2010 Temmuz Anneleri : )

ben izlemedim ama bana saçma gelen şey bu çocukların sefilliğini bize izleteceklerine , neden bu insanlara doğum kontrol yöntemleri öğretilmiyor ? her gün binlerce çocuk açlıktan ölüyor, açlık olduğu halde üreme var, e o zaman önce çatlağı kapatmak lazım ki havuz dolsun. Birileri gitsin bu insanlara doğum kontrolünü anlatsın.

Dilekçe yazdıktan sonra beklemem gerekiyormuş sonuçlanmasını..Daha gitmeden,görmeden o kadar çok sevindim ki :)

Sen ve esin gercekten muhtesem insanlarsiniz.Sizi cani gonulden kutluyorum.Kucuklukten beri benimde hayalimdi ama malesef esim razi degil.boyle buyuk bir sorumlulugu yuklenmeye cesaret edemiyor acikcasi.Cok guzel bir yolda yuruyosunuz.Dilerim Allah cocuklariniza guzel ve hayirli bir yasam surmelerin nasip eder ins.

Bende ızlemiştim o haberı ama birde şu acıdan bakmak lazım .. O cocuga gercekten evlat edınıcek nufusuna gecırecek mirasını verecek bır aile vardı . Dıgeri ise sadece koruyu aileydi ..zaten cocugun evlat edinilebilme şansı bebeklik cağı yada bılemedın 3-5 yaş sonrası şansları azalıyor herkes bebek evlat edınmk ıstıyor bu koruyucu aile ise tamam cok guzel bir iş yapıyorlardı ama evlat edınmemıslerdı cocugu cocugun bir aile tarafından vlat edınilme şansını azaltıyorlardı ..keşke evlat edınselermış baştan ..sonra dan evlat edınmek ıstıyoruz dıye basvuru yapmıslardı ama kurum kabul etmemisti onlar sırada dıye ... cok zor bir durum gercekten ..

Alminacım sen cok guzel bır ıs yapıyorsun bugun bebegım aglarken aklıma geldı dedım yurtlardakıler aglarken napıyorlar acaba oradakı bakıcılar hangı bırın sevkat gosterebılıyor .. sen de dıkkat et cnm kurumla herseyı bastan konuş eger nufusuna da gecırmek ıstıyorsan en bastan sıraya da girmen lazım sanırım yoksa bı anda baska bırıne verebılırler bebeği ve KK da evlat edınme dıye bır bolum var oradan da fıkır alabılırsın ben bazen okuyorum onları hepsı ellerı öpülesi buyuk yurekli anneler ...

hımm ben o kadar detayını hatırlamıyorum bak
sadece o kadınında evlat edinmek istediği ama kurumun ona haber vermeden başkasına verdiği kalmış aklımda
bence genede bu konularda öncelik koruyucu ailelere verilmeli

Canım çocuğu olan ailelere evlatlık vermiyorlarmış,araştırdım...Sadece koruyucu aile olabiliyormuşum...Zaten evlatlık alacaklar için de kurumdan aldıkları bebeğe en az 1 sene koruyucu ailelik yapmış olması şartı var..1 senenin sonunda açılan mahkemede uygun şartlar sağlanmışsa çocuk aieye veriliyor..
Sitedeki evlat edinme bölümüne sık uğruyorum ama bir dışlama ,bir soğuk davranma,senin ne işin var burada ima durumları var malesef...Senin çocuğun var,biz aylarca sıra bekliyoruz,bizim çocuğumuz yok imaları var....Ne düşündüklerini de umursamıyorum açıkçası...O yüzden o topiğe fazla girmeyeceğim...Çoğunluğu çocuk sahibi olmadıkları için evlatlık alıyorlar...Kendi çocukları olduğu halde başka bir çocuğa sahiplensinler aferin diyeyim...Ben çocuklarım olduğu halde başka bir çocuğa da şefkat ve sevgi göstermek istiyorum...Ve bana göre ben onlardan daha anlamlı bir iş yapıyorum.....

Son düzenleme:
Tabii once onlara sorulması lazım onu hatırlamıyorum ama bak sormuslar mı sormamıslar mı ?Eger sormadan verılmışse tabıkı cok uzucu bır durum ..bebısde 18 aylık fılandı konusamıyordu ama hala bıberonla süt ıcıyordu .. ne oldu kımbılır allah yardımcıları olsun gercekten cok zor yaa : ((

Tabii once onlara sorulması lazım onu hatırlamıyorum ama bak sormuslar mı sormamıslar mı ?Eger sormadan verılmışse tabıkı cok uzucu bır durum ..bebısde 18 aylık fılandı konusamıyordu ama hala bıberonla süt ıcıyordu .. ne oldu kımbılır allah yardımcıları olsun gercekten cok zor yaa : ((

umarım herkes iyidir,biz cesurla iyiyz savaşıyoruz resmen evin içinde, tabi zafer onun ;ben harap bitap...
ne güzel eski yazılanları okudum bebiş bekleyenler,koruyucu anne olmak isteyenler aaa ne hooşş haberler maşallah sizlere,ALMİNA arkadaşı kutluyorum bu duyarlılığından ötürü.Afrikadaki can sıkıcı haberlere gelince bende çok üzüldüm,insan anne olunca daha çok mu üzülüyor ne.Eşimde arkadaşlarıyla işyerinde yardımda bulunmuşlar unıcef aracılığıyla göndermişler yardımlarını,azda olsa katkımız olduysa ne mutlu.herkesi öpüyorummm,tabi miniklerideee..

Dilekçe yazdıktan sonra beklemem gerekiyormuş sonuçlanmasını..Daha gitmeden,görmeden o kadar çok sevindim ki :)

Canım çok güzel düşüncelerin var...
Tebrik ederim...
Canım daha öncede sormuş ve cevap almıştım
Ama cevaplar geçmişte kaldı...
Bayağı aradım taradım ama bulamadım

Senin eşin sana sütün azaldığında
Eczaneden bitkisel ilaç getirmişti

Bir kez daha adını alabilir miyim?

eşim bitkisel ilaç falan getirmedi eczaneden canım..eczacı değil eşim :) ben internetten rezeneli kimyonlu bitkisel tabletler almıştım..Eşİm de bulantı hapı olarak kullanılan ,yan etkilerinden biri progesteron arttırıcı etkisi olan medpamid veya muadili motilium önermişti...

herkese selamlar...

dün akşama iftara misafir vardı kuzey in de huysuzluğu üstündeydi. gece iki de uyudu. kafayı yedim.

ev öğle dağılmışki çekirge gibi zıplaya zıpalaya geziyorduk. toparladım şimdi oturdum ama felaket yorulmuşum.

akşama ne yemek yapsam diye düşünüp duruyorum.

bu arada misafirlerin iki yaşında kızları vardı müzik çalıyordu bunlar birbirlerine sarılmış dans ediyorlar baktım. kuzey aşık oldu anlayacağınız kızın peşinden ayrılmadı.

birde kızı örnek aldı galiba ki kendi kendine 15 adım falan attı. normalde ben karşısında yakınında durmadan yürümüyordu. dün akşam kaptırmış kendini gitti.

Canım çok sağol...
Şimdi benim sütüm bayağı azaldı...
Onu sorun etmiyorum derdim başka

Bir bebeğim daha olacak ve bu kızım hala
Olmayan memeden olmayan sütü emme derdinde

Bu böyle bir müddet sürer

Lakin diğer bebeğim doğduğunda
Sütüm olmazsa diye, sordum sana..
Şimdi medpamid de var motillumda evde
Oğlum çok kusuyor doktor bu sebeple vermişti

Şimdi motillum anne sütü arttırıyor mu?
Başka ne yapabilirim
Önerin var mı?

valla bunlarla 10 cc ye düşen sütüm 150 cc ye çıkmıştı... başka ne olabilir bilmiyorum..çünkü benim öyle ahım şahım sütüm hiç olmadı..kelin çaresi olsa başına sürer diyeyim sana:)) ayrıca artık memeyi kesmen gerekmiyor mu ?? hamilesin...

Oy sevsinler kuzey pasayi,yeriiiiim asik olmus.masallah ona adimlarin devami gelsin insallah.
Aysecim banada doktorum alminanin soyledigi ilaclari vermisti ve dereotu demisti.umarim fayda gorursun canim.

aynen benimde olmadi.bu topigin en sutsuz anneleri bizdik sanirim.o zamanlar cok takiyordum ama simdi sagliklilar ya napalim.

aynen benimde olmadi.bu topigin en sutsuz anneleri bizdik sanirim.o zamanlar cok takiyordum ama simdi sagliklilar ya napalim.

Evet çok üzülüyordum..Bazı günler biriktire biriktire anca 50 cc olan anne sütünü bile 25-25 paylaştırıp içirdiğim oluyordu..Gerisi devam sütü tabi..Şimdi süte çok düşkünler, seviniyorum...İnek sütü de veriyorum arada artık..Daha önce dikkat etmezdim yarım yağlı mı tam yağlı mı diye..Şimdi tam yağlı almaya dikkat ediyorum. Dediğin gibi şu an sağlıklılar çok şükür..Biz elimizden geleni yaptık..Olmayınca olmuyor...

Şu süt anneliği konusunda ne düşünüyorsunuz ?? Ben sanırım bu konuda kıskancım..İtiraf edeyim Şöyle ki...Bende süt yok diye başka bir kadının göğsünü emip ,başka kadından süt içeceklerine devam sütü içsinler daha iyi.....

Son düzenleme:

Benim oğlumun var canım süt annesi...Hatta bende bir süt anneyim :)) bir kızım var ...ama benim kızımın çok sansı yoktu benden yana..
Ama oğlum iyiden iyiye nasiplenmişti..
Hatta eltim kızmıstı bana,ben yapamam diyee..ama ben yaptımm..tanıdıgım bildiğim biri oldugu için,hiç tereddüt bile etmedim..zaten sadece 1 kere emebildi..yakınımda olsalardı daha çok emmesini isterdim oğlumun..

Benim böyle bir durumum olmadı..Zaten çevremde de yoktu öyle yeni anne olan tanıdığım..Olsa da sıcak bakmazdım sanırım..Bu konudaki kıskançlığım sadece düşüncemde kaldı..Yani öyle sütü çok iyi olan kimseyi kıskanmadım..sadece süt anne olayı olsaydı kıskanırdım....

Çok şükür canım bende asla sütü çok olan birini kıskanmadım ama "allahım sütüm azaldııııııııııııııııııııı ne yapıcam bir sağışta 350cc çıktı" tarzında insanları hiç bir zaman anlamadım... :)))
Kolay kolay herkesin sıcak baktıgı bir durum değildir zaten canım..dediğim gibi çevreden tepkiler aldım ama hiç umurumda olmadı...dediğim gibi yakınımda olsalardı hep emdirirdim ama olmadı napalım..30 cc ...30 cc idare etti kuzum...
hatta senle yazısırdık hatırladın mı alminacan...sütün azdı yok çoktu ,yok arttıııı :))))) hey gidi gidi günlerr...

hayır canım gerekmiyor
doktorum doğuma kadar emzirebileceğimi söyledi...
cnm ben zaten doğacak olan için soruyorum...
ama kızım zaten çok hasta şimdi
ve yaz ya aslında pek kesmeyi düşünmüyorum...
motilumdan günde kaç kez kaç ml ,içtin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…