- 20 Ekim 2009
- 7.083
- 385
- 688
geçmiş olsun annesine inş. tez zamanda iileşir yarabbim büyüksünkızlarr çok üzgünüm şuan...
burdaki herkezin duasına ihtiyacımız var.. topikten arkadaşımız umutluu 'nun annesi kaza geçirmiş..
şuan ameliyathanede .. dualarımıza ihtiyacı var.. ayakları kırılmış ve kalın cam batıkları varmış vucudunda..
şu mubarek cuma akşamında hepinizden dua istiyoruzz... rabbim tez zamnda sağlık sıhat versin..
evlatlarına bağışlasınn eski haliylee inşallah...
+1 yaş sütünü koyuyorum biberona..150 cc veya 250 cc..Öyle veriyorum..Bazan sabah vereceğim sütün içine 2 çay kaşığı bal da ilave ediyorum...
Umutluuu canım Çok geçmiş olsun... Allah annene acil şifalar versin. İnşallah en kısa sürede iyileşir.
Ben sütü normal verdim içmedi, cici bebe koydum içmedi, pekmez koydum içmedi...
Şimdi diyorum ki nesguik karıştırıp denesem bir zararı olur mu acaba?
Desteğin için teşekkür ederim canım.
Cumartesi günü diş doktoruna götürücem. Bakalım o ne diyecek. en azından içim rahatlar. Yapılabilecek bişe varsa onu öğrenirim yapılamayacaksa da elden bişe gelmez.
merhabalar
kızlar bir sorum var
kabak yemem ve sevmem
ama oğluşun çorbasına koyuyorumiki renk var
siyah ve yeşil
hangisi daha iyi tat veya vitamin farkı var mı
tosdik;
canım ben hiç kabağın siyahını görmedim bi grit kabağı vardır koyu yeşil bi normal kabak birde bal kabağı bildiğim ben hangisini aldıysak o hafta pazardan koyuyorum bal kabağı tatlı tatlı seviyo benimki ve çok faydalı olduğunu biliyorum grit kabağından prinçli kabak yemeği yapıp yidirebilirsin değişik yemek yedirmek istediğinde bence faydalı ve sebze çorbasının başlıca mağzemesi kabak ve patates diğerlerini sen ekleyip çıkartıyorsun ben herşey koyuyorum semiz otu enginar çalı fasulyesi hangi sebze aklına gelirse tabi hepsini bi anda değilde mağzemelerini değiştirerek ama mutlaka hergün kabak giriyor bu menünün içine
alminam kuzuşum nede güzel beslermiş bebeğini kız çocukları daha doğuştan annelik içgüdüyle doğuyolar geçen face okudum nazosanın kızı ilk arabayla tanıştığında bile eee eee yaptırmış daha ben ne mert ten ne ardadan böle bişi görmedim iç güdülerinde yok demek ki büyüyüncede ben çocuk sallamam uyutmam ben erkeğim ben babayım derler bu eşşekler :))))
tosdik;
canım ben hiç kabağın siyahını görmedim bi grit kabağı vardır koyu yeşil bi normal kabak birde bal kabağı bildiğim ben hangisini aldıysak o hafta pazardan koyuyorum bal kabağı tatlı tatlı seviyo benimki ve çok faydalı olduğunu biliyorum grit kabağından prinçli kabak yemeği yapıp yidirebilirsin değişik yemek yedirmek istediğinde bence faydalı ve sebze çorbasının başlıca mağzemesi kabak ve patates diğerlerini sen ekleyip çıkartıyorsun ben herşey koyuyorum semiz otu enginar çalı fasulyesi hangi sebze aklına gelirse tabi hepsini bi anda değilde mağzemelerini değiştirerek ama mutlaka hergün kabak giriyor bu menünün içine
alminam kuzuşum nede güzel beslermiş bebeğini kız çocukları daha doğuştan annelik içgüdüyle doğuyolar geçen face okudum nazosanın kızı ilk arabayla tanıştığında bile eee eee yaptırmış daha ben ne mert ten ne ardadan böle bişi görmedim iç güdülerinde yok demek ki büyüyüncede ben çocuk sallamam uyutmam ben erkeğim ben babayım derler bu eşşekler :))))
tosdikcim ben de bilmiyorum siyah kabağı, balkabağı var bir de salatalığa benzeyen kabak var.
mevsiminde bal kabağı koydum çorbalarına bağırsakları çok güzel çalıştırıyo.
şu anda yeşil kabak mevsimi onu da havuçla rendeleyip zeytinyağında biraz öldürmek ve yoğurtlamak suretiyle yediriyorum.
ben artık ilkeye ayrı yemek yapmıyorum çünkü biz zaten sebze ağırlıklı besleniyoruz ve biraz ezerek yedirebiliyorum allaha şükür.
çorbalarımızdan yiyo zaten.
sebze yemeklerine hiç et koymuyorum hepsi zeytinyağlı pişiyo.
kıymayı direk köfte yapıp buzluğa koyuyorum haftada 2 gün köfte yiyo.
tavuğu kendi suyunda kapaklı yapışmayan tencerede haşlama gibi hyapıyorum bazen çorbalarına didikleyip koyuyorum bazen de salatasını yapıyorum.
tavuklu salata tarifim:)
1 göğüs(kendi suyunda kapaklı tencerede hafif ateşte ağır ağır pişecek)
1er avuç şehriye, pirinç, erişte ve bezelyeyi haşlayıp süzüyoruz.
yeşil soğan ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.
hepsini karıştırıp zeytinyağı tuz ve limonla sosluyoruz.
afiyetle yiyoruz çok güzel bir meze ilke de bayılıyo....
haftada 2 ögün de böyle tavuk yiyo.
yoğurdunu yemeklerin yanında ya da ayran olarak tüketiyo.
ben bir de 1 haftadır öğle yemeğinden sonra ilke küçük plastik bir kaseye yoğurt koyuyorum kaşığını da eline veriyorum öyle döke saça yiyo ama acayip mutlu oluyo.
bir de ilk verdiğimde kaşığı tutmayı beceremiyodu şimdi gayet güzel tutuyo bence deneyin benim yemek masamın altında halı yok o yüzden rahatım dökülenleri hop siliyorum problem olmuyo.
batmayan çatal bulsam onunla da yemek yemesine izin vericem ama bulamadım henüz...
çok yazdım okuyun heee:))
ay gülbin çok güldüm valla eşeklere:))
bak güzel yetiştirin oğlanları karılarına yardım etsinler üzmesinler kızlarımızı:)))
biraz 2011 temmuz anneleri topiğine takıldım da
geçen sene bu zamanlar aynı şeyleri yaşıyordum
susmaz, hep ağlar, gaz sancısı ,emmek için sürekli kalk, markete gidince ağlar durmaz apar topar dön
ayyyy o zamanlar da yine de güzel ama şimdi daha güzeeeel
aynen canım yaa ,ne çabuk geçti gitti ogünler,meme acısı yüzünden günlerce ağladığımı bilirim,emzirirdim uyuduğu zaman yatırırdım can acısıyla ağlrken yeni yeni acısı hafiflediği bi anda başlardı yine ağlamaya ama nasıl olurdum ben ağlaya ağlaya yanına giderdim ya yinemi ama çok acıyo off deyip tekrar emzirirdim,uyuduğu zaman hiç uyanmasını istemezdim şöyle bikaç saat uyusun falan diye dua ederdim ama hgep uyanırdı ne günlerdi yaa bide yazdı sıcakta emzirmek dahada zordu kafayı sıyırıcaktım valla,ama noldu sabrettim,ama hiç bitmicek geçmiycek gibiydi ognler ama noldu ahanda burdayız nasılım peki,halinden memnun abisiyle oaynamaya bayılan ve beni rahatsız etmeyen kendi işini gören en azından suyunu kendi alıp içiyo,uykuya kendisi dalıyo mama içerekten, beşiğinden kendisi iniyo uyanınca daha nolsunbana arkadaşlarımın hemen hemen tamamı bebeğin ayaklandığı anları daha zor derdi. ama şimdi biri bana biri sorsa hiç düşünmeden yeni doğan zamanı derim.
yeni doğduğunda gazıydı uykuszluktu emme problemiydi göğüs yaralarıydı acemilikdi derken kafayı sıyırma noktasına gelmiştim.
tamam şimdide zor hep dikkat hep peşinde koşturmaca istiyor ama kafan rahar bedenen yoruluyorsun sadece.
mesela biraz evvel biz balkonda oturuyorduk eşimle ışıkların hepsi kapalıydı. kuzeyde uyuyordu bizim yatakta, uyanmış yataktan inmiş gelmiş salona ışık kapalı bağırıyor aldım yatağa koydum uykuya geri devam etti. uyur emekler olmuş benim serserim.
yani kendi işini az çok kendisi görüyor artık çocuklar.
yaa çıldıracağım
neden yemiyor bu çocuk
sinirden oturdum ağladım
bağırdım çağırdım
sonrada emdi uyudu
emzirmeyim dedim aç bıraktım yok yemiyor yemiyor
burada okuyorum sanki sizlerin bebeleri iyi yiyor
offfffffffff
Selam kizlar.
Oglumun gozunde birkac zamandir kizariklik vardi.cuma gunu doktora goturduk.
Korneasina yabanci bir cisim yapismis,sali gunu bir operasyonla genel anestezi verilerek alicaklar.
Ne kel alaka bir durum dimi
duyunca doktorun yaninda aglamaya basladim,bi yandan doktor bi yandan esim sakinlestirmeye calisti.elimde degil,daha cicegi atlattik oh derken oksuruk dadandi o gecmeden bu!!allah dermansiz dert vermesin ama sinirler iyice yiprandi.
Ordan cikip cocuk doktoruna girdik,gozlerim sis bir halde.saba ne oldu diyince doktor bide orda koptum.
Sonrasinda da sulu gozlulukten hukum giyip esimle tartistik(((((
napiyim elimde mi sanki....
Selam kizlar.
Oglumun gozunde birkac zamandir kizariklik vardi.cuma gunu doktora goturduk.
Korneasina yabanci bir cisim yapismis,sali gunu bir operasyonla genel anestezi verilerek alicaklar.
Ne kel alaka bir durum dimi
duyunca doktorun yaninda aglamaya basladim,bi yandan doktor bi yandan esim sakinlestirmeye calisti.elimde degil,daha cicegi atlattik oh derken oksuruk dadandi o gecmeden bu!!allah dermansiz dert vermesin ama sinirler iyice yiprandi.
Ordan cikip cocuk doktoruna girdik,gozlerim sis bir halde.saba ne oldu diyince doktor bide orda koptum.
Sonrasinda da sulu gozlulukten hukum giyip esimle tartistik(((((
napiyim elimde mi sanki....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?