Myline gecmis olsun canim.Kres daha guvenli ve faydali bencede.
Benim arkadasta calistigi icin kizina komsusu bakiyodu.3 sene kadat bakti kizi 5 yasina gelince krese verdi.Kizi simdi 7 yasinda ve psikolojik tedavi goruyor.sebepse kadinin oglu varmis 17 yaslarinda kizi surekli taciz edermis tabi bunu daha annesine yeni solediabim altimi acip elliyodu demis arkadasim su anda perisan esinede soleyemedi olay cikar diye gizli gizli psikatriye goturuyor.Dilerim unutur.Allah kimseye boyle birsey yasatmasin.
slm kızlar...
myline cnm çok üzüldümm... ama kreşin özellikleri çok güzelmiş... en azından her 2 çocuğa bir öğretmen düşüyor... diğer türlü..
10 kişilk sınıflarda 3 öğretmen oluyrr.. biz birine bakamazken onlar 3 çocuğa ne kadar verimli bakabilecekler...
ben bakıcıdan yanayım ama iiyisini bulmakta çook zor neler duuyoruzz kreşler hakkındada öyle .. geçenlerde gzetede okudum.. kız uyurken başka bir çocuk kızın yüzünü parçalamış kreşte...
zor işler bunlarr... allah yardımcın olsun inşallah dilediğin gibi olur canım.....
sosyallik açısından kresş en iyisi ama kreşin en verimli yaşı... çocuklar dillendikleri zamanlar bence... bakıcı en iyisi ama evde kamera sistemi falan olucak ...yada bir kaç kere ses kaydıyla falan denenecek... bebeklerimiz henüz küçükler ilgiyi en çok istedikleri zmanlar kreşlerde... 10 kişik kontennjanlara 2 veya 3 öğretmen düşüyor o zman çocuğuma olan ilgiden şüphe duyarım çünkü ben tek başıma butun gün çocuğumla ancak ilgilenebiliyorum onlar nasıl ilgilenecekler... yada ne kadr verimli olucaklar... diye düşünüyorum...
bakıcı olayına daha sıcak bakıyorum ama.. allah iyileriye karşılaştırsın.. yavrularımıza şefkatli olurlar inşallah...
selvacım... senin hakkındada hayırlısı olsun canım... evi değiştermeden iiice düşün kuzum... aynı aktiflikte olabılecekmisin ilke kuzuylaa.. gezme durumları falan...
bende kreş düşünüyorum ama yinede tam karar vermiş değiliz eşim evde bakıcı tutmamızdan yana şimdilik annem bakıyor ama evimize gelip bakmak istemiyor hergün çocuk anneme gidiyor ve dolayısıyla bizde oturmuş bi düzen kuramıyoruz
valla benim kız,herşeyi taneli yiyo maşallah,makarnayıda çok güzel yiyo en kolayıda oonu veriyorum bi kaşık veriyorum çiğniyo yutuyo,,fasulyeyide bütünce veriyorum kendi çiğniyo,,en çokta ekmek poşetini kucaklayıp bana getiriyo,cıyaklıyo ver diye bende içini koparıp veriyorum dönüyo arkasını gidiyo,sonra bitince yine gelip alıp gidiyooMerhaba anneler,
Bizim tatilimiz de fena değildi. Burada değildik çok iyi oldu. Akraba ziyaretlerinden yırttık.
Birşey sormak istiyorum;su çiçeği aşısının belirli bir ayı yok değil mi ? 15. aya kadar diye biliyorum ama herkes yaptırdı mı bu aşıyı ?
Bir de bebişlerinize çatalla bir yiyeceği ezip verdiğinizde- suyun içinde yüzmeyen bir yiyecek- yiyor mu yoksa tükürüyor mu ? Bu yiyecek muz gibi ağıza takılmayan besinler değil örneğin taze fasulye, ornegin bezelye gibi ?
Bu aylarda sanırım çorbalardan bu tip yemeklere geçmemiz lazım diye biliyorum. Benim kızım ekmek koparıp verdiğimizde, üzüm vs. verdiğimizde çiğniyor ve yutuyor ama kuru fasulyeyi ezip kaşıkla verdim diyelim anında tükürüyor. Ama kuru fasulyeyi elimle verdiğimde yiyor.
Çok sinirliyim..Verdiğim yemeği 1 saat ağzı açık olarak tutan ve etrafa bulaştıran Almina hanım ilk dayağını yedi benden..Poposuna bir kaç şaplak attım....
benim kızım da ekmek hastası.. ekmeği ver kemire kemire yiyor maşallah.. ama mesela dolma içi vs verdiğimde sanırım kuru geliyor onları tükürüyor.
benimki bayağıdır anne baba dede anneanne su ( buuu şeklinde ) çiş ( tabi kendisininkini değil ) av av ( havhav kopek geçerken) hamham ( yemek ver) agga ( atta ) bop ( top) , bebiş gibi şimdi aklıma gelmeyen birçok kelimeyi söylüyor.Sanırım oldukça erken konuşacak.
-
bu arada sizler nasıl uyutuyorsunuz çocuklarınızı ? herkes yöntemini yazarsa bir bilgi dağarcığı olur, benimki hala emdiği için memede uyuyor. bazen de masaj yaparak veya pusetinde gezdirirken, ama genelde memede. benim de kolayıma geldi ama aslında kendi başına uyutmayı öğretmek istiyorum. Sizinkiler nasıl uyuyor ?
benim kızım da ekmek hastası.. ekmeği ver kemire kemire yiyor maşallah.. ama mesela dolma içi vs verdiğimde sanırım kuru geliyor onları tükürüyor.
benimki bayağıdır anne baba dede anneanne su ( buuu şeklinde ) çiş ( tabi kendisininkini değil ) av av ( havhav kopek geçerken) hamham ( yemek ver) agga ( atta ) bop ( top) , bebiş gibi şimdi aklıma gelmeyen birçok kelimeyi söylüyor.Sanırım oldukça erken konuşacak.
-
bu arada sizler nasıl uyutuyorsunuz çocuklarınızı ? herkes yöntemini yazarsa bir bilgi dağarcığı olur, benimki hala emdiği için memede uyuyor. bazen de masaj yaparak veya pusetinde gezdirirken, ama genelde memede. benim de kolayıma geldi ama aslında kendi başına uyutmayı öğretmek istiyorum. Sizinkiler nasıl uyuyor ?
Günaydın kızlar..
Uykudan konu açılmış.. Bende tam bu konuyu açacaktım.. Sunny benden önce davranmış..
Benim kızım serbest uyumaya çok alıştı.. Yani şöyle ki evde 2 tane yatağı var...
İllaki bu iki yataktan birinde veya halının üstünde yuvarlana yuvarlana uyumak istiyor..
Uykusu geldiğinde önce yastığını getiriyor halının üzerine sonra elinde pikesi ve memesi geliyor..
Anne eee.. eeeeee... diyor..Eğer oradan almazsam zıpır kızım 5-10 dk içinde dalıp gidiyor..
Alıp yatağına da koyarsam fır dönüyor yatağın içinde.. Bir bakıyorum ayak ucunda bir bakıyorum baş ucunda..
Uyurken yuvarlanması şart yani..
Zaten pikesi ve memesi olmadan asla uyumuyor.. Uyuyunca hemen memesini atıyor..
Şimdi bu durum evde olunca harika, süper...
Ama akşam gezmesine bir yere gittiysek resmen bir ölüm..
Kızım nereye gidersek gidelim gözünü kırpmıyor..
Bebek arabasının içinde asla uyuyamıyor çünkü yuvarlanacak yer yok
Ev gezmesinde isek kesinlikle yataklarını arıyor ve evini arıyor..
Gözünü kırpmıyor resmen.. Ayakta da asla sallatmıyor.. İlla kendi uyumak istiyor ama ortamını da arıyor..
Çok rahata alıştırdık biz bu çocukları çok..
Evinde ve araba koltuğunda uyuyabiliyor sadece..
Araba koltuğundan alıp bebek arabasına koyunca şıpp uyanıyor..
Durum böyle olunca uyku vakitleri fazla gezmeye çıkamıyoruz..
Çünkü uykusu olup uyuyamayınca çok çekilmezoluyor..
Pütürlü gıdalara gelince benim kız benim tabağıma ortak..
Benim tabağımdaki pütürlü gıdaları güzelce yiyor
Ama eğer tabak onunsa asla yüzüne bakmıyor..
Zaten yemek yemekte pek gözü yok..
Ben zorla yediriyorum.. Almina bahsetmiş 500 ml süt içiyorlar diye, benim kız nerdeeeeee 500ml süt içecek...
Tarih yazmaz... Gece saat 4-5 gibi 6 ölçek +1 yaş maması içiyor o kadar..
Sabah kahvaltı, öğlen çorba+2 dilim ekmek, ikindi yoğurt+meyve, akşam muhallebi ve öncesinde bizim sofradan geçiyor yolu çekirgenin
Ama bunları benim zorumla yiyiyor haberiniz olsun.. Hele babası evdeyse asla ağzına birşey koymuyor..
Babasına olan aşkından açlığını unutuyor kızım..Birde benim kız çok su içiyor..
Asla meyve suyu içiremedim zilliye..
Bizde şimdilik durumlar böyle kızlar..
Bu arada Selvacım Üsküdar konusunda çok müthiş bir seçim yapmışsınız..
Şehir merkezine alışan insan için merkezden uzaklaşmak kolay olmuyor..
Biz Levent'ten Beylikdüzü'ne geldik hala da alışamadık.. Alışamayız da..
Ama 2-3 sene en az şartlar gereği buradayız.. Sonrasında merkeze doğru gelme kararı aldık..
Burada kendimizi sürgünde hissediyoruz..
Herkese kolay gelsin..
Efimcim muhallebi,yoğurt vs yiyorsa hiç dert etme 500 cc den daha az süt içmesini...
Benim Almina hanım da bebeğini kendi anakucağına koyup eeee diyerek ve anakucağının sapından tutarak hızlı hızlı sallıyor...:)))
Bazan de birbirlerini sallıyorlar oyun niyetine...:)) Kendisi de anakucağındayken diğer anakucağını sallamak gibi bir takıntıları var :))
Yaramaz oldular iyice....Arada oturtup bağladığım anakucağının oturdukları kılıfı sıyırıp içindeki süngeri koparıp yemeye kalkıp kardeşine de "al " deyip ağzına vermeye çalışıyor hanfendi...:))) yerleri öpüyor muck muck..yerde bir küçük kırıntı görmesin ağzına atıyor hemen...ikisi de yattıkları geçirmeli çarşafı çıkartıp park yatağın altını üstüne getiriyorlar..Ayrıca nerdeyse iyice sökülecek..iyice deldiler yatağı... Ayaklarını dışarı çıkartacakları kadar delik açtılar..Daha var da aklıma şu an gelen bunlar ...
Alminacım yerleri öpmek, yerde bulduğu toz, kırıntı vs'yi ağzına atmak, paketleri ağzında çiğnemek,
kağıtları parça pinçik edip yemek, çekmeceleri açıp gözümün içine baka baka içlerini boşaltmak,
gardolabının kapaklarını sürüp içine girmek, aynanın karşısına geçip kendini öpmek, her Allah'ın sabahı 6:30 da uyanmak,
mutfakta beni ittirip dolapların kapaklarını açıp içine girmeye çalışmak, içlerini dağıtmak,
(neredeyse bulaşık makinasının içine girip yıkanacak o derece yani), ikide bir tv'yi ve uydu alıcısını kapatmak,
telefonları yere atmak, gidip ara ara aklına geldikçe babasının masaüstü bilgisayarını açmak gibi bir dolu yaramazlık da bizde var..
geçmişler olsun canım
ne rahatmış öyle bu emanet çocuk diken üstünde duracağına uyuyor
üstelik bu bebe hasta yuh yani
benim bakıcı da bugün başladı
umarım bizim iyi olur
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Cok iyi yapmışsın cnm kreşe vermekle kadındaki rahatlıga bak bir de pişkin uyuyorum diyor ustelik cocuk hasta bebiş zaten hasta oldugundan ateşten uyuyordur .Ne yala soyleyım ilk anlattıgından beri icime sinmemişti bu kadın ..Kreş o kadının evınden cok daha ıyı olacaktır emın ol . Sen yınede kreşe bir kolaçan et kucuk parcalı oyuncaklar tırmanacagı yuksek yerler fılan var mı ? Ben ıse baslayamıyorum sırf bu tip kadınlar yuzunden ...
Myline gecmis olsun canim.Kres daha guvenli ve faydali bencede.
Benim arkadasta calistigi icin kizina komsusu bakiyodu.3 sene kadat bakti kizi 5 yasina gelince krese verdi.Kizi simdi 7 yasinda ve psikolojik tedavi goruyor.sebepse kadinin oglu varmis 17 yaslarinda kizi surekli taciz edermis tabi bunu daha annesine yeni solediabim altimi acip elliyodu demis arkadasim su anda perisan esinede soleyemedi olay cikar diye gizli gizli psikatriye goturuyor.Dilerim unutur.Allah kimseye boyle birsey yasatmasin.
slm kızlar...
myline cnm çok üzüldümm... ama kreşin özellikleri çok güzelmiş... en azından her 2 çocuğa bir öğretmen düşüyor... diğer türlü..
10 kişilk sınıflarda 3 öğretmen oluyrr.. biz birine bakamazken onlar 3 çocuğa ne kadar verimli bakabilecekler...
ben bakıcıdan yanayım ama iiyisini bulmakta çook zor neler duuyoruzz kreşler hakkındada öyle .. geçenlerde gzetede okudum.. kız uyurken başka bir çocuk kızın yüzünü parçalamış kreşte...
zor işler bunlarr... allah yardımcın olsun inşallah dilediğin gibi olur canım.....
sosyallik açısından kresş en iyisi ama kreşin en verimli yaşı... çocuklar dillendikleri zamanlar bence... bakıcı en iyisi ama evde kamera sistemi falan olucak ...yada bir kaç kere ses kaydıyla falan denenecek... bebeklerimiz henüz küçükler ilgiyi en çok istedikleri zmanlar kreşlerde... 10 kişik kontennjanlara 2 veya 3 öğretmen düşüyor o zman çocuğuma olan ilgiden şüphe duyarım çünkü ben tek başıma butun gün çocuğumla ancak ilgilenebiliyorum onlar nasıl ilgilenecekler... yada ne kadr verimli olucaklar... diye düşünüyorum...
bakıcı olayına daha sıcak bakıyorum ama.. allah iyileriye karşılaştırsın.. yavrularımıza şefkatli olurlar inşallah...
selvacım... senin hakkındada hayırlısı olsun canım... evi değiştermeden iiice düşün kuzum... aynı aktiflikte olabılecekmisin ilke kuzuylaa.. gezme durumları falan...
Alminacım yerleri öpmek, yerde bulduğu toz, kırıntı vs'yi ağzına atmak, paketleri ağzında çiğnemek,
kağıtları parça pinçik edip yemek, çekmeceleri açıp gözümün içine baka baka içlerini boşaltmak,
gardolabının kapaklarını sürüp içine girmek, aynanın karşısına geçip kendini öpmek, her Allah'ın sabahı 6:30 da uyanmak,
mutfakta beni ittirip dolapların kapaklarını açıp içine girmeye çalışmak, içlerini dağıtmak,
(neredeyse bulaşık makinasının içine girip yıkanacak o derece yani), ikide bir tv'yi ve uydu alıcısını kapatmak,
telefonları yere atmak, gidip ara ara aklına geldikçe babasının masaüstü bilgisayarını açmak gibi bir dolu yaramazlık da bizde var..
[video]http://www.dailymotion.com/SerLinAdEg#videoId=xkx5jc[/video]
Çok sinirliyim..Verdiğim yemeği 1 saat ağzı açık olarak tutan ve etrafa bulaştıran Almina hanım ilk dayağını yedi benden..Poposuna bir kaç şaplak attım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?