2010 Temmuz Anneleri : )

ya kızlar 1 yaş disiplini diye birşey warmı warsa bana acıyıp anlatın yoksa bunalıma gircem ewde oğlum beni öldürüyo o kadar hareketliki hareketli olması zarar değil her yasak olan şeye gidiyo ortalığı çok dağıtıyo yapma dediğim şeyden anlamıyo daha çok gidiyo mesela bulaşık makinesi artık pes edicek açılıp kapanmaktan çekmecelei açıyo bardak tabak ne warsa yere indiriyo peşimden bi dak ayrılmıyo waktimin çoğu mutfakta geçiyo yaa annem şurda rahat raht iş yapsın ben de oyuncaklarımla oynayayım yok aksine onun döktüklerini toplamaktan yoruluyorm artık yaa off naapcam bilmiyorum çok fena oldum ben yaa

Aynen yasmincim bizde aynı şeyleri yaşıyoruz..Valla varsa bilen beri gelsin diyorum..

Aynen yasmincim bizde aynı şeyleri yaşıyoruz..Valla varsa bilen beri gelsin diyorum..

sabah erkenden kalkıyorum internette araştırıyorum araştırıyorum ilgisini başka yere çekin diyolar yapıyuorum yok nafile inatla dewam ediyo kesinlikle ilgisini başka bi yere çekemiyorum dediğin dedik ilgilenmeyin yasağa daha çok gider diyolaar yine aynı yine aynı off büyüdükçe dertler çoğalıyormuş

Son düzenleme:

Evet söylenenler dediğin gibi ilgilenmeyin sakın şaşkınlıkla tepki vermeyin ki o tekrar yapmasın...Ama yapsamda yapmasam da gidip mesela telefonun fişini pirizden çıkartıyor tekrar takıyor anlatıyorum kızım yapma cızz olursun ben ağlarım sonra diyorum yok...O yapacağından kusur kalmıyor...Şu sıralarda inadımız daha da çoğaldı gibi...

Baharcım magazin programları son sürat bizim evde..

Al ütülerini gel de beraber izleyelim ütü yaparken canım

Zeynep'te günde 100 defa tv'yi kapatıp açıyor..
100 defa uydu alıcısının ayarlarıyla oynuyor..
100 defa çamaşır makinasının düğmelerine basıyor..
100 defa bulaşık makinasını karıştırıyor.. Yakında onu içine kapatacağım.. :-D
100 defa çekmeceleri boşaltıyor..
100 defa pc'yi açıp kapatıyor, nerde bir priz görse parmağını sokuyor..
Şimdi yeni birşey keşfetti.. Parmağını burnuna sokup öylece bekliyor.. Çok komik..
Bende görmezden geliyorum, ilgilenmiyorum..
Ev savaş alanı gibi.. Bir yerde ütüler, bir yerde Zeynep'in dağıttıkları..
Tek derli toplu yerler WC ve mutfak.. O da babamız akşam evdeyken topluyorum..
Çünkü Zeynep'le gerçekten birşey yapmak mümkün değil..
Ayrıca bu ağlama huyu benimkinde de var.. Alıp hemen dışarı kaçıyorum, birşeyciği kalmıyor..
Sabah 06:30 da uyandı hala bıdır bıdır dolanıyor..

Son düzenleme:
aynen cnm yaaa pazar günü babası ewdeydi we anneni çıldırtacaksın sen oğlum napıyosun demeye başladı

walla oğlumu anlatmışsın cnm aynı şeyleri yapıyo ewdeki bütün elktronik eşyaları sıradan geçiryo off napmalıyız acaba eşm anlamadığı için yapıyo o daha çocuk işte anlamıyo diyo ama herkesin taklidini yapıyo ozaman çouk olmuyo diyorum bende bu arada bebeğin hayırlı olsun cnm sağlıkla al kucağına inş uslumu uslu olur sana hiç eziyet etmez şu an yapableceğim en güzel dua sanırım

Efim allah hepimize kolaylık versin...
Genelleme böyle sanırım...yapacak birşey yok...En zor zamanlarımız sanırım...
Birde çevreden sürekli laf duyunca insanın sinirleri bozuluyor...
Bilmem kim böyle değildi böyle yapmazdı...
Kayınvalidem görümcemin kızına da bakmış küçükken o hiç böyle yapmıyordu o otururdu oyun oynardı uyurdu hiç ağlamazdı...
Çok usluydu bu canavar valla bununla bir iş yapılmaz...
İŞte böyleee:95:

Saolasın canım teşekkür ederim..
Bence çocukların bu yaptıklarını da fazla kafamıza takmayalım..
Doktor 2 yaşına kadar herşey serbest bırakın neyi istiyorsa ellesin dokunsun diyor..
Tabiki tedbirli olmamız şart..
Geçenlerde çamaşır makinasının yanında Dalin Yumuşatıcı vardı..
Birkaç hamlede gözümün önünde kapağını açıverdi inanın şokkk oldum..
O gün bugündür ortada deterjan bırakmıyorum.. Hepsini küçük WC'ye tıktım..
Deterjanlar çok dikkatini çekiyor..
Benimkinin şu an en çok zevk aldığı şey döke saça da olsa kendi kendine yemek yemek..
Ben verince veya babası verince sofrada almak istemiyor..
İllaki kaşığı bana verin ben yiyeceğim diyor..

Ya şimdi insanların karşılaştırmalarına sinir olurum ama kadıncağız da senin çocuğunun kahrını çekiyor..
İnan birşey diyemeyeceğim.. Yani o yaşta bir kadının bu yaştaki bir çocuğa yetişmesi inan zor..
Her zaman söylüyorum ananelerin, babanelerin enerjisi yetmez arkadaşlar..
Bakın ben sabah 06:30'dan beri ayaktayım.. Eşime kahvaltısını yaptırdım gönderdim ve hala Zeyno ile uğraşıyorum..
Deli gibi bir uykum var ama şimdi kızımı alıp dışarı çıkacağım..
Keyiften değil.. Pazara çıkıp sebze ve meyve almam şart.. Çünkü marketlerde pazardaki gibi taze ve güzel meyve bulamıyorum..
Allah yardımcın olsun canım..
Bu arada çocuğun yaramazı da sevimli olur, akıllı olur yau.. Birazda bu taraftan bakın..
Çocuğunuz ileride al başına vur ekmeğini olmasın, bırakın da uyanık olsun biraz :-D

Benimde zaten kayınvalideme birşey dediğim yok...Ama zaten her çocuk bir olmaz o yüzden bu karşılaştırmalara üzülüyorum...Tabiki babaanne ve anneannelerin onun bu hızına yetişmesi mümkün değil onları çok iyi anlıyorum dediğin gibi bizler bile yetişmekte zorlanırken onlardan daha fazlasını beklemek haksızlık olur...

Benim sıpalar ıslak mendillerle yerleri siliyorlar :)),nasılsa açamaz ,oyalansın diye ellerine verdiğimiz herşeyi kolayca açıyorlar...Oğlum arada işaret parmağını burnuna sokuyor.Ben kızınca hoşuna gidiyor,tekrar yapıyor...:)) Bari ben de görmezden gelmeye çalışayım..Kumandalarla oynamaklar,tv yi,pc yi açıp kapamaklar bizde de var..Koltukların tepesine tırmanıyorlar...Ağzın nerde,ayakların nerde,saçların nerde sorularının yanıtlarını Almina çok daha güzel gösteriyor..Teyzesinin yolladığı bebeği ile oynuyor,ayağında sallıyor ( kreşten görmüştü..) kaşıkla,biberonla mama vermeye çalışıyor..Hatta bazan kardeşinin de ağzına sokmaya çalışıyor..Benim tarağımı alıp saçını taramaya çalışıyor..Terliğimi giyip dolaşıyor...Aynayı alıp kendine hayran hayran bakıyor..Süslü mü olacak nedir :)) Öp anneyi diyorum öpüyor..Eliyle öpücük yolluyor..Benim kızınca yaptığım gibi işaret parmağını sallıyor..Çınar biraz daha geriden gidiyor şimdilik..Almina nın algıları biraz daha açık...İkisi de anneyi/babayı ne kadar seviyorsun dediğimizde kollarını geriye kadar açıyorlar...En sevdikleri şeylerden biri de hadi çak oyunu :)) elleri havada çakıyoruz..Aminn yapıyorlar elleriyle yine..Ce-ee yi de yapıyorlar yüzlerini kapatıp..Her gün de 5-10 dakikalık resim dersimiz var...Ellerine teker teker boyaları verip resim defterlerine çizdiriyorum..Acemice gelişi güzel çizgiler çiziyorlar...

merhaba kızlar:)
bahsettiğiniz azmanlıkların hepsi ve dha fazlası ilkede de var:)
ben zarar vermeyecek herşeyle oynamasına izin veriyorum çekmeceleri karıştırmasına vs.(tabi ki mutfaktakileri değil...)
arkasından sürekli topluyorum ama nasıl olsa bi süre sonra ilgisini kaybedecek...
papatyacım kayınvaliden görümcenin kızına bakarken daha gençti heralde direnci de daha fazlaydı şimdi daha fazla yorulduğu için ona öyle geliyodur.
yeni nesil çocukların hiçbiri öyle oturduğu yerde durmuyo baksana bizim hepimizinkiler öyle...
sen hiç takma karşılaştırma yapanları, hem meraklı çocuk iyidir gözüaçık olur:))

Merhaba canım...
Aynen ya yazılan herşeyi yapıyor bu kuzular sanki ben yazıyor gibi oluyorum zaten okudukça...
ya tabiki 13 yaşında şuanda görümcemin kızı ama herkes aynı şeyi söylüyor bir tek kayınvalidem değil oyüzden sinirlerim bozuluyor kadına birşey diyemem..
Ama benimde yapacak birşeyim yok sonuçta bağırsam çağırsam anlamaz,anlatıyorum anlamıyor daha idrak edicek yaşta değil sonuçta...Çocuklarda meraklılar meraklarını gidermeye çalışıyorlar onlarda kendilerince haklılar..
napalım geçicek inş.bunlarda....

Evet Selva'cım fikrine katılıyor ve bir fikir de ben üretiyorum..
13 yıl önce baktığı kendi kızının kızıydı, şimdi ise gelinin kızına bakıyor ondan da olabilir.. :-D
Neyse Papatya'cım seni gayet iyi anlıyorum.. Boşver takma kafana.. Kim ne derse desin..
Sen kızını biliyorsun ya gerisi çok da fifi :-D Bu fifi lafını da geçen Selva'dan öğrendim..
Kayınvalidesi Selva'yı örgütlerken o da çok da fifi diyordu.. :-D
Gülmekten yerlere yattım resmen..

Bu arada ben pazara gittim.. Bir dolu meyve aldım..
Onları dolaba koymanın vakti geldi sanırım..

Efim ya iyi güldürdün beni doğru söylüyorsun çokta fifi aslında ama işte insan yine kafasına takıyor...Selvacım alem zaten
Evet söylediklerinin hepsi olabilir ama birşey söyleyince yanlış anlamayın bana bakmak zor gelmiyor diye tekrarlıyor arkasından da...
maaşallah çok hamaratsın ne ara pazara gittin geldin yahu...

Hamaratlık değil aslında...
Atasözü bile var.. İş başa düşünce baş pehlivan kesilirmiş..
Bence kayınvaliden sıkılmış biraz sen öyle demesine bakma..
Durumunuz olduğunda sende biraz kreşe yollasan senin kız kurtlarını dökerdi emin ol bak..
Bende bebeğim doğduğu zamanlarda düşünüyorum Zeynep için..
Haftada 3 gün bile gitse yeter.. Zaten o zamana kadar da yaklaşık 2 yaşına geliyor..
Bakalım hayırlısı..
Birde çocuklar evde sıkılıyor.. Dışarıya özlem duyuyorlar..
Benim kızla az önce pazara çıktık.. Pazarcılarla kanka oldu geldi eve..
Dışarısı olsun da parkmış, pazarmış, AVM imiş hiç farketmiyor..

Evet canım bravo sana olayı çözdün sıkılmış durumda şuanda...Evde kapanıp çocuk bakmak bu yaştan sonra zor geliyor ee haklılarda...
bende eşime öyle diyorum bu seneyi atlatalım da inş.diyorum sonra kreşe verelim herkes rahatlasın çocukta arkadaş görsün sosyalleşsin hemde oda sıkılıyor evde çünkü annem onu bahçeye çıkaramıyor diyorum...Eşimde özge ozaman zaten büyümüş olucak anneme arkadaş olucak annem istemicek gitmesini diyor bende içimden sen öyle zannet dedim ama bakalım artık önümüzdeki günler ne göstericek..
bak cimcimeyi sen pazar değişik gelmiştir bizimkide öyle yapıyor...hatta tezgahtaki domates salata ne bulursa geçerken almaya çalışıyor:)))

O yaramazlıkların gepsi bizde de var . Elıne gecırdıgı herseyı klozetın ıcıne atmak gibi mesela ustelık kapagını kendı acıyor daha da kötusu sureklı tuvalet fırcasını ele gecırmeye calısıyor . Sandalyelerın uzerınden masaya cıkmak ; tuvaletın uzerıne cıkıp suyuna basmaya calısmak .. ben yemek yaparken heryeyı yere ındırmek gibi..
Gıttıgımız yerlerde ıse herkesle ahpab oluyor ulusal uluslararası fark etmez gecenlerde AVM de lubnanlı bır grup cocukla oyun oynadı D Kedı kopek fark etmez hepsıne bayılıyor yerde tüy bulsa ayyy dıye basında egılıyor :)))
Benım de tek korkum sureklı heryere sıcraması koşması . Araba gecen yerlerde sırtından turuyorum elımden tutmuyor kendı yuruycekmıs yada aglasada kucagıma alıyorum . Gecenlerde ara sokatan gelen bır arabanın onune atlamaya calıstı cok korktum .Normalde yalnız oldugumda elını bırakmam ama vırajlı bır yol ilk kez gıtmıstım bırde yanımızda tanıdıkların kızı vardı o bakıyordu ben cantamdan calan telefonumu almaya calısıyordum .Kımseye guvenmemek gerektıgını de anlamıs oldum .Yıne kosup tutan ben oldun kız şaşkın şaşkın bakınıyor hala .. O tasmalardan alasım geldı cok garıp duruyor gercı ama yada kucaktan ınmıycek tehlıkelı yerlerde ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…