2010 Temmuz Anneleri : )

kızlar size acilen bişi sormam lazım. benim kız 3 saattir uyuyo ve hiç huyu değil. bi aksilik olabilir mi sizce?

ne olabilirki canım benimki saat 7,5 8dem beri uyuyor şimdi kıpırdamaya başladı sanırım acıktı yedireyim gene uyumaya devam eder inşallahhhhh:18:

bu gece uyumayacağı anlamına mı geliyo? eğer öyleyse biterim ben ((

yok arkadaşım.moralini bozma hemen.eğer emziriyorsan hiç uyandırmadan emzir.uyumaya devam eder.kaç saat önce emzirdin?o uyanmadan emzir ki uykusu kaçmasın.belki bu gece sana bi güzellik yapmayı düşünüyordur :))))))

bu gece uyumayacağı anlamına mı geliyo? eğer öyleyse biterim ben ((

her bebeğin huyu farklı canım bizimki genelde 10-11 gibi uyuyup 5-5:30 da kalka ama biz bugün 2 saat kadar dışarda dolaştık herhalde havadan erken uyudu ama çok ağladı uyurken mızmızdı ama kaç saat oldu tık yok maşallah...uyansada fark etmez napimmm küçük aşkım benimmmm..

benim kızım , laylaylomun ve nazosanın kızlarıda ortalama 5 er kg
seninki ne kdr gizem? bence endişelenme. 4. aydan itibaren kullanılan milupa gece maması aldım ama kaşıkla yediremiyorum. muhallebi kıvamına getirip orta akışlı biberon ucuyla veriyorum. uyurken verdiğim için fazla almıyor 60 ml içtiğinde seviniyorum bazen 30 ml.kızıma kaşıkla birşey yediremiyorum kaşığı emmeye çalışıyor. kaşıklı biberon ucunu denemedim ben. gece maması kabızlık yapmadı. ayrıca ara ara meyve pürelerini mamasına karıştırıp onuda orta akışlı biberon ucuyla veriyorum.

hepinize teşekkürler kızlar. benim için dua edin. yarın 5 saat dersim var. mahvolurum valla...

sonbaharcım kızım 6 kiloymuş,boyu da 62 cm.doktor iyi dedi aslında.kızım 2.420 kg doğdu benim.biraz minyon yani.aslında çok iyi emiyor ama uzun uzun emdiği için bazen doymadığı hissine kapılıyorum.doktor meyve püresi ve yoğurt verebilirsin dedi.bugün püreye başladım.kaşıkla vermeye çalışıyorum.alışsın diye.suyunu değil rendeden geçirilmiş püre şeklinde verdim.sorun olmadı.kaşıklı biberon var bende.aslında çok işe yarıyor.gece maması almadım özellikle.çünkü doktormuz gece emzirmen daha iyi hem sütün artar hem de bazı bebekler aç olsada uyanmaz gelişimleri yavaşlar,emzirirsen böyle bi sorun olmaz dedi.gündüzleri 1 öğün denemek istiyorum mamayı.biraz serpilsin istiyorum kızım.

gizem maşallah kızına e 6 kg mış zaten normali bu. seninki minyonsa bizimkiler minyatür

sağol arkadaşım.Allah sağlık versin bıcırıklara!iyi maaşallah.sadece biraz minik doğdu diye hep telaşlıyım.bir de kk da 7 kg olanları falan görünce küçük gibi geliyor işte :))

iyi geceler biz geldik
bu çocuk gene uyumuyo deli ediyo beni
almina sıpası da öyle..off ya her gece aynı....
ben de öyle yapıyorum..hatta mamaya havuç suyu elma suyu falan da ilave etmeye başladım..sulu gıdaları kaşıkla vermekte çok zorlanıyorum..püre kıvamındaysa eh işte...

doğum kilosu benim sıpaların doğum kilosuna göre maşallah çok iyiymiş..kızım 1780 gr,oğlum 1 650 gr dı..1500 gr a düşmüşlerdi küvezde..eve geldiklerinde daha 2 kilo bile yoktular..çok zor düşük kilolu sıpalara..bakmak..hele izmirin sıcağında çok zordu..
kilosu gayet iyi kızının maşallah canım kilosu fazla olan bebek illaki sağlıklı anlamına gelmiyor..

ben sanırım istemesem de artık emzirmeyi kesicem..daha çok sağmaya çalışıcam..kuvvetlendi sıpalarım damakları ile ısırıyorlar..az evvel çığlığı bastım acımdan,gözümden yaş geldi...göğüs ucumu koparcak sandım...sağıp vericem olduğu kadar...

bırakın minyon olsunlar
sağlıkları yerinde olsun yeter
beş dakka sallamyı bıraktım açtı gözlerini
gene eski günlere döndük (

dişleri çıktı mı ?

aslında benzer bi durum bizde de var.diş yok görünürde ama maaşallah bi ıssırıyor ki offf!biraz daha zorlarsa bende emziremem.üstelik benim kız sık sık ve uzun süreli emiyor.o yüzden acısı geçmiyor hiç.

dişleri çıktı mı ?
yok daha görünürde bir şey..damakları ile ısırıyor eşek sıpaları...canım çok acıyor,yeri tekmeliyorum acıdan..o derecede yani..dişleri çıkıncaya dek emziririm diyordum ama sanırım dişleri çıkmadan kesmek zorunda kalıcam..günde 2 en fazla 3 kez sağıyordum..artık daha fazla zaman harcarım sağmaya..sütüm az son damlasına dek saatlerce uğraşıyorum sağmak için..

demi yaa..çok acıtıyorlar..dişleri olsa naparlar bilmem..küçük parmağımı denemek amacıyla ağzına soktum alminanın..maşallah dişleri olsa koparcak resmen kerata..

Son düzenleme:

valla hiç bilemiyorum.bir de bol keseden atıp duruyordum ben.mümkün olduğunca emziricem diye.diş kısmı hiç aklıma gelmemişti.şimdi gözüm yemiyor öyle 1 yaşına kadar falan emzirmeyi.dayanabildiğim yere kadar...

benimki ısırmıyor ama koca kazık olmasına rağmen hala emmeyi öğrenemedi
canı istedimi çok güzel alıyo
istemezse ucundan tutuyo
o yüzden hala göğüs uçlarım yara

hamileyken sütüm çok olur diye saklama poşetleri almıştım.sözüm ona buzluğa istiflicektim..ama nerdeee..dişleri çıkmadan pes edeceğim aklıma gelmezdi..ama napayım cidden çok acıdı canım..o an acıdan sinirle tepki verebilirim..en iyisi sağmak ...hiç sütüm gelmeyince dek sağıcam..kaç günm kaç hafta kaç ay sürer bilmiyorum ama aylaca sadeec sağarak kuzularını besleyen arkadaşlar olduğunu düşünürsem elimden geleni yapıcam..
sıpam uyudu,yatırdım..dinlene dinlene sağdım..55 c anca çıktı.üzerine 55 cc de keçi sütü ekleyeyim diyorum..buzdolabına koydum..eşim sabah altlarını aldıktan sonra paylaştırır,mama takviyesi yapar artık...
uyuyup dinleneyim,iyi geceler diliyorum ve öpüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…