2010 Temmuz Anneleri : )

Hayırlı Kandiller anneler,

Bebeğini tek başına büyüten etrafında yardımcı olacak kimsesi olmayan annelere Allah sabır versin diliyorum. Gerçekten kolay iş değil. Annelerimiz bizleri tek başlarına büyütmüşler ama bizim nesil daha farklı işte.

Biz bebekten kendimizi unuttuk diyebilirim. Hiçbirşey yaptığımız yok. Halimden şikayetçi değilim tabi ama arada sosyal faliyetler de güzel olabilirdi aslında. Bir sinema, bir yemek vs.. Şu aşamada hiçbir yerde durmadığı için küp gibi evde oturmaya devam. Ha bir de park var tabi :)

Son düzenleme:
leyl , sütünü artırmak için sütüm az diye düşünmeyeceksin öncellikle. etrafında sana sütünün az olduğuna inandırmaya çalışan kadınlar ordusu olacaktır ( bunların çoğu da sülaledendir) o kişilere kulağını tıkaman lazım. yoksa hemen mamayı dayamaya ikna ederler seni. sen sütüm var ve bebeğimi sütümle besleyeceğim diyeceksin. bu arada bebeğin gece çok sık uyanıyorsa, dinlenmenin bir yolunu bulman lazım. yoksa sabaha kadar memeler süngere dönecektir. beslenme de çok önemli bol su, süt, protein. rejim yapmak kilo vermeye çalışmayı unutman lazım. zaten emzirdiğin süre boyunca nasıl kilo verdiğini göreceksin. sütün randıman alması 2 ayı buluyor bilgin olsun. kolay gelsin. bebeğini güle güle büyüt.

Son düzenleme:

ne güzel yazmışsın çok doğru söylüyorsun,bilmiyorum psikolojik mi ama kaynanam sütün yok yemek yemiyorsun dedikçe hem iştahım kaçıyor hem sütüm,kadın kötülüğünden demiyor ama benim daha çok kafama takmama neden oluyor,yemeği çok zorla yiyemiyorum ama en azından sıvı tüketimini arttırmalıyım farkındayım.teşekkürler,sağlıkla büyütün bebeğinizi..

Herkese slm.Dün dra gittik.Kilomuz az bizim 8500 gr boyumuz fena değil 75 cm.Bir haftadır sık sık kaka yapıyor ishal gibi 8 tane dişimiz var şimdi de azı dişleri geliyormuş iyice iştahsız zaten.Bugün de memelekete gideceğiz.Şansımıza da hava çok sıcak artık 4 e doğru çıkarız yola.3,5 saat sürüyor yol Allah tan çok uzun değil.Park yatağı da götüreceğim 2 aya yakın kalacağız çünkü.Pazartesi de oğlumun doğumgünü annemlerde kutlayacağız.Kendinize iyi bakın güzel temmuz anneleri.

yüksek ateş yüzünden östaki borum şişmiş,sol kulağım tıkandı..İşitme kaybım falan yok..ama testte sol kulağımda basınçla ilgili sorun çıktı..ağrım falan da yok...dr. kulak nezlesi dedi ama netten baktım,belirtiler bendeki ile alakasız..ne bu şimdi ?? (

geçmiş olsun canım önemli bişey çıkmaz inş.

Merhaba ben oyle cok fazla yazamiyorum arada bir girip okuyorum.mesajini okuyunca uyguladigim seyleri yazmak istedim.oncelikle bol bol su ic ben hala en az 3 litre icerim.hem boylelikle hamilelikte depoladiklarin sute donusur.sonra bulgur pilavi 'seniz otu'beyaz uzum bunlarda tescilli sut yapiyor.hani tatli ye derler ya enerji verdigi icin ve su icirdigi icin sut yapiyor.yoksa baska bi espirisi yok.ama sutlacta guzel sut yapiyor hem gazda. Yapmiyor bebege direk sut ic derdim yoksa o gaz yapiyor.hayirli olsun bebisin gule gule buyut

meraba arkadaşlar, bugün oğlumun doğumgünüydü.güzel ve sade bir partiyle kutladık.güzel geçti. süt allerjisi olduğu için pastasından yiyemedi. ama beyaz fırından ördekli bir pasta yaptırmıştım. ördekleriyle oynamasına iizn verdim.ördeklerin kafalarını kopardı:))geçen sene bu günlerde birlikte saymıştık her günümüzü. ne çabuk geçti değil mi. çocuklarımız 1 yaşına geldiler bile.
bizim küçük azı dişlerimiz çıkıyor. çok iştahsız hiçbişey yemiyor. 2-3 kere ateşlendi.bu dişler zorlayacak gibi.çocukların yememesi de zormuş hakkaten. ben allerjisi olduğu için bşrsürü şeyi veremediğimden dolayı sıkıntılıydım biliyorsunuz ama şu anda hiçbişey veremiyorum aslaa yemiyor. bir de çok agresifleşti. annem bakıyordu o izmirde kaldı ve görümcem geldi. 1 ay o bakıyor. sonra 1er hafta da babasıyla ayrı ayrı senelik izinlerimizi alıp biz bakıcaz. sonra annem geri glecek. ama oğlum bu durumdan hoşlanmadı. sabahları çok ağlıyor anne diye benim de içim fena ola ola işe gidiyorum. inşallah bu dönem de geçer ve eski işltahı yerine gelir.
benden şimdilik haberler bu kadar umarım hepiniz iyisinizdir. geçmişi okumama imkan yok. son sayfayı okudum. alminacım geçmiş olsun. bikaç kere cebini aradım ama açmadın.inşallah tez zamanda iyileşirsin.

Havalar çok sıcak olduğundan yemek yiyemiyor olabilirsin muhtemelen, ama içeceğin suyun 3 lt altına düşürmemen lazım. Yemek yemezsen sadece su içerek de sütün olur ama besleyici olmaz, su gibi bir süt olur. İlk günler zaten çok az süt çıkıyor dediğim gibi düzene girmesi 2 ayı buluyor. Sen sütün az diyenlere kulağını tıkamalısın. Hatta bana bunu söylemeyin diye konuşabilirsin. Baktın sütte artış olmadı, kür yapabilirsin. Dereotu sütü artırıyor. Her yemeğin üstüne öğlen akşam azıcık serpersen farkı göreceksin. 1 hafta bu şekilde, sonraki hafta 8 inciri 4 su bardağı suda kaynatıp suyunu sabah akşam içersen bu da çok etkilidir. Sütü artırmayı başarırsın bence, emzirmeye niyetin ve isteğin var çünkü. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
iyi geceler kızlar
hastalara geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz :94:
barış beni rahat bırakmadığı için nerdeyse hiç giremiyorum girsemde yazamıyorum
sayfasıyla bile ilgilenemiyorum
birde yürümeye başlayınca ne yapıcam bilemiyorum
çocuğa canavar diye diye sanırım gerçekten tam bi canavar oldu
birde barışın altta ve üstte 4'er tane dişi var üstten köpek dişleri bir aydan fazla zamandır beyaz ve şiş ama çıkmadılar
geçenlerde alt çenesinde yeni bi diş fark ettim
ama işin ilginç yanı dişler yan yana değil arada bi boşluk var yeni çıkan diş tamamen yan çenede

Selam kızlar,

Herkes gezmede tozmada anlaşılan topic boşşları oynuyorr..
ohhh gezin bakalım.Biz de çok gezdik tüm haftasonu..
Epey yoruldum..
Haftaya Cumartesi kuzumun doğum günü ..Bütün hafta bunların hazırlıgıyla uğraşıcam..
Evde ve aile arasında yapıcam..Aile arası bile 30 kişiyi buluyoruz..maşallahh diyim..
Geçmişe bakamadım..Umarım herkes iyidir..
Sayfanın başında alminayı okudum..Geçmiş olsun..Umarım önemli bir durum değildir..

Son düzenleme:

canım sağolasın..dr ilaç verdi,pazartesiye de geçmezse gel dedi..geçmedi,yarın yine gidecem kbb dr.una...

allah herkezin yavrusunu bağışlasın

yarın yokuz ilerde görüşürüz artık tatil için zaman başladıııııııııııııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…