2010 Temmuz Anneleri : )

Bana görede hayat müşterektir..ha ama şöle bir durum var erkek o eve süper paralar getiriyorsa ok o zaman lükse katkıdır kesinlikle..ve o zaman kadının çalışması bencede gereksizdir..ama zar zor geçiniliyor ve kadın çalışcağı zaman biraz rahata eriiliyorsa kadında çalışmalı..
Herkeşler yaşadıkları doğrultuda kendince haklı sanırım bu konuda..

hayatçım,sen bilirsin ama eldivenleri çıkar istersen..bırak ellerini,parmaklarını emsin ..bu aylarda doğal refleksmiş..dr umuz eldivenleri takmayın artık,keşfetme dönemi demişti..
Ya hayatım çok haklısın ama sadece gece takıyorum..şuan bi görsen burnun üstünde koca bir çizik var,tırnaklarını kestiğim halde..
Bide eme eme uykusunu kaçırıyor kereta,bikaç gündür aslında takmıyordum,bugün 5 kere uyanınca takıyım dedim hala uyanmadı bakıyım..ya bigünü bigününü tutsaa şaşardım:)))))))

bugün biraz havuc suyunu diline sürdüm sadece amaninnnnnnnnn bi görseydiniz nasıl tiksindi anlatamam.bide mememi almak istemediği zaman böle yapıyor gıcık oluyorum..........

evet hayat müşterektir,kadın da çalışmaya başladığında kadın yemek yaparken adam da yerleri süpürmeli,kadın toz alırken adam da camları silmeli,kadın çocuğa bakarken adam ütüleri yapmalı.....ve sıra ile ikisi de evdeki her işi yapmalı....eğer adam evde hiç bir şeye el sürmüyorsa kadın hem evde hem de dışarda çalışıyorsa hayat müşterek olmuyor o zaman..hayatın müşterekliği sadece kadının dışarda çalışması üzerine olmamalı....

bugün biraz havuc suyunu diline sürdüm sadece amaninnnnnnnnn bi görseydiniz nasıl tiksindi anlatamam.bide mememi almak istemediği zaman böle yapıyor gıcık oluyorum..........

mamanın içine ilave ettim azcık havuç suyu..bir de sebze fileleri var.içine sebze meyve koyuyorsun ,bebek emiyor cak cak cak

elbette öle.....

bence de evin geçimi erkeğe ait..hayat müşterek elbette ama kadın da çalıştığı zaman malesef kadının evdeki görevleri yine çoğunlukla kadına kalıyor..erkek anneleri oğullarını bu konuda yetiştirmiyor...yapabilen de tembellikten ya da bu benim gorevim degil zihniyetinden dolayı yapmıyor..

kadın evi geçindirmek için değil, ayakları üzerinde durabilmek için çalışmalı...ayakları üzerinde durmak önemlidir..kim ne derse desin, çalışmıyor olmak evdeki güç dengelerini altüst eder uzun dönemde...erkeği de rahatsız eder, kadını da.

selamlar
bu akşam arkadaşlarla dışarıda yemek yiyelim dedik ama eda hanım mızmızdı hep. uykusu gelmişti, acıkır diye süt sağıp biberona koymuştum. onu da almadı.
yemeğimizi yiyip hemen eve döndük.
biraz daha büyümesi gerek sanırım böyle aktiviteler için

seni o Çınar sıpasını yirim yiiiiiiiiiiiiiiirrrrrrrrrrrrr ikiside çok tatlı maşallah..allah size bağışlasın
Amin canım,Allah hepimizinkileri bizlere bağışlasın

işte erkek anneleri olarak ona göre yetiştirmeliyiz oğullarımızı...kadının çalışmıyor olmasının evdeki güç dengelerini altüst etmesi tamamen bireylerin karakteri ile ilgili..eğer erkek maddiyatı koz olarak kullanıyor,karısını eksiklendiriyorsa senin param benim param davası oluyorsa işin içinde kompleks de varsa altüst olur elbette...anneannem çalışmayan bir kadınıydı,ev hanımıydı ama dedem onun ağzının içine bakardı...öyle zengin falan da değildiler..tek maaş 3 çocuk...dedem devlet demiryollarında işçiymiş..

bu cümlelerimden kadınların çalışmaması gerektiğini savunduğum düşünülmesin..Sadece erkek evlenmeyi düşündüğünde evlenceğim kadın da çalışırsa o ev döner düşüncesi ile evleniyorsa bu düşünceye katılmadığımı söylemek istiyorum..

sunny ye bu konuda katılıyorum,kadın ayakları üzerinde durmak için çalışmalı....

AlminaCinar+, efim, froya, LayLayLooM, platin, sue82 selam güzel anneler.
Biraz geçmişe göz attım.Çalışan anne olmanın zorluklarından bahsedilmiş.Ben de bayram sonu başlayacağım işe maalesef.Çalışan anne olmak zor.Benim oğluma da annem bakacak ve eminim ki benden çok da iyi bakar.Beni asıl düşündüren ve üzen oğlumu sabah sekizden akşam dörde kadar göremeyecek olmam.Köyde öğretmenim o nedenle öğle arası eve de gelemeyeceğim.Ücretsiz izin almayı hamileyken düşünüyordum.Ama haziranda ani bir kararla ev aldık.Kredi çektik o yüzden borcumuz var.Ama şu an pek düşünemesem de ikinci çocuğu yaparsam (5 yıl sonra tabi borcumuz o zaman bitiyor) kesinlikle bir yıl ücretsiz izin kullanırım.Nedir bu kadınların çilesi.Çooook zor işimiz.Allah hepimize sabır ve kolaylık versin.

benim de 2 ayım var ama bir süre ücretsiz izin de alabilirim..bilmiyorum daha kararımı vermedim.

beni asıl düşündüren ve üzecek olan şey bebeğimden ayrı kalmak ve bebeğimin anneme benden daha yakın davranması olur. mesela ona gülmesi ama bana gülmemesi. ona hemen gitmesi ama bana gelmemesi..bunu gördüğüm an eminim ki çok üzülürüm..

kimse bunları düşünüyor mu merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…