2010 Temmuz Anneleri : )

Ben o görüntülere sinir oldum...Daha doğrusu yardım etmeyip anca kamera ile görüntü alma derdinde olan kişilere.....

Yıllar önce de benzer bir fotoğraf vardı...Açlıktan ölmek üzere olan zenci bir çocuk ve onun ölümünü bekleyen bir akbaba....Ve onun ölümünü kameraya çekme derdinde olan bir fotoğrafçı.....Adam yıllar sonra vicdan azabı yüzünden intihar etmiş zaten.............

Günaydın canım,
bende izledim ve inanılmaz üzüldüm...Ben ve eşim smsle yardım gönderdik..Hatta annemlerde gönderdi..Belli aralıklarla yardım göndermeyede devam edeceğiz...Allah yardımcıları olsun..
Göndermek isteyen arkadaşlarda yanılmıyorsam, Afrika yazıp 5601 'e gönderiyorlar.Ama siz yinede araştırın yanlış hatılıyorda olabilirim ..

herkese selam...
ya bende oğluşuma çook zor yediriyorum artık canım çıkıyo hele kahvaltı hiç yapmıyor
karışık veriyodum acaba tek tek mi versem midesi bulanır gibi yapıp çıkartıyo hemen..
tek tek veren arkadaşlar nasıl veriyosunuz ne kadar veriyosunuz?

benimde içim cız etti izleyemedim bile videoyu işyerindeydim ağlamamak için zor tuttum kendimi(( allah yardımcıları olsun. aynen bende aman onu yemedi bunu yemedi diyoruz ama allaha şükürler olsun hertürlü imkanımız var yedikleri önünde yemedkleri arkalarında. Eşimde bende hemen sms gönderdik ama daha fazla yardımda bulunmak isteriz bizde, imkanlarımız dahilinde.

Son düzenleme:
Ben çogu yardım kuruluşuna guvenmiyorum ..bu goruntuler yıllar once vardı sımdı yıne patladı nedense .. Duygu sömürüsü yapılıyor orada can cekişen bir cocugun goruntusunun dolaşıp durması en başta ona cok buyuk haksızlık ..Yardım baska turlude toplanabilir ..gelişmiş ulkelerde oldugu gibi .. o paraların nerelere gittiği mechul bence ..

zaten canım devletin açtığı hesaptan göndermek en güzeli
dediğin gibi bilinmedik yerlere vermemek lazım
ama duygu sömürüsü var deyip de gereği görmemezlikten gelemeyiz
1 günde 26.000 çocuk ölümü ne demek
zaten afrikada genelinde her 5sn bir çocuk açlıktan ölüyor
günde ortalam 20.000 çocuk

zaten canım devletin açtığı hesaptan göndermek en güzeli
dediğin gibi bilinmedik yerlere vermemek lazım
ama duygu sömürüsü var deyip de gereği görmemezlikten gelemeyiz
1 günde 26.000 çocuk ölümü ne demek
zaten afrikada genelinde her 5sn bir çocuk açlıktan ölüyor
günde ortalam 20.000 çocuk

8-9 aylık bir kız çocuğu varmış..hafta içi görmeye gideceğim hem de koruyucu ailelik için dilekçe yazacağım...hayırlısı....

Dilekçe yazdıktan sonra beklemem gerekiyormuş sonuçlanmasını..Daha gitmeden,görmeden o kadar çok sevindim ki :)

8-9 aylık bir kız çocuğu varmış..hafta içi görmeye gideceğim hem de koruyucu ailelik için dilekçe yazacağım...hayırlısı....

hadi bakalim hayirlisi.koruyucu aile olmak beni biraz korkutuyor acikcasi.
Bildigim kadariyla aileleri oluyor cocuklarin.tamamen kimsesiz olmuyorlar.tam hatirlamiyorum,yalan olmasin.
Annemlerin bir arkadasi koruyucu aile olmustu cocugun ailesiyle sorunlar olmustu,cok sikinti cekmislerdi.
Dikkat edin canim,kararindan dolayida kutlarim.
Benimde vanda bir kardesim var.hem mektuplasiriz,hemde kitap defter yardimi yaparim.para yardimi yapilmiyor sadece okul ihtiyaclarini gideriyorsun.insan vicdanen rahat ediyor.keske afrikadakilrede yetebilsek (((((((

bende televizyonda bi haber izlemiştim
bi kadın vardı bir çocuğa 3-5 senedir koruyucu ailelik yapıyormuş haftada bir iki gece evine götürüyormuş vs...
ve kurum kadına haber bile vermeden çocuğu bi aileye evlatlık vermişlerdi
kadında isyanlardaydı doğal olarak

ne kadar koruyucu ailelik yapcaksınız
ne zaman tam olarak ailenize katılcak minik hanım?
Mümkünse ve aksilik olmazsa evleninceye dek...ya da okulunu bitirip eli ekmek tutuncaya dek...

kimi tamamen yetim,kimi de anne -babasının sorumsuz davranışları yüzünden ailesiz kalmış çocuklar...

kadın haklı....

öyle veya böyle
bence çok güzel birşey yapıyorsun
bana göre ana baba doğurmakla veya doğurtmakla olmuyor
önemli olan onun için çaba harcamak fedakarlık yapmak
bir kez daha tebrik ediyorum seni

hayırlısı bakalım
ben bazen bu ikiz üçüz annelerine şaşırıyorum
nasıl yapıyorlar ben dışarı çıkarken hazırla hazırlan derken pilim bitiyor
2 tane olsa ne yaprdım acabba diyorum
biri ağlıyor diğeri de ağlıyorsa nasıl susturuyor, yemek yedirirken, banyo yaparken , uyuturken ......vs
tebriklerimi katlıyorum ve 2 bebek varken 3. bebek bakımında kolaylıklar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…