[video]http://www.dailymotion.com/SerLinAdEg#videoId=xkx5jc[/video]
çınar ısrarla ben uyumayacağım diye başını sağasola çeviriyor :))
almina oyun peşinde :))
ne güzel hala anakucağına oturuyorlar. benimki anakucağında ve arabasnda hatta bisikletinde ayakta dumayı tercih ediyor.
puseti ve ana kucağını, mama sandalyesini satacağım çünkü hiç oturmuyor...
benim kızım da ekmek hastası.. ekmeği ver kemire kemire yiyor maşallah.. ama mesela dolma içi vs verdiğimde sanırım kuru geliyor onları tükürüyor.
benimki bayağıdır anne baba dede anneanne su ( buuu şeklinde ) çiş ( tabi kendisininkini değil ) av av ( havhav kopek geçerken) hamham ( yemek ver) agga ( atta ) bop ( top) , bebiş gibi şimdi aklıma gelmeyen birçok kelimeyi söylüyor.Sanırım oldukça erken konuşacak.
-
bu arada sizler nasıl uyutuyorsunuz çocuklarınızı ? herkes yöntemini yazarsa bir bilgi dağarcığı olur, benimki hala emdiği için memede uyuyor. bazen de masaj yaparak veya pusetinde gezdirirken, ama genelde memede. benim de kolayıma geldi ama aslında kendi başına uyutmayı öğretmek istiyorum. Sizinkiler nasıl uyuyor ?
masallah ilkeme,akilli bidikmerhaba canlar:)
migrenim azdı, 3 gündür içtiğim ilacın haddi hesabı yok ama bir gelişme de yok
ilke de bu ara huysuz diş falan gelcek heralde...
ev konusu hala muallakta, para konusunda anlaşamıyoruz.
ev sahibi almanyadaymış güya arada emlakçı var o da komisyonunu düşünerek indirmeye yanaşmıyo.
1 ay daha bekliycez kış gelmeye yakın ev fiyatları düşer o zamana kadar satılmazsa tabi, kısmet.
ama üsküdardan bakıcaz yine.
efimcim biz de beylikdüzü düşünüyoduk hem annemler orda hem de yeni binalar sıfır daireler var diye ama yok problemi yüzünden vazgeçtik.
benim eşim ulusta çalışıyo 15 dkda işe gidiyo, vasıta bulamazsa yürüyerek bile gelir eve o derece yakın yani.
bu saatten sonra 4 saat yollarda perişan olur zaten mesaisi uzun 8de 9da ancak çıkıyo...
bu şubede de bi sürü emeği var başka şubeye geçmek de istemiyo o yüzden en makul üsküdar geldi.
eski köklü bir semt ortaköy gibi heralde sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum...
esmacım saol canım iyi dileklerin için...
benim ilke 9 aylıktan beri yer yatağında yanına biri yatması suretiyle 10-20dk içerisnde uyuyo.
park yatağı kaldırdım sığmıyo ona döne döne uyuduğu için...
yemek konusunda da ben rahatım galiba sizden ilke hemen herşeyi yiyo pütürlü taneli farketmiyo.
yemeyen bebekler için önerimi yineliyorum
mama sandalyesinin altına örtü serin eline verin kendi yesin, bir de blenderı kaldırın artık ilkenin alttta sadece 4 dişi varken bile makarna yiyodu..
siz rahat olun arkadaşlar herşeyi damaklarında ezebilirler...
masallah ilkeme,akilli bidik
ben seni beklerim kuzum,ne zaman istersen gel.uskudar bana 15-20 dakika
slm cancanlar...
selvacım... canm geçmiş olsun... ilke kuzumada maşallah...
aşkveoğlum .. bakkk kıskanırsamm evi hiç alamaz selva ona göreee beklerim falan deme :):):):):):):
işin şakası... allah gönlüne göre versin...
kuzuyada maşallah diyorum yaaa....neler yapıormuş öyleee...öpme konusunda bizimkiii işine gelince uyku düzenide çok değiştii... uyumukata zorlanır oldu.. bayram tatilinden sonra...
yemek konusunda... çok iştahsız bu aralar... ekmek yemeği sevior her yere bulaştırarak.. cicbebede seviyorr.. şimdide bizim bu yörenin adetlerinden olan bayram kömbesini çok seviyor.. döke döke yiyor kuşum...
cumartesi günü beni çok şaşırtttı kendi kendine yürüdü... baya hemde sonrada yürümekten vazgeçti şimdide yürümemek için direnior anlamdım..
Herkese kocaman bir günaydınn
Aynen benimkide ekmek hastası ve cicibebe..Fakat artık cicibebe vermeyi sonlandırdım..Yeter bütün gün yese doymayacak...Pütürlü gıdaları çok rahat yiyor oğlum..Eline köfte,armut(soyulmus bir dilim tabii),ekmek vs..verdiğimde çok rahat yiyor..Mesela dün taze fasülye yedi..Ben ekmeğine bandıra bandıra verdim ağzına ,o çatalına taka taka yedi..Maşallah çatalı vs.. çok rahat kullanıyoruz..
Bizim uyku işimiz o kadar değişiyorki..bazen ayakta sallanmak istiyor,bazen yanında yatıp sırtına hafif hafif vuruyorum öyle istiyor..Ama illaki beni istiyor..
Bizimde kabus olayımız asla ve asla mama koltugu -ana kucağı-oto koltugu-bebe arabası vs.. gibi yerlerde oturtamıyorum...İnanılmaz hareketli bir çocuk..İşin en kötüsüde oto koltugunun kilidini deneye yanıla açmayı öğrendi..Bir yere giderken çok zorlanıyoruz..Zaten bütün kemer olaylarına müthiş sinirleniyor..Hatta sinir krizleri yaşıyor..tv izlemeyi de hiç sevmiyor....Ehh dolayısıyla iş yükü bana 2 katına çıkıyor..bütün gün tepemde akılllı bıdıgım..
Babaannesinin yazlık evinde prizler biraz ağaşıda..yani onun boyu çok rahat yetiyor..bayramda düz duvara tırmanmak istediği için onlara tutunup bütün hepsini aşağı indirdi..Ev merdivenli tek başına inip çıkmak istiyor..başında refakatçi istemiyor."git " diyor....
Yaramazlıkları yazssaaam sanırım sayfalar yetmez
Bizimkide erken konusacak gibi geliyor bana....hemen hemen söylemesi gereken herşeyi söylüyor..Bana artık ismimle hitap ediyor..dudaklarımı öpmeyi çok seviyor
Aşığım aşık var mı ötesiii
sağol canım :)
kuzu da yürür bak bundan sonra cesaret topluyodur o şimdi...
ay hastasıyım sizin oranın yemeklerinin içine ne katarsınız bilmem:)
Hiiibensiz sohbet he:))
Selvacim cok gecmis olsun canim migren beter bisi esimden biliyorum tuttugu anda kafasini vuruyo oraya buraya.tez zamanda gecer insallah.
Bizdiklarinizada masallah daha neler gorucez bakalim:)
Bugun bittim okey donuyorum resmen.ev baya tozlanmisti bana yardima gelen ablada bugun temizlige gitmis yarin gelecekti ama birgun bekleyemedim.kizim supurgeden inanilmaz korkuyo kucagimda evi zor supurdum halilari silkeledim tozlari alirken bir beZde beraya verdim beraber bitirdik isleri cok sukur simdi kizim uyudu bende kahve keyfi yapiyorum gelmek isteyen varsa ismarlarim:)
imkansız ve yasak zatenn,banlanmana bile sebeb oluyomuş yaniii,,en iisi albüme koyucaksın fotolarıı ben öyle yaptımm,ordan istediğin zaman silebiliyosunbayanlar eklediğimiz resmi nasıl siliyoruz hızlı resim yükleden resim ekleyeceğim bende.sonra silmek istiyorum forumdan bunu yapma sansım varmı
valla benimki hem normal süt içiyo hemde +1 junnior mama içiyo,,sabah uyanınca ballı irmikli kahvaltı maması var 180cc içiyo,,sonra gün içindede 1-2kez cicibebe,aralardada normal süt ayran yada meyve suyundan birini içer ,her uykusu geldiğindede birinden kuyar veririm yatağında uyayakalır,allaha şükür yer aramaz benim kızım,nerde olursa uyur yerlerde uyuduğu bile oluyo,götürüp yatırıyorum,,yatağında benimkide zıpır nezaman baksam başı ayak ucunda dönüp duruyooGünaydın kızlar..
Uykudan konu açılmış.. Bende tam bu konuyu açacaktım.. Sunny benden önce davranmış..
Benim kızım serbest uyumaya çok alıştı.. Yani şöyle ki evde 2 tane yatağı var...
İllaki bu iki yataktan birinde veya halının üstünde yuvarlana yuvarlana uyumak istiyor..
Uykusu geldiğinde önce yastığını getiriyor halının üzerine sonra elinde pikesi ve memesi geliyor..
Anne eee.. eeeeee... diyor..Eğer oradan almazsam zıpır kızım 5-10 dk içinde dalıp gidiyor..
Alıp yatağına da koyarsam fır dönüyor yatağın içinde.. Bir bakıyorum ayak ucunda bir bakıyorum baş ucunda..
Uyurken yuvarlanması şart yani..
Zaten pikesi ve memesi olmadan asla uyumuyor.. Uyuyunca hemen memesini atıyor..
Şimdi bu durum evde olunca harika, süper...
Ama akşam gezmesine bir yere gittiysek resmen bir ölüm..
Kızım nereye gidersek gidelim gözünü kırpmıyor..
Bebek arabasının içinde asla uyuyamıyor çünkü yuvarlanacak yer yok
Ev gezmesinde isek kesinlikle yataklarını arıyor ve evini arıyor..
Gözünü kırpmıyor resmen.. Ayakta da asla sallatmıyor.. İlla kendi uyumak istiyor ama ortamını da arıyor..
Çok rahata alıştırdık biz bu çocukları çok..
Evinde ve araba koltuğunda uyuyabiliyor sadece..
Araba koltuğundan alıp bebek arabasına koyunca şıpp uyanıyor..
Durum böyle olunca uyku vakitleri fazla gezmeye çıkamıyoruz..
Çünkü uykusu olup uyuyamayınca çok çekilmezoluyor..
Pütürlü gıdalara gelince benim kız benim tabağıma ortak..
Benim tabağımdaki pütürlü gıdaları güzelce yiyor
Ama eğer tabak onunsa asla yüzüne bakmıyor..
Zaten yemek yemekte pek gözü yok..
Ben zorla yediriyorum.. Almina bahsetmiş 500 ml süt içiyorlar diye, benim kız nerdeeeeee 500ml süt içecek...
Tarih yazmaz... Gece saat 4-5 gibi 6 ölçek +1 yaş maması içiyor o kadar..
Sabah kahvaltı, öğlen çorba+2 dilim ekmek, ikindi yoğurt+meyve, akşam muhallebi ve öncesinde bizim sofradan geçiyor yolu çekirgenin
Ama bunları benim zorumla yiyiyor haberiniz olsun.. Hele babası evdeyse asla ağzına birşey koymuyor..
Babasına olan aşkından açlığını unutuyor kızım..Birde benim kız çok su içiyor..
Asla meyve suyu içiremedim zilliye..
Bizde şimdilik durumlar böyle kızlar..
Bu arada Selvacım Üsküdar konusunda çok müthiş bir seçim yapmışsınız..
Şehir merkezine alışan insan için merkezden uzaklaşmak kolay olmuyor..
Biz Levent'ten Beylikdüzü'ne geldik hala da alışamadık.. Alışamayız da..
Ama 2-3 sene en az şartlar gereği buradayız.. Sonrasında merkeze doğru gelme kararı aldık..
Burada kendimizi sürgünde hissediyoruz..
Herkese kolay gelsin..
ay söylediğin herşey benimkide yapıyo ,hatta geçen 5dk gelmediler yanıma meğerse yatak odasında,gardrobun kapaını açıp bütün katlı elbiselerimi yere saçıp ,içine girip oturmuşlar,nasıl sinir oldum,neyse güzelce katladım koydum aynı günün akşamı yine dökmüşler,offf,bende kapağını bağladım açamıorlar artık,,artı ben evdeki tüm çekmeceleri bantladım,ve mutfaktaki dolaplarıda bağladım artık pek uğraşmıyorlar ,rahatladım yahuu,birde tv'yi çocuk kilidini aktif yaptık basamıyorlar,ondanda vazgeçti,uydu zati tvnin üstünde ona ulaşamaz rahatız yanii,tavsiye ederimAlminacım yerleri öpmek, yerde bulduğu toz, kırıntı vs'yi ağzına atmak, paketleri ağzında çiğnemek,
kağıtları parça pinçik edip yemek, çekmeceleri açıp gözümün içine baka baka içlerini boşaltmak,
gardolabının kapaklarını sürüp içine girmek, aynanın karşısına geçip kendini öpmek, her Allah'ın sabahı 6:30 da uyanmak,
mutfakta beni ittirip dolapların kapaklarını açıp içine girmeye çalışmak, içlerini dağıtmak,
(neredeyse bulaşık makinasının içine girip yıkanacak o derece yani), ikide bir tv'yi ve uydu alıcısını kapatmak,
telefonları yere atmak, gidip ara ara aklına geldikçe babasının masaüstü bilgisayarını açmak gibi bir dolu yaramazlık da bizde var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?