merhaba kızlar...
geçmiş olsun canım
doğada 2400gr doğmuştu hala minyon bi bebek
biz en son yaklaşık 1,5 ay önce gitmiştik 8800 kilosu boyuda 74 cm
pek kilo almamıştı. tahliller yapıldı herşeyine bakıldı şükür sağlığı yerinde
multitabs balık yağı katkılı olandan vermişti doktorumuz bu süreçte oldukça düzgün kullandık
iştahında güzel farketti. şimdi ben tartıyorum 9400 olmuş boyununda farkettiğini anlıyorum
ay sonunda kontrole gidicez bakalım.
şimdi başka bi doktor vitagil vitamin önerdi doktorumuz uygun görürse onu vericem
sende bi doktoruna sor bakalım uygun görürse tavsiye ederim[/QUOTE
Teşekkürler canım.Daha önce multitabs vitamin kullandık.Aslında dr. vitagil verdi ama hem araya hastalıklar girdi hem de oğlum içmek istemedi sanırım antibiyotiklerden tiksinmişti.Memlekette unutmuşuz gelirken de.Bir de görümceme dr. immuzinc ver bağışıklık için demiş aldık biz de tadı da güzel ama daha 5-6 kez kullandık.İlaç şurup aramız hiç yok sevmiyor içmeyi.Şu an kilosu 8700 civarı.En az 1 kilo eksiğimiz var.Son zamanlarda Allahtan iştahı eskisinden biraz daha iyi.Daha doğrusu oyunla yediriyoruz eline birşey veriyorum önce biraz oynuyor sonra hop mama sandalyesinden aşağı atıyor.Sonra başka birşey veriyorum derken bir kase çorbayı içmiş oluyor böylelikle.Ama hala yoğurdu sevdiremedim.Sadece babymix yiyiyor bazen veriyorum haftada birkere falan ama hazır diye çok da içime sinmiyor.Ben de yoğurtlu çorba yapıyorum en azından onu yiyiyor.Bir de arı sütü polen bal karışımı veriyoruz bir tatlı kaşığı kadar.
merhaba arkadaşlar perşembe günü çok hasta diye doktora götürdük bizim Kaanı ateşi kusması burun akıntısı öksürüğü vardı antibiyotik peditus verdi doktorumuz kullandık ama ertesi gün daha iyiydi meğerse azı dişi çıkıyormuş şimdi iyi ama huzursuz hep rahat vermiyor hiç annem dişi yüzünden hastalanmıştır boşuna antibiyotik kullanma doktorlar bilemiyor bunu diyor sizinkilerde böyle oluyor mu
Ben dişleri düzgün çıksın istediğim için emziği bıraktırdım..Çok ta kolay oldu..Zaten pek düşkün değillerdi...Parmak emme huyları da yok çok şükür..Biberonun emziği yeterince tatmin ediyor sıpalarımı sanırım ..:)
Evet canım biberon emziği de aynı sonuçta, emme dönemini tamamlamasına yardımcı olur. Biz de sonuçta tüm gün meme vermiyoruz, senin biberon verme sayın kadar emziriyoruzdur muhtemelen.
selam kızlar,
umarım herkes iyidir. geçmişi çok okuyamadım ama eminim hepimizin sorunları ortaktır. tüm çocuklar aynı mı ne:)))
biz biraz hastayız. hava değişimi nedeniyle soğuk almışız. doktor önemli birşeyi yok dedi. antibiyotik ve soğuk algınlığı için şurup verdi. ama çok huzursuz. gece uyuyamıyor burun tıkalı olduğu için. spreyide sıktırmıyor sıpa, yarı içe yarı dışa sıkmaya çalışıyoruz. bugünlerde geçecek elbet. anne şuram ağrıyor, ben acıktım, susadım vs deyip kendi yemeğini kendisinin yediği günlerde gelecek elbet(inşallah).
tüm sıkıntılara, olumsuzluklara, sinirden veya üzüntüden ağlamalara inat hepinizi sevgi ve mutlulukla öpüyoruz:))))
merhaba arkadaşlar perşembe günü çok hasta diye doktora götürdük bizim Kaanı ateşi kusması burun akıntısı öksürüğü vardı antibiyotik peditus verdi doktorumuz kullandık ama ertesi gün daha iyiydi meğerse azı dişi çıkıyormuş şimdi iyi ama huzursuz hep rahat vermiyor hiç annem dişi yüzünden hastalanmıştır boşuna antibiyotik kullanma doktorlar bilemiyor bunu diyor sizinkilerde böyle oluyor mu
herkeze günaydın...
bende haftasonunu grip olarak geçirdim halada halsizim...
sanırım klima maduru oldum....
oğluşa bulaşmadan atlatırsam rahat olurum...
hasta olan bebiklerimize geçmiş olsun diyorum..
papatyacım .. bizim zıprda aynı yürüme numaraları var
ama ısrarla yürümüor bizim kuzuda.. ellerini bırakıncaa 5-6 adım gdior
ama düşünce yürümek için geri uğraşmıor emekliyor..
bakalım ne zman yürücek.. ufak kız yeğenimi yürürken görünce heveslendi.. adımları attı ama bugun gittler.. bakalım ne yapıck sıpaa...
durum bu kızlar...
Günaydın canım..
Çok geçmiş olsun esmacım valla sorma gelince gitmek bilmiyor bu hastalıklar ya..
bende tam 1 aydır öksürüyorum içim çıktı ama emzirdiğim içinde ilaç kullanamıyorum..
Şimdi üzerinede burnum akmaya çalışıyor öyle leyla gibiyim..Birde bizlerin dinlenme gibi bir şansı olmadığı için...
Biraz daha geç atlatıyoruz...İnş.sende biran evvel toparlanırsın..
Oyy yerim ben o zıpırı...Okadar adım atmaya başladıysa devamı gelir canım ya merak etme...Özge de öyledi ama çok şükür şimdi heryere ulaşıyor...Yürüdükten sonra daha zormuş gerçekten...Kucakta durmak istemiyor yırtıyor kendini..
yaa 1 haftadır atıor okadr adım ama devamı gelmedi bir türlüü...üzülüorumm.. sorun varmıdır diee...
yaa 1 haftadır atıor okadr adım ama devamı gelmedi bir türlüü...üzülüorumm.. sorun varmıdır diee...
yok canım yaa merak etme gelir devamıı kolay birşey değil neticede onlar içinde cesaretlendirin demişti doktorumuz bize sürekli alkış aferin tarzı şeyler biz yararını gördük denemenizde fayda var...
yok canım öyle şeyler düşünüp üzme kendini
18 aya kadar normal kabul ediliyor
mama sandalyesi yürüteç bu tarz şeylerde çok vakit geçirmesin
bırak ortaya bacak kasları çalışsın
Hasta olan bebişlere çok geçmiş olsun..Ben annemişn yanındayım..Çok güzel bir haftasonu geçirdik..Oğlum ilk kez denizle tanıştı..Çok sevdi...Şıp şıp ayaklarını çırptı durdu..
esmacım hiç merak etme 1-2 adımla başlayıp çoğaltıyorlar..Hiç üstüne gitme ,zorlama...O cesaretini toplayınca yürüyrcrk annesi
selamm
gününüz güzel geçsin kızlar
oğlumu çarşamba kontrol ve aşı için doktora götüreceğim
su çiçeği aşısı yaptırmayan var mı
bir de hangi aşıyı aldınız eczaneden
birkaç farklı isimde aşı var
canım eşinle karşılıklı geçin ve gel gel deyin bu onun hem hoşuna gidicek hemde cesaretlenicek size doğru her geldiğinde alkışlayın aferim falan deyip öpün tekrar bırakın busefer babasına gitsin bisana bi babasına ,,biz öyle denedik ve başarmıştık oğlum 10 aylık 14günlükken başlamıştı,kızımda 11 ay 14günlükken yürümeye başladıı ne mutluki şimdii sokaklarda bile kendi başıma yürücem diyo elimi tutmuyo arabaya binmiyo zıpır,,heleki abisiyle(2yaşında oda) elele tutuşup bi gidişleri var ,bende arkalarında koşuşturuyorum yetişcem diye bebek arabasıylaa
Günde 3 veya en fazla 4 kez biberon kullanıyoruz..Sabahtan 250 cc süt,akşam üzeri 250 cc süt,Günde 2 kez de su içiyorlar 400-450 cc kadar...Biberon tutuş sürem de 2 dakika en fazla..Gerisi katı gıda..Eskiye oranla daha çabuk içiyorlar...Sütünüz varken emsin yavrukuşlar bence de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?