Çalışan kadın ezilmez ,vs olmaz diye bir şey yok..Ya da evde oturup çocuk bakan kadın ezilir,dayak yerse aldatılırsa gidecek yeri olmadığı için o zoraki evliliğe devam eder diye de bir şey yok..bu tamamen o kadının ve adamın karakteri ile alakalı...Ev hanımı olup kocasının el üstünde tuttuğu çok kadın var,master yapmış,kariyer sahibi olup kocası tarafından aldatıldığı,dayak yediği halde evliliğine devam eden,yanısıra ilkokul mezunu olduğu halde dayak yiyip aldatılmasına ezilmesine dayanamayıp onuru için evliliğine son verip çocuklarının nafakası için apartmanlarda merdiven yıkayan kadınlar var..özellikle bu sitede çok değişik örneklere rastladım..kadın elektronik müh.eşi hem aldatıyor,hem dövüyor..ortada çocuk ta yok..kadın asla boşanmam diyor..
eğer maddi durum iyiyse kreş yaşına dek anne bakmalı diyorum ben de....daha sonra eğer çalışabiliyorsa çalışmalı ve evlatları ile kaliteli zaman paylaşımı içinde olmalı...

Son düzenleme:

peki sen anane yanında buyudun diye bir eksiklik hissettin mi ?

özel okul konusunda haklı olabilirsin..iş çocukta bitiyor..ancak şu var...baktın çocuk üniv kazanamazsa , özel üniv e gitsin..demek istediğim para her zaman lazım olur çocuk için..özele göndermek durumunda kalabilirsin , çocukken olmasa bile ileride..bizdeki eğitim sisteminin ne kadar çarpık olduğundan bahsetmeye gerek bile yok çünkü...

evet ,hissettim......anneannem yerine annemin bakmasını tercih ederdim...bu yüzden mi bilemiyorum ama son hamielelik ve sonrası kırgınlığım haricinde genel olarak çok sıcak hissetmem kendimi anneme karşı..hep bir mesafe vardı aramızda..ama eğer o baksaydı ve daha fazla vakit geçirseydim farklı olurdu diye düşünüyorum zaman zaman...

Son düzenleme:

evet onu bende sorcaktım almila.annem çok pişman demiştin.diğer msjda keşke ilkokula gelene kadar bekleseydim diye.

sanırım almila eğer devlet unisini kazanırsa devlete gönderirim demek istedi.ve üniversite öncesi egitimden bahsetti en azından ben öyle anladım.yoksa eğer burslu falan ilerde kızım özelde olsa uni ye gönderirim tüm imkanlarımı zorlayarak.

ama uni öncesi eğitimde özel okuldan yana değilim.

Canım burslu kazanması demek kendi aklı zekası ile kazanması,üstün başarı göstermesi demek..Öylesine elbette seve seve...ama sadece parasını verip te ünv okutmaya şu anki fikirlerimle sıcak bakmıyorum..

çünkü o zamam çocukta eğer ünv.kazanamazsam nasılsa ailem özele yollar düşüncesi ile çalışma azmi ve hırsı da olmaz gibime geliyor...

valla canım bende yarı burslu kazanıra gönderirim ilerde nasip olursa.şimdi bunları konuşmak için çok erken tabiki..kısmet neyse o olur.bebeklerimizin ve bizim için hayırlısı neyse o olsun:))

gerçi annesi bakıp da aralarında husumet olan çok anne çocuk var..bu bence bir ölçüt olamaz diye düşünüyorum...ama bilemem tabi.

çünkü o zamam çocukta eğer ünv.kazanamazsam nasılsa ailem özele yollar düşüncesi ile çalışma azmi ve hırsı da olmaz gibime geliyor...

evet onu sezerse çalışmaz..

ben eğitim sistemine güvenmiyorum..görüyoruz sorular bile çalınıyor..böyle bir sistemde çocuğum başarılı olamazsa da hak veririm ona..zaten zekayı ölçüt alan değil ezberi ölçüt alan bir sistem..einstein bile okuldan atılmış yapamamış bu aptal demişler :)

çoğumuz,ben de dahil güvenmiyorum..ama özel okula gönderince eğitim sistemi + ya mı çıkıcak..erkin koray da eğitim sistemine güvenmiyorum diye kızını okula yollamadı,şimdi kız dışardan okul bitirmeye çalışıyor,erkin koray da bin pişman...çocuğum başarılı olmazsa elbette hak veririm..zaten o konuda çok fazla hırslı bir anne olacağımı sanmıyorum..

aptallık konusuna gelince einstein değilim ama ilkokulda falan matematik problemleri hakkında ilginç şeyler düşünürdüm Örneğin çarşıdan aldım 5 yumurta 2 si yolda kırıldı kaçı kaldı ? sorusuna direk 3 denildimi içimden ya bakkalda hiç yumurta kalmadıysa ya da ya sadece 2 yumurta kaldıysa ,amann ne saçma soru diye geçirirdim.. einstein değil de abiye kuzu gibi hissediyorum eskiler aklıma gelince..

selam iyi akşamlar hanımlar

benim eşimde eşimin ablasıda özel türk koleji mezunu ama annesine ailesine inanılmaz saygılı terbiyeli yetişmişler anneleride babalarıda diş hekimi yani ne anne bakmış ne baba yanlarındaymış üstelik ayrılarmış annane yetiştirmiş ama güzel terbiyeli yetiştirmiş bence yetiştirme farklarından kaynaklanıyor eşimin ablası şunada amerikada üst düzey yönetici orada mastır ve doktorada yaptı ayrıca ünivertteyide istanbul teknik üni.de okudu yani özel okuldan mezun oldu ama hakkınıda verdi ödedikleri paranın eşimde elektirik elektoronik okudu ünide şaundada yine 4 yıllık açık öğretim okuyor bilgisayar programcısı ablası kadar başarılı olamasada yinede başarılı

benim kuzenimde şuan 9 yaşında özel fatih kollejinde okuyor diğer çocuklardan çok farklı saygılı terbiyeli genel kültürü bir çoğumuzdan yüksek bu yaşta geçen yıl okul 1cisi oldu haa saygısızlarda varmıdır vardır elbet bence iş kollejde değilde yetiştirmekte ama kollejlerinde diğer okullara göre daha başarılı öğrenci yetiştirdikleride bir gerçek bence imkanı olan göndermeli ama inkanı olmayanda borçla harçla çocuk okutulmaz fazla kasmamamak evde terbiyeyi öğretmek lazım

Son düzenleme:
fatih kolleji de Türk kolleji de hem direk kazanılarak hem de kazanmadan direk para ile okunulabilen yerler..elbette çocukları yetiştiren aile de çok önemli..
geçen sene kocaeli ye tedavi için gitmiştim..dr un izmirli olduğunu öğrendim..sanırım hemşeriyiz ,ben de izmirliyim dedim..direk evet Türk kolleji dedi..oysaki hangi okuldan mezun olduğunu sormamıştım ...:)))

Son düzenleme:
zaten filiz ablamda yani eşimin ablası ilk yıllar paralı diğer yıllar hep burslu okumuş bence oda bir başarı şimddide kuzenim için yani melis için ilkokul saonrası sınav varmış onu kazanırsa burslu okuyacak ve mühtemelen kazanır ama benim ilerde param olursa nereye gönderirim amerikan kolleji biraz fazlasını veririm ama oraya gönderirim bu benim fikrim

kollejde okuyan tanıdıklarım öyle devlet okulunda okuyanlardan daha üst düzeyde yerler kazanmadılar..örneğin kuzenim hep özel dersler aldı,sen jozefte okudu,kazandığı yer deü işletme oldu..kardeşim düz lise de hatta anadolu teknik lisesinde okudu inşaat müh kazandı..geçenlerde de çıkmıştı bir çoban hacettepe tıpı kazanmıştı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…