2010 Temmuz Anneleri : )

slm kızlar

bugünlerde canım burnumda(

bi çocuk bu kadarmı direnir uyumamak için.uyku zamanı gelince bana ateş basıyo...

ayakta sallıyorum.tlf müzik çalıyo bi yandanda eeee çekiyorum..

dönüyo ağlıyo kalkmaya çalışıyo...zaten ağır bide yastık minder derken bacaklarım yapışıyo resmen..

bu işe acil çözüm bulmam lazım.eski sistem beşik kurmaya karar verdim..

akşam 11 de başlıyorum sallamaya gece 1 doğru anca savaşımız bitiyo uyuyoruz.sabah 7 süt içip 11 gibi

kalkıyoruz.gündüzde 2 defa uyuyoruz.uykuyu ikiye düşürdü..

kendi kendine uyumayı bi öğrenseee çok şeymi istiyorum acaba????

Allah kolaylık versin canım...Benim kızımda öyle uyutmak için baya uğraşıyorum maalesef...
Ama büyüdükçe uykularıda azalıyor günde iki kere uyuyabilir eğer 2 saat yada daha fazla uyuyorsa uyuduğunda tabi..
Benimde en çok istediğim şey kendi kendine uyuması ama şimdilik çook zor...

iyi akşamlararkadaşlar...çok endişeliyim ...çünkü benim bebeğim...çok iştahsız bugün dr götürdüm..8 kilo dr çok zayıf dedi...kan ve idrar tahlili isted....yarın sabah sonuçları alıcam....ya kötü birşeyçıkarsa diye çok korkuyorum lütfen dua edin kötü birşey çıkmasın

canım bız de tatılde olacagıuz dogum gunu oldugu gun.saglık ocagına sordum 2-3 gec olsa asısını olur mu dıye.bır sorun olmaz dedı.ben de gec yaptıracagım.

bize o tahlillerden 2-3 ayda bir yapılıyor. ne idrar yolu enfeksiyonu var, ne de kansızlık. ama kızım 1 yaşına 8 kilo girsin diye uğraşıyorum. yani anlayacağın henüz 8 kilo değil. bence endişelenme. bazı bebekler ne yapsanda ne yedirsende kilo almıyor. umarım sizinkide bebeğin yapısındandır, inşallah sonuçlar iyi çıkar.

merhaba arkadaşlar..

benim kızım doğduğundan beri çektiğim uykusuzluk , uykuya direnme, yememe, iştahsızlık, zayıflık vs sizlerde çekmeye başladınız , kendimden biliyorum çok zor bir durum.ne zamanki kızımın 8 dişi çıktı , yürümeye başladı ben artık rahatladım iştahı çoğaldı, uykusu düzene girdi. ama bu 10 ay boyunca ben bittim. size tavsiyem sabırlı ve sakin olun. insan kendine yapıyor. birde her gören bebeğin zayıf kalmış, bebeğin küçük kalmış dedikçe cinnet geçiresim geliyordu. inşallah bu sorunları çeken bebekler şifa bulur, annelerini çok üzmezler. allah yardımcınız olsun.

geçmiş olsun canımyazmıştım daha öncede burada oğlumun yanında olmak istiyorum karşısında değil diye ve hiç inatlaşmadım şimdiye dek yemek istemiyorsa yedirmedim ..eline zarar verebileceyi bir şey geçirdiyse farrklı bir şeyle değiştiriyorum ilgisi ona kayıyor zaten...
bu güne dek oğlumuza yapma etme hayır kelimelerini kullanmadık yinede oyuncağına ulaşamasa sinirleniyo... bu genel bir tepki demekki... ben eline veriyorum yine mümkün olduğunca ağlatmamaya çalışıyorum oğluşu

Selam cnm maşallah senın kız yürümeye başladı mı ? bizimki de yavaş yavaş yurumeye başladı
kendi kendine denemeler yapıyor ellerını bırakıyor üç beş adım atıyor sonra dusuyor : ) Maşallah bebişlerimize artık ısımız daha zor olacak habire arkalarında koşucaz ..

allaha şükürler olsun bizim öyle bir sorunumuz olmadı gece 23,30 a kadar uyumuş olur bazen sallanmak ister yorgunsa kendi uyur...sabah 7 gibi mama ve alt değiştirme..9-10 arası da uyanıyoruz yanımöda yatıyorsa ayakları ile beni ittirip bağırıyo...saat kurmaya gerek yok ..ama öğle uykusu az bizim oğlumuzun...

sonbahar milletin ağzı torba değilki büzesinoysaki her bebeğin yapısı gelişimi birbirinden farklı...bahar kızımıza maaşallah

iyi geceler herkese...

misafirim geldi aniden hiç hazırlığım yoktu. evim berbattı iki gündür karın ağrısı ile cebelleşiyorum yatağımı zor toparladım bugün düşünün evin halini.

neyse ki balkonda oturduk.

uyku konusunda ben maaşallah çok rahatım. bir dönem yatağa hiç yatmak istemiyordu benimle kavga ediyordu neyse ki düzeldik

tekrar kendi kendine uyumaya başladık maaşallah

uyumadığı zamanlarda birgün çok sinirlenmiştim getirdim salona ışıgı kapattım tv nin sesini kıstım kendim koltuğa uzandım kuzeyede hiç yüz vermedim yerde iki döndü ve sonra halı üzerinde emziksiz sızdı

o günden sonra artık hiç inatlaşmadım uyumuyorsa geldim salona iki oynattım on dakika sonra yatağa yatırdım uyudu.

inşallah sizinde düzene girer uykularınız gerçekten çok zormuş anladım yani. artık saatlerimiz belli robot misali yaşayıp gidiyoruz

canım moralinin bozulmasını o kadar iyi anlıyorum ki insana kötü anne muamlesi yapıyor insanlar

bir dönem kuzeyin kilo alımı durmuştu yaşadığımı bir ben bilirim o zamanlar. birde alemin lafı tuz biber olmuştu

hatta geçenllerde bir akraba bacaklara bak ne kadar zayıf dedi kuzey için yolasım geldi kadını hatta lafımıda söylemiştim. aç bırakıyorum iyi ki geldiniz çocuk sayenize iki lokma yiyecek diye

ki kuzeyin kilosu normal sınırlar içerisinde doktorum da bende gayet memnunum durumdan ama insanlar konuşayımda boşa mı dolu ya mı farketmez diyor işte

önemli olan sağlık gerisi bana göre hiç mühim değil.

benim ablam bebekken o kadar zayıfmış ki benim yanımda yavru gibi kalıyormuş. ben doğum yapana kadar ikimizin kilosu hep aynıydı ergenlikten bu yana kadar. ben yine farkattım ona şimdi o ayrı:))

geçmiş olsun bahar...

ben zaten ikisi bi arada olan bebek görmedim hiç..

hem yemek yiyip hem düzenli uyuyan...

benim Allaha şükür yeme sorunum yok ama bu uykuya dalma anı beniii çıldırtıyo...

uyucaksın işte belii gözlerin çinliler gibi kalmış ne diye direnirsin demiiii:))

neyseee.....sabır diliyorum bütün annelere....özellikle çalışan annelere....

kilo konusuna çok takılmayın kızlar...yemeyen çocuk yemiyor..

görümcemin 3 yaşında kızı var 9.500 kilo..hayatı pınar süt ve aptamille geçiyor...

herşey normal ama yemiyor.ekmeği bile kokluyo bu sütlü yemem diyoo...

yaa maşşallah genelde herkezin bebeği sıralamaya ve yürümeye başlamış bizde tık yok.

dr soruyorum normal diyo...

bende buna taktım(((

uykuya dalamıyorsa ışığı ve tv yi kapatıyorum ben dizimi yarıda bıraktığımda oldu 1 saat nini söylediğimde bebekler için normal sanırım bazen..
ben örn meyveli yoğurt yedirmedim sebebide sade yemez diye şimdi sade yiyor bizimki..
çok sabırlı olmak gerekiyo bebekler biz onlara dokunduğumuzda gerginsek onu hissediyorlar ve negatiflik onlara geçiyo..

haklısın cnm.ben sanırım onun uyku saati geldiğinde geriliyorum..

hayalim elinden tutup yürütmek

sadece kendi çantamı alıp dışarı çıkmak..

bi yeri acıdığında yada ağrıdığında neresinin ağrıdığını sölemesi....vs.vs.vs.

ben yatıyım en iiyisii...2 yıl daha beklerim sanırım bunlar için:))))

canım aynı şekilde benim oğlumda artık çok zor uyumaya başladı.gündüzleri annem bakıyor oda artık uyutmam çok zor oluyor diyor ve gündüzleri uyku süreside azalmış artık.ama dün akşam yine uyutma fazlımız çok zor olacaktı ki acaba sıcaktan mı uyuyamıyor diye düşündüm ve oturma odasına babacığımızın yanına gittik ve klimayı açtık vallahi çocuk bir yandan emerken uyudu kaldı.meğer oğluşum sıcaktan uyuyamıyormuş.

kızlar günaydın bu arada.hayırlı cumalar diliyorum herkese.hafta sonu geldi.cuma günlerini çok ama çok seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…