- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
Kızlar ben 13 haziranda diyetisyene başladım..Yaptıgım diyetle 1 haftada 1 kilo 700 gr verdim..Sizinlede paylaşmak istiyorum..Diyet yapmak isteyen arkadaşlarıma yol gösterebilir..Benim yeme alışkanlıklarıma göre düzenlendi ama kilosu boyu bana benzeyen varsa faydalanabilir..
167 boyum /kilomda 78 .4 dü ..şuan 76.6 oldum..şuan hedefim doğum öncesi kiloma dönmek yani ilk etapta 70...Ama inmek istediğim rakam 65...inşallah en kısa zamanda vericem..
Sabah 7-9 arası : Çay(şekersiz ya da splenda)
1 adet yumurta
2 kib. kutusu beyaz peynir
4-5 zeytin
domates-salatlalık-biber(sınırsız)
2 dilim ekmek
1 tatlı kaşıgı reçel ya da bal
10-11 arası:1 su bardağı süt
12-14 saatleri arası:
1 kase çorba
1 porsiyon sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 dilim ekmk(çavdar,kepek,buğday farketmez)
salata(yağzsız)
15-17 saatleri arası:
2 porsiyon meyve
18-20 saatleri:
1 kase çorba
1 pors,yon sebze yemeği
3 köfte büyüklüğünde et(tavuk-balık-et)
2 dilim ekmek
salata
21-22 saatleri arası:1 paket çubuk kraker
Canım diyetin hayırlı olsun..İnşallah güzel sonuç alırsın..bu günlerde de nedense bende iştahsızlık var..saat 6:30 da kalktım..O saatten beri yediğim tek şey 1 dolu kase yoğurt..Hiç içimden hiç gelmiyor yemek...Neden böyle oldum bilmiyorum......
kızlar size bir şey soracağım hamilelikten önce benim metabolizmam bayağı yavaşlamıştı...doğumdan sora oğlum 6 aylıkken falan hızla kilo verdim...acaba doğum metabolizmayı hızlandırıyormu...kızkardeşim de 50 kilolara düşmüştü doğumdan sonra...:44:
Aşk ve Oglum diyeti iyiki yazdın cnm bende yapayım bari 16 temmuzda tatile cıkacagım ..
Aslında bana göre benim kilo fazlam yok gibi duruyor : P yani gözüm alışmısta olabilir ama nasıl oluyor da sabah 57 aksam 59 cıkıyorum tartıda anlamıyorum yeni bir tartı alacagım hassas olanlardan : )) .Bırde şu var ki regll oncesi vucut su tutuyor ve regl sonrası gobek ınıyor kılo vermıs gıbı oluyorsun bunlara da dıkkat etmek lazım ..
son hamilelik öncesi üst üste tedaviler,aldığım hormon ilaçları sayesinde 69 kg idim..ki ilk hamileliğime 62 kg ile başlamıştım..doğum öncesi gece 86 ydım..1 seneyi geçti doğum yapalı ve şu an anca 68,5 kg ım..Eski pantolonlarımın hiç birine olmuyorum..yeni pantolon da almıyorum..face de belki dikkatinizi çekmiştir..aynı eşofmanlarla dolanıp duruyorum genelde dışarda...sanırım şu anki iştahsızlığım tamamen psikolojik...maksimum 65 kilo olmayı umuyorum..ha 1 sene sonra ha 6 ay sonra...
bu arada burada felaket yağmur var..gök gürlüyor...(
evet canım hormon ilaçları çok kilo aldırıyor ablamdan biliyorum.oda 3 .aşılamada yeğenimi kucağına almıştı.ama o dönemde oda çok kilo aldı.senin boyun uzundu sanırım.bence senin için 65 kilo ideal olur ve 2 çocukla çok rahat kilo verirsin bence ki, yinede güzel kilo vermişsin.benim boyum 1,64 şu an ki kilom 62 ama isteğim, eski kiloma(52-53 kilo) geri dönmek.tabi ilk önce sağlık...
ben hiç aşılama yaptırmadım..direk tüp bebek..ilk denemede hemen hamile kaldım.ama erken doğum yaparak kaybettim... 2. denememde de domuz gribi olduk,yüksek ateş yüzünden tutmadı..3. denememde yine hamile kaldım...3 deneme de 1 sene içinde oldu..
düşünün ilk hamileliğimde son adet tarihim 16 ekim 2008 di...14 şubat 2009 da normal yolla doğum yaptım...
son hamileliğimde son adet tarihim 17 ekim 2009 du...2 haziran 2010 da spinal sezaryanla doğum yaptım..2 hamileliğimin arası tam 1 sene...kendimde acaip bir yorgunluk,kondisyonsuzluk hissediyorum......
evet gercekten gecen sene erkek senesiydi bana göre ; etrafımda cogu kişinin oğlu oldu hatta hastanede bile cogu bebek erkekti. Bu seneden haberim yok valla genelde benim tanıdıklar geçen sene hamişti : P
Bende tiroid sorunum yüzümden bütün verdiğim kiloları 2 ayda aldım...Metobolizmam neredeyse çalışmaz hale gelmişti..TSH değerim normalde en yüksek 5 olması gerekirken benim 100 dü..Off ne günler yaşadım yaa.Ne zorluklar..
allaha şükür geride kaldı o günler...
Şimdi daha hevesliyim..İnşallah eskiden daha fit olcam..Eski sağlııgım yerine geldi...Çok azimliyim..Olcak bu sefer..
Evlenmeden önce 60 kiloydum...Hedefim o kadar olmasa da 63-65 olsam yeter bana...
evet canım yaşadıkların hiç kolay şeyler değil.çok yollardan geçmişsin ve hiç pes etmemişsin.mükafat olarakta şükür ki allahım sana pırlanta gibi iki evlat nasip etti.allah analı babalı sağlıklı bir şekilde büyütmenizi nasip etsin inşallah...
Kızlar ben 13 haziranda diyetisyene başladım..Yaptıgım diyetle 1 haftada 1 kilo 700 gr verdim..Sizinlede paylaşmak istiyorum..Diyet yapmak isteyen arkadaşlarıma yol gösterebilir..Benim yeme alışkanlıklarıma göre düzenlendi ama kilosu boyu bana benzeyen varsa faydalanabilir..
167 boyum /kilomda 78 .4 dü ..şuan 76.6 oldum..şuan hedefim doğum öncesi kiloma dönmek yani ilk etapta 70...Ama inmek istediğim rakam 65...inşallah en kısa zamanda vericem..
1 adet yumurta
4-5 zeytin
2 dilim ekmek
12-14 saatleri arası:
1 kase çorba
1 porsiyon sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
salata(yağzsız)
15-17 saatleri arası:
2 porsiyon meyve
18-20 saatleri:
1 kase çorba
1 pors,yon sebze yemeği
2 dilim ekmek
salata
Hamileliğimde serklaj olduğum için hep yatmak zorunda kaldım ve metabolizma yavaşlayıp şekerim yükseldiği için diyet yapmak zorunda kaldım hamilelikte hiç kilo almadım zayıfladım acısını doğumdan sonra çıkardım yiyemediklerimi yedim benim gibi olan var mı bilmiyorum ama ben doğum sonrası kilo aldım diyet listenizi görünce hemen hemen aynıydı hamileyken diyet yaptığım o günler geldi aklıma hamileyken çok zor geldi bana hiç doymuyordum gizli gizli ağladığımı biliyorumKızlar ben 13 haziranda diyetisyene başladım..Yaptıgım diyetle 1 haftada 1 kilo 700 gr verdim..Sizinlede paylaşmak istiyorum..Diyet yapmak isteyen arkadaşlarıma yol gösterebilir..Benim yeme alışkanlıklarıma göre düzenlendi ama kilosu boyu bana benzeyen varsa faydalanabilir..
1 adet yumurta
4-5 zeytin
2 dilim ekmek
12-14 saatleri arası:
1 kase çorba
1 porsiyon sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
salata(yağzsız)
15-17 saatleri arası:
2 porsiyon meyve
18-20 saatleri:
1 kase çorba
1 pors,yon sebze yemeği
2 dilim ekmek
salata
Hamileliğimde serklaj olduğum için hep yatmak zorunda kaldım ve metabolizma yavaşlayıp şekerim yükseldiği için diyet yapmak zorunda kaldım hamilelikte hiç kilo almadım zayıfladım acısını doğumdan sonra çıkardım yiyemediklerimi yedim benim gibi olan var mı bilmiyorum ama ben doğum sonrası kilo aldım diyet listenizi görünce hemen hemen aynıydı hamileyken diyet yaptığım o günler geldi aklıma hamileyken çok zor geldi bana hiç doymuyordum gizli gizli ağladığımı biliyorum
Umarım kolay verirsiniz kilo selam ve dua ile.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?