selamm
ooo herkes 1. yaş gününü kutlamış nerdeyse bizimkine daha var
bu arada yaşını doldurmuş ama hala yürümeyen bebişler var mı merak ediyorum
bizim paşada belirti yok
o anca koştura koştura emeklesin pat pat
koltuklara yatağa tırmansın ama yürü demesin kimse bırakıcağımı anladığı anda oturuş pozisyonu alıyo bilmiş
ne kadar doğrudur bilmiyorum ama 9. ay kontrolünde doktor boyu çok uzun 1 yaşın üstünde şu an demişti bu yüzden yürümesi gecikir denge kurmakta zorlanabilir demişti.
acaba bu yüzden mi? yürütece filan da koymuyorum 2 aydır ama tık yok :18:
selamm
bizim paşada belirti yok
koltuklara yatağa tırmansın ama yürü demesin kimse bırakıcağımı anladığı anda oturuş pozisyonu alıyo bilmiş
ne kadar doğrudur bilmiyorum ama 9. ay kontrolünde doktor boyu çok uzun 1 yaşın üstünde şu an demişti bu yüzden yürümesi gecikir denge kurmakta zorlanabilir demişti.
canım benimkiler ellerinden tutunca yürüyorlar ama kendi başlarına henüz cesaret edemiyorlar..tay tay duruyorlar işte arada..halbuki 4,5 aylıkken dönmeye başlamışlardı..her çocuğun gelişimi farklı..tembel benim sıpalar :)zaten 18 aya kadar normalmiş..kaç cm kuzunun boyu şu an ?selamm
bizim paşada belirti yok
Canım benimki patır patır gidiyor..Özgüveni çok ama denge sorunu bizde de var..Kontrol etmessen kafa göz yarabilir yani..Doğum gününden 2-3 gün önce yürüdü..
Üstelik ben hala yürüteç kullanıyorum.Evdee tek başıma oldugum için mecbur kalıyorum..Yürür bence dert etme kendine..
Bu arada benmki de 78cm 9.500
selam kızlar..
iki hafta daha zamanımız var yani iyi bakalım :44:
bende minyon bebeklerin daha çabuk yürüdüğünü duymuştum.
benim minnoş 1 yaşını doldurduğu hafta 74cm ve 8900gr dı ve 1 aydır da yürüyordu
yani bence doğru olabilir
canım benimkiler ellerinden tutunca yürüyorlar ama kendi başlarına henüz cesaret edemiyorlar..tay tay duruyorlar işte arada..halbuki 4,5 aylıkken dönmeye başlamışlardı..her çocuğun gelişimi farklı..tembel benim sıpalar :)zaten 18 aya kadar normalmiş..kaç cm kuzunun boyu şu an ?
en minik bebek benimki heraldehala 8600 kilosu bir ara 8900 dü bi hastalandı kilo verdi. yememe sorunumuz var bizim. tavsiyeler üzerine inatlaşıp üstüne düşmüyorum. en son serum yediğinde yemek yemezsen böyle canın yanar elinin üstünden mama verirler diye anlatmaya çalıştım(gaddar anne) ama hala etkili olabildiim sanmıyorum. boyuda hala 72 cm. anası 158 babası 168dir taş çatlasa. normal sanırım boyu anne ve babaya bakılırsa selvi boylu olması beklenemez sanırm.
yemediği zaman oturup ağlayasım geliyor kendimi zor tutuyorum bende yemiycem diyorum sen yemezsen. sonra baba bana kızıyor sen yeme o yemesin ben napıyım diye.
üf çok zor valla kızlar yemeyen çocukla uğraşmak. herşeyi yiyen bebeklere bakıyorum ve imreniyorum. hiç böyle olacağını düşünmezdim. bir de sanki gurme hasbam. istemediğini hayatta yediremzesin. dr bir ara gelin bu konuda ne yapabiliriz konuşalım bir beslenme prg. çıkaralım demişti. vitamin falan verir diye düşünüyorum. yakın zamanda gideceğiz sanırm.
benim sıpalar zayıf görünüyorlar.oğlum da kızım da en son ölçtüğümde 80 cm civarıydı.kızım 9 kilo 100 gr..oğlum da 10 kilo 100 gr..yani tam 1 kilo var aralarında..burada okuduğum arkadaşların çocuklarına göre çok kilolu değiller aslında..
slm kızlar nasılsınız??
doğum günü olan bebişlerin doğum günleri kutlu ,ömürleri uzun olsun inş..
bizde 10 gün memlekete tatile gittik.doğum günümüzüde orda kutladık geldik...
eve geldim hoopp çamaşır mak. bozuldu...
1 haftaya kadar antalyaya taşınıcam.
istanbulda tekim hem evi toplayıp hem toprağa bakıcam.
Allah yardımcım olsun.daha şimdiden yoruldum..
çocukla çokk zor oluyomuş(((
buğün 1 yaş aşılarımızı olduk.
sabah aşı olduk az önce toprak kustu mecbur yıkamak zorunda kaldım inş bişey olmaz.
bu araa benim tosbada yürümüyor.bekliyoruz.
kilomuz 13.800 boyumuzda 80 cm olmuş.
sütü 2 haftadır içmiyor.
kahvaltı -meyva-yoğurt-çorba şeklinde yaşıyoruz.
pütürlü zaten yiyemiyor..ooofff
ben sanırım depresyona girdim ....
BENİM GÖZDEMDE 11 AY 14 GÜNLÜKKEN yürümeye başladı şimdi kucaktada durmuyo dışarda inicem kendim yürücem diyo offf,,bu arada bende ölçtüm şimdi 8.200 kg,boyuda--73cmselamm
bizim paşada belirti yok
konrolümüz yaklaşık iki hafta sonra 9. ay kontrolünde 78 di şimdi 80'i geçtimi bilmiyorum ki kendim ölçeme hayatta
bir dakka sabit durmaz ne kendi ne de dili uyurken bile ee eee diye ninni söylüyo kendine artık siz hesab edin uyanıkkenki halini
Baharcim depremi duyunca ilk aklima sen geldin ,nasilsin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?