2010 Temmuz Anneleri : )

Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin,bahtları açık olsun inşallah..iyiki aldırmamışsın..Günah zaten...

diyorum yaa zaten ben şuan her baktığımdaa aklıma geliyoo ben sana nasıl kıyıcaktımm melek gibi bişeysin sen,,falan inanınki vicdan azabından duramazdım heralde allahım korumuş kötü düşüncelerden çok sağol canım ii dileklerin için hepinize allah rahatlık versin eşim gelicek erken yatalım bugün çok uykum vaaaarr,sabah ilk defa 7de kalktıım yaramadı pekk:95::79::79::79::79:

günaydın kızlar...

nasılsınız bu sabah... ben kötü bir hafta geçiriyorum... hem girp hem dış etklenlerr...

allahım huzura kavuştursun beni... çok yoruldum.. çoookkk... hayatımda istemediğim insanları tek tuşla yok etmek istiyorum..

yokmu bir çözümü yaaaa....

benim pazar günü geçirdiğin sinir krizinin aynısı benim sıpada bişiy yemiyor artık. oturdum ağladım. kızım geldi sarıldı. bende ona sarıldım. sonra eşimi aradım içimi döktüm. sakin ol hazırlanın dışarı çıkın gezin dedi. neyse çıktı. YODA KADININ BİRİ GELDİ SEN NASIL YEMEK YEDİRİYORSUN VS. DEDİ ... AAAAAAA DİYE BAĞIRASIM GELDİ O AN YEDİREMİYORUM. NİYE SORUYOSUN SEN KİMSİN AMACIN NE FALAN DİYESİM GELDİ O AN... KADININ DA 8 AYLIK BEBEĞİ VARMIŞ DA HEP YATIRARAK BESLEMİŞ OTURARAK BİŞİY YEDİREMİYOMUŞ KAFASINI ÖNE EĞİYORMUŞ. DR. DA OTURARAK YEDİRT DEMİŞ YEMEK BORUSUNA KAÇIYORMUŞ. YEMEKLE İLĞİLİ SORUNLARI YOKMUŞ ASLINDA.... BEN DE HİÇ YATIRARAK YEDİRMEDİM BİLMİYORUM DEDİM. NE GARİP YAAAAA HERKESİN Bİ DERDİ VAR.

GÜNAYDIN
kötü bir haftanın ardından kötü bir hafta daha...
yok ki öyle bir tuş olsa ne güzel olurrdu valla... bende o gereksiz insanlara DELETE yapmak isterdim.
göremzden gel canım. bir insana verebileceğin en büyük ceza umursamamak.

bnde delete işe yaramaz shift delete kesin çözümm...

umursamayım diorum burnumun dibine sokuluyorr... yaa dua ediyorumdaa atlatayım şu günleri hayırlısıylaa

Herkese selam.
Myline biz su çiçeği aşısını geçen ayın 25inde yaptırdık ayrıca hepatit A da ateş yapmıyor zaten ateş düşürücü vermeyin demişti dr aşının etkisini azaltıyor demişti ama döküntü yapabilir 15 gün sonra demişti ve yaptı oğluma biraz.

Gunaydiiiiiin bonbon sekerimm
Bebisim unutmaki gripin bile aslinda en onemli nedeni yine stresten geciyormus.Sen simdi ne yap biliyormusun herseyi at bir kenara al eline bir nescafe ic sakinles.Hayatimizda malesef istemedigimiz otlar burnumuzda bitiyor takmicaksin salla gec inanki bu hayat cok kisa.Bunaldigin zamanlarda hayatindaki guzel olaylari dusun bebisini dusun.Herseyi stres yaparsan erken yasta yaslanirsin sonra kocanda peyenmez seni
Karsilikli kahve iciyoruz bakSeni seviyorum

günaydın kızlar mutlu gününüz olsun inşallah
kızlar bi su çiceği aşısı yaptıramadım. hep hasta düzelsin öyle yaptırıyım diyorum ama 1 aydır böyleiz off... aşıdan sonra ateş vs oldumu yaptıran arkadaşlara soruyorum ?

canım biz çarşamba günü yaptırdık.gitmeden önce 1 ölçek calpol verdim.allaha şükür hiç bir sorun yaşamadık.ateşimiz çıkmadı.ben her aşıya giderken calpol verip öyle gidiyorum.allaha şükür şimdiye kadar da aşıdan dolayı hiç ateşimiz çıkmadı.

canım ya çok şaşırdım, öyle insanlardan uzak durmak gerekiyor.içten içe seni ne kadarda çok kıskanmış.o kişinin çocuğu yok mu acaba, mama yedirirken al birde sen yedir dememişsin ya.

canım ellerine sağlık çok güzel olmuş.iki çocukla bunları da yapabiliyorsun ya.maşallah sana allahım nazarlardan korusun inşallah

canım benim ya çok geçmiş olsun.grip geçer gider ama o insanların geçmesi biraz zor gibi.allah yardımcın olsun canım.allah bizleri cahil insanlardan korusun inşallah

Kuzynepcimmm kadinin iki cocugu var kizi universtiye hazirlaniyor ogluda liseye hazirlaniyor yani boyu kadar cocuklari.Cokta guzel bir hatun ama sorunlu her hafta sac rengini degistirerek mutlu olmaya calisiyor.beni cok sevdigini solerdi surekli megerse icine attigi cok seyler varmis.Neyseki cok uzun bir donem arkadasligimiz olmadan bu badireyi atlattim.Ama hayatimin her doneminde buna benzer olaylar yasadim.biri birini neden cekemez nedenkiskanir bilmiyorum.Bana bunlari ayikken soleseydi tepki vermezdim belkide ama kimse evime sarhos gelemez.neyse artik karsilastigimiz tek mekan balkonlarimiz

hacersonalcığım, sorunlu olduğu, her hafta saç rengini değiştirmesinden belliymiş .iyi hadi ucuz atlatmışsın.her işin başında varmış bir hayır.içkili gelip bunları söylemeseydi, belkide sen kızıp bir daha evime gelme diyemeyecektin.daha sonra da hiç ummadığın anda daha farklı, kötü bir durum yaşatabilirdi sana.kıskanç insanlardan herzaman çok korkmuşumdur.nerde, ne zaman, ne yapacakları belli olmaz bu insanların.allahım evlatlarımızı böyle insanlardan yapmasın inşallah. :18:

aman o beğenmesin zaten önce onu gönderecem geri dönüşüm kutusuna....canım isteyincee geri al yapıcam.. sinirimi bozunca tekrar o kutuyaa...

[
canım benim ya çok geçmiş olsun.grip geçer gider ama o insanların geçmesi biraz zor gibi.allah yardımcın olsun canım.allah bizleri cahil insanlardan korusun inşallah

amin cnm evet hastlaık geçior ama diğer mikroplar peşini bırakmıorr... antivürüs almam lazım

14 AYLIK BEBEĞİNİZİN DAVRANIŞLARI

Bebeklerin bir kısmı 15. aya kadar yürümeye başlamasa da bebeğiniz büyük ihtimalle artık kendi kendine yürümeye başlamış ve hareketlenmiştir. Objeleri keşfetme davranışı belirginleşir çünkü artık hareketlenmenin yanında uzanma, yakalama ve bırakma artık hemen hemen tam olarak gelişmiştir. Bebeğiniz bu ayda ebeveynlerini ve kendinden büyük çocukları taklit etmeye başlar.

Bu ay başlayan yeni gelişme: Ne istediğimi biliyorum!
14. ay inatçılık dönemidir. Bir anda ne yapmak istediği, ne yemek istediği, nereye gitmek istediği ve hatta belki de ne giymek istediği (mont giymek veya şapka takmayı reddetmek gibi) konusunda ısrarcı olmaya başlayabilir. Tabii ki sizin onun kesinlikle yapmamasını istediğiniz şeyler onun en çok yapmak istediği şeyler olacaktır. Henüz yapmayı beceremese bile bardağına süt doldurmak, ayakkabılarını giymek gibi şeyleri kendisi yapmak isteyecektir.

Ne yapabilirsiniz?
Eğer çok fazla “hayır” dediğinizi düşünüyorsanız evinizi ya da en azından bir kısmını çocuğunuzun güvenle dolaşıp istediği araştırmayı yapabileceği bir yer haline getirebilirsiniz. Onun için içi oyuncaklarla ve yastıklarla dolu bir oyun odası hazırlayabilirsiniz. Yerde birkaç plastik top bulundurabilirsiniz. Topun peşinden koşmak ve topa vurmaya çalışmak onun için büyük bir egzersiz ve eğlence olacaktır. Çocuğunuzun ulaşabileceği sehpalardan ve raflardan kırılabilecek objeleri kaldırabilirsiniz. Köşesi sivri masa ve sehpaların ya köşelerini sünger gibi yumuşak maddelerle kaplayabilir ya da en güvenlisi köşeleri sivri eşyaları ortadan kaldırabilirsiniz.

Etrafı kirletse bile kendi kendine yemek yemesine izin verin. Unutmayın oynamak ve keşfetmek çocukların dünyayı tanıması için önemlidir.

14 aylık bebeğiniz her şeye istemli olarak karşı gelmemektedir, sadece etrafına karşı son derece meraklıdır ve araştırma yaparken hiç kimsenin onu durdurmasını istemez.

Bebekler suya hayrandır, suyla oynamak sakinleştirici ve heyecan vericidir. Zaman zaman, örneğin siz yemek pişirirken, onun köpüklü su dolu plastik bir kapta yine plastik tabak ve bardakları yıkaması için izin verebilirsiniz. Tabii ki yerler su olacaktır, bunun için yere banyo perdesi benzeri plastik bir örtü serebilirsiniz.

Diğer gelişimi: Agresif davranışları ile nasıl baş edebilirsiniz?
Bu yaştaki çocuklar oldukça agresif olabilirler, oyun arkadaşlarına vurup onları ısırabilir ve canlarını yakabilirler. Bu davranış şekli bu yaşlardaki çocukların çoğunda vardır ancak karşısındaki çocuğa zarar vermek, canını yakmak amaçlı değildir. Eğer bu davranışın kötü niyetle yapılmadığını, bir engellenme yada hüsran sonucu olduğunu bilirseniz bu davranışla daha kolay başa çıkabilirsiniz. Bu davranış ya karşısındaki çocuktan aldığı reaksiyon ya da başka bir çocuğu taklit etmek amacıyla yapılmıştır. Karşısındaki çocuğun ağlamasını ya da bağırmasını seyretmek onun için eğlencelidir. Unutmayın 14 aylık bir çocuk diğer çocukların da hisleri olduğunu anlayamaz. Eğer oyun arkadaşının saçını çektiğinde arkadaşı bağırarak ağlamaya başlarsa muhtemelen durur ve karşısındakinin reaksiyonunu izler ve herhangi birşey hissetmez. Bebeğiniz için bu davranış birkaç ay önceki mama sandalyesinden aşağı cisimleri atıp nereye gittiklerini izlemek davranışı ile aynı şeydir. Bu yüzden bebeğiniz bir arkadaşı ile oynarken yakından izleyip gerektiğinde müdahale etmelisiniz. Aşırı tepki vermeden yumuşak ama kesin bir tavırla onu durdurup arkadaşına vurduğunda onun canını yaktığını söyleyebilirsiniz ve ilgisini başka bir yöne çekebilirsiniz.
Uzmanlar bu olayı sebep-sonuç ilişkisi olarak (şunu yaparsam şu olur) adlandırıyor ve şu anda sahip olduğumuz tüm deneme alışkanlıklarımızın altında yatan neden de budur.

Uzmanlar şiddet veya çocuğunuzu dövmek gibi bedensel cezaların disiplinde kesinlikle işe yaramadığında hemfikir. Bu yaşlardaki çocukları eğitmek sıklıkla ebeveynlerin kolaylıkla sinirlenmesine neden olabilir ancak siz ve çocuğunuz için sınırları çizecek başka yollar bulabilirsiniz. Maalesef her durumu çözebilecek tek bir disiplin formu yoktur. Çocuğunuz ilginizi çekmek için sizin hoşlanmadığınız bir davranışta bulunuyorsa aşırı tepki vermemeye çalışın. Bu tepkiyi verirseniz o ya da bu şekilde sizin ilginizi çekmiş olacaktır. Eğer çocuğunuza o sizinle ilgilenmezken sıklıkla ilgi gösterirseniz sizin ilginizi çekmek için o kadar çok ihtiyaç duymayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…