çig köftede miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yasakkkkkkkk
arkadaşlar aklıma geldi belki biliyosunuzdur sevip sevmediğinizide bilimiyorum ama hamileyken çiğ köfte,salam,sosis ve iyi yıkanmamış sebzeler yemememiz gerekiyor toxsoplazmaya neden oluyormuş ben hamile olduğumu bilmeden çiğ köfte yemiştim zaten olup olmadığına kan testlerinde bakıyor doktorlar hemen olacak diye bişey yok ama aklınızda bulunsun diye söyledim.
arkadaşlar aklıma geldi belki biliyosunuzdur sevip sevmediğinizide bilimiyorum ama hamileyken çiğ köfte,salam,sosis ve iyi yıkanmamış sebzeler yemememiz gerekiyor toxsoplazmaya neden oluyormuş ben hamile olduğumu bilmeden çiğ köfte yemiştim zaten olup olmadığına kan testlerinde bakıyor doktorlar hemen olacak diye bişey yok ama aklınızda bulunsun diye söyledim.
evet canım evet özellikle çiğ köfte yemeyin lütfen isterseniz doktorunuza da sorabilirsiniz
ya söylemesi ayıpp benim sabah burnuma sucuklu yumurta koktu bende yedim valla
inşallah bişey olmaz
gerçi iyi pişirmeye dikkat ettim
evet canım evet özellikle çiğ köfte yemeyin lütfen isterseniz doktorunuza da sorabilirsiniz
gerçi benim annemde bana hamileyken midye tava yemiş hemde bir sürü :))
normalde asla ağzıma sürmezdim diyo,birden can ı istemiş 1 tane daha 1 tane daha derken bir sürü yemişşkaydirigubbakcemile3
valla aynen canım bende yiyorum arasıra sucuk,salam,sosisde de biçok katkı maddesi var yememek lazım ama özellile çiğ köfte tehlikeli eğer benim gibi sevenler varsa illa yiyeceksek etsiz yiyebiliriz (amma pis boğazım meyveden nefret ettim nerdeyse, nerde zararlı şey bayılıyorum)
bana doktor sadece çiğ et için yasak dedi ama yarın gidince sakatati de soracağım
bu arada arkadaşlar ben gecen salı kesemi görmştüm kese 7mm di ama içi boş gibiydi,
sizce yarın içinde bebiş görünürmü?
ah canım bende biliyorum ama etsiz çiğköftede de yiyemiyoruz herhalde dimi?
birde sakatat yiyebiliyormuyuz, kokoreç işkembe gibi mesela
ya canım bunları cekiyor, hepsi yasakya???
Ben çok severim ama riskliyse yemem
Teşekkür ederimm canımmm bilgi için
Kızlar siz hangi hareketlerden kısıtladınız kendinisi
bildigim okudugum kadarıyla normal hayatınıza devam edin diyorlar ama
ben bacak bacak üstüne atmak istemiyorum artık sıkışıyor karnım
ve yatarken karın üstü yatardım şimdi yan yatmaya çalışıyorum
Malasefe egilip kalkıyorum bazende uzanıyorum kendimi pek kısmadım
sizde ne var ne yok
Ben çok severim ama riskliyse yemem
Teşekkür ederimm canımmm bilgi için
Kızlar siz hangi hareketlerden kısıtladınız kendinisi
bildigim okudugum kadarıyla normal hayatınıza devam edin diyorlar ama
ben bacak bacak üstüne atmak istemiyorum artık sıkışıyor karnım
ve yatarken karın üstü yatardım şimdi yan yatmaya çalışıyorum
Malasefe egilip kalkıyorum bazende uzanıyorum kendimi pek kısmadım
sizde ne var ne yok
Arkadaşlar 4 haftalık hamilelikte son adet tarihi esas alınıyor ve 4 haftalık hamilelikte ceninin yaşı 2 haftalık oluyor..Yani anca embriyo 4 haftalık yaşındayken görebilirsiniz hem keseyi hem de kalp atışlarını ..bu da son adet tarihine göre yaklaşık 6 haftalık civarındayken görünür..Daha erken gittiğinizde kalp atışlarını göremeyebilirsiniz..Eğer tek gebelik ise Beta HCG değeri 1500 olunca vaginal yoldan gebelik kesesi izlenebilir.Toksoplazma haricinde listeria enfeksiyonu da aynı benzer özelliklerde..iyi pişmemiş etlerden ,iyice yıkanmamış sebze meyvelerden uzak durmamız gerek..Ayrıca fast food gıdalardan uzak durmamız gerek..bende listeria çıkmıştı..şimdi her ay idrar tahlili düşünüyorum..Bunlar erken doğuma,düşüğe sebep olabiliyor..
Kalp atışları 6 haftalık ile 8 haftalık arasında görülmesi bekleniyor..
Canım çiğ köfte çiğ et eksinlikle yasak..rafadan yumurta yasak..mutlaka katı olmalı..ayy hele kabuklu deniz hayvanları..işte ondan da uzak durmak gerek..listeria enfeksiyonu kaparız Allah korusun..geçen hamilelikte ben de yedim..çok pişmanım...Sakatat da yasak..kendimi o yasak bu yasak diyen cadı öğretmenler gibi hissettim..:kedi:
Justreaderciğim kaç haftalıksın şu an ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?