2010 Temmuz Anneleri : )

Yok canım neden kızalım..Herkesin evladını yetiştirme tarzı ,onun için istedikleri farklı faklı ve herkesin doğrusu kendine doğru..ama çoğu düşüncelerine katılıyorum..

Şu sıralar oğlumda bana acayip düştü..Önceden acayip fanatik bir "babacıydı" şimdi o halinden eser kalmadı..
Gece uyanınca sadece benim kucağıma gelmek istiyor..Ben aslında bir yandan seviniyordum babamıza düşkün oldugu için,rahat ederim diyordum ama sefa kısa sürdü

Bu arada kızlar ben hazır bal almıyorum..Eşimin köyünde amcasının oğlunun petekleri var şimdiye kadar hep ondan alıyorduk..Şimdide öyle yaparım ..O yüzden içim çok rahat..
Ama eğer o alternatifim olmasaydı aktarlarda satılan ballardan alırdım..Mesela burda bir peynirci,aktarcı var .Adamlar kendileri bal yapıyorlar..Çokda güzel..Sanırım öyle bir tercih yapardım..

ben babaya duskun bir bebek olsun cok istiyorum senin gibi

disari ciktigimizda babaya yapissin ben yerine bende keyfime bakayim diye

onceden bizimki babadan bana gelmezdi ve esim bunu heryerde ovunerek soylerdi sabah kuzeyin davranislarindan sona yuz ifadesinde gariplikler oldu kiskandi icten ice

canim cok sanslisin

ben de buradan bir arkadasa koy yumurtasi ile pekmez siparisi verdim babasi yapiyormus

haftada bir yumurta getirecek 20 tane. uzumler olsun diye bekliyoruz yeni sezon pekmezi getirecek

kizla bu konusmayi yapinca bir kup altin bulmus kadar sevindim.

ne yedigimiz belli degil artik

Gerçektende herşey hormonlu,katkı maddeli!
Köy yumurtası bu dediğim yerden alıyorum yine..Köy yumurtası diye alıyorum değilse günahları boynuna...ama rengi kıpkırmızı hani deerler ya köy yumurtasında sarısı çok belirgin olur bunlarda öyle.bilemiyorum ki..

bende yumurtaları babamdan alıyorum her hafta :) babamın bahçesi bahçesinde tavukları var yumurtadan yana içim rahat.. verdiğim pekmezide köyden bi akraba yollamış yine annemden aldım öyle veriyorum ama bal için aynı şeyi söyleyemicem bizim kastamonun balı acı oluyo biraz aslında çok qüzel ama deli bal diyolar bilen varmı aranızda bilmiyorum o balı verebilirmiyim onuda bilmiyorum qerçi onun bi kaşıkla zararı olucağıını sanmıyorum ama olmazsa balparmak alırız napalım :)
ayrıca size katılamıcam kızlarr ben oğlumu çok fena kıskanıyrum yaa :90: benden başkasına babasıda dahil benden fazla alakalı olursa çok bozulurum ben bütün qün onunlaym yaa yapamaz öyle bişii çok içime oturur valllaa :2: zaten şuan umutta öyle aşırı bi ayrım da yok henüz şimdilik bende :)))) babadan bana qeliyo hatta aşkım bu seni çok seviyo diye söylüyo bazen e diyorum olsun o kadar zaman zaman kafamı bedenimi yorqunda hissetsem babayla bile zor paylaşırım bebemi qibi qörünüyo

evet canımm sarısı baya bi koyu oluyo :) dışardan aldığımız yumurtaları kırıp çırpınca açık sarı bi renk oluyo ama bu köy yumurtaları öyle değil nerdeyse turuncuya yakın oluyo hatta ben babam tavuk yetiştirmeden önce açık sarıya alıştığım için o yumurtalar qelince yiyemiyodum sonradan alıştım

30 yaşında anne oldum ben..Çok normal bir yaş seninki merak etme..
Bir daha bebek fikrimi :18: çoookk uzak bana..
Çok büyük konuşmıyım ama sanırım bir daha yapmam...
ben 32 yaşında anne oldum bende sanırım yapmıycam büyük sorumluluk...

canım burada altınolukta pazarlarda var köy yumurtası böyle hepsinin renk tonu farklı gibi yumurtaların ve çok temiz değil köylü kadınlar satıyo onlardan alıyorum ben yıkıyorum pişirmeden..

canım ben güvenmiyorum peynircilere yakın bir arkadaşımın mandıralaı vardı bana demiştiki ayranlardaki son kullanma tarihleri doğru basılmıyormuş...zeytinyağı bidonlar çok temiz değildi birde kendide yoğurdunu sütünü marketten alıyodu:26:

biz gide gele zaten ahbap olduk kötüsünü vermez bana..o yüzden rahatız..peynirci dediğim kahvaltı malz. satan yer ..burada çok meşhur o yüzden kolay kalay kötüsünü yapmazlar..Bende balparmağa hiç güvenemiyorum zamanında içinde bir madde tespit edildiği söylenmişti ve bir kaç çocugu zehirlediğini duymuştum o günden beri evime sokmam..

Son düzenleme:
canım burada altınolukta pazarlarda var köy yumurtası böyle hepsinin renk tonu farklı gibi yumurtaların ve çok temiz değil köylü kadınlar satıyo onlardan alıyorum ben yıkıyorum pişirmeden..

evet bende öyle o yıkama işi işte sinirime dokunuyo annem yıkıyo temiz temiz veriyo bazen :)

geçenlerde ntv de bir tartışma programı izledim...

bir avukat .. sağlık bakanlığından yaptığı incelemelerin sonuçlarını istemiş.. markalar denetime gittiklerindeki tuttukları tutanak ve tespitlerii..

avukata sonuçalrı göstermemişler mahkemelik olmuşlar... mahkemeyi avukat kazanmış ama yayınlamamak koşulu ile...

avukat... çok büyük markalarınn... dehşet verici sonuçlarıı var dedi... duyuncaa aaa o mu die şaşırısınız dedi.. bu tip markalar insan sağlığını tehlikeye sokuyor die üstü kapalı açıklama yaptı...

benn güvenmiorum... tanıdığım şarküteriden... yadaa iller arası çalıştığımız için çok güvendiğim müşteriden... pekmezi meşhur yerden pekmez..

peynir sevdiğm yerden peynirr kuru üzüm cevizz... bu şekildee alıorum .. içim rahat ediyorr...

çocukluğumdan beri babamın aldığı baldır balparmak çok şükür kimseye bişi olmadı bilmiyorum yani ona qüvenirim heralde.
o zehirlenme olayını duymadım ben hiç canım yaa qerçekmi acaba:44:

oooff evet yaa insan artık kime nasıl qüveniceğini şaşırdı...
önceden ne kadar boş yaşıyomuşum insan anne olduktan sonra bazı şeylerin farkına çok iyi varıyo..daha çok düşünüyo ölçüyo tartıyo araştırıyo...
aldığımız meyvenin sebzenin bile bi vitamini yok sirkeli suda bekletmeden hiç bişi yemeyin diyolar..çevre kirliliğinden herşey mikroplu ilaçlı yok hormonlu biiiirrr sürü şeyy
hey qidi qünler bizim zamanımızda böylemiydi yaa şimdi herkes para denen illetin derdine düşmüş candı sağlıktı çocuktu bebekti kimin umrunda

evet zor ben evlendikten 10 ay sonra kendi isteğimle hamile kaldım ve doğurdum ,,oğlum doğduktan sonra batuhan 3 aylıkken tekrar hamile kalmışım ne derler kaza kurşunu neyse işte ben daha bebeğim çok küçük hamilelikte zor mide bulantısı falan bildiğiniz üzre ,nasıl ilgilenirim oğlumla falan diye düşünüyodum annemde doğur boşver ikiz gibi büyütürsün demişti öle böyle derken kızım doğduda 11 aylık oldu bile şuan iki arkadaşlar sanki arada kavgaları olmuyo değil ama abisi kardeşini çok seviyo hele şimdi kızım yürümeye başladı artık azcık azcık abisi nasıl seviniyo çığlık atıyo bak yürüyo diye neyseşükürler olsunki kızımı doğurdum kötü bişey yapmadım neyse güzel günler olur önümüzde inşallah
ay çok güldüm gıcık şey arada benim oğlanda yapıyo ama bide dökütüğü bişey oldumu gidip peçete alıp yeri bi silişi var bide anne kızma bak sildim gibi bi gülücük atıyo bitiyorum ona ya tatlım
çok ii fikir valla allahta benim oğlan akıllandı büyüdü dokunmuyo zamanında bi çektikki sormayın oh be kurtulduk büyüdüde derken kız başladı yeniyeni tvnin önünde düğmelere basmaya dolabın camını açıp herşeyi dışarı çıkarmaya off sil baştan başladık gibi herşeye bende dolapları hep bantladım açamıyo tvnin düğmesinide bantladım tuşlarıda çocuk kilidi yaptık kumandada ohh rahatladım yaw
beni kız pek anneci değil ama oğlan tam bi anneci valla bensiz babsıyla biyere gitmez evde babasıyla kalmaz hep ben,,ama arada işim olunca gizlice babaya bırakıp tüyüyorum başka çare yok

çocukluğumdan beri babamın aldığı baldır balparmak çok şükür kimseye bişi olmadı bilmiyorum yani ona qüvenirim heralde.
o zehirlenme olayını duymadım ben hiç canım yaa qerçekmi acaba:44:

Canım babam doktor ben onun bize verdiği bilgileri paylaşıyorum..Kendisine bir doktor olarak çok güvenirim..

Herkese bişey olacak diye birşey yok zaten..Babam zaten o balların küçük çocuklara verilmesine karşı yoksa bende çok yemiştim zamanında bana da bişey olmadı ama sonra soğudum köydende balım gelince evime sokmadım..

Son düzenleme:
merhabalar güzel anneler...
Dün işe gelemedim kızımı doktora götürdüm doktorumuzda evimize uzak olduğu için yollarda baya yorulduk Özge ile birde doktorda beklemek zorunda kaldım idrar tahlili yapalım ne olur ne olmaz diye ama kız çocuklarında çok zor idrar torbası gibi bişey taktılar üzerinede bezi kapadık onun içine idrarın girmesi lazımmış ama ne mümkün 1,5 saat helak oldum kızım çiş yapsında onun içine girsin diye ama maalesef başarılı olamadık.Evde falan olsaydık görme şansım olurdu yaparken bezini kapatmazdım ama hastane de olunca olmadı...Boğazlarımızda yine problemimiz geldi ya bir kere şimdi tozdan nem kapar hale geldik en ufak birşeyde hemen şişiyor.Ve doktorumuz mide bulantısı-kusma-ishal olarak salgın var dedi...Sabahtan beri kaçıncı hasta dedi...Antibiyotik verdi maalesef yavrum yine antibiyotik kullanacak...
Eve gelirken dolmuşta uyudu benim kız sonra otobüse bindik yine uyanmadı hastanede şebek oldu herkese maymunluk yaptı hatta otobüse araplar bindi yanımıza oturdu bir tanesi resmini çekebilirmiyim diye fotoğraf makinesini gösteriyor bana...
İşte böyle bir gün geçirdik kızımla dışarıda yorulmuş olucak ki şimdiye kadar hiiiiç bilmem 3 saat uyusun uyudu bende dinlenmiş oldum...
Bu arada tatile gideceğimiz için güneş kremi ve kaç faktörlük kullanmamız gerektiğini sordum...Oda 40 faktörü geçmesin dedi ve Solante diye bir marka yazdı soracağım bakalım nasılmış...İşte bizden haberler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…