2010 Temmuz Anneleri : )

arkadaşlar bişey sormak istiyorum bebişlerinize yatmadan önceki öğünde ne yediriyorsunuz ben hala muhallebi yapıyorum bebelac sütlü pirinçli olanı ama artık oğlum yemekten bende onu yedirmekten bıktım siz neler veriyosunuz merak ediyorum artık başka bişey yedirmek istiyorum yatmadan öncede en iyi ne olur bilemedim açıkcası

Selam canim bende yatmadan once bebelacin sutlu pirincli yada sutlu muzlu pirincli mamadan veriyorum tok tutuyo ve gecede uyanmiyo canim:) sabahta uyandiginda balli sut veriyorum.bikana kadar devam:))

Selam canim bende yatmadan once bebelacin sutlu pirincli yada sutlu muzlu pirincli mamadan veriyorum tok tutuyo ve gecede uyanmiyo canim:) sabahta uyandiginda balli sut veriyorum.bikana kadar devam:))

canım benim eet tok tutuyo ama bıktı artık oğlum büsküvili yulaflı veriyorum ondan da bıktı öğüre öğüre yiyo hep bide asla süt içmiyo peynir yemiyo yoğurt çok zorla yiyo artık napıcam bilmiyorum

Pure seklinde corba ver canim yada yogurdun icine bebe biskuvisi ve yarim muz koy bide onu dene bakalim.burini mutlaka yer.yogurdu dedigim gibi dene mutlaka benimku cok sevdi belki seninkide sever bitanem

günaydın şekerlemelerimm..

bu sabah bu tükkanıda ben açimm:):)

pirmoşş cnm geç oldu ama bugun gördüm.. rabbim sana nica sağlıklı mutlu yıllar nasip etsin sevdiklerinlee cnmm...

olmaz böyle şey ya....

evimizi su basmış kızlar.... mutfak salon koridor her yer su olmuş. halılar falan batmış. sabah altıdan beri eşim suları çıkarmaya çalışıyormuş. bende istanbuldayım canım çok sıkıldı.

ne talihsiz başım varmış yawwww. battı heryer...

cnmm geçmiş olsun yaaa...

neden olmuşki sumu sızmışş... kıyamam yaaa.. üzülme cnm halolur bir şekilde...

Ah canım ya çok üzüldüm çok geçmiş olsun.çok can sıkıcı bir durum ama, boşver canım, hiç üzülme cana geleceğine mala gelsin.güzel allahım beterinden korusun inşallah.

doğum günün kutlu olsun. çok şanslısın.

çok geçmiş olsun.

hepi börtdey tu yuuuuu primera:))))))

Mutlu yillar primeracimm

primoş mutlu yıllar dilerim:)
eşinle yavrukuşunlar güzel sağlıklı yıllar gör inşallah:))

nice sağlıklı huzurlu mutlu yıllara primera

Teşekkur ederiim arkidaşlar hepinizi öpüyorum : ))

Canım ben uzun zamadır o mamalardan vermıyorum ıyıkı de bırakmısım meger bızımkının laktoza alerjisi varmıs kırmızı yanakları kulaklarıın arkasındakı kırmızılıklar fılan gıttı .
Zaten artık herseyden yedıgı ıcın gece maması vermıyorum .Ara sıra su mamadan yapıyorum bazen ama her gun gedıl cok severek yıyor .
Cevvenın ıcıne 2 cay bardagı sut ; 2 kasık pırınc unu atıyorum ıstersen ıkı adet seker ( yada tatlandırı ne varsa ) atıyorum . Karıstırarak pısırıyorum . Tabagın ıcıne petıbor yada cıcı bebe evde ne varsa kırıp uzerıne bu mamadan dokuyorum cok sevıyor .

Saol Mylinecım ogrendı ıste sonunca bıraz zor oldu ama : ))
Bahar gecmiş olsun canım evi yeni almıstınız dıye hatırlıyorum ınsallah yol ile alakalı bır sey degıldır : ((

Ay canım çok üzüldüm ya..
Çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun canım..

geçmiş olsun canım...(

Sonunda pes ettim... Yumutayı beyazı ve sarısıyla birlikte hiç bir değişik versiyonla yediremiyorum......(((((

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. nasıl oldu anlamadık bu su basma işi. en üst katta birde ev. sel almış götürmüş tekirdağı. evin önünde ufak ufak bahçeler var onlar dolmuş taşmış etrafında ki duvarları falan yıkmışlar. arkada park var salıncaklar kaydıraklar gömülmüş suya.

alt kattaki dairelerin içine çamur dolmuş.

şükür bizim ki çok pis değil su. eşim temizlemiş evi. sular yok gelsin yerleri sileceğim çamaşı suyuyla diyor.

çok üzgünüm çok. battı halılarım evim. gidince ciddi bir temizlik beni beklior.

hekese mehabalar kızlar ogluma bronşit başlangıcı var dediler bogazını rahalatmak için ne yapabilirim çok öksürüyor birde hasta olan bebişlere geçmiş olsun diyorum en kıssa zamanda iyileşirler uzun zamandır okuyup çıkıyordum eşim izinde oldugu için fırsat bulamıyorum umarım herkes iyidir

Canım çok üzüldüm,
Geçmiş olsun yaa,
Allah kolaylık versin,
Cana zarar gelmesin de gerisini halledersiniz napalım.

Çok geçmiş olsun canım,
Toz zencefille bal karışımı yap 1 tatlı kaşığı içir,biraz limonda sıkabilirsin yoksa içemeyebilir bu hem bronşlarına hem de boğazına çok iyi gelecektir.
Tadı biraz acı ama içebilirse çok rahatlar.

geçmiş olsun canım...(

Sonunda pes ettim... Yumutayı beyazı ve sarısıyla birlikte hiç bir değişik versiyonla yediremiyorum......(((((

bende yumurtayı pek sevmem. kendi yediğim şekliyle yediriyorum. menemen gibi :) bol domatese bi yumurtayı iyice çırpıp , içine bolcada peynir varsa labne- atıyorum. keyifle yiyor oğluşum..

bizdede çok fena öksürük var ama bal zencefil dednedim mümkün değil içmiyor ılık suya limon bal dedi ablam ama ıhlamıru bile zor içiyo iki kaşık.
dün öksürük yüzünden iki defa kustu. sabaha kadar anne nen anne nen diye ağladı ( öksürük uyutmuyo çocgu en sonunda nefesini tutunca öksürmeyeceğini keşfetti çok korktum bişiy olacak diye sabaha kadar uyumadım. saat 5 de babasına devrettim.

Almina geçirmişti..Sanırım Çınar da sıra..6.hastalıktan şüpheleniyoruz..Yüksek ateş ve iştahsızlık dışında sorunumuz yok..

Bir baba da kızı için açtığı blogda şunları yazmış...

"6.Döküntülü çocuk hastalığı olduğu için 6.Hastalık olarak yaratıcı bir ismi olan hastalığın “orijinal” ismi “Roseola infantum” “Herpesvirus tip 6′nın neden olduğu, iyi huylu, yaklaşık 3 gün süren ateşin arkasından ortaya çıkan pembe, makülopapüler döküntü ile karakterize bir çocukluk çağı hastalığıdır” deniyor kendisi için 6 ay ve 3 yaş arasında görülen hastalık sadece bir kere görülürmüş be ömür boyu bağışıklık kazandırırmış. En önemli göstergelerinden biri ani ateş ( 39,5′e kadar çıkabilirmiş ) ve sonlarına doğru hafif bir döküntü imiş.

6.Hastalık ingilizcede Roseola, Roseola infantum, 3-Day-Fever (3 Günlük Ateş), baby measles ve rose rash olarak da bilinirmiş. Hatta bizim gibi “sixth disease” denildiği de olurmuş (Bu arada zavallı hastalığı çok fazla ciddiye alan da yok, bir çok kaynakta ciddi bir tedaviye gerek görülmediği 3 gün ila bir haftada tamamen yok olduğu, çok kafaya takılmaması gerektiği yazıyor) (Tabii ki açık açık “kafayı takmayın” demiyor) Özel bir ilacı veya aşısı yok. Ateşe sebep olduğundan bol miktarda sıvı tüketimi ve ateş düşürücüler öneriliyor… (Bu arada bulaşıcıymış).."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…