2010 Temmuz Anneleri : )

taciz olayına gelınce cok dıkkat etmek lazım ben kendı kuzenımden yasamıstım ılkokula falan gıdıyordum ve kımseye soyleyemedım onu gorunce olduresım gelıyor halen gerızekalı en yakınından bıle koruyacaksın

taciz olayını soylemıssınız cok dıkkat etmek lazım cunku ılkokula gıderken kendı kuzenımden bende yasamıstım bu durumu ve halen sılemıyorum aklımdan ve o gerızekalıyı gorunce olduresım gelıyor ınsan cok dıkkat etmelı akraba falan dıye kımseye guvenmemelı

slm kızlar...

myline cnm çok üzüldümm... ama kreşin özellikleri çok güzelmiş... en azından her 2 çocuğa bir öğretmen düşüyor... diğer türlü..

10 kişilk sınıflarda 3 öğretmen oluyrr.. biz birine bakamazken onlar 3 çocuğa ne kadar verimli bakabilecekler...

ben bakıcıdan yanayım ama iiyisini bulmakta çook zor neler duuyoruzz kreşler hakkındada öyle .. geçenlerde gzetede okudum.. kız uyurken başka bir çocuk kızın yüzünü parçalamış kreşte...

zor işler bunlarr... allah yardımcın olsun inşallah dilediğin gibi olur canım.....

sosyallik açısından kresş en iyisi ama kreşin en verimli yaşı... çocuklar dillendikleri zamanlar bence... bakıcı en iyisi ama evde kamera sistemi falan olucak ...yada bir kaç kere ses kaydıyla falan denenecek... bebeklerimiz henüz küçükler ilgiyi en çok istedikleri zmanlar kreşlerde... 10 kişik kontennjanlara 2 veya 3 öğretmen düşüyor o zman çocuğuma olan ilgiden şüphe duyarım çünkü ben tek başıma butun gün çocuğumla ancak ilgilenebiliyorum onlar nasıl ilgilenecekler... yada ne kadr verimli olucaklar... diye düşünüyorum...

bakıcı olayına daha sıcak bakıyorum ama.. allah iyileriye karşılaştırsın.. yavrularımıza şefkatli olurlar inşallah...

selvacım... senin hakkındada hayırlısı olsun canım... evi değiştermeden iiice düşün kuzum... aynı aktiflikte olabılecekmisin ilke kuzuylaa.. gezme durumları falan...

Benimkiler döke saça da olsa çatal kaşık kullanabiliyorlar eğer ellerine verirsem...Kalem tutabiliyorlar...Normal sandalyede bağlamadan ve düşmeksizin uzun süre rahatça oturabiliyorlar..Yani yaşıtlarına oranla erken öğreniyorlar ve becerileri artıyor...Hepsi kreş sayesinde...3 tane öğretmenleri vardı..Ara ara kreşin müdürü,kurucusu da gelip yardım ediyorlardı..Veya üst sınıftan öğretmenler gelip yardım ediyordu..Zaten Genelde bir kaç çocuk uyurken diğerleri uyanık olduğundan sorun çıkmıyor..Bu yüzden kesinlikle kreşleri bakıcıya tercih ediyorum..Ancak çok iyi araştırmak ve sıkça ziyaret etmek lazım...Benimkiler şu an evde ,çünkü daha yakında olan bir kreşe vericez inşallah..Kontenjan dolu olduğu için evdeler şimdilik....Sadece myline in başına gelenler değil daha bir çok nahoş olaylar duydum bakıcı olaylarında..Ama her bakıcı kötüdür demiyorum elbette..Şans işi biraz...

Son düzenleme:
bende kreş düşünüyorum ama yinede tam karar vermiş değiliz eşim evde bakıcı tutmamızdan yana şimdilik annem bakıyor ama evimize gelip bakmak istemiyor hergün çocuk anneme gidiyor ve dolayısıyla bizde oturmuş bi düzen kuramıyoruz

off offf çok kötü ve talihsiz bir olay..allah yardımcıları olsun.

geçen gün üst komşuma gittim oğlumla beraber..Öğretmen kendisi ve işe başlaycak .Bizimkinden 3 ay büyük oğlu var ve kreşe veriyor....bakıcı neden tercih etmediğini sordum,mecburum dedi..."0-3 yaş bebeğin öz bakım ve birebir bakım olması gereken bir yaşdır ben çok mecbur oldugu için veriyorıum".."bakıcı bulamadım çaresizim" dedi..
Bu biraz tercih birazda eldeki imkanlarla alakalı bir mesele..Çok tanıdıgım var kreşe veren çok memnunlar..Bakıcı tutanlarda memnunlar...Şimdiye kadar ikisinde de kötüsüne rastlamadım..Allah karşılaştırmasın,korusun kuzularımızı..
Ben şuanki mantıgımla bakıcı diyorum..ama fikrim değişebilir hiç bilemiyorum...

Size tavsiyem asla bakıcının evine götürmemenizdir...

valla benim kız,herşeyi taneli yiyo maşallah,makarnayıda çok güzel yiyo en kolayıda oonu veriyorum bi kaşık veriyorum çiğniyo yutuyo,,fasulyeyide bütünce veriyorum kendi çiğniyo,,en çokta ekmek poşetini kucaklayıp bana getiriyo,cıyaklıyo ver diye bende içini koparıp veriyorum dönüyo arkasını gidiyo,sonra bitince yine gelip alıp gidiyoo

ve kızlar çok mutluyum ben kızım ilk kelimesini söyledi anne dedi,,2gün oldu çok güzelyaa,anne de diyorum anne diyo çok tatlı, abisi geç başladı ama bu erkenden konuşucak gibi maşallah,,,ve anne hariç birsürü anlamsız şeyler söylüyoo kendi kafasına göre ne diyo bilmem,çok çeneli,geçen baktım masum masum oturmuş koltukta kendi kendine şarkı söylüyo ama nasıl tatlı şeyler mırıldanıyo,allahım bağışlasın
Çok sinirliyim..Verdiğim yemeği 1 saat ağzı açık olarak tutan ve etrafa bulaştıran Almina hanım ilk dayağını yedi benden..Poposuna bir kaç şaplak attım....

küçük canavarlar nolcak:87:

benim kızım da ekmek hastası.. ekmeği ver kemire kemire yiyor maşallah.. ama mesela dolma içi vs verdiğimde sanırım kuru geliyor onları tükürüyor.

benimki bayağıdır anne baba dede anneanne su ( buuu şeklinde ) çiş ( tabi kendisininkini değil ) av av ( havhav kopek geçerken) hamham ( yemek ver) agga ( atta ) bop ( top) , bebiş gibi şimdi aklıma gelmeyen birçok kelimeyi söylüyor. Sanırım oldukça erken konuşacak.
-
bu arada sizler nasıl uyutuyorsunuz çocuklarınızı ? herkes yöntemini yazarsa bir bilgi dağarcığı olur, benimki hala emdiği için memede uyuyor. bazen de masaj yaparak veya pusetinde gezdirirken, ama genelde memede. benim de kolayıma geldi ama aslında kendi başına uyutmayı öğretmek istiyorum. Sizinkiler nasıl uyuyor ?

Son düzenleme:

benimkiler de uzun süredir anne,dede,dada,baba,anneanne ,gel,al, mama, ay,hamm,bu , vs çok net bir şekilde söylüyorlar..
uykuları geldiğinde kendiliklerinden uyuyorlar...ayakta sallamadım hiç..illa şu saatte uyumalılar diye inat etmiyorum...esnedikleri zaman yataklarına yatırıyorum...uyuyorlar o şekilde...en başından beri bu şekilde alıştırdım...

benimkiler sanırım bıktılar artık püreden..sadece meyve pürelerinde sorun çıkarmıyorlar..illa çiğneyerek yiyebilecekleri şeyleri istiyorlar...küçük küçük bölersem herşeyi yiyorlar..

yumurta sarısını yiyorlar ama beyazını yediremiyorum..yedirecem diye inat ettim olmadı..kaşıntıları oldu...eşim bir süre beyazını vermemi alerjileri olduğunu söyledi...sarısını vericem artık...

Süt içme sorunumuz yok..günde 500-600 cc içiyoruz...

maşallah ne güzel başlamış bıdı bıdıya,,benimkide hamm ,mama falan ayyy falan diyo öyle ama bakalım çoğalıcak inş.dağarcığımız...

bende baştan beridir iki bebişimide kendi başarına uyumalarına alıştırdım ayağımda çok nadir salladım,,ama orta yaşlarında 6aylıktan sonrasıydı ,,neyse şuan sadece uykusu geldiği zaman yatağına koyuyorum mamasını içerken uyuyo,,uyanıncada mama istemiyo tabi,,hep yatarken içiyo mamasını,uyurken gündüz,ayran ,meyvesuyu,cicibe,süt veririm,ama gece süt içerek uyuturum,cicibebe vs,diş için sağlıklı olmuyo pek,neyse öyle işte,,öteki zaten 2yaşını geçtiği için oğlanın sadece öğle uykusu var sonra gece 1e kadar oturuyo benle gıcık,,daha demin uyudu kendisi koltukta,yerine yatırayım gidip...ii geceler...
:79::79:

Günaydın kızlar..

Uykudan konu açılmış.. Bende tam bu konuyu açacaktım.. Sunny benden önce davranmış..
Benim kızım serbest uyumaya çok alıştı.. Yani şöyle ki evde 2 tane yatağı var...
İllaki bu iki yataktan birinde veya halının üstünde yuvarlana yuvarlana uyumak istiyor..
Uykusu geldiğinde önce yastığını getiriyor halının üzerine sonra elinde pikesi ve memesi geliyor..
Anne eee.. eeeeee... diyor.. Eğer oradan almazsam zıpır kızım 5-10 dk içinde dalıp gidiyor..
Alıp yatağına da koyarsam fır dönüyor yatağın içinde.. Bir bakıyorum ayak ucunda bir bakıyorum baş ucunda..
Uyurken yuvarlanması şart yani..
Zaten pikesi ve memesi olmadan asla uyumuyor.. Uyuyunca hemen memesini atıyor..
Şimdi bu durum evde olunca harika, süper...
Ama akşam gezmesine bir yere gittiysek resmen bir ölüm..
Kızım nereye gidersek gidelim gözünü kırpmıyor..
Bebek arabasının içinde asla uyuyamıyor çünkü yuvarlanacak yer yok
Ev gezmesinde isek kesinlikle yataklarını arıyor ve evini arıyor..
Gözünü kırpmıyor resmen.. Ayakta da asla sallatmıyor.. İlla kendi uyumak istiyor ama ortamını da arıyor..
Çok rahata alıştırdık biz bu çocukları çok..
Evinde ve araba koltuğunda uyuyabiliyor sadece..
Araba koltuğundan alıp bebek arabasına koyunca şıpp uyanıyor..
Durum böyle olunca uyku vakitleri fazla gezmeye çıkamıyoruz..
Çünkü uykusu olup uyuyamayınca çok çekilmez oluyor..

Pütürlü gıdalara gelince benim kız benim tabağıma ortak..
Benim tabağımdaki pütürlü gıdaları güzelce yiyor
Ama eğer tabak onunsa asla yüzüne bakmıyor..
Zaten yemek yemekte pek gözü yok..
Ben zorla yediriyorum.. Almina bahsetmiş 500 ml süt içiyorlar diye, benim kız nerdeeeeee 500ml süt içecek...
Tarih yazmaz... Gece saat 4-5 gibi 6 ölçek +1 yaş maması içiyor o kadar..
Sabah kahvaltı, öğlen çorba+2 dilim ekmek, ikindi yoğurt+meyve, akşam muhallebi ve öncesinde bizim sofradan geçiyor yolu çekirgenin
Ama bunları benim zorumla yiyiyor haberiniz olsun.. Hele babası evdeyse asla ağzına birşey koymuyor..
Babasına olan aşkından açlığını unutuyor kızım..
Birde benim kız çok su içiyor..
Asla meyve suyu içiremedim zilliye..

Bizde şimdilik durumlar böyle kızlar..
Bu arada Selvacım Üsküdar konusunda çok müthiş bir seçim yapmışsınız..
Şehir merkezine alışan insan için merkezden uzaklaşmak kolay olmuyor..
Biz Levent'ten Beylikdüzü'ne geldik hala da alışamadık.. Alışamayız da..
Ama 2-3 sene en az şartlar gereği buradayız.. Sonrasında merkeze doğru gelme kararı aldık..
Burada kendimizi sürgünde hissediyoruz..

Herkese kolay gelsin..

Efimcim muhallebi,yoğurt vs yiyorsa hiç dert etme 500 cc den daha az süt içmesini...

Benim Almina hanım da bebeğini kendi anakucağına koyup eeee diyerek ve anakucağının sapından tutarak hızlı hızlı sallıyor...:)))

Bazan de birbirlerini sallıyorlar oyun niyetine...:)) Kendisi de anakucağındayken diğer anakucağını sallamak gibi bir takıntıları var :))

Yaramaz oldular iyice....Arada oturtup bağladığım anakucağının oturdukları kılıfı sıyırıp içindeki süngeri koparıp yemeye kalkıp kardeşine de "al " deyip ağzına vermeye çalışıyor hanfendi...:))) yerleri öpüyor muck muck..yerde bir küçük kırıntı görmesin ağzına atıyor hemen...ikisi de yattıkları geçirmeli çarşafı çıkartıp park yatağın altını üstüne getiriyorlar..Ayrıca nerdeyse iyice sökülecek..iyice deldiler yatağı... Ayaklarını dışarı çıkartacakları kadar delik açtılar..Daha var da aklıma şu an gelen bunlar ...

Fış fış kayıkçı tekerlemesini söylediğimiz an oldukları yerde sallanmaya başlıyorlar :)

Eğer anakucağındaysalar anakucağının sapından tutup kendi kendilerini sallamaya başlıyorlar...Eşimle çok gülüyoruz :)))

Alminacım yerleri öpmek, yerde bulduğu toz, kırıntı vs'yi ağzına atmak, paketleri ağzında çiğnemek,
kağıtları parça pinçik edip yemek, çekmeceleri açıp gözümün içine baka baka içlerini boşaltmak,
gardolabının kapaklarını sürüp içine girmek, aynanın karşısına geçip kendini öpmek, her Allah'ın sabahı 6:30 da uyanmak,
mutfakta beni ittirip dolapların kapaklarını açıp içine girmeye çalışmak, içlerini dağıtmak,
(neredeyse bulaşık makinasının içine girip yıkanacak o derece yani), ikide bir tv'yi ve uydu alıcısını kapatmak,
telefonları yere atmak, gidip ara ara aklına geldikçe babasının masaüstü bilgisayarını açmak gibi bir dolu yaramazlık da bizde var..

aynen hepsini yapıyorlar :))

kızlar çok sağolun inşallah kreş daha iyi olacak bizim başladığımız kreşe eşimin patronun oğluda gitmiş küçükken ve bursada baya eski ve köklü o yüzden güveniyorum. öğretmenleride çok iyi.

bakıcı olayından ağzım yandı. allah daha kötüsünden korusun. kötü diyemem yinede bunun dışında başka bişiyini görmedim. günahını almış olmayayım.
kötü şeyler düşünmek istemiyorum. iyi şeyler düşünelim iyi şeyler gelsin başımıza değilmi :))

benim kızım anne kelimesini çok sık söylüyor... şuan abla abba kelimelirine takmış durumda. baba, dede, gülcan, ceyda, (ablamlamlar burda iken söylüyordu) abla, gel, çöp, pisi, hav, bitti, ayyyy (sevdiği bişiy görünce yada bebek görünce) baya konuşuyor bizimki, altını açınca üfff yapıyor... dahada ağzında gevelediği bişiyler var ama anlamıyorum.

bebeğine mama yediriyor uyutmaya çalışıyor. ben ağlama takliti yaptığımda gelip sarılıyor öpüyor ayya diyor sonra.:)

ütü yapmaya bayılıyor. mikseri ütü olarak kullanıyor. kıyafetlerini giymeye çalışıyor. bazen kolunu geçiriyor. çantalara bayılıyor.hemen koluna takıyor görünce...

evde iken ara öğünlerle beraber 5-6 öğün yemek yiyor. ama kreşte zor yediriyorlar yaaa

aynen benim kız yapma dediğim herşeyi yapıyor. sadece evi sürürken koltuğa çıkıp oturuyor :))

[video]http://www.dailymotion.com/SerLinAdEg#videoId=xkx5jc[/video]

Son düzenleme:
[video]http://www.dailymotion.com/SerLinAdEg#videoId=xkx5jc[/video]

çınar ısrarla ben uyumayacağım diye başını sağasola çeviriyor :))
almina oyun peşinde :))
ne güzel hala anakucağına oturuyorlar. benimki anakucağında ve arabasnda hatta bisikletinde ayakta dumayı tercih ediyor.
puseti ve ana kucağını, mama sandalyesini satacağım çünkü hiç oturmuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…