2010 Temmuz Anneleri : )

katılıyorum kızlar mükemmel insan diye birşey yoktur öyleyim diyen insanlar daha çok kavga eder ve daha çok mutsuz olurlar bence

Anne olunca nasıl anne olunmaması gerektiğini daha iyi anlıyorum..Muhakkak benim de hatalarım olucak..İnsanım...Ama inşallah az hata yaparım...

sunny'cim öle ketum insalardan da hiç haz etmem...Dünyanın sorununu yaşarlar ama hayatımda herşey harika havası verirler...
çok da umrumda olmaz zaten...
bencede yaşanılanlar doğral bir süreç..aslında bunu biliyorum ama ister istemezz insan yıpranıyor...
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Kadın olmak hemde bir de anneysen ,zor zanaat.....

benim kızımın bugünkü menüsünü paylaşayım

cevizli peynirli pekmezli kuru kayısı tahıllar ve keçi sütlü karışım

anne sütü

şeftali, yarım muz ve 1 nektarin püresi ( yarısı kaldı)

yarım köfte, yarım ekmek içi, yarım kase tarhana

anne sütü

şimdi yoğurt çıkardım onu vericem 18.30 da

yatarken anne sütü

her gün benzer şeyler aslında bebek keki tarifi ariyorum bulursam paylaşacağım sizinle . bir de acaba normal süt de vermeliyim anne sütü yanında ?

gece de 3 kez anne sütü alıyor ama bilemedim.

Bu mükemmelliyetçilik takıntısı bir ara bende de vardı.. Zamanla hatasız kul olmaz diye diye kendime telkin ettim..:)
Örneğin okul zamanı çok özenli defter tutmaya çalışırdım..ilk sayfadan itibaren yazım inci gibi olsun diye uğraşırdım...Diyelim "y" harfinin kuyruğu azcık kaysın o sayfayı yırtıverirdim..Çok silince de kötü duruyordu sayfa...Zamanla umursamamaya başladım ufak tefek hataları....
Şu an inci gibi olmasa da okunabilir bir yazım var...

Malesef kadın olmak zor. Bunu ailelerimizin evinde el bebek gül bebekken anlamıyoruz belki. Bir de bizim nesil belki biraz saf yetiştirildik, hayatı çok bilemedik.

Annelik hepimizi değiştirdi. Olgunlaştırdı.

Son düzenleme:

Kırmızılı yerlere aynen katılıyorum................

Tatlım yazdıklarım seninle ilgili filan değil sakın yanlış anlaşılmasın. Gerçi alıngan tiplerden değilsin neyse ki ama gene de belirtme gereği duydum. Çevrem derken kendi hayatımdaki çevremde bu tip insanlar var ve neden bu şekilde davrandıklarını anlamış değilim. Burada sorunları olan insanları görünce insan oh be normal demek ki bazı şeyler diyebiliyor. İnsan ilişkisi mükemmelse tabi ki mükemmel olduğunu söylemeli yazmalı.

Yok canım ,alınmak aklıma bile gelmedi :)) Eşimden memnunum ama kızdığım yönlerini de söylüyorum zaten....Fazla sakin sessiz olması,dağınık olması,aheste olması vs vs...İlişki anlamında pek sorunumuz yok..Belki de ailelerimizden epey uzakta yaşadığımız içindir....Bir de ben gelmişim 38 yaşıma,o gelmiş 43 yaşına...Yaşımız Kemale geldi de geçiyor bile...:) Gençlik kaprislerimiz eskiye oranla törpülendi haliyle......

Son düzenleme:

benim yakınımda var öyle ketum bir tip kocasıyla mükemmelmiş gibi davranıyor ama öyle olan insan başka erkeklere kedinin cigere baktığı gibi bakarmı:) yada kedi gibi sırnaşır mı:) etrafındaki bütün kız arkadaşlarım benimle aynı fikirde. ve kimse onun eşleri ile yakınlaşmasını istemiyor.

gözü çıksınnn :))))

Malesef kadın olmak zor. Bunu ailelerimizin evinde el bebek gül bebekken anlamıyoruz belki. Bir de bizim nesil belki biraz saf yetiştirildik, hayatı çok bilemedik.

Annelik hepimizi değiştirdi. Olgunlaştırdı.

o nesile bende dahilim bebek nasıl yapılır nasıl olur kaç yaşımda öğrediğimi (uygulamayı kastetmiyorum yanlış yerlere çekilmesin) söylesem gülersiniz:))

Merhaba kızlar...
Ne güzel konulardan bahsedilmiş...
Neden böyle oluyor acaba bıkıyormuyuz birbirimizden yoksa hayatın kargaşına mı kapılıyoruz...
Çünkü öyle bir koşturmaca telaşe oluyor ki günlük yaşantılarımızda...
Kaptırıyoruz sanırım herkes karşısından beklemeye başlıyor bazı şeyleri...
Birde yanımda ya artık diyorlar sanırım önemli değil..Bazen bende çok üzülüyorum bu adamlamı evlenmişim dediğim oluyor en son geç gün dedim hatta...Nasıl davranacağını ne diyeceğini kestiremiyorum....
Ama allah var hiçbir özel günümüzü atlamaz öyle süprizleri yada romantikliği yoktur ama unutmaz hediye alır ve yemeğe çıkarız...
Evliliğin ilk yıllarında evle ilgili falan daha çok yarıdm ederdi süpürürdü yada silerdi..Şimdi iyice saldı kendini yorgunum deyip çekiliyor kenara bende hepsine yetişemiyorum yoruluyorum..Aslında şimdi çocuktan sonra daha fazla yardım etmesi gerekiyor işte böyle düşününce onun bu bencilliklerini canım sıkılıyor.Söylüyorum konuşuyorum tamam hayatım diyor ama yine aynen devam...

canım bizimkide aynı önceden yardımı çoktu..Şimdi gerçektende çok yoruluyor.Artık çok fazla bişey demiyorum...
Ara ara salata yapar...geçen gün bir et yemeği yapmış gayet güzeldi...Bi de bulaşık makinasına bulaşıkları dizmektense yıkamayı seviyor,onuda yaptırtmıyorum,çok su harcıyor diye

Son düzenleme:

Öyle enteresan tipler de var..Ama tam tersi olan tipler de var...Burada karısı eczacı,kendi diş hekimi arkadaşlarımız var...Aramız çok iyiyken birden soğuk davranmaya başladılar...Eşimle hiç anlam veremedik..Sorduk nedenini..bir hatamız,kusurumuz mu oldu dedik..yok dediler..iş yoğunluğu vs...Mesela aynı anda hamile kaldık..Biz sıpalara kendi isimlerimizi de verdik...Almina ve Çınar dan başka...kız da çocuğuna ilk isim olarak kendi ismini verdi..1 hafta sonra doğum yaptı..ikimizin de çocuğu aynı kreşte aynı sınıftalar..kreş sahibi bazan kreşteki güzel anları fotoğraflayıp paylaşıyor..yorum yazıyoruz,beğeniyoruz falan..Dikkatimi çekti benim yorum yaptığım yerden yorumunu,beğenisini siliyor adam anında... ki yorumlar çocukların şirinlikleri üzerine......Eşimle düşündük taşındık,bize açıklayamadıkları kendi aralarında olan bir çekememezlik,kıskançlık sorunu olabileceğini düşündük..Ama yine de aklım almıyor..benden 12 yaş küçük,iyi eğitimli,güzel bir hatun beni ne diye kıskansın...Haa eşinden mi ? Eşinden niye kıskansın..Açık saçık giyinen,laubali davranan biri de değilim..Hep XXX bey diye hitap ederim....
Böyleleri de var işte :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…