2010 Temmuz Anneleri : )

hayırlısı inşallah..amerikan kollejine giden 2-3 tanıdığım hep amerikaya gitme hayaliyle yaşadılar ve okul biter bitmez amerikaya gittiler..gidiş o gidiş..artık Türkiye ye uğradıkları yok..eşleri de amerikalı..yani tam amerikalı oldular...

neyse şimdiki fikirlerimle özel okullara göndermem diyorum ama ilerde ne olacağı belli olmaz..illa özel okula göndermem gerekirse Enka Okulları nı düşünürüm sanırım..

selam kızlar,
bir öğretmen ve kolej mezunu olarak şunu söylemek istiyorum. devlet okullarında eğitim bitmiş durumda. tüm derskitapları boş ve ideoloji propagandası yapan bilgilerle dolu. öğretmen olarak içim sızlıyo.
kolejlere gelince çoğu dediğiniz gibi lüzumsuz. ama gerçekten eğitim verenleri de var. onlar da dünyanın parası. ingilizce öğretmeni olarak öğrencilerimin üniv. sınavına 1-0 yenik başladığını söyleyebilirim.
çocuğun tavrı tamamen ailesinin tavrıdır. eğer aile çocuğa şımarma hakkı vermez, iyi terbiye verirse çocuk da söylediğiniz tavırları sergilemez.

o zamanlar gelsin de bir karar veririz..çocuğa kim bakacak derken nerden nereye geldi konu ...ama bağlantılı çocuğa kendin bakmayınca ailenin bütçesi düşüyor bu sefer çocuğun eğitimi riske girebilir...sadece özel okullar değil ne bileyim piyano kursu, yüzme dersleri, bunlar da var..şimdi çalışmayınca bunlara ayıracak para kısıtlı olacak..bunları düşünüyorum..hayırlısı olsun artık..işe mi başlamak evde mi kalmak diye düşündükçe valla sinirlerim bozuluyor..

Son düzenleme:
oğlumu yatırdım geldim,yani uyku vakti geldiği zaman nasılda fabrika ayarlarına geri dönüyor bu oğlan anlamıyorum başım gözüm döndüüüüüüüüüü

bilmiyordum branşını ben de ingilizce öğretmeniyim :13:

ahh ozamnlar bir gelsin inşallah hepimizin çocukları akıllı çalışkan terbiyeli olsunlar merhametli devletine faydalı olsunlar hernrede okurlarsa okusunlar yeterki iyi olsun herşey

benim şimdiki araştırmam mert için iyi bir oyun gurubu olan kreş ve yaz için değişik aktiviteler

aminnn canım..en önemlisi o..
evet daha kreş,anaokulu var öncelikle ..ama taa ünv e kadar gittik hayaller işte...

kızlar düşünsenize bizim sıpalar evlenme çağına gelmiş,biz hala konuşuyoruz..torunum olursa ben 1 sene bakarım,ben 3 sene bakarım,kız istemeye gidecez ne giyeyim vs gibi :))
Allah o günleri de gösterir inşallah..

piyano ,gitar,keman vs kurslarını konservatuardan arkadaşlarım,yüzme derslerini babası,resim derslerini ben veririm..geçinir gideriz

İŞte ben bunları düşününce kadın çalışmalı diyorum yaaa..Bide benim eşim ticaret yaptıgı için ne olcağımız hiç beli değil şuan iyi ama bir kriz patlasa yine,yandık..devlet memuru olsa hiç düşünmezdim,gerçi oralar bile sllanıyor artık..
Çocugumun her ihtiyacını karşılamalıyım,en azından benim belirlediğim ihtiyaçları...Ve bunu içinde mutlaka çalışcam..

bence bi kadın önce annedir eğer çocuğa bakamayacak bir durumu varsa insanların yani evlenince borç falan çoksa o zaman önce o borçları yola koyup ondan sonra çocuk yapmalı bakıcıda büyüyen çocuk istisnalar hariç tabi ama genelde psikolojik anlamda çok da iyi olmuyo etrafımdan gördüğüm duyduğum bu hatta benim eşim hep bakıcıda büyüdüğü için hala daha benim çalışmama izin vermiyo çalışmak istiyorsan çocuk yapmayalım evde oturup annelik yapacaksan yapalım dedi ve ben de hak verdim eşime...

off yaa çok can sıkıcı bir iş şu süt sağmak 1 aydr sağıyorum fenalık geldi şimdiden hele okulda sağmak işkence gibi :95:

bende sağıyorumm 4 aydır benmki emiyor ama ben doğumdan 1 ay sonra başladım işe işe başlamadan stok için sağdım sonrada işe geldiğim için çok sıkıcı bir durummm ..
emzirmek gibisi yok
ama kujularımızı beslemek içinn herşeye değer demi kızlarr ...

akraba olduk pompalarlaa ... sağarkenn mööö diyesim gelior
[/QUOTE]
Yeterki süt olsun dört ay değil dört sene yine sağmaya razıyım. Mırın kırın ediyorum arada ama çocuğum için maşallah tosun kaç aylık ne yediriyorsun diye soranlara sadece anne sütü derken koltuklarım kabarıyo valla....

oğlumu yatırdım geldim,yani uyku vakti geldiği zaman nasılda fabrika ayarlarına geri dönüyor bu oğlan anlamıyorum başım gözüm döndüüüüüüüüüü

:92:

bu arada benim babaanne gibi bir artım da var tabi
benimde annem çalıştıgı için bende bakıcıda büyümüş bir insan olarak çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım kardeşlerimde öyle..Annenin çalışsa bile nekadar çocuklarıyla ilgilenmesi bence mesele..Annem işten gelip yemek faslımız bittikten sonra bizimle geçirirdi zamanını,dersler ödevler vs..canım annem benim..

asla bakıcıya bırakıp gidemem ..bakıcı ancak ben evdeyken bana yardımcı olucak,işlerimi hafifleticek..
anneannemde kalmadığım dönemlerde eve bakıcı kızlar gelirdi..Onlardan birinin yaptığı edepsizlikler hala aklımda...aynanın karşısında çırılçıplak soyunurdu..
daha beteri,eski bir tanıdığımın kızkardeşi oğlu için bakıcı tutuyor..çocuk mehmet abi geldi ,mehmet abi gitti..(mehmet abi bakıcı ablanın nişanlısıymış..)neyse bir gün tabi çocuktan al haberi derler ya mehmet abi ablaya işedi demiş..
ne olduğu malum..işine son vermişler.........

Size çok fecileri denk gelmiş,çok şanssızmıssınız bu konuda..

Çalışma konusundaki genel fikrim,evin geçimini sağlamak erkeğe aittir..
Kadının çalışması da ancak lükse katkı olmalı...
Sıpalar anaokuluna başladıkları zaman hatta daha erken seneye atölye işlerime başlamayı düşünüyorum..sıpalara atölyede yer ayarlıcam..

Son düzenleme:
oğlan 5 dir uyanıyor,sallıyorum uyuyor,ellerine eldiven taktım,sürekli eli ağzında yahu..öle öle uykusunu kaçırıyor kereta..

oğlan 5 dir uyanıyor,sallıyorum uyuyor,ellerine eldiven taktım,sürekli eli ağzında yahu..öle öle uykusunu kaçırıyor kereta..

hayatçım,sen bilirsin ama eldivenleri çıkar istersen..bırak ellerini,parmaklarını emsin ..bu aylarda doğal refleksmiş..dr umuz eldivenleri takmayın artık,keşfetme dönemi demişti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…