2010 Temmuz Anneleri : )

buradaki bebelrin çoğu galiba kendi kendilerine uyuyorlar
bizim uykuyla çok sorunumuz var malesef
hiç sevmiyor
illaki ben uyutacağım memede ya yada ayağımda
kendi kendine uyur mu bilmiyorum
bakalım sallayarak uyumaya da babası alıştırdı zaten
şimdi zorluğunu ben çekiyorum
gerçi gazlı bir bebekti biraz da mecbur kaldık

biz de memede uyuyoruz ama ben şunu farkettim kendi başına uyuyacak çocuk değil benimki
öğrenmeye çok meraklı bir kere, dolayısı ile uyumamak için direniyor resmen. cin gibi maşallah zaten
bir de kendi başına uyutmayı beklesem çok geç olur o zamana kadar da bizimki çığrından çıkar. çünkü uykusu geldiğinde uyumuyor ama acayip huysuzlaşabiliyor; mesela bugun eve gelen misafiri kovdu :) kovana kadar agladı sonra gidince rahatladı. bir de pusette ileri geri yapıp uyutuyoruz. belki biraz daha büyüdüğünde kendi başına uyur bilmiyorum şu anda etrafta o kadar ilginç şey varken uyumayı tercih etmiyor.

Günaydınlar günaydınlar....
bayadır sizlerle sohpet edemedik özledim...
İşlerimin yoğunluğundan birde dedemin vefat etmesi bizleri çok üzdü okuyorum yazamıyorum yada sadece bir bakıp çıkıyorum falan...
Neyse çok şükür kavuştuk..
Bizde aynen devam Özge sanki gitgide dahada yaramaz bir çocuk oluyor...
Gerçi okuyorum diğerleriyle aynı şeyleri yapıyor.Çekmece karıştırmak,bulaşık makinasının içine girmeye çalışmak,tv'yi sürekli gidip kapatmak uydu ile oynamak...Gördüğü herşeye ellemek istemesi vs.vs...Meraklı aslında çocuklarda haklılar bir taraftan dokunarak o meraklarını gidermeye çalışıyorlar ama biz büyükler maalesef dayanamıyoruz...
Onun haricinde hala pütürlü gıdaları yemekte zorlanıyor ya öğürüyor yada hemen çıkarıyor...Rondodan geçirmek zorunda kalıyorum...
Uyku problemimizde tam gaz devam 1 kere hatırlıyorum sadece uyuyakaldığını ona da hayret etmiştik zaten...Ben varken memede uyur ben yokken ise ayakta sallanarak uyuyor oda bir naz bin niyaz ile...Gece uykularımızda hala düzensiz sık sık emmek için uyanıyor..Memeyi kesmediğimiz sürece sanırım bu böyle devam edecek...
Birde ishal oldu çok fazla değil ama günde 4 e kadar çıktı hiçbirşey yemiyor yesede yarıda bırakıp hemen meme emmek istiyor doktoruna götürdük bağırsakları fazla çalışıyor üşütmüş olabilir dedi..İlaç verdi reflör diye iyi oluyor çok şükür...Kilo almamış bu ay ee bu kadar harekete çok normal bir saniye yerinde durmuyor...Boyumuz uzamış maaşallah...Su Çiçeği aşısınıda yaptırırız demiştik ama ishal olduğu için olmaz dedi..Çiçek aşısı canlı bir aşı olduğu için hasta olmaması lazım dedi.Yoksa hiçbir anlamı kalmaz dedi...Kendini toplasın aşınızı alın öyle gelin dedi..Kızlar aşının adını hatırlayan varmı bize 2 adet aşı ismi verdi ikisinden birini alabilirsiniz dedi...
İşte bizden haberler şimdilik böyle...

merhaba kızlar:)
heryeri karıştırma bizde de var.
ama ben dolapları kilitlemeye çok karşıyım.
evlerimiz onlar için keşfedilmeyi bekleyen bi sürü şeyle dolu.
onlar da çekmeceleri açıp içindekileri evirip çevirip ağzına alıp yerlere atıp öğrenecekler, keşfedecekler.
şimdi ortalık dağılacak evin düzeni bozulacak diye onları bundan mahrum etmek çok yanlış...
tamam kendine zarar verecek keskin, zehirli, ilaç vs gibi şeyleri kaldıralım ortadan gerisiyle oynasın bırakın cücükleri.
benim mutfağım küçücük, dolaplarım da sınırlı ama lavabonun altındaki dolaptan ilkeye zararı olcak herşeyi kaldırdım, plastik saklama kaplarını şişeleri faln koydum, ilke mutfağa geliyo ne çekmecelere ne başka biryere yöneliyo direk orayı açıp içindekileri alıyo onlarla oynuyo sonra da geri koyuyo...
hep anlatıyorum ilke öyle sakin sessiz bir bebek değil, aksine bayağı azman ama yasak koymadığım için orda sorun çıkarmıyo.
hem öyle heryeri kilitlersek hani şu hepimizin kınadığı başkasına gidince heryeri kurcalayan döken saçan bebeklerden olurlar haberiniz olsun.
özgür bırakın azıcık yavruları kendilerine zarar vermeden hayata hazırlansınlar...
unutmayın"büyüdüklerinde ne kadar kusursuz bir evde yaşadıklarını değil bizlerle geçirdikleri güzel zamanları hatırlayacaklar

hacercim bayıldım beraya, maşallah pek güzel:)

haklısın canımdaa,benim 3tane çekmecem var içi küçük ve keskin zararlı olabilen malzemeler var ben oraları yapıştırdım açmasınlar diyee,çünkü her açtıklarında heryere dağılıyor vede okdar küçük ve zararlı eşyalar varki kendine zararlı diye onları öyle yaptım,tabikide evde daha birsürü çekmece ve dolap var ve onlarla hiç uğraşmıyolar,abisi zaten 2yaşını geçti akıllandı yapma dediklerimi açma dediklerimi yapmıyo şükür,,ama kızda öyle dokunmaz öyle herşeye evimde birsürü süs eşyaları var doluu heryer,hiç birine dokunmaz yerinden almaz alırsada koyar hemen,,neyse onun ve abisinin çok severek oynadıkları vede dağıtmaktan büyük bi zevk aldıkları bi dolu oyuncaklarıı var zaten,eğitici öğretici oyuncakları varken niye o zararlı yerleri karıştırsınlarkiii,,hem benim yükümde ağır evin işi ve iki çocuk bütün gün ev topluyorum zaten bide heryeri karıştırıp dökmelerine izin veremem çok çektim çünkü insan dayanamıyo ,bitane olsa neyse ama iki canavarla uüğraşmak inanki çok daha zorr hemde arada kıskançlıkları oluyorsaaa

Son düzenleme:
Tsk ederim selvacim :) bu arada ben nete cepten girdigim icin resim eklemeyi yapamadim sanmistim:)

kesinlikle selvacım.....bütün sözlerine hak veriyorum..Ben ilk başta kilitlemiştim ama uzun zamandır kilit yok..bütün zararlı şeyleri kaldırdım..Zaten zebani gibi sürekli başında oldugum için tehlikeli bişey görürsem aynen tepesindeyim..Bu sebeple ben mutfakta yemek yaparken o dolapları açıp tencere,tava,tahta kaşık vs.. lerle oynuyor,bende rahat rahat yemeğimi yapıyorum..
Bugünlerde çok huzursuz yine..ağzı çeşme gibi akıyor...geceleri uyanıyor..gündüz uyumuyor..neler oluyor anlamıyorum

benim bıdığım da heryeri karıştırıyo..hatta karıştırsın döküp saçsın diye eline ben veriyorum bir sürü şeyi. hem oyalanıyor hem de öğreniyor..tabi sonra toplaması bana kalıyor..bizde bazı çekmeceler kilitli çünkü çekmeceyi açınca parmaklarını sıkıştırıyor oralara. Dolayısı ile bebek kilidi takılı olan alanlar var. Ama yanıma geldiğinde o dolabı gösterdiğinde ben açıp içinden istediğini alıp incelemesini sağlıyorum. Genelde dolaplara oyuncaklar yerleştirdim dolayısı ile açınca yine bir oyuncak çıkıyor hem de merakını gidermiş oluyoruz

1 çocuk olunca peşinde koşmak daha kolay,2 çocukla cidden çok zor.....Hangi birinin peşinden koşalım..Hele ikisi de çok hareketliyse.......

Hacercim çok tatlı maşallahh yesinler o güzellikleri...

Cok tsk ederim canimcim.bebisindeki huysuzluk uyku duzensizligi bizdede var,surekli agliyo agzindan sular akiyo. Ama zamanla hersey yoluna girecek sakin uzulme hem onlar buyuduklerinde bunlari hatirlamicaklar bile :)
Herzaman derim ciddi hastalik olmasin yeter canim:)

Günaydın herkese.Uzun zamandır giremedim okudum biraz göz attım.Bizim de iki gün ateşimiz vardı 39.4 tü Calpol ve fitille düşürdük.Acaba su çiçeği aşısı etkisini 15 gün sonra gösterirmiş demişti dr biraz döküntü de yapar dedi dünden beri var.Allahtan ertesi gün kalmadı ateş neşesi yerine geldi kuzumun.Hastalanınca hiçbişey yemiyor zaten çok zor yediriyoruz.Bal arı sütü polen veriyoruz aç karına bir haftadır sabah bir tatlı kaşığı iştah açıyormuş veren var mı?Benim oğlum 8700.Zayıf bir bebek artık alıştım da bazen etraftan a zayıf denince canım sıkılıyor.Dr a götürdüm iyi bir dr Bandırma'da su çiçeği ve hepatit A aşılarını da olduk 25 ağustosta kilosu doğum kilosu ile orantılı dedi.Sizin kiloları nasıl?

Hacercim,

Bende bugün tam da eşime "bu huzursuz günler geçicek dimi" diye abuk subuk bissürü soru soruyordum...
O da çaresizce "hiç bilmiyorum,emin değilim" vs...cvplar veriyordu..
Şimdi senin bu cevabın bana ilaç gibi geldi...Supersonic rahatlatıcı bir insansın...Bence bu topiğin psikologu olmalısın..Seviyorum seni..

merhaba kızlar...

geçmiş olsun canım
doğada 2400gr doğmuştu hala minyon bi bebek
biz en son yaklaşık 1,5 ay önce gitmiştik 8800 kilosu boyuda 74 cm
pek kilo almamıştı. tahliller yapıldı herşeyine bakıldı şükür sağlığı yerinde
multitabs balık yağı katkılı olandan vermişti doktorumuz bu süreçte oldukça düzgün kullandık
iştahında güzel farketti. şimdi ben tartıyorum 9400 olmuş boyununda farkettiğini anlıyorum
ay sonunda kontrole gidicez bakalım.
şimdi başka bi doktor vitagil vitamin önerdi doktorumuz uygun görürse onu vericem
sende bi doktoruna sor bakalım uygun görürse tavsiye ederim

benide sev benide sev....:)):)):):))

cnm vitagilll.... bende kullandım ve ciidden ii geldi.. iştahında iii bir artış oldu.......

sağlıklı olsunlarda demii nasıl olsa ilerde zayıflamak için uğraşıcaklar

Sende topiğimizin en kıskanç ve taş fıstıgısın :=)))))))))))) senide seviyorum tabiiikii

dimiii çok kıskançç bir hatun oldum ben yaa...

ama hep uzaklık yüzünden...

hataylı çok az kişi var topiktee yapayanlış kaldım.. kıskanç oldum işte......

metin erende huysuz arada ateşlenior bizim daha 4 dişimiz var üstler uzamadı bile küçük küçükler henüz....

yanıı benm önümde uzun bir yol var hala

hacer konusunda haklısın canım :)
geçecek tabi canım bizden bişeyler süpürerek ama olsun onlar için herşeye değer
bu sıralar bizdede huzursuzluk büyük özellikle geceleri..
şimdi azı dişlerini çıkarma zamanları
geçen hafta 1 tanesini çıkardı şimdi 2.de yolda belli
sonra üstler...
yaza kadar köpek dişleride çıkacak inşallah
artık dertlerini anlatmaya başlayacaklar bu kışıda atlatınca büyük ölçüde rahatlayacaklar gibi geliyor
(bunlar da benim avuntularım işte:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…