2010 Temmuz Anneleri : )

sıcaklardan dün gece bizde ailecek uyuyamadık. döndük durduk sabaha kadar evin içinde.

bir geldi pir geldi sıcaklar. kuzeyin boynu isilik bile oldu.

bu alt açma sıkıntısı bizdede var. çıldırıyorum çocuğun altını değiştirirken bezletmiyor kendini kaçıp gidiyor. ayakta değiştireyim diyorum inadına oturuyor bu seferde.

ben artık kaka yaptığı zaman hemen poposunu yıkıyorum yoksa yer gök kaka oluyor bulaşıyor heryere. ama bezlemesi tabi yine işkence.

merhaba kızlar:)
biz hafta sonu annemdeydik beylikdüzünde orası serin benim ev çok sıcak yanıyoruz valla...
ayakkabı demişsiniz ben dra sordum o bilekten bağlı ilk adım ayakkabılarından alayım mı diye dr önermedi.
her bebeğin ayak yapısı farklıymış o yüzden kimini destekler kimine yaramaz dedi..
onun yerine spor tabanı esnek bir ayakkabı alın dedi.
bizde bir tane adidas var onu giyiyioruz ilkenin de ayağı tombul aslında 20 oluyo ama üstten sıkıştırmasın diye ben 21 aldım ucunda çok az boşluk var ama rahat ediyo.
bir de babam hafta sonu niketan cırtcırtlı sandalet aldı gri-pembe.
onun da tabanı esnek ayağını da hiç yara yapmadı çorapsız giydiği halde...
bizde böyle durumlar...

Evet canım çok kötü ya nasıl altını bağlayacağımı şaşırıyorum...Binbirtürlü şebeklik yapıyorum ama yok..İnş.kısa sürer yoksa işkence haline geldi..

Valla ben ilk adım ayakkabısı değilde Flo'dan polarisin 5 noktacıklı ayakkabısından almıştım rahat diye birde Özge'nin ayaklar geniş tombul uydurmak zor oluyor biz rahat ettik ama...

bende flo dan aldım polarisin sanırım 49 tl idi.
bence bilegi kavramalı çünkü çok harektliler habire düşüyorlar. özellikle bileği destekleyen bir ayakkabı aldım.
daha sonra başka biryerden 20 tl ye aldım. küçümen markası ve gerçek deri sanırım. çok iyi anlamam ama bir arkadaşım öyle dedi. gayet güzel ikisini de giyyor. şimdi orada 15 tl ye düşmüş ayakkabılar belki bir tanede sandalet tarzı bişiy alırım.

bir tane spor ayakkabı almak istiyorum ama markaların fiyatları çok uçuk. uygun fiyatlı bişey bulabilirsem sonbaharda - ilbaharda falan giymesi için alırım. yada konvers tarzı bişiy istiyorum.

bez konusunda bizde çok sıkıntılıyız. yatmak itemediğinden mi yapıyor bezden rahatsız olduğundan mı anlayamadım. altını açınca geçen gün sanki ohhh dedi gibi geldi çok hoşuma gitti. biraz altı açık gezdi. evde olduğumuz zaman altı açık geziyor öyle balkona falan çıkıyoruz kilot giydiriyorum. ve her seferinde yıkıyorum çok hoşuna gidiyor kahkalar atıyor altını yıkayınca kuzum benim. çok özledim şimdi. ((

Son düzenleme:
Kızlar aranızda alıştırma bardağına geçen varmı? Yani sütü alıştırma bardağında zorlanmadan içirebilen var mı? Biz o bardağı suluk olarak kullanıyoruz. Bizim cam biberonlardan biri kırıldı ben de polikarbon başka bi biberon almayı düşünüyorum. Bir de biz en fazla 150 ml + 5 ölçü biberon maması, süt miktarını geçemedik. 250 ml içiren var mı, ya da daha az?

Kız bebekleri olan arkadaşlar, kulakları deldirenler var mı? Ben de bu gün yarın düşünüyorum fırsat bulunca. Küpemiz hazır.

Kızım her türlü yemeği, çorbayı, kızartmayı dahi ayırt etmeden yiyor. İştah süper. maaşallah demeyi unutmayın. Günde kaç defa süt içiriyorsunuz? onu da merak ediyorum. Mesela ben gece ve sabah kalkınca emziriyorum, sonra tabi yetmeyince 120-150 ml devam sütü içiriyorum, sonra bizle kahvaltı ediyor, öğle yemeği yiyor, ikindin emziriyorum ve yine 120-180ml arası değişen miktarlarda devam sütü yine. Akşam yemeği yiyor, gerekirse yatmadan evvel 150 ml kadar devam sütü... Günde 2 ila 3 defa arasında süt içiyor yani.. Siz günde kaç defa kaçar ml veriyorsunuz?

Kızımın 1 yaş aşısına 2 gün içinde gideceğiz. Dün yaş günümüzü kutladık. Babamızın dans eden peluş bir kaniş hediyesi oldu. Benden bi şey yok. Dedesi para göndermiş, ona da biberon alacağım. böyle işte...

Bu yaz iş için başvuru yapacağım, dua edin hayırlısıyla olsun. eylülde başlama ihtimalim var. Kızıma kim bakar bilmiyorum. Bakıcıya verecek kadar çok kazanmayacağım, sözleşmeli çalışacağım. Annem de parasız bakmaz, dua edin de görümcem yakında ev alacak buradan, alsın da ona vereyim, o iyi bakar...

Eşimin işleri sıkışık gidiyor, birbirimize çatıp duruyoruz. Eve yansıtıyor ve inkar ediyor, hep beni suçluyor. Her sıkıntıda beni suçluyor... Kendisi eve hiç yansıtmıyormuş, ordaki sıkışıklığı ben biliyor muymuşum, öyle diyor telefonda. Allah kolaylık versin bize valla. Sürtüşmeyle geçiyor günler. En can sıkıcı noktası stresini kabullenmemesi. Dün gece sabaha kadar ağladım, artık o kadar yoruldum ki, dayanamadım. Şimdi de başım ve tüm bedenim ağrıyor. Daha yerimden kalkıp bir iş tutmadım.

Bahçemi ektim, biberim, domatesim, fasulyem, biraz salatalığım, acı biberim, dolma biberim, kabağım, ay çekirdeğim ve mısırım var. Onları çepinlemekle uğraşıyorum. Daha verim yok. Bu yıl verim düşük arkadaşlar, yağmurlardan göz açmadı mahsul. Daha büyümedi biberler falan. 3-4 haftaya mahsul alırım. Bu sefer de onları toplamakla uğraşacağım. Bel fıtığı da var, biraz zorlanacağım. Okulum da var, bir de ders çalışıyorum, çok yoğun geçiyor zaman. Dua edin arkadaşlar, Allah (cc) kolaylık versin. Cümlemize.

Oğlumun sünneti var, bu yıl yaptıralım diyorum, genel anestezi düşünüyoruz ama bilemiyorum, tecrübeli arkadaşlar fikir versin. Bana zorluğu olur mu, oğluma sıkıntısı olur mu? O kadar yoğunluğun arasında bunu da çıkarabilir miyim? Şimdiki yöntemlerle ertesi gün ayağa kalkıyor çocuklar, aslında zorluğu yok ama işte hiç tecrübe edinmeyince insan endişe duyuyor...

Kızlar sizlerden ne haber, ben uzun zamandır gelemiyorum. Zaten bayaa bi uğramayan var. Artık daha az ziyaretçisi var bu topiğin.
.
.

Oğlumun bugün doğumgününü kutladık bugün tam 1 yaşında.Yalnız ateşlendi ateşimiz çıkmış 39.6 ya acile götürdük.Sanırım hava değişikliği de iyi gelmedi bize.Çok dikkat etmek lazım.Kutladık doğumgünümüzü tabi ama biraz keyifsizdi.Allah daha acılarını yaşatmasın.Bununla gelsin geçsin inşallah.

Haftasonu kızımın doğumgününü kutladık, biz kızımla çok eğlendik.

Harika bir pastası vardı, üzerine resim yaptırdık.

her zamanki gibi dogumgununde de annemin canı çıktı, tek yardım eden olmadı. Benim kız da durmayınca ben de yardımcı olamadım pek. Eşimin sülalesi de geldi, pinti babanne dandirik bir küpe taktı.

Çok yakın olduğum bir komşumu çağırmıştım, bir baktım dandirik bir eşofman altı ile gelmiş partiye. Makyaj zaten o üst baş ile olamaz, dandik bir üst baş. Sinir oldum tabi ki.

Kuzenim çok şık gelmişti. Ben de bayağı şıktım, saçlar yapılı full makyaj, uçuşan bir elbise giydim. Konukların şık olması da çok önemli aslında bundan sonra böyle pasaklı gelen insanları çağırmamak lazım kesinlikle.
Yalnız akşamına kızım kabız oldu çok fena hem de. Nazarlar değdi kuzuma. Bir ağlama bir ağlama, nasıl acıyosa artık. Hemen 2 tane kayısı yedirdim, 1 kaşık zeytinyağı içirdim uyuttum.

Eşime de bir haller oldu, neye kızdıysa artık, 5 karış suratla dolanıp durdu. Kesin sülalesine bir hizmet yapılmamıştır ya da sülalesi ile ilgili birşeye kızmıştır. Bir insan bu kadar mı anasının dolduruşlarına gelir. Bu erkek milletinin hepsi mi böyle bilmiyorum.

Son düzenleme:

hemen her ayakkabı için satıcılar ortapedik diyor
ama bücürükte içi dışı deri ve tam ortapedik olan ayakkabılar var
adidasta satılan ilk adım ayakkabıları içinde ortapedik diyorlar ama ayakkabının tabanının esnek olmasından ve markasından başka hiçbir özelliği yok

meraba arkadaşlar, doğum günleri arka arkaya.bebeklerimize maşallah. Allah hepsine uzun ömür sağlık versin. hep beraber ağız tadıyla büyütelim yavrularımızı.

aynen buralarıda yanıyor ama allahtan biz gidiyoz :))
alt açma meselesine gelince bizde aynı durumdayız
altını açmak bi sorun bağlamak daha büyük bi sorun
hergün mutlaka altını açık bırakıyorum çok rahat ediyo
son günlerde de öğle uykussuna yatarken altını açık bırakıyom
geceleri bile uyurken çoğu zaman çişini yapmıyor zaten

ben nuh beybiden aldım ama pappa var onlara bakılıyorum o tam ortapedik daha sonradan öğrendim kışlıklarını alıcam inşallah

ben alıştırma bardağıyla ayran içiriyorum biberonda koyduğumda küçük hanım bi sallıyor her yer batıyor ama alıştırma bardağında çok sorun yaşamıyorum

ben alıştırma bardağıyla ayran içiriyorum biberonda koyduğumda küçük hanım bi sallıyor her yer batıyor ama alıştırma bardağında çok sorun yaşamıyorum

barış alıştırma bardağını dişlik yerine kullanıp parçaladığı için biz yaşından sonra biberon kullanmaya başladık su için
diğer içecekleride pipetle içiyor

bebişlerinizin daha nice doğumgünlerine inşallah arkadaşlar :)

günaydın kızlar benimde oğlum dün yaşına girdi.biz doğum günümüzü hafta sonu benim ananemlerde kutladık.akrabaların sünneti vardı.ablam ve teyzem bir şehirde biz başka bir şehirde ananemde ilçede oturuyor. hepbirlikte orda toplanınca fırsat bu fırsat orda yaptık.kayınvalidemi de götürmüştük ananemlere.aslında evde de yapmak istiyordum ama çalışınca olmuyor o güçü kendimde hissedemedim.çünkü ben sabahları oğlumu anneme bırakıyorum akşamları orda yemeğimizi yiyip eve öyle geliyoruz.oğlum biraz oyuncakları ile oynuyor sonra da uyku saatimiz geliyor zaten.geceleride çok sık kalkınca ben kendimi çok yorgun hissediyorum.açıkcası evi toparlayıp bişiler hazırlayıp doğum günü yapmak bana çok zor geldi.nasıl olsa hafta sonu kutladık diye üşendim.birde şu an yapılanlardan bir haber diye çokta umursamadım.bilinçlenince daha çok hoşuna gider heralde.yine de annemin komşuları kuzumu çok sevdikleri için ufak tefek hediye almışlar bazısı para vermiş anneme kuzuma bişiler alalım diye çok hoşuma gitti.oğlum, annemlerde apartmanın maskotu zaten.hepsi çok seviyorlar oğlumu.

Son düzenleme:
kızlar bebeklerınızın doğumgunlerı kutlu olsun.benım oğlumdaa 5temmuzda yasına gırdı
bebeklerınz söz dınlıyomu ya ben oğluma hıç dınletemıyorum sanırım kotu bı anneyım ıssırma huyu var cok ıssırıyo ağzı acık gezıyo resmen:))
bıde hayırdan hıç anlamıyo hayr dıyorum ınadına yapıyo sankı nasıl soz doınletıcem hıç bılmıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…