Canım arkadaşım,
konu buralara geliyor...çünkü sen aslında çok dolusun..sende annesin artık ve ailenin yaptıgı hataların muhakemesini yapıyorsun...
ben senin yazdıklarını hep şaşkınlıkla okuyorum...özellikle kırmızyla belirttiğim yerleri..
ama ben senin harika bir anne olduguna inanıyorum..evlatlarında çok şanslılar..onlar da büyüdüğü zaman bunu çok iyi anlayacaklar...
Merhaba anneler,
Herkes kendi sorunlarından bahsetmiş. Çocuk öncesi ve sonrası, hatta evlilik öncesi ve sonrası. Değişmeyen tek şey değişimdir lafından yola çıkarsak aslında bütün bunlar çok normal.
Biz de çok severek evlendik, tartışmalardaki en büyük sorun ikimizin de aniden parlayabilen tipler olması. Benim bu huyumu değiştirmeye niyetim yok çünkü bir eğitimde ifade edilmeyen öfkenin insanın kendisine çok büyük zararı olabileceğini öğrenmiştim.:)
Yapı meselesi işte. Eşimin özel günleri unutma adeti yoktur çok şükürYemeğimize çıkar, hediyelerimizi veririz. Bu anlamda takdir ediyorum kendisini.
Bir de , benim çevremde böyle eşi ile problemi olan insan yoktur. Hepsi aşırı mükemmeldirler (!) Hiç tartışmazlar bile (!) Kan kussalar sırf fesatlıktan söylemezler. Birkaç kez yanımızda büyük kavga çıkarmasalar ben de öyle sanardım ama herşey belli zaten. Diyeceğim odur ki insan burada bunları okuyunca monotonlaşmanın veya evliliklerdeki evrimin normal olduğunu görebiliyor.
sunny'cim öle ketum insalardan da hiç haz etmem...Dünyanın sorununu yaşarlar ama hayatımda herşey harika havası verirler...
çok da umrumda olmaz zaten...
bencede yaşanılanlar doğral bir süreç..aslında bunu biliyorum ama ister istemezz insan yıpranıyor...
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Kadın olmak hemde bir de anneysen ,zor zanaat.....
Malesef kadın olmak zor. Bunu ailelerimizin evinde el bebek gül bebekken anlamıyoruz belki. Bir de bizim nesil belki biraz saf yetiştirildik, hayatı çok bilemedik. Bazen geçmişe baktığımda kendimi birçok zaman naiflikten aptallığa doğru yol almış olduğumu farkediyorum. Annelik hepimizi değiştirdi belki de. Beni çok değiştirdiği kesin. Artık ayaklarım çok daha fazla yere basıyor.
Bu mükemmelliyetçilik takıntısı bir ara bende de vardı.. Zamanla hatasız kul olmaz diye diye kendime telkin ettim..:)
Örneğin okul zamanı çok özenli defter tutmaya çalışırdım..ilk sayfadan itibaren yazım inci gibi olsun diye uğraşırdım...Diyelim "y" harfinin kuyruğu azcık kaysın o sayfayı yırtıverirdim..Çok silince de kötü duruyordu sayfa...Zamanla umursamamaya başladım ufak tefek hataları....
Şu an inci gibi olmasa da okunabilir bir yazım var...
Tatlım yazdıklarım seninle ilgili filan değil sakın yanlış anlaşılmasın. Gerçi alıngan tiplerden değilsin neyse ki ama gene de belirtme gereği duydum. Çevrem derken kendi hayatımdaki çevremde bu tip insanlar var ve neden bu şekilde davrandıklarını anlamış değilim. Burada sorunları olan insanları görünce insan oh be normal demek ki bazı şeyler diyebiliyor. İnsan ilişkisi mükemmelse tabi ki mükemmel olduğunu söylemeli yazmalı.
Akşama yemek yapmadım : (( aklıma da bır sey gelmıyor sız neler yaptınız kızlar belki fikir olur ..
Akşama yemek yapmadım : (( aklıma da bır sey gelmıyor sız neler yaptınız kızlar belki fikir olur ..
sunny'cim öle ketum insalardan da hiç haz etmem...Dünyanın sorununu yaşarlar ama hayatımda herşey harika havası verirler...
çok da umrumda olmaz zaten...
bencede yaşanılanlar doğral bir süreç..aslında bunu biliyorum ama ister istemezz insan yıpranıyor...
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Kadın olmak hemde bir de anneysen ,zor zanaat.....
kahvaltıııııııııııııııııııııııııııııııı en güzel yemekkk
benim yakınımda var öyle ketum bir tip kocasıyla mükemmelmiş gibi davranıyor ama öyle olan insan başka erkeklere kedinin cigere baktığı gibi bakarmı:) yada kedi gibi sırnaşır mı:) etrafındaki bütün kız arkadaşlarım benimle aynı fikirde. ve kimse onun eşleri ile yakınlaşmasını istemiyor.
Malesef kadın olmak zor. Bunu ailelerimizin evinde el bebek gül bebekken anlamıyoruz belki. Bir de bizim nesil belki biraz saf yetiştirildik, hayatı çok bilemedik.
Annelik hepimizi değiştirdi. Olgunlaştırdı.
Merhaba kızlar...
Ne güzel konulardan bahsedilmiş...
Neden böyle oluyor acaba bıkıyormuyuz birbirimizden yoksa hayatın kargaşına mı kapılıyoruz...
Çünkü öyle bir koşturmaca telaşe oluyor ki günlük yaşantılarımızda...
Kaptırıyoruz sanırım herkes karşısından beklemeye başlıyor bazı şeyleri...
Birde yanımda ya artık diyorlar sanırım önemli değil..Bazen bende çok üzülüyorum bu adamlamı evlenmişim dediğim oluyor en son geç gün dedim hatta...Nasıl davranacağını ne diyeceğini kestiremiyorum....
Ama allah var hiçbir özel günümüzü atlamaz öyle süprizleri yada romantikliği yoktur ama unutmaz hediye alır ve yemeğe çıkarız...
Evliliğin ilk yıllarında evle ilgili falan daha çok yarıdm ederdi süpürürdü yada silerdi..Şimdi iyice saldı kendini yorgunum deyip çekiliyor kenara bende hepsine yetişemiyorum yoruluyorum..Aslında şimdi çocuktan sonra daha fazla yardım etmesi gerekiyor işte böyle düşününce onun bu bencilliklerini canım sıkılıyor.Söylüyorum konuşuyorum tamam hayatım diyor ama yine aynen devam...
benim yakınımda var öyle ketum bir tip kocasıyla mükemmelmiş gibi davranıyor ama öyle olan insan başka erkeklere kedinin cigere baktığı gibi bakarmı:) yada kedi gibi sırnaşır mı:) etrafındaki bütün kız arkadaşlarım benimle aynı fikirde. ve kimse onun eşleri ile yakınlaşmasını istemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?