2010 Temmuz Anneleri : )

çok iyi fikir gercekten birbirimize fikir olur ınsanın aklına bazen gelmıyor ne yapabilieceği ..

Benim dünkü menüm ;

Sabah kahvaltısıo muzlu sütlu cicibebeli kahvaltı
öglen yogurt
ıkındı tarhana corbası
tekrar yogurt ( ayran gibi sulandırılmıs )
seftali püresi

aksam ise barbunya püresi

Bugun corba olarak yıne tarhaba corbası yaptım öglen icin aksam ıcınse henuz yapmadım .
kendımıze ve bebişe kıyma cıkarmıstım ondan bebıse ne yapabılırım fıkrı olan var mı ?

aksama kendımıze patlıcan yemegı yapıcam ama bebek yemez dıy mı patlıcan nıkotın fılan vardı acaba ona ufak koftelerden mı yapsam ama tarıfını bılmıyorum ?? bılen varsa yazabilir mi acep ?

bi dene beğenirse ver bence. ben çok muzdaribim yemek konusunda ne istese veririm şu saatten sonra... sonuçta ptlıcanın hiçbir besin değeri olmadığı için verilmiyor diye biliyorum ben.

Bizim bu günkü menümüz Uşak tarhanası,tereyağlı pilav ve fırında tavuk butları ( tavuk pişirme poşetinde yapıcam..)

Bu gün geç kalktık..Sabah 9 gibi cici bebeli,sütlü,meyveli yulalaflı kahvaltı verdim...

11:30 da demir damlası ilave ettiğim meyve suyundan verdim...

Uyudular...14:30 gibi Kalkınca pirinçli sütlü kaşık maması verdim..Hepsini yiyemediler,ben de sulandırıp ,biberona koyup öyle içirdim...Yine fazla içmek istemediler..Bu kez de 20 lik enjektörle verdim..İçtiler..Yani bu kez zafer benim oldu :))

17:30 gibi meyve püresi vermeyi düşünüyorum..

19:30 gibi de kefir vericem..içine biraz dut pekmezi koyup tatlandırıcam...

Akşam 21:00-21:30 gibi 10:30 a dek mühlet veriyorum :) akşam yemeğimiz var..Dünden bir iki kaşık makarnaları kalmıştı buzdolabında...Üzerine tarhana çorbası ilave edip yedireceğim... Ve eğer yerlerse biraz da pilav-yoğurt ilaveli...

Gece yarım veya 01:00 gibi de süt vericem inşallah...

ben artık bir çok yemeği kızımın da yiyebileceği şekilde yapıyorum.
az tuzlu baharatsız(biz sonradan atıyoruz) az yağlı. hem bizim içinde en sağlıklısı bu :)
bende bir tek patlıcan vermiyorum o da besleyici bi değeri olmadığından.
ben kendimize yaptığım gibi yapıyorum köfteyide baharatsız ve az tuzlusu. en sevdiği yemek diyebiliyorum.
bir de eline veriyorum büyük bi zevkle yiyor

afiyet olsun kuzulara..
alminaçınar gece o saatte uyandırıp mı veriyorsun sütleri yada onlar mı uyanıyor.
doğa 8gibi akşam yemeğini yiyor. 10,30 gibi sütünü içip 11de uyuyor.
ben gece hiç vermiyorum da acaba acıkıyormudur diye şüphe duydum :44:

Son düzenleme:

Uyandırmıyorum canım..Uykularındayken yataktan kucağıma alıp öyle içiriyorum :)

sabah anne sütü
10:30 gibi yumurta verdim sadece bunu yedi
12:00 gibi şeftali püresi
14:30 gibi sebze çorbası bezelyeli tavuklu
16:00 karpuz küçük bir kase
emdi uyudu
akşama baget var fırında
bulgur pilavı, soğuk çorba, sarımsaklı domates pişirdim
uyanınca da belki biraz muhallebi yediririrm uzun süredir vermiyordum

Tostikçim,sarımsaklı domates nasıl bir yemek ? ilk kez duyurum da...Tarif edebilirmisin ?

Tostikçim,sarımsaklı domates nasıl bir yemek ? ilk kez duyurum da...Tarif edebilirmisin ?

ben bunu aslında sos niyetine kullanıyorum
tavuğun üzerine dökmek için
biliriz hepimiz aslında
sarımsakları hafif ateşte öldürüp küp küp doğradığımız domatesleri atıp pişiriyorum
tuz kbiber kırmızıbiber

bizim menu de söyleydı bugunku:
sabah kahvaltıda sutlu cevızlı ekmeklı peynırlı tereyglı karısım
öğlene dogru yogurt
ögle uykusundan önce 120lık sut
kalkınca 15.00gıbı karısık sebze corbası patates pazı kıyma ırmık karısımı
ve yogurt bır kase
arada bır kac lokma karpuz
sonra aksamustu uykusu ve 125lık sut
aksam yemegı de öğlenınkınden cacıkla bırlıkte...

sızın menulere bakınca neredeyse aynı sayılır benımkı de ama benım kızım bı turlu gr almıyorcok hareketlı ..

Efim eşine maşallah bir de gögüsleri olsa emzirdi emzirecek desene adam. Benim eşim de ev işiymiş yemekmiş hiç dert etmez çok anlayışlıdır ama çocuk bakımı konusunda maharetli değil. İş yoğunluğu da olunca hak vermiyor da değilim gerçi.

Aslında ara verme konusunda haklısın, madem evde oturuluyor ve 2. çocuk düşünülüyor o halde hazır evdeyken fazla arayı açmadan çıkarmakta fayda var. Ama ben şimdi kendimi düşünüyorum ilk 3 ayımda bulantıdan yerimden bile kalkamıyordum o derece bulantı vardı. Şu anda öyle olsa çok zor durumda kalırım. Hamile iken ufak bir çocuğa bakma fikri bana çok uzak. Çünkü hamile iken kendime bile zor bakıyordum.

İşe ara verme konusunda ise, arayı fazla açtığında iş konusunda sıkıntı olabilir, bu nedenle de şartları fazla zorlamamak gerektiğini düşünüyorum kendi adıma. Tabi şans biraz da, mesleğine de bağlı tabi.

Ama 2. çocuğu ne olursa olsun istiyorum dediğin noktada zaten herşey boş :) Keyfini çıkarmak lazım. Ben muhtemelen 2. çocuğu eğer yapmaya karar verirsek 6-7 sene sonra filan yapabilirim.

Son düzenleme:
bu kadar yemekleeri nasıl yiyor çocuklar
barış nerdeyse hiçbirşey yemiyo sizinkilerin yanında
sabahları iki-üç domates dilimi yer çok az ekmek içi veya cicibebe 5-6 tane kadar
öğlenleri 3-4 çorba kaşığı çorba içerse şükrediyorum
akşamlarıda yemeği beğenirse bir kepçe kadar yemek yiyor
meyve 2-3 lokma yoğurt aynı şekilde (
geceleride halen sık sık uyanıp emiyor
bir iki ayda bir iki üç gece mama yapıp veriyorum acaba açta ondan mı kalkıyor diye
ama yok gene kalkıyor gene kalkıyor
gündüzleri pek emmiyor

Son düzenleme:
okul konusunda ımkanım elverirse ilk ogretimi özel okumasını isterim 8 sene sonra .. liseyi kazanırsa ne ala yani anadolu fen lisesi gibi ... universiteyi ise mutlaka devlette okumasını isterim .. ımkanım elverirse tabii ..
işe baslamayi dusunuyorum ve gelirimi cocugun okul parası ıcın ayırıcam ...oyle ucuk kacık ozel okullar deil tabi senelik 12.ooo ytl lik ozel okullarda var .. kısmet artık ınsallah olur eğitimi benim icin cok onemli ..

Bizimki yiyor ama cok hareketli hemen yakıyor .. bugun mesela hosmelim tatlısı bile yedi aksam yemeginde turlu yaptım ona özel yanında yogurt bira karpuz ardından höşmelim tatlısından 3- 5 kasık yedi : ) ama senınkıninde kilosu yerinde masallah acaba anne sutunden mi alıyor gıdasını ..

eskiden anne sütünden alıyor diyordum
ve yaşından önce yemeklerini güzel yiyordu
yaşına gelince yemeği bıraktı (
ve hareketlilik konusunda barışında maşallahı var

Sen domatesli sarımsakli bi tarif arıyorsan annemin ege usulu kızartma tarifini vereyim sana bugun yaptım ..mmmm harikaydı : D
Patatesleleri ve ınce ınce kesilmiş patlıcanı kızartıp borcama koyuyorsun yan yana . Sonra domatesleri kabuklarını soyup kucuk kucuk dograyıp aynı kızartma yagına atıyorsun icine kucuk kucuk sarımsakta eklıyorsun ..onlarda guzelce suyunu salıyor pişince kızartmaların uzerine dokuyorsun tam yaz yemeği cok guzel oluyor ...

barış uyanır ve annesi yanına koşar onu uyutmaya çalışır :))

günaydın
uzun süredir televizyon izleyemiyorum
oğlumdan dolayı gündüz de pek açmıyorum
ama afrikadaki açlıktan haberim vardı(?)
ben öyle zannediyormuşum
dün ağlamaktan gözlerim şişti
facebooka koymuşlar
iki küçük çocuk yerde açlıktan can çekişiyorlardı
insanların gözlerine bakınca ne demek istedikleri hemen belli oluyordu
YEMEK İSTİYORUZ
offffffff ağla ağla içim kalktı başıma ağrılar girdi
biraz bağış yapmayı düşünüyorum kızlar sizde boş kalmayın ne olur
madden yapamıyorsak manen yapalım dualarla,
fitremizi gönderebilirz
hayat kimine gülüyor kiminin de teni gibi karayazılı oluyor
biz şunu yedi bunu yemedi derken orada bebeler açlıktan ölüyor(MUŞ)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…