2010 Temmuz Anneleri : )

Ben doğumu memlekette yaptım yaz tatiline de gelince annem ablam hep birlikteydik Arda doğduğundan beri.Yaklaşık bir aydır da annem bizimle.Bence çocuk bakmak büyütmek en zor iş.Öğretmenlik bile anneliğin yanında çok kolay bence.Annem oğluma gözü gibi bakıyor.İki kardeşiz ve ikinci torunu.Tabi bütün günü annemle geçirecek ona zaten alışmalı bence.Ama eve gelince ve haftasonları oğlumla vakit geçireceğim.Zaten asıl anlamaya bir yaşından hatta iki yaşından sonra başlıyorlar.Annenin arkasından ağlamalar, işe gitme çikolata da oyuncak da istemiyorum demeler.E ben zaten ücretsiz izin kullanabilseydim o zaman bir yaşına girecekti.Sonuçta devlet sektörü istifa etmem gerekir ki imkansız.Ama özel sektörde çalışsaydım ev almayı erteler ve çalışmazdım heralde.En azından kreşe başlayana kadar.Yabancı ülkelerde ne güzel.Anneler 2-3 yıl evde çocuklarına bakıyor ve maaşlarını da alıyorlar.

nasıl bişey o ayşecim?
2 parmak kalınlığında file..içine meyve koyuyorsun..kilitli sapı var..sen sapını tutuyorsun,sıpan da filenin dışından emiyor :)

valla ben bilemedim üzülsem mi sevinsem mi adet olduğum için. biyerde iyi, ama şu an çok kötü olduğum için daha çok kötü olduğunu düşünüyorum. :)

karnın indi mi adet olunca?

Son düzenleme:
Alminacığım sen ne mezunusun canım?Genelde yazdıklarından anladığım kadarı ile bir üniversite de hangi bölüm?Hayata bakışın, güçlü duruşun, fikirlerin genellikle çok hoşuma gidiyor.

2 parmak kalınlığında file..içine meyve koyuyorsun..kilitli sapı var..sen sapını tutuyorsun,sıpan da filenin dışından emiyor :)

karnın indi mi adet olunca?

teşekkür ederim canım.

hakkaten nazo karın iner diyolar indi mi? inmediyse boşa heveslenmiim. gerçi 3 kilo fazlam var ama o da göbek olarak...

Son düzenleme:
anneannen ve dedenin genç versiyonlarıyız sanki biz. bende önceden çalışıyordum hamileliğimin 2. ayından beri işe gidemiyorum benim yerimede eşim bakıyor. şimdilerde düşünüyorum acaba iş hayatım tekrar başlayacakmı? bu akşam kızımı 3 saatte uyutabildik. eşimçok yardımcı. zaman zaman inanılmaz bunalıyorum evde. kızımda durmuyorki şöyle yarım saat dışarı çıksam bir iki insan görsem... komşularım hep davet ediyorlar ama çekindiğim için gitmiyorum. belki baharın ağlamasından rahatsız olurlar diye. şimdi huysuz olduğu için sanki sonsuza dek böyle olacakmış gibi geliyor. bebeğimle uğraşmanın tadına bile varamıyorum ki...

dediğinde haklısın 6 aylıkken bırakmak, 1 yaşında veya 2 yaşında bırakmaktan daha iyi gibi duruyor. ben de tam o dönemde tamamen yanında olmayı plarnlıyorum. kreşe vermeyeceğim kendim büyüteceğim. bunu bir doktoruna danışmam lazım acaba hangisi çocuk için daha iyi olur. ya bu kadınların çilesi nedir arkadaş bazen taş devrinde yaşamak istiyorum. o zaman kadınlar sadece çocuğuna bakardı.

iyi geceler..
bu akşam ev oturmasına gittik güzel geçti..
kızımda yarım saat önce uyudu biraz size bakayım dedim...

Nazosan a ne olmuş herkes geçmiş olsun demiş ama bulamadım?

tatlım inanki zamanla düzelecek. benim kızım da öyleydi. sürekli bi ciyaklama.evden dışarı adımımı atamıyodum. şimdi 1-2 saat olsun çıkabiliyorum. sonuçta ona da alışması lazım. değişeceği gün yarın bile olabilir

Katılıyorum kesinlikle..
çalışan için zor şahsen ben sıkılmaya başladım..
Annem diyor ki daha dur bakalım yolun başındasın ama sıkılıyorum ben..hergün aynı şeyler.
Bugün ütü yaparken ben de düşündüm valla: çalışırken bu kadar işi ne ara yapıyordum acaba diye?

ben adet oldum, karnım ağrıyo, belim ağrıyo :95:

geçmiş olsun
bende bu ağrılar yüzünden uzunca bi süre daha olmak istemiyorum
bakalaım kısmet

aynı endişeleri bende taşıyordum
bebeğimin ilk kelimesini ilk adımlarını başkaları duyacak diye çok üzülüyordum ama gene kısmet banaymış
ben çalışmadığım için eşim sürekli mesai yapıyor çok yoruluyor ama idare edicez birkaç yıl yani kreş yaşına kadar artık çalışmayı düşünmüyorum

bence ne olursa olsun baharı çıkarmalısın
en azından çok samimi olduğun kişilere git
bahar içinde senin içinde değişiklik olur belki iyi gelir
ben barışla baş edemediğim zaman sokağa resmen kendimi atıyorum hava değişimi çok iyi geliyo
ilk zamanlar çok korktum birkaç defa eve telaşla kanter içinde döndüm ama artık çok iyiyiz
hatta sokak bizim için sakinleşme yeri

canım kıyamam, yakında kızının huyu değişecektir bence... 3. aydan sonra yola girer derler yaramaz bebekler için..

benim karnım 3-4 gündür çok şişti. 4 aylık hamile gibi oldum yine. gaz sancısı çekmiyorum ama rezene içicem belki iner. bayrama doğru göbişimin şişmesi çok kötü oldu.

bir de bayram sorunu var..
kendime bayramlık olarak lacivert dizlerde dar sayılabilir bir elbise aldım ama hatları belli edecek derecede dar değil..

baktım çok sade geldi..nasıl hareketlendirsem diye düşündüm ertesi gün gittim düşük bel şeklinde takabileceleğim 5 parmak kalınlığında kalın camel rengi bir kemer ve altına da bayram ziyaretlerinde ev içinde giyeceğim camel rengi bilekte topuklu bot aldım..

evde denedim çok hoş durdu..saçlarımı da maşa yaptırıcam arefe gecesi.

lacivert ince çorap da giydim mi tamamdır bayramlığım..

bayram ziyaretleri yapınca mecbur giyinmek

Son düzenleme:

oo hadi bakalım sen kesin kararı verdin evdesin yani..hakkınızda hayırlısı olsun canım barışınla.

ah ahhh keşke. umarım o gün yarın olur.:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…