bizde nikedan almıştık onları giyiyor. birde pappa dan aldık onlarda güzel.bende bu ara ayakkabı alacağım oğluma ama benimde bu konu hakkında hiç fikrim yok.
bu zamana kadar nıke dan ablam ayakkabı almıştık onu giydiriyordum ama çok hantallar çocuk onunla ayakta duramaıyor.
ben bu ara terlik tarzında birşey alırım herelde yapışkanlı birşey görmüştüm bir arkadaşta bulursam öğle birşey alacağım.
[I]Kızlar aranızda alıştırma bardağına geçen varmı? Yani sütü alıştırma bardağında zorlanmadan içirebilen var mı? Biz o bardağı suluk olarak kullanıyoruz. Bizim cam biberonlardan biri kırıldı ben de polikarbon başka bi biberon almayı düşünüyorum. Bir de biz en fazla 150 ml + 5 ölçü biberon maması, süt miktarını geçemedik. 250 ml içiren var mı, ya da daha az?
Kız bebekleri olan arkadaşlar, kulakları deldirenler var mı? Ben de bu gün yarın düşünüyorum fırsat bulunca. Küpemiz hazır.
Kızım her türlü yemeği, çorbayı, kızartmayı dahi ayırt etmeden yiyor. İştah süper. maaşallah demeyi unutmayın. Günde kaç defa süt içiriyorsunuz? onu da merak ediyorum. Mesela ben gece ve sabah kalkınca emziriyorum, sonra tabi yetmeyince 120-150 ml devam sütü içiriyorum, sonra bizle kahvaltı ediyor, öğle yemeği yiyor, ikindin emziriyorum ve yine 120-180ml arası değişen miktarlarda devam sütü yine. Akşam yemeği yiyor, gerekirse yatmadan evvel 150 ml kadar devam sütü... Günde 2 ila 3 defa arasında süt içiyor yani.. Siz günde kaç defa kaçar ml veriyorsunuz?
-biz alıştırma bardağına geçemedik inatla ondan içmeyi reddediyor.
sanırım direk bardağa geçeceğiz biz çünkü bardakla içmeye bayılıyor.biraz döke döke de olsa idare ediyoruz.
doğum gününden 1 hafta önce kulağını babaannesi deldirmiş. bize süpriz yapmış sözde
başta kızdım bize sormadığı için ama sorunda yaşamadık sonradan hoşuma gitti.
sütüde sabah cici bebesini ıslatıp en son 100cc içiyor.
öğleden sonra 150cc-yatmadan önce 180cc günde 450-500cc civarı içirmeye çalışıyorum yani.
merhabalr
oğlum 2-3 adım atıyor
çok zevkli onu izlemek
anne anne diye geziniyor
bu arada doktorlar ortobedik ayakkabı önermiyor
5 noktalı esnek ayakkabı öneriyor
tabi benim bildiği bu yönde
bende esnek ayakkabı aldım
pek çiş yapmıyor çok terliyor
sizde de var mı
-canım çiş yapmayan bebek doymamıştır der annem ama ne kadar doğrudur bilemiyorum.
-----------
kızlar biz tatildeyiz bu arada
kuzuma havuz almıştık inanılmaz eğleniyor havuzunda çıkmamak için öyle direniyor ki.
biz yüzerken kendini paralıyor yanımıza gelmek için tam bir su kuşu
doğum günü olan yavruların doğum günleri kutlu olsun.
allah takrarını nasip etsin
günaydın kızlar benimde oğlum dün yaşına girdi.biz doğum günümüzü hafta sonu benim ananemlerde kutladık.akrabaların sünneti vardı.ablam ve teyzem bir şehirde biz başka bir şehirde ananemde ilçede oturuyor. hepbirlikte orda toplanınca fırsat bu fırsat orda yaptık.kayınvalidemi de götürmüştük ananemlere.aslında evde de yapmak istiyordum ama çalışınca olmuyor o güçü kendimde hissedemedim.çünkü ben sabahları oğlumu anneme bırakıyorum akşamları orda yemeğimizi yiyip eve öyle geliyoruz.oğlum biraz oyuncakları ile oynuyor sonra da uyku saatimiz geliyor zaten.geceleride çok sık kalkınca ben kendimi çok yorgun hissediyorum.açıkcası evi toparlayıp bişiler hazırlayıp doğum günü yapmak bana çok zor geldi.nasıl olsa hafta sonu kutladık diye üşendim.birde şu an yapılanlardan bir haber diye çokta umursamadım.bilinçlenince daha çok hoşuna gider heralde.yine de annemin komşuları kuzumu çok sevdikleri için ufak tefek hediye almışlar bazısı para vermiş anneme kuzuma bişiler alalım diye çok hoşuma gitti.oğlum, annemlerde apartmanın maskotu zaten.hepsi çok seviyorlar oğlumu.
kızlar bebeklerınızın doğumgunlerı kutlu olsun.benım oğlumdaa 5temmuzda yasına gırdı
bebeklerınz söz dınlıyomu ya ben oğluma hıç dınletemıyorum sanırım kotu bı anneyım ıssırma huyu var cok ıssırıyo ağzı acık gezıyo resmen:))
bıde hayırdan hıç anlamıyo hayr dıyorum ınadına yapıyo sankı nasıl soz doınletıcem hıç bılmıyorum..
selamlar...
oğlumla bugün doktora kontrole gittik.
herşey normal şükürler olsun. bacaklarda ki eğrilik de geçmiş çok sevindim.
10.700 kg ve 82 cm olmuş azmanım.
bir yılda tam 30 cm uzamış hayta.
canım bizim melekler aynı gün olmuşlar
Selam kızlar ,
Biz bugün doktora gittik..Biraz öksürüğümüz ve gözümüzde kızarıklık vardı..Hemde 1 yaş kontolü için..
Oğlum geçen aydan 100gr kaybetmiş..boyu:78cm kilosu 9.500....
Yumurta beyazı,bal ve süt serbest dedi..Günlük sek sütlerden içebilirmiş..
Ben yine de her ihtimale karşı aptamil'in +1 yaşını da aldım...
Kan tahlili yapmadı.Şuan biraz öksürük vs..durumları oldugu için kan tahlilini etkiler dedi..
Ayakkabı meselesini sordum ..Adidas ya da Nike alın şimdilik..Çok ortopediğe girmeyin dedi..
Çıplak ayakla yürüyüş antremanı yaptırın dedi...
Oğluşumun gevşekliği kalmamış :)))))))))))
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..
Kızlar siz ilk adım ayakkabısı ya da tam ortopedik ayakkabı aldınız mı kuzulara?
Biz dün baktık bulamadık...Flo'da var diyorlar ama acaba ortopedik mi bilemiyorum..
Önerebileceğiniz ayakkabı markaları varsa paylaşır mısınız?
bende bu ara ayakkabı alacağım oğluma ama benimde bu konu hakkında hiç fikrim yok.
bu zamana kadar nıke dan ablam ayakkabı almıştık onu giydiriyordum ama çok hantallar çocuk onunla ayakta duramaıyor.
ben bu ara terlik tarzında birşey alırım herelde yapışkanlı birşey görmüştüm bir arkadaşta bulursam öğle birşey alacağım.
merhaba kızlar:)
biz hafta sonu annemdeydik beylikdüzünde orası serin benim ev çok sıcak yanıyoruz valla...
ayakkabı demişsiniz ben dra sordum o bilekten bağlı ilk adım ayakkabılarından alayım mı diye dr önermedi.
her bebeğin ayak yapısı farklıymış o yüzden kimini destekler kimine yaramaz dedi..
onun yerine spor tabanı esnek bir ayakkabı alın dedi.
bizde bir tane adidas var onu giyiyioruz ilkenin de ayağı tombul aslında 20 oluyo ama üstten sıkıştırmasın diye ben 21 aldım ucunda çok az boşluk var ama rahat ediyo.
bir de babam hafta sonu niketan cırtcırtlı sandalet aldı gri-pembe.
onun da tabanı esnek ayağını da hiç yara yapmadı çorapsız giydiği halde...
bizde böyle durumlar...
barış alıştırma bardağını dişlik yerine kullanıp parçaladığı için biz yaşından sonra biberon kullanmaya başladık su için
diğer içecekleride pipetle içiyor
kizlar merhaba
ben ogluma Lc waikiki den almistim hic kullanamadi, birsuru yerden ayakkabi baktim uygununu bulamadim ayaklari biraz tombul ensonunda nu be be diye biryerden ortapedik ilk adim ayakkabisi aldim ve cok begendim tabani ince t....... cok kolay 69tl birde benim oglum ice bastigi icin biraz endiselendim ama ayakkabici 2.5 yasina kadar normal dedi, sizlerde de ice basan var mi ya da dr a soran var mi?
selam cnm.benım kızımda içe doğru basıyor ama normalmiş daha ayak kasları gelişecekmiş...şimdilik endişelencek bişi yok yani :)
bu arada benimkinin bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi var.surekli yürüyor yerinde durmuyor..bugun ben tv izlerken balkonumdaki çamaşır askılıgından çamaşırları çekmiş getirdi bide hacerrr diyip gülüyor :)))
akşam belirli bir saattede dış kapıya vuruyor dışarı cıkmak için bende yumuşak bir ayakkabısı var onu giydirip sitenin bahçesine indiriyorum..bugün akşamda öle yaptım.salıncakta sallanan cocugun yanına gitti nasıl bagırıyor kalksın diye :)
cocukta indi salıncaktan bizim cadıyı salladık nasıl hosuna gitti anlatamam :)))
masallah ya anne diyemiyor ama adini soyluyor, anne demek basit geliyor demek ki ona;-))))benimkide 1dk durmuyor aksma kadar mutfak dolapalrini dokuyor ordan odalardaki cekmeceleri bosaltiyor, burada yagmur bir turlu kesilmedi bu sene onun icin eve hapis kaldik.
iyiki doğmuş Kuzey Paşa..Annesine,babasına ve Kuzeye güzel,sağlıklı,huzurlu nice seneler diliyorum...Allah birbirinizden ayırmasın sizleri..
Onlar bize en güzel armağanlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?