2010 Temmuz Anneleri : )

merhaba,
ben sucicegi asisi yaptirmadim.Ama bircok asi ates yapabiliyor onun icin hazilrikli olmak lazim cok gecmis olsun

kızlar bi su çiceği aşısı yaptıramadım. hep hasta düzelsin öyle yaptırıyım diyorum ama 1 aydır böyleiz off... aşıdan sonra ateş vs oldumu yaptıran arkadaşlara soruyorum ?
yok canım bizde ateş olmadı.
bazısında döküntü olabiliyormuş diye duydum ama oda olmadı şükür

bizden doktorumuz varilrix isimli aşıyı istedi

Myline canim bizde 13.ayda yaptirdik asiyi azda olsa ates yapabilir demisti dr.umuz ama coj sukur atesimiz olmadan atlattik bu hengameyi darisi asi olacak bebislerin basina

maşallah kuzucuna ben diyorum benimkiler erkenci diye,,daha neler varmış
canım yaa ben yaptırmadım aşı falan bize hiçbişey denmedi çünkü ne biliyimm,,ama genelde bazı aşılar ateş yapıyoo vurdururken sorarsan o yapıp yapmadığını söyler sana,,bana ateş yapar dediğinde eve gider gitmez fitil koyuyodum atlatıyoduk rahatçaa,ateş olmadan önlem alcan sonuçtaa...geçmiş olsun bebişine bu aradaa tekrar..

ay canım yaa ne diycemi bilemedimki şimdii,benimkide iştahsız olabiliyo bazen rahatsızken tabii hiç bişey yemiyo cicibebe bile yemezken sadece +1 hazır toz mama sütünü içiyoo ona hayır demiyoo,sonra normal inek sütüde içiyoo,sadece süt ve su yanii,bilemedimki şimdi seninki senin sütümü arıyo acaba off kötü olmuş yaaa.kıyamam bi dr.a sorsan iştah açıcı falan verse ne biliyim bişeyler önerir belkii...yalnız bebekler pek tahıllı bilmem neli şeylere alışmadıkları için sonradan sevmeyebiliyolar...onun için cicibebe denesen yemezmii acabaa..sonuçta o diğer mamalara göre daha tatlı tadı var...

merhaba,
ben sucicegi asisi yaptirmadim.Ama bircok asi ates yapabiliyor onun icin hazilrikli olmak lazim cok gecmis olsun

yok canım bizde ateş olmadı.
bazısında döküntü olabiliyormuş diye duydum ama oda olmadı şükür

bizden doktorumuz varilrix isimli aşıyı istedi

bu dr. bu firmalardan yazdıkları ilaç başnıa komisyon gibi bişiy alıyor illa onun dediğini alacaksın diye birşey yok. bizim aile hekiminden biliyorum. yazıyoda yazıyo... eczacımız tanıdıkta sadece gerekli olanları alıyoruz biz. aşıların hepsi aynıdır diye tahmin ediyorum.

Myline canim bizde 13.ayda yaptirdik asiyi azda olsa ates yapabilir demisti dr.umuz ama coj sukur atesimiz olmadan atlattik bu hengameyi darisi asi olacak bebislerin basina

sağolun kızlar inşallah ateş olmaz biran önce iyleşsin de yaptırayım bende ( çok bunaldım ya...

biberon başlığını değiştir istersen canım..biz nuk artı uçlu kullanıyoruz...

Az evvel Çınara çorbasını içirirken ayağı ile bir tekme attı..Her taraf rezil oldu..Resmen sinir krizi geçirdim..Evi toplayacak dermanım kalmadı..Bir yeri temizlesem anında diğer taraf kirleniyor..Sinirimden bağırdım..Eşime de kızdım..Oturmuş tv izliyor..Kırıcam bir gün tv yi olucak..Aldı çocuklarla çocuk odasında...Korktular sinirimden..Nasıl sinir olmayayım..Bir apartmanın 4. katında mecburi hapis hayatım var..Günlerce evden çıkmıyorum..Ayda 1 veya 2 kez..Çok bunaldım çok.......(((((((((((((

benim oğlum da süt almıyor
ama ben hala emziriyorum ondan diye düşündüm
erken biberon vermediğime çok pişmanım
biberon da almıyor
bakalım ben nasıl yapacağım

senin gibi pozitif bir insan da çıldırdı nihayet
hele sen iki canavarla uğraşıyorsun
ben tek canavara bile dayanamıyorum bazen ki benim oğlum çok mızmız bir çocuk olmadığı halde
çocuklar kreşteyken atla arabana gez dolaş çok iyi gelir canım

2 haftadır evdeler canım..başka kreşe vericez ama kontenjan dolu...

Şu an Almina ve Çınar ellerinde ıslak bezlerele yerleri siliyorlar..:))beni taklid ediyorlar.. Almina benim tarağımla saç taramaya çalışıyor...

Biciriklarini yerim benn:) sakin sinirlenme annesi bosver ev temizlenir ama en azindan mutlu bebek onlar sayende.muzurluk yapan bebekler mutlu bebeklermis buda tesellimiz olsun:)) biraz daha sabret almina buyuyunce annesine yardim edicek ev islerinde:)
Evden bende cikamiyorum ciksamda tek basima zevk alamicam.sitede komsu edinmistim kadin evime bigun alkolik geldi icindekileri doktu.ben beraya mama yedirirken hic ona al sen yedir diye teklif etmemisim,esimle nasil bukadar mutluymusuz,dogum yapmisim neden hic kilom yokmus sacmaladi durdu bende bidaha kapima gelmiyosun deyip evden kovdum.Sonra dedimki kendime bu tarz cevremde insan olup manen zarar goreceksem evimde yalniz otururum daha iyi.

çok tatlılar bu bebişler yaa
keşke diyorum eşime biz ve oğlumuz hep bu yaşta kalsak
hiç yaşlanmasak
ne güzel olurdu

benimki baktım bugün namaz kılarken beni taklit ediyor

Benim kızım çok iştahsız. Kilo olarak iyi çok şükür ama acayip iştahsız. Her gün kavga dövüş şeklinde yemek yiyoruz. Bazen kendimi tutamayıp zorla ağzına tıkmaya çalışıyorum, o da eliyle vuruyor kaşığa her taraf batıyor. Bütün asabım bozuluyor benim de neden yemiyor diye. Her yemekten sonra üst baş değişmek zorunda kalıyoruz. O kadar oluyor ki koltuklar ve kendi üstüm başım bile batıyor bazen. Zorla yedirmeyin diyorlar da bu sefer de hastalanıyorlar. Baby tv karşısında yedirmeye çalışıyorum gene yemiyor.

Nasıl bir iştahsızlık bu anlamadım gitti. Bugün annem geldi, öğle öğününü ona yedirttim, baktım tıpış tıpış yedi. Demek ki nazı bana geçiyor. Ya da meme varken neden yemek yiyeyim diye düşünüp protesto ediyor beni sıpa.

Bu arada anne sütü günlük beslenmenin %30 unu oluşturabilir diyor yazıda. Daha fazlası zaten anneyi çok fazla yorar. Her halükarda iyi beslenmek lazım yoksa kansızlık, kalsiyum eksilmesi gibi sorunlar baş gösterebilir. Artık vakumlar gibi emiyorlar, eskisi gibi değil.

Son düzenleme:
bu arada oradaki menüye baktım,

burada herkesin çocuğuna yedirdiği menülerden çok çok daha az.

benim yedirmeye çalıştığımdan da az

acaba fazla mı yedirmeye çalışıyorum diye düşünmeye başladım,

sizce 1 öğünde çocuk 2-3 yemek kaşığı yemek ile doyar mı ? burda herkes öğün listesini yazdığında hep 1 kase çıkıyordu öğünler sanki.

kızlar bu aralar malumen yine ev kuşu olduğumdan can sıkıntısından ara ara mutfağa yapışkanlı folyo ile değişiklik yapmaya çalışıyorum..1 günde bitirme çabam yok..Halim ve vaktim de yok..Yarım daha ama fotosunu çektim...

Bence doymaz bende ne verirsem kase usulu yapiyorum zorla yada isteyerek o kaseyi bitirtiyorum.Belkide yalnis bu tutumum ama sanki o kase bitmezse doymicakmis gibime geliyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…