2010 Temmuz Anneleri : )

merhabalr
oğlum 2-3 adım atıyor
çok zevkli onu izlemek
anne anne diye geziniyor

bu arada doktorlar ortobedik ayakkabı önermiyor
5 noktalı esnek ayakkabı öneriyor
tabi benim bildiği bu yönde
bende esnek ayakkabı aldım

pek çiş yapmıyor çok terliyor
sizde de var mı

bizde nikedan almıştık onları giyiyor. birde pappa dan aldık onlarda güzel.
tatil için de nikedan yapışkanlı dediğin tarzda sandalet aldık.çok memnun kaldım ben.

Ben şimdilik Almina'nın kulaklarını deldirmeyi düşünmüyorum çünkü ,bilmez,kulağı ile oynarken kanatır,canını acıtır istemeden..Enfeksiyon kapar Allah korusun..Büyüyünce isterse kendi deldirsin kulaklarını...
Ellerine oje falan da sürmüyorum,çünkü herşeyi ağzına götürdüğü gibi oje sürünce ellerini de ağzına götürecek..Sonuçta oje de kimyasal içerikli...ilkokulu bitirene dek oje de yok yani...bknz : pimpirikli anne :))

selamlar...

oğlumla bugün doktora kontrole gittik.

herşey normal şükürler olsun. bacaklarda ki eğrilik de geçmiş çok sevindim.

10.700 kg ve 82 cm olmuş azmanım.

bir yılda tam 30 cm uzamış hayta.

Selam kızlar,
Uzun zamandır topiği takip edemiyorum. arada okuyorum malesef yazamıyorum.
siz birşeyler paylaştıkça kıskanıyorum walla aktif olamıyorum diye
meleğim 5 temmuzda yaşına girdi.
doğum günümüz çok güzel geçti herşey gönlümce oldu çok şükür. hep birşey olursa diye korkuyordum.
ertesi günde aşısını oldu doğum günü hediyesi olarak :)
iki gündür kendisi destek almadan ayağa kalkıp yürümeye çalışıyor
kulaklarını deldirdik biz çok oldu. hiç sorun çıkarmamış sonrada eliyle oynamadı.

alıştırma bardağı almadık, bardaktan kendisi içmeye çalışıyor

ayakkabı pedipedden ilk adım almıştık onları giyiyor ama araştırırken okumuştum evde mümkün oldukça kaymaz tabalı çorapla gezinmeli diyordu
topukları ve ayak tabanın sertleşmesi için ayakkabı giydirmeyin yazıyordu

canım bizim melekler aynı gün olmuşlar

Oyyy maaşallah annesi paşaya kocaman olmuşş...

canım bizim melekler aynı gün olmuşlar[/QUOTE]

doğum gununuz kutlu olsun canm sızınde yuruyormu bebışın
benmkı kendı kendıne bı kaç adım atıyor kendıde sasırıyor hoşuna gıdıyor yuruse bıran once keşke

canım bizim melekler aynı gün olmuşlar

doğum gununuz kutlu olsun canm sızınde yuruyormu bebışın
benmkı kendı kendıne bı kaç adım atıyor kendıde sasırıyor hoşuna gıdıyor yuruse bıran once keşke[/QUOTE]

sağol canım sizinde doğum gününüz kutlu olsun
tam yürümüyor, bir kaç adım atıyor sonra hemen emeklemeye geçiyor

Selam kızlar ,

Biz bugün doktora gittik..Biraz öksürüğümüz ve gözümüzde kızarıklık vardı..Hemde 1 yaş kontolü için..
Oğlum geçen aydan 100gr kaybetmiş..boyu:78cm kilosu 9.500....
Yumurta beyazı,bal ve süt serbest dedi..Günlük sek sütlerden içebilirmiş..
Ben yine de her ihtimale karşı aptamil'in +1 yaşını da aldım...
Kan tahlili yapmadı.Şuan biraz öksürük vs..durumları oldugu için kan tahlilini etkiler dedi..
Ayakkabı meselesini sordum ..Adidas ya da Nike alın şimdilik..Çok ortopediğe girmeyin dedi..
Çıplak ayakla yürüyüş antremanı yaptırın dedi...
Oğluşumun gevşekliği kalmamış :)))))))))))
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..

geçmiş olsun canım .

bizede bal süt serbest dedi doktor ben zaten iki gündür veriyordum inek sütü.

kizlar merhaba
ben ogluma Lc waikiki den almistim hic kullanamadi, birsuru yerden ayakkabi baktim uygununu bulamadim ayaklari biraz tombul ensonunda nu be be diye biryerden ortapedik ilk adim ayakkabisi aldim ve cok begendim tabani ince t....... cok kolay 69tl birde benim oglum ice bastigi icin biraz endiselendim ama ayakkabici 2.5 yasina kadar normal dedi, sizlerde de ice basan var mi ya da dr a soran var mi?

barış alıştırma bardağını dişlik yerine kullanıp parçaladığı için biz yaşından sonra biberon kullanmaya başladık su için
diğer içecekleride pipetle içiyor

benim oglum henuz pipetle icemiyor, bir iki defa denedim.Bu arada bildigim kadariyla biberonu olabildigince erken birakmayi oneriyorlar emerek cektikleri icin dis curuklerine neden oluyormus onun yerine, bardak yada suluktan oneriyorlar ama sulgun agzi biberon gibi olmayan su akitanlar varya onlardan.Birde bardaktan icirimek cene konusmayi saglayan kaslarida gelisitiriyormus.Onun icin ben evdeyeken bardaklar disari cikinca ustunu islatmasin diye sulukla veriyorum cunku bardaktan daha tam olarak icemiyor.

selam cnm.benım kızımda içe doğru basıyor ama normalmiş daha ayak kasları gelişecekmiş...şimdilik endişelencek bişi yok yani :)

bu arada benimkinin bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi var.surekli yürüyor yerinde durmuyor..bugun ben tv izlerken balkonumdaki çamaşır askılıgından çamaşırları çekmiş getirdi bide hacerrr diyip gülüyor :)))

akşam belirli bir saattede dış kapıya vuruyor dışarı cıkmak için bende yumuşak bir ayakkabısı var onu giydirip sitenin bahçesine indiriyorum..bugün akşamda öle yaptım.salıncakta sallanan cocugun yanına gitti nasıl bagırıyor kalksın diye :)
cocukta indi salıncaktan bizim cadıyı salladık nasıl hosuna gitti anlatamam :)))

masallah ya anne diyemiyor ama adini soyluyor, anne demek basit geliyor demek ki ona;-))))benimkide 1dk durmuyor aksma kadar mutfak dolapalrini dokuyor ordan odalardaki cekmeceleri bosaltiyor, burada yagmur bir turlu kesilmedi bu sene onun icin eve hapis kaldik.

:))) neler yapıyorum ben anneyim ben senin annenim diyorum hatta eşime bile baskı yaptım ismimi sölemiyor oda anne diye sesleniyor ama nafile:))))
acaba hep ismimlemi hitap edicek :)))

bu arada berayda mutfak dolaplarına geliyordu hiç hayır yada yapma demedim müdahale etmediğim için artık geliyo mutfaga ne dolap nede çekmece hiçbirine dokunmuyor :)))

bu aralar diş gıcırdatıyordu yine duydugum halde ilgilenmedim baktım o huyunuda bıraktı:)

benimkler de henüz isim falan söylemiyorlar...kızım arasıra eğer canı isterse gözlerini kısıp muzurca gülümseyerek anne anne diyor bana bakarak..benim sevindirik olduğumu gördükçe daha da muzurlaşıyor sıpam..arasıra da kendi kendine anlamsız sözler söylüyor..oğlum da merak ettiği şeyleri işaret ederek bı bı ( bu diyor ),alkı ( alkış) diyor..ikisi de gel,del,baba,dede diyorlar...Şimdilik kelime dağarcığımız bu kadar...bizi taklit etmeye bayılıyorlar...

henüz kendi başımıza yürümeye cesaretimiz yok ama tek ellerinden tuttuğumuz zaman sürekli yürümek istiyorlar...enerjileri bitmiyor kolay kolay...:))

Son düzenleme:
Günaydın kızlar,

Bugün oğlusum iyiden iyiye hasta.. (
sanırım d.günümüze hasta gircez...
Bende öksürüp duruyorum..Nerden kaptık bilemiyorum.
Bugün oğluma sek günlük süt verdim.içinede birazcık pekmez kattım tatlansın diye gayet güzel içti..Çok şükür..Sevsin istiyorum sütü..Çok önemli..

geçen yıl bugün bu dakika oğlumun ilk sesini duydum. gözler yumuk yumuk hemşirenin kucağında....

şimdi döne döne yatağında uyuyor. aman allahım ne müthiş bir duygu bu ya. aklımı hele ki bugün o doğum anından alamıyorum. gözlerim yaşlarla doluyor.

nasıl güzel birgün bu nasıl özel bir gün.

iyi ki doğdun benim en iyi arkadaşım, iyiki hayatımdasın.

iyiki doğmuş Kuzey Paşa..Annesine,babasına ve Kuzeye güzel,sağlıklı,huzurlu nice seneler diliyorum...Allah birbirinizden ayırmasın sizleri..
Onlar bize en güzel armağanlar..

iyiki doğmuş Kuzey Paşa..Annesine,babasına ve Kuzeye güzel,sağlıklı,huzurlu nice seneler diliyorum...Allah birbirinizden ayırmasın sizleri..
Onlar bize en güzel armağanlar..

amin canım....

bugün içimde öğle bir mutluluk var ki öğle duygu yoğunluğu yaşıyorum ki sanki hiçbirşey hissetmiyorum.

karma karışık içim dışım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…