2010 Temmuz Anneleri : )

yeni yapmaya başladı bizimkide birde diş gıcırdatma olayı varki sorma dişi yamuldu bu sebepten.

evet canım aynı şekilde benim de oğlum birşeye sinirlendiği zaman ve özellikle kucağımda iken kafasını geriye doğru atıyor.ben de korkuyordum alışkanlık haline getirmesinden ama sanırım bu dönemlerde çoğu bebekte olan şeylermiş.umarım bu davranışı çok fazla uzun sürmez.

yeni yapmaya başladı bizimkide birde diş gıcırdatma olayı varki sorma dişi yamuldu bu sebepten.

Ayyy canım galiba aynı süreçten geçiyoruz çünkü aynen benim oğlumda da dış gıcırdatma olayı var. Bağırması o kadar değil de bu benim sinirimi acayip bozuyor. Resmen dişlerini yiyor yaaa...

Ben baktım dişini gıcırdatıyor hemen emziğini veriyorum veya biberonla su içiriyorum. Dikkatini dağıtmak için...

Tabi bunlar geçici çözümler ama bunun bir çözümü var mı onu bilmiyorum.

Sizler de de aynı durum var mı bilmiyorum ama bizim oğlan bizi taklit ediyor.

Babam elini kaldıarak napıyorsun oğlum diyor o da elini kaldırarak bağırıyor bişeler anlatmalaya çalışıyor. İki elini kaldırıyor kendi de iki elini kaldırıyor.

Annem dün ayran yapıyor hani şu pratik sürahili ayran makinası vardır yaa onu görmüş annem sofrayı dün bacaklarım ağrıyor diye yere sermişti aynen anemim yaptığı gibi ayran yapmaya çalışıyor. Allahtan sürahiyi babam tutuyordu.

Bu ve buna benzer şeyleri şu aralar sürekli yaşıyoruz. Çok dikkat etmemz lazım resmen fotokopi çekiyorlar.

Son düzenleme:
ah ah benimde anılarımı canlandırdınız valla daha bir doğumu atlatıp kendime gelemeden duygusal olarak olsun beden olarak olsun ikinci bir hamileliğe başlamıştım daha oğlum 3 aylıktı ,ve ben tekrardan hamileliği kaldırabileceğimi sanmıyordum neler düşündüm ama şükürki şimdi ikiside yanımda sağlıklılar şükürler olsun,göz açıp kapayana kadar geçmiş hamileliğim doğum olmuşta kızım bile yaşına gelmiş anaaa,,ne mutlu bizlere kızlar bugünümede şükür ne güzel işte oğluma kardeş arkadaş olucak bir varlık daha bağışlamış allahım nasıl hayır demeyi düşündüm bilmiyorum ama hemen vazgeçtim iikide doğurmuşum diyorum şuan pc masasında anırıyo kızım genzinden hemde

valla genzinden bağırma olayı benim kızdada var şuan bas bas bağırıyo çok tatlı sanki dövcek beni abooww olsun ama diş gıcırdatma yok şükür şimdilik 4 dişimiz var pek tatlı görünüyo gülünce
kızım benimde kafayı atıyo arkaya ama sinirlenince değil oyun amaçlı bayılıyo nasıl gülüyo görseniz

ne güzel işte ne görse kapıyo benimkide ne yapsak yapmaya çalışıyo bide bizi sofrada yalnız rahat bıraksa off napıcamızı bilmiyoruz çok sinir ediyo bıraksan herşeyi dağıtcak off

yapma diyince daha çok yapıyor birde. geçen telefonda konuşuyorum anneme anlatıyorum böyle böyle yapıyor diye yapma diiyince daha çok yapıyor dememe kalmad bana gülerek dişlerini gıcırdatmaya başladı. oyun sanıyor sanırım bunu... artık tepki vermiyoruz bizde görmezden geliyoruz bende düşündüm emzik vereyim diye ama emzik emmiyor, emziği kemiriyor.:)

Maşallah canım kuzucuklarını Allah bağışlasın. Sağlıklı, mutlu, başarı dolu yaşam sürsünler.

Ne güzel işte birbirlerine arkadaş olarak büyüyecekler.

Allah olmayan ve ellerini açıp bebiş isteyen herkese inşallah hayırlı evlatlar nasip eder.

ne güzel işte ne görse kapıyo benimkide ne yapsak yapmaya çalışıyo bide bizi sofrada yalnız rahat bıraksa off napıcamızı bilmiyoruz çok sinir ediyo bıraksan herşeyi dağıtcak off

Evet güzel yanları da var tabi canım da ben daha çok olumsuz yanlarını düşündüm.

Canım bi yerde okumuştum bebekler olumsuzluk ekinden (ma-me gibi) anlamazlarlarmış. O nedenle hayır demek gerekiyormuş. Yapma diyince onlar ilk etapta yap olarak algılıyorlarmış. Hayıra alıştırmak lazım kuzucukları...

Capri çok haklısın cnm .. birde sunu okumustum ben .. hayır kelimesini cok kullanmayın onemli anlar ıcın saklayın dıyordu ..

slmm kızlarr
bende çocukların olumsuzluk ekini anlamadıklarını okumuştum o yüzden hep hayır olmaz gibi kelimeler kullanıyordum 15 gün öncesine kadar bakışlarım bile yeterli oluyordu ama artık malesef ;(

kızlar iki gündür aşırı halsizlik bel ağrısı karında kramp hissediyorum bugün uyandım karnım ağrıyordu birazda ishal hali var doğum habercisi mi?38+3deyiz karnım da bazen çok sertleşiyor bunlar belirti mi?

Selam cnm hadi az kalmış ha gayret : ))
Karın sertleşmesi sancı belirtisi ama yalancı sancı da olabilir bu aylarda doguma hazırlık olarak yalancı sancı yaşanıyor .. Nst ye baglanıyorsundur sık sık gercek sancı olsa rıtmık olur her 15 dk gibi sen not et ıstersen dakıkaları .. Benim de karnım bır yana dogru toplanıyordu uzanıyordum dınlenıyordum böyle zamanlarda ..

benim kızımı 37. haftada almak gerekince hiç böyle şeyler yaşamadım ama
çok çok yakın görünüyor artık senin kuzuya kavuşman
Sanırım normal doğum yapacaksın. Allah kolaylık versin.
Hazır mı peki herşeyi :)

slm kızlar ben oğluma güneş koruyucu bir krem almak istiyorum ama tam olarak ne alacağıma karar veremedim.okuduklarıma göre bebeklere 30-35 faktör kremler en iyi olanı imiş.çünkü faktörü yükseldikce daha çok kimyasal kullanılıyormuş.bir de losyonların kremlere göre sürülmesi daha kolay oluyor ama losyonlar sadece yüze sürülüyormuş kremler ise hem yüze hemde vücuda sürülebiliyormuş.bende kararsız kaldım faktör olarak 30-35faktör alacağım ama hangi marka alacağım ve krem mi losyon mu karar veremedim.sizin tavsiyeleriniz var mı?

slm canım;
eeee artık sona yaklaşmışsın bebeişine kavuşmana çok az kalmışş,kesinlikle doğuma hazırlık bunlar,bende aynı bel ağrısı hafif karında kramplar hissetmiştim.38+5 te doğum yaptım.Allah yardımcın olsunnn...

Capri çok haklısın cnm .. birde sunu okumustum ben .. hayır kelimesini cok kullanmayın onemli anlar ıcın saklayın dıyordu ..

Aynen öyle canım çok kullanmamak gerekiyormuş.

Bizim iş yerinden bir arkadaşla konuşuyorduk bu konuyu onunda şuanda 3 yaşında bir kızı var. Bu durumu bildiklerinden hayırı kullanıyorlarmış ve şöyle demişti. Aman bizim yaptığımız hatayı siz yapmayın. Şimdi hayır kızım diyince kendisi de bize hayır diyor ve yapacağını yapmaya devam ediyor demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…