2010 Temmuz Anneleri : )

benim oğlum tam 13 aylıkken yürüdü
merak etme annesi o hazır olunca yürür

4. yılımızı ikizlerimizle dışarda osmanlı yemekleri yapan bir yerde kutlayacağız..çok mutluyum...:)

Allah yardimcin olsun,kolayliklar dilerim canimm.

canim suan en inatci olduklari donemler.canini sikma lutfen.daha cooook muzmizliklar bizi bekliyor.hacerin terapisi iyi geldi bana galiba

canim benimkide ilk adimlarini 12 aylikken atti,simdi kosuyor resmen.usteleme tek elinden tutarak yurutmeye de devam.merak etme cesaretini toplayinca yuruyecek.

4. yılımızı ikizlerimizle dışarda osmanlı yemekleri yapan bir yerde kutlayacağız..çok mutluyum...:)

tebrik ederim.nice guzel senelere

benim oğlum tam 13 aylıkken yürüdü
merak etme annesi o hazır olunca yürür

teşekkür ederim kızlar inşalah ilk adımlarını ben görürüm bebişimin

iyi akşamlar kızlar...

akşam dışarı çıktık eşim denize falan girdi. eve girerken terlik giy pis pis basma yerlere dedim. baktım yaldır yaldır geziyor.

kuzeyi yıkadım üstünü değiştirdim yemeğini yedirdim hooop kustu eşşek. sonra tekrar üstünü değiştirdim hooop tekrar kustu.

yatırayım dedim iki saat dön allah dön bir saatte ancak uyudu. dişlerimi nasıl sıktım bilmiyorum nasıl ağrıyorlar şimdi.

neyseki uyududa sakinleştim. çok ütüm var kalkayımda ütü yapayım. ne zaman bitecek bu işler yawwwww((

Askveoglum canim friend im benim :) sen bunaldiginda don bana destek olmak adina elimden ne gelirse yaparim.
Tubisiim, cok tatlisin hakkimdaki gorusun icin tsk etmek istdim:)
Tostik senide sefiyorus :)
Esmaaaa seni beklerken agac oldum gayfeler sogudu:)
Alminacinar tebrik ederim seni ve esini daha nice mutlu huzurlu yillar gecirirsiniz ins.

Benden bukadar yarismaci arkadaslara basarilar :)))

bende gurbette sayılırım. ve artık yalnız değilim çünkü kızım var. büyüsün neler yapıcaz birlikte diyorum :)) aynı sorunlar bizdede var ama bizimkinin pek yabancısı yok öyle. ama arabada durmaz kucakta durmaz inatçı biraz. fazla değil 1 senede daha rahat yok bize sonra biraz biraz akıllanıyorlar geçiyor bu dönemleri.

bende daha su çiçeği aşısı yaptımadım. 13 aylık olunca getir demişlerdi ama araya hastalık girdi bayram girdi. şimdi kreşe başladı dr. bir sorayım bakalım.

Son düzenleme:
ÇOCUK GELİŞİMİ : Dil gelişimi
10 Eylül 2011 Cumartesi, 09:52 tarihinde Ailemi Seviyorum - I Love My Family tarafından eklendi

Çocuğunuz ilk anlaşılır sözcüğünü söylemeden uzun süre önce sizinle iletişim kurmaya başlamıştı aslında. Dil gelişimi sizin sesinizi ilk duyduğunda başladı. Sizinle beden dili yoluyla ve anlaşılmaz sesler çıkararak ve ağlayarak iletişim kuruyordu. Yükselip alçalan ses tonunuzu ve söylediğiniz şeylerin bazılarını -özellikle bunlar sevgi ya da yol gösterici ifadelerle bağlantılıysa- yorumlamayı çoktandır biliyor.

Bebeğinizin konuşmaya başlaması, onun algılama ve ses çıkarma yeteneğinin sözlü dile dönüşmesi gibi birçok beceriyi de beraberinde getirir. Çocuğunuz hemen hemen doğumundan bu yana ses çıkarma alıştırmaları yapıyor. ‘B-b-b-b-b’ gibi tekrar eden harf sesleri ve anlaşılmaz sesler çıkarması, tükürük baloncukları yapması, aynı zamanda sesini yükseltip alçaltarak çıkarabildiği sesleri denemesi, belki de dikkat çekmek için bağırması artık size tanıdık geliyordur. Henüz sizinkkle konuşamasa bile, ona ‘Ayakların nerede?’ gibi ‘Nerede?’ soruları sorarak,çocuğunuzun ne kadar anlayabildiğini görebilirsiniz. Size ayaklarını gösterirken büyük olasılıkla güçlük çekkkmeyecektir!

Dil gelişimi, doğumla birlikte başlayan ve tüm yaşam boyu devam eden bir süreçtir.

Çocuklar yaşamlarının ilk günlerinden itibaren çevrelerindekkki sesleri algılamaya, sesler çıkarmaya ve içinde yaşadıkları topkklumda konuşulan dilin temel yapısını kazanmaya başlamaktadırkklar. Dil tüm kuralları ile birlikte, geçirilen yaşantılar sırasında doğal olarak öğrenilmektedir. Çocuklar dili modelleri dinleyekkrek, bu modelleri taklit ederek, geri-iletimi algılayarak, denekkyimlerini ve düşüncelerini p aylaşarak öğrenmektedirler. Çocukkklar dili kazanırken ilk modelleri anne-babaları, diğer aile bireykkleri, daha sonra sosyal çevrede ve okul ortamında, etkileşimde bulundukları diğer bireylerdir. Modeller kadar çocuklara sunulakkcak zenginleştirilmiş dil çevreleri de onların dili kazanmalarınkkda ve yaratıcı bir şekilde kullanmalarında, destekleyici etkenlerkkdir. Erken çocukluk döneminin en önemli etkileşim araçlarından biri olan dil tüm etkinlikler için gereklidir. Dil, akranlar arasınkkdaki, çocuklar ve yetişkinler arasındaki ve yetişkinlerin kendi aralarındaki tüm etkileşimlerin en önemli iletişim aracıdır.

Konuşma ve dil arasında anlamsal farklılığın anlaşılması öne mlidir. Konuşma; konuşuyor olabilmenin gücü olarak tanımkklanır. Kişinin düşüncelerini ve duygularını konuşma sesleriyle ifade etme yeteneğidir. Dil düşünceleri, sesleri, yazı sembollerikkni ya da jestleri kullanarak hem sözel hem de sözel olmayan tekkkniklerle karşıdaki kişi ile anlamlı iletişim kurabilmede kullanılkkmaktadır.

Bu nedenle, dil birkaç bileşeni içeren karmaşık bir sistemdir. Sözcükleri anlama ve öğrenme ‘sözcükbilim’; sözcüklerin anlakkmını bilme “anlam bilim’; cümlelerin dilbilgisi kurallarını bilkkmek ‘sözdizimi’; dille ilgili ses sistemi ‘fonoloji’; sözcükler ve yapılarla ilgili kurallar ise ‘morfoloji’ olarak adlandırılır. Uygukklama ise, çocukların sosyal yaşantılarında sözel ifadeleri uygun şekilde yerinde ve anlamlı olarak kullanmaları ile ilgilidir. Bukknun anlamı, çocukların kimlerin konuştuğunu, nasıl tepki verkkdiklerini, hangi durumlarda konuşabildiklerini, ses tonlarını ve hangi hareketleri uygun olarak kullandıklarını mutlaka öğrenkkmeleri gerektiğidir.

Çocuklar kendi toplumlarında konuşulan dili öğrenirken aşakkğıdaki dönemlerden geçmektedirler:

· Bebek doğumdan sonraki birinci ayda ağlama, öksürme, hapkkşırma gibi doğal sesler çıkarır. Birinci ayın sonuna doğru bekkbeğin ağlamaları çeşitli rahatsızlıklara göre farklılaşmaya başlar.

İkinci ve üçüncü ayları içeren dönemde bebekte gülme, haz aldığı durumlarda gıgıldama gözlenir. Bu aylarda bebek “k”, “g” gibi ünsüz (arka) ses birimlerini çıkartır ve “a”, “e”, “o” gibi ünlü ses birimlerini uzatır.

Dört-altı aylar arasında bebeğin yaptığı seslendirmelerde kullandığı ünlü ve ünsüz ses birimlerinin sayısında artış gözkklenir. Özellikle de “b”, “p”, “m” gibi iki dudak arası ünsüzlekkrini çıkarmaya başlar (mırıldanma). Altıncı ayın sonuna doğkkru ünsüz ve ünlü ses birimlerini birleştirmeye başlar, (ba, da, ma vb.)

Yedi-on iki aylar arasında, önce hece tekrarları gözlenir (ma, ma, ma) daha sonra bebek, yetişkin konuşmasına benzeyen ancak anlaşılamayan uzun diziler meydana getirir (Jargon). On birinci aydan itibaren ses-sözcük dönemi başlar.

Bebek anlaşılamayan ses dizileri arasına tek heceli sözcükler yerleştirmeye başlar. Bu ses-sözcük denemeleri arasında bebekkğin ilk anlamlı sözcüğü kullanmaya başladığı gözlenir. Anlamlı sözcük sayısı arttıkça ses-sözcük denemeleri azalarak devam eder.

On iki-on sekiz aylar arasında bebek sözcükleri amaçlı olakkrak kullanır. 3-50 sözcükten oluşan sözcük dağarcığı vardır. Nesneleri ve vücut kısımlarını gösterir.

On sekiz-yirmi dört aylar arasındaki bebek basit yönergelere tepki verir, nesneleri ve resimleri isimlendirir. Üç vücut kıskkmını isimlendirir. Sözcük dağarcığı 50-75 sözcükten oluşur.

Yirmi dört-otuz aylar arasındaki bebeğin benmerkezci kokknuşması vardır. Kendini ismi ile ifade eder. Sözcük dağarcı-ğındaki sözcük sayısı artmıştır. 2-3 sözcüklü sözel ifadeler kullanır.

Otuz-otuz altı aylar arasındaki bebek kendi hakkında konukkşur. “Ben”, “benim” ifadelerini kullanır, resimlerdeki harekkketleri tanımlar, kullanım şekilleri ile nesneleri tanımlar, 250-500 sözcüklü sözcük dağarcığı vardır.

3-4 yaşında basit şarkıları, tekerlemeleri hatırlar, 800-1000 sözcüklü sözcük dağarcığı vardır. 3-4 sözcüklü sözel ifadeler kullanır, anlaşılır şekilde konuşur. Neden sorusunu sorar, çokkğulları kullanır, yaşını göstermek için parmaklarını kullanır.

4-5 yaşında 1500 sözcüklü sözcük dağarcığına sahiptir. Sıkkklıkla “Nasıl”, “Neden” sorularını sorar, yaşını ve cinsiyetini bilir, 6-8 sözcüklü karmaşık ifadeler kullanır, hikâyeler anlakktır.

5-6 yaşında kullandığı uzun sözel ifadelerde, dilbilgisi kuralkklarını doğru kullanır. 2000-2500 sözcüklü sözcük dağarcığı vardır. Deneyimlerini ve planlarını anlatırken geçmiş ve gekklecek zamanı doğru kullanır.

Çocuklar bireysel farklılıkları nedeni ile bu aşamalardaki bekkcerileri birbirlerine göre daha erken veya daha geç kazanabilirkkler. Ancak takvim yaşına göre dil gelişiminde belirgin bir gecikkkmesi bulunan çocuklar için tıbbi değerlendirmeyi takiben, çocukkğun dil gelişiminde hangi düzeyde bulunduğu belirlenerek, deskktekleyici etkinlikler ile onun gelişimine değerli katkılarda bulukknabilir.

Ev ortamında, okulda ve sosyal çevrede rahatlıkla uygulanakkbilecek olan bu etkinlikler anne babaların ve eğitimcilerin kullakknabileceği şekilde planlanmıştır.

Çocuğun dil gelişimini desteklemede en uygun yöntem çocukkğa dille ilgili zenginleştirilmiş oyun fırsatları sunmaktır. Kitabıkkmızda hem normal gelişim gösteren hem de gecikmiş dil gelişikkmi olan çocukları destekleyecek etkinlikleri kullanarak uygun oyun ortamları düzenleyeceğinizi umuyoruz. Sizler bu etkinlikkklerden yararlanarak yeni etkinlikler üretebilir ve deneyebilirsikkniz. Önemli olan, uygulayacağınız etkinliklerin çocuğunuzun dil gelişim düzeyine uygun olmasıdır.

Uygulamalarınız sırasında hem çocuğun hem de anne babakklar ve eğitimciler olarak siz değerli yetişkinlerin, etkinliklerden ve birlikte olmaktan keyif alarak neşeli vakit geçirmenizi dilekkriz.

selam kızlar,

umarım herkes iyidir. geçmişi çok okuyamadım ama eminim hepimizin sorunları ortaktır. tüm çocuklar aynı mı ne:)))
biz biraz hastayız. hava değişimi nedeniyle soğuk almışız. doktor önemli birşeyi yok dedi. antibiyotik ve soğuk algınlığı için şurup verdi. ama çok huzursuz. gece uyuyamıyor burun tıkalı olduğu için. spreyide sıktırmıyor sıpa, yarı içe yarı dışa sıkmaya çalışıyoruz. bugünlerde geçecek elbet. anne şuram ağrıyor, ben acıktım, susadım vs deyip kendi yemeğini kendisinin yediği günlerde gelecek elbet(inşallah).

tüm sıkıntılara, olumsuzluklara, sinirden veya üzüntüden ağlamalara inat hepinizi sevgi ve mutlulukla öpüyoruz:))))

geçmiş olsun canımm evet geçicek inşallah üzülmee..hepimiz aynıyız bizde 2hafta öncesine kadar ateşler içinde yanıyoduk şuan turp gibiler maşallah.bidaha göstermesin hasta etmesin rabbim yavrularımızı çok kötüü bişeyy...bide oram ağrıyo buram ağrıyo diyemiyolarya daha..benim 2yaşındaki sıpam bile hastayken sadece karnı ağrıdığında KARNINI GÖSTERİYOO KIYAMAM..kızımda göstericek derdini anlatıcak bigün inşallah..hastayken karnını ovuyorum ağlaması kesiliyoo sanırım rahatlıyoo bidene istersenn..

kızlaaryaa demin gözdeye mama yapmıştım gittim beşiğinin yanınaa gel kızım dedim mutfaktan gelmeyince mamayı masanın üstüne koyup mutfağa gittim,yemek yapmaya başladıydım neyse gösdede gitmiş masanın üstünden biberonunu almış masanın üstüne çıkmış beşiğine girmeye çalışıyoduu gödüğümdee ,,kıyamam yaa almışta mamasını yatağında içcekmiş,,aşağıya iniyoo kendisi hatta yerine bile aynı yöntemle geri çıkıp yatıyoduda ,,ilk defa maması elinde yatağına girmeye çalışırken gördüm çok tatlıydı amaan

Papatya benim kız da aynı. Acayip memeye düşkün yollarda filan direkt tshirtümü açıyor meme diye tutturuyor :) Gece de meme almadan asla uyumaz. Kalktığında her seferinde emmek ister. Her gece 2-3 kez uyanıyoruz. Dişlerimiz de çıkıyor onun da etkisi var. Ben de süt varken emzireyim diyorum senin gibi, anne sütünün üzerinde bir besin yok çünkü. Neden mahrum bırakalım ki bu besinden diye düşünüyorum. Bir de tabi memeye çok düşkün kesmeye çalışsam uyuması da problem olacak gece kalktığında filan. Emzik de almadığı için 1,5 yaşına kadar zaten emmesi lazım. ( meme veya emzik)

Ben dişleri düzgün çıksın istediğim için emziği bıraktırdım..Çok ta kolay oldu..Zaten pek düşkün değillerdi...Parmak emme huyları da yok çok şükür..Biberonun emziği yeterince tatmin ediyor sıpalarımı sanırım ..:)

canım birlikte nice mutlu yıllara evlilik yıldönümümüz aynı mı 09.09 bizimkide bizimde altıncı yıldönümümüzdü dün oğluşumuzla ikinci kutlayışımız

canım birlikte nice mutlu yıllara evlilik yıldönümümüz aynı mı 09.09 bizimkide bizimde altıncı yıldönümümüzdü dün oğluşumuzla ikinci kutlayışımız

ne güzel bir tesadüf :) ben izmirli olduğum için 9 eylül olsun istemiştim :)

kutlayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim ayrıca :)

merhaba arkadaşlar perşembe günü çok hasta diye doktora götürdük bizim Kaanı ateşi kusması burun akıntısı öksürüğü vardı antibiyotik peditus verdi doktorumuz kullandık ama ertesi gün daha iyiydi meğerse azı dişi çıkıyormuş şimdi iyi ama huzursuz hep rahat vermiyor hiç annem dişi yüzünden hastalanmıştır boşuna antibiyotik kullanma doktorlar bilemiyor bunu diyor sizinkilerde böyle oluyor mu

alminacım nasılsın ikizler nasıllar

benimki uyandı ağlayarak herkese selamlar

merhaba arkadaslar benim kızımda azı dişi çıkarıyor.gerçekten zor.ben bugün diş fırçası aldım.sizler kullanıyor musunuz?günde 1 kez mi fırçalıcaz,bilen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…