2010 Temmuz Anneleri : )

kızlar bir önerim var
belki önceden de konuşuldu ama ben kaçırmış olabilirm
bizim tosbalar büyüdü
e yemek yapıyoruz haliyle
ama bazen benim aklıma hiçbir şey gelmiyor
hergün yazsak kahvaltı dahil neler yaptık yapacağız
birbirimize fikir olur

amaaaaaaaaan yaşı boşverin kızlar
Allah uzun sağlıklı evlatlarımızla mutlu bir ömür versin

Merhaba anneler,

Yeni bebek haberlerine çok şaşırdım. Cesaretli arkadaşları tebrik ediyorum. En çok efim e şaşırdım çünkü en son evdeki monoton hayattan sıkıldığını ve işe dönmek istediğini yazmıştı. Çok sürpriz oldu bu gelişme.

Bizim için 2. bebek fikri çok uzak. Çalışan bir anneyim ( şu an çalışmasam da) İşe bıdığım biraz büyüdüğünde döneceğim. 2. çocuk yapmamak için o kadar çok neden var ki hangisini saysam bilmiyorum. Benim fikrime göre bir evde 2 çocuk varsa, 2 tane anne modeli olmalı. Yani eşiniz tıpkı sizin gibi yedirecek altını değiştirecek yıkayacak paklayacak. Arkadaş çevremden biliyorum eşiniz bunları yapmıyorsa ister çalışın ister çalışmayın perişan olursunuz. Benim eşim çok yoğun tempoda çalışıyor bunları yapacak hali kalmıyor, uzun süren iş saatleri sürekli bir yorgunluk hali. Ayrıca , işin maddi boyutu bu çocuğu bile özel okula nasıl gönderirim diye kastırırken, gönderemeyecek olursak ( ki büyük ihtimal gidemez şu halde) içimde oluşabilecek burukluk, 2 çocuk olduğunda eğitimin en iyisi olma ihtimali daha da zayıflıyor. İş hayatına geri dönüş imkansızlaşabilir ki ev kadını olmak çok zor.

Ülkenin durumu, 10 sene sonra Türkiye hala tek parça halinde olacak mı ? Doğu kısmımız bizde olacak mı ?? vs. bir sürü şey.

Belki fazla düşünüyorum bilmiyorum. Belki de en güzeli rahat olmak, relax olmak oluruna bırakmak.

Benim kızım hala yürümüyor canı yürümek de istemiyor. Ben de zorlamıyorum.

Yemek konusunda her gün ne pişiricez derdi bizde de var, hem kendimiz için hem bebek için. Aslında buraya her gün veya girdiğimizde menülerimizi yazarsak güzel bir paylaşım olabilir.

bu akşam bizde terbiyeli mantar çorbası,barbun fasulye (dünden kalmıştı ) ve ton balıklı makarna vardı...

bebişlerimin bu günkü menüsünü hatırladığım kadarıyla yazayım...

sabah 7 gibi cicibebeli az süt ilaveli meyve püreli kahvaltı hazırladım...

Saat 10 gibi üzümlü yoğurtlu meyve püresi verdim 2 küçük kavanoz...

Yarım gibi sütlü pirinçli kaşık maması verdim..

14-30 gibi süt içirdim ..

16:00 da bir kaç tane çekirdeklerini ayıklayarak üzüm taneleri verdim..üzerine kara dut pekmezi ilave ettiğim sade kefir içirdim...

saat 20 :00 gibi içine tuzsuz etimek ilave ettiğim mantar çorbası verdim..birde çok az yoğurt ilave ettiğim makarna dan verdim...

yine gece yarım gibi süt vermeyi düşünüyorum....

hamile olan arkadaslari cok tebrik ederim ne kadar guzel cok sevindim sizin adiniza, darisi isteyen arkadaslarin basina bende dahil;-)))2 hafta once ise basladim o kdar yogun geciyroki zaman hic vaktim kalmiyor kk ya oglumada annem bakiyor simdilik.Neyse benden bu kadar firsat buldukca gelirim yine.

merhaba
yine bulduğum bu daracaık vakitte yazdılarınızı okumaktaydım.kafama takılanlara cevaplar bulabilirim diye.sohbetlerinize pek fazla katılamıyorum ne yazık.
benim kızım 1 yaşında artık süt içirmeye çalışıyorum ama (anne sütü 40 gün alabildi sonra hep aptamil) sadece ilk gece denememde 90cc verebildim artık hiç içiremiyorum.istemiyor.ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz?mamadan kurtarmak istiyorum tombişimi.gündüz mama yemeyeli çok uzun bir süre oldu yani gündüz için sorunumuz yok sadece gece 11 den sonra mama yiyor 3 saatte bir 120cc gibi.süte bir türlü başlayamadım.deneyimleriniz varsa ve paylaşırsanız çok mutlu olurum.

KiZlar bu aralar cok asabi oldum dokunsalar aglicam sinir sistemim coktu resmen.Acaba bunun nedeni dogum kontrol hapi olabilirmi? Yeri geliyor ciglik atip aglayip rahatlamak istiyorum

ek gıdalara geçmediniz mi ?? mama derken kaşık mamalarını mı kastediyorsunuz ?? benim kızım bir ara mama seçiyordu..kısa bir süre için marka değişikliği yaptım..bazan süte pekmez ilave ederek tatlandırıyordum..şimdi arasıra bal ilave ediyorum...bazan muzlu süt hazırlıyorum...biberon emziğimiz avent idi..onu değiştirdik..nuk un damaklı kauçuk emzik başlıklarını kullanmaya başladık..şu an süte çok düşkünler..ancak başka bir biberon başlığı kullanırsam içmek istemiyorlar...

Hastalanıp içmediklerinde 20 cc lik enjektörle tek tek verdiğimde oluyor 150 cc ye kadar...

Evet canım çok uzun bir süre sıkıntılar çektim..
Bu sadece kızımla ilgili sıkıntılar değildi..
Daha bir dolu şey yaşadım..
Ama ne olursa olsun şükredilecek de bir dolu şeye sahibim..
Hamdım piştim diyebilirim tabiri caizse..

İkinci bir bebek fikri iki ay öncesine kadar bana da çok uzaktı..
Ama biraz düşününce kendi adıma en iyisinin bu olduğuna karar verdim..
Eğer hayatımda ikinci bir bebeği düşünüyorsam ve istiyorsam
ekonomik olarak ve eş bakımından da şartlarım uygunsa
neden yapmayayım diye düşündüm..

Zaten Zeynep için çalışma hayatıma bir ara vermiştim ve evde oturuyordum..

İkinci bir çocuk için de tekrar iş yaşamıma ara vermek istemiyorum açıkçası..
Çünkü biliyorum ki Zeynep kadar onunda yanında durmak isterim..
Kaldı ki Zeynep biraz büyüyüp de rahata erince yapmaktan da vazgeçebilirdim..
Yani kısacası hayatımın 3-5 senesini çocuklarıma adamaya karar verdim...
Sonra Allah kısmet ederse iş yaşamı bekle beni...

Ama dediğim gibi ekonomik olarak ve eş bakımından müsaitim..
Özel sağlık sigortamız var ve ben ne doktor kontrollerime ne de doğumuma
limitimiz dahilinde 5 kuruş ödemiyorum..
Bunun dışında eşim Zeynep'in ve de evimizin herşeyiyle ilgilenir.. Asla ben şunu yapamam dediğini duymadım..
Altını açar, bana sormadan banyoya girerler, yıkar, paklar, kremler, yedirir, parka götürür vs..
Bir kadının yapması gereken ne varsa işte benim eşim hepsini yapar..
Bir yemek yapamaz ama o kadar da kusuru olsun..
Hatta şunu da söylemeden geçemeyeceğim..
Gece beni uyandırmaz kendi kalkar Zeynep'in mamasını içirir..
O gün yemek yapmasan asla hesap sormaz.. Ne varsa yiyelim der..
Çok gerekirse dışardan söyler, yemeğe götürür vs..
Hele hele asla görmedim ki bir gün bir yemeğimi eleştirsin..
Tuzlu olmuş, olmamış falan desin..
Temmuz ayında yazlıkta tatil yaptık..
Bazı zamanlar Zeynep çok huysuzlandı..
Ona dedim ki ''Hayatım sen git denize gir biz evde duralım Zeynep'le..''
Asla biz olmadan denize gitmedi..
Ya bizimle evde oturdu ya da beraber gittik..

Şimdi benim bu kadar anlayışlı bir eşim varken ve çocuk istiyorken
ben nasıl yapmayayım...

Sıkılmasına sıkıldım hemde çok..
Diyorum ya hamdım piştim...
Ama 5-6-7 sene sonra yapmaya kalksam daha fazla sıkılırım kanımca...

Özel okul konusuna gelince ben tasvip etmiyorum, hele ki ilköğretimde..
Bu benim şahsi fikrim..
İlk 8 sene çocuklarımın devlet okuluna gitmesini istiyorum..
Sonrasını düşüneceğim, ama ilk tercihimiz gene devlet okulu olur sanırım..
Görümcem şu an 14 senelik evli..
2 kızı da 5-6 senedir özel okula gidiyor.. Aylık ikisinin masrafı yaklaşık 3.000 TL..
1.000 TL de kira ödüyorlar..
Ama hala bir evleri yok.. Bana ters geliyor bu durum..

Sunnycim bence sen çok çokkk derin düşünüyorsun canım..
Ülkenin durumu, dolar-euro endeksi, japon borsası, altının yükselişi
Bu kadar derin düşünme ve akışına bırak..

Hayat şartları elveriyorsa ha bir çocuğun annesi olmuşsun ha iki çocuğun..
Anne değil misin? Olay bitmiştir...

Bu arada herkese günaydın kızlar...

günaydınlar..
benim kuzumda 2. gününden beri aptamille beslendi. 2,5 aylıkken emmeyi tamamen bıraktı
yani bizde aptamille büyüyenlerdeniz. 1 yaşına girdiğinden beri aptamil +1 sütlerinden veriyorum.
1-2 defa biberonun yarısı kadar içti(100-120cc) sonra kendiliğinden alıştı.
şimdi gece yatarken 210cc içiyor ve bir daha acıktığı için uyanmıyor.
anladığım kadarıyla gece 3 saatte bir mama için kalkıyor.geceleri uyku arasında bişeyler yedirip
içirmeyi doktorlar pek önermiyor. isterseniz yavaş yavaş kesin bu alışkanlığı
ama uyku öncesi 120cc az geldi bana süte alıştıktan sonra biraz arttır istersen
belki o zaman mama için uyanmaz.

KiZlar bu aralar cok asabi oldum dokunsalar aglicam sinir sistemim coktu resmen.Acaba bunun nedeni dogum kontrol hapi olabilirmi? Yeri geliyor ciglik atip aglayip rahatlamak istiyorum
bende öyle etkiler yapmıyor ama bilmiyorum
ben sadece hastalanmadan 1-2 gün önce benzer durumları yaşıyorum

günaydın kızlar....

efimcim aslında sana çok katılıyorum ikinci çocuk konusunda.

madem yapacaksın ikinci bir çocuğu hemen yap. tam çocuk büyüyecek kendini az buçuk kurtaracak sen yeniden çocuk yapacaksın ve dön başa olacak.

sadece çalışan anneler için zorluk değil aslında çalışmayan anneler içinde geçerli.

arada ben kendi kendime düşünüyorum acaba kuzeyin kardeşi olmalı mı yapabilir miyim diye. ama henüz bir karar vermiş değilim doğrusu.

benim uzun vadede çalışma planım yok belki birgün istanbula geri dönersek ozaman olabilir. çocuğumun bakımını benden başka sadece annem en iyi şekilde yapabilir diye düşünüyorum.

belki kuzey iki yada üç yaşına girer ben o zaman yeniden hamile kalmayı planlarım. ama çocuğumun kesinlikle kardeşi olmalı diyorum ben. çünkü benim için ablam ve abim vazgeçilmezlerimdir.

günaydın kızlar.bugün cuma ve en sevdiğim gün.

sana da günaydın canım.gerçekten çok iyi bir karar vermişsin.şartların her konudan müsait.kızın büyüdükten sonra dediğin gibi belki de, sonradan aynı şeyleri yaşamak istemeyeceğin için vazgeçebilirdin.bilmiyorum ama belki de ben senin dediğin duruma düşeceğim.ben de 2. bir çocuk istiyorum ama şu an değil tabi sonrasında vazgeçer miyim bilmiyorum, bakalım nasip.senin eşine de 2 çocuk değil, bir düzine çocuk bile yapılır.maşallah eşine allah nazarlardan saklasın..
böyle bir eş herkese nasip olmaz çok şanslıymışsın.benim eşimde çoğu erkeğe göre anlayışlıdır ama, senin kisi kadar değil.

günaydın kızlarr
bende bir iki sene sonra ikinci çocuğu sahip olursam olurum
sonrasında olmaz gibi geliyo
şuanda bile birçok şey zor geliyo sanki yetemiyormuşum ağır kalıyormuşum gibi geliyo

günaydın kızlar...

efimcimm valla en iyisini yapmışsın... evde boyle bir yardımcı varken..

malesef benm eşimde sabır denen kavramdan gram yok...

çocuğu iki pışpışlıyor susmaz isee aynen bırakıyor...

kaldıki gece kalkıp sütünü versin

valla eşine kocaman bir maşallah diyorum...

allah ağzınızın tadını bozmasın böyle bir adam 2. çocuğu kesnlikle hakediyor...

benm koca kişiside 2. çocuğu kendi doğursun

günaydın kızlarr
bende bir iki sene sonra ikinci çocuğu sahip olursam olurum
sonrasında olmaz gibi geliyo
şuanda bile birçok şey zor geliyo sanki yetemiyormuşum ağır kalıyormuşum gibi geliyo

canım bende çok sık kendimi sorguluyorum acaba yeterli bir annemiyim diye.

o hep birşeyler yapmak isterken ben isteksiz oluyorum yada başka işlerim oluyor. hata mı yapıyorum acaba diyede düşünüyorum.

yalnız biryerde yazı okumuştum çocukla tümgün siz oyun oynamayın biraz yalnız oyun oynasın sizden bağımsız birey olduğunu anlasın diye. o içimi rahatlatıyor sadece.

günaydın kızlar
trendyolda breeze diye bir marka var çocuk kategorisinde
birşeyler almayı düşünüyorum ama bildiğim birmarka değil
kalitesi nasıldır acaba
fikri olan var mı?

esmacım canım süpersin valla.

benim sevgili kocam da aslında çolk anlayışlı bir insandır ama çocuk bakımında sıfır bile değil eksilerde.

akşam üç saat ya görür ya görmez çocuğu alışmış rahata. dün akşam kuzey çok geç uyudu o da cinslik yaptı.

akşam ikimizde tatlı yiyoruz kuzey benim yanımdaydı sonra onun yanına gitti. rahat durmadı tabi. ban söylediği şu ama annesi hiç bakmıyorsun yedirtmiyor.

daha yeni barışmışken benim sinirler yine hopladı e ben de zıkkım yemiyorum bende senin yediğini yiyorum senin nasıl yiyesin varsa benimde var sanki bana gelse bana yedirtecek mi dedim. benim günlerim bir yıldır acele yemek yemekle geçiyor bir kerede seninki öğle geçsin dedim.

sonra aldım çocuğumu bastım gittim diğer odaya.

sontra kızınca kızdı oluyor bahar çok sinirli oluyor.

Son düzenleme:

ah canım benim ya çok güldürdün beni, allahım da seni güldürsün inşallah...aslında öyle bir durum olabilse de 2. çocuğu eşlerimiz doğursa ne güzel olur.tekrardan kilo vercez diye uğraşmasak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…