2010 Temmuz Anneleri : )

merhabalar
geçmişe göz atamadım ama hasta bebişler varsa acil şifalar diliyorum
son sayfalarda tuvalet eğitiminden bahsedilmiş
arkadaşlar psikolojide şöyle bir şey var
erken tuvalet eğitimi çocukta ileri yaşlarda cimrilik tutukluk içekapanıklık yapabilir
araştırın isterseniz
kasları henüz gelişmemiş bu onlar zor bir eğitim
ben açıkçası hiç vermeyi düşünmüyorum kendisi hazır olunca zaten söyler

Gece doğru düzgün uyumadığı için sabahları geç kalkıyor canım...
geç kalktığı zamanlarda günde 1 kez uyuyor ...Ama erken kalkarsa iki defa uyuyor...
Karnı doymuyor desem gece mamasını yerdiripte uyutuyorum açlıktan yapmıyor ya özlediğinden yada bağımlılık yaptı artık bilmiyorumm yani..

Akşam yemeğinden sonra süt veya meyve..Genellikle de süt veriyorum..Dişlerini fırçalıyorum..1-2 saat sonra uyuyorlar...

bu süt konusu artık çok kafama takılıyor ya 10 aydır süt içmiyo içinde süt olan şeyi bile yemiyor peyniride bıraktı artık bal pekmez yemiyor hele yumurta asla napıcam bilmiyorum

bir de arkadaşlar beni bilmiş gibi görmeyin ama affınıza sığınarak bir önerim daha var
gece yatmadan önce meyve vermemeye çalışın
çünkü hem mide asitini artırırsınız hemde enerji yüklemesi olduğu için çocuk rahat uyuyamaz

benim oğlan da karnı ne kadar tok olsa da gece 3n az 3 kez kalkıyor emiyor
aç olduğundan değil alışkanlık
memeyi görünce ne yapacağını şaşırıyor sevinçten
işten gelince üstümü bile giydirmiyor
önce meme emecek illaki

tosdikcim inan benimde kafam karıştı nette 18-24 ay arası diyor aslında bende yaza doğru düşünüyorum ama insan okuyuncada heveslenmiyor değil :)
papatya16 canım bence senin cimcime alışkanlık yaptı bunu hep senide özlüyodur annesi napsın kuzucuk

caanım kendinin ve bebgininde hazır oldugunu hissediyorsan başla derim ne kadar erken kurtulursa bezden onun için okadar iyi olur yazık pişik oluyor kuzular

tuvalet egitimi çocugu zorlamayla itip kakmayla azarlamayla olursa bu dediklerin olur anca diye düşünüyorum ben sadece kendi adımıza sölüyorum kızım sırf klozete çıkmak için banyo kapısına vuruyo kaka kaka diye ben ona orda şarkılar söylüyorum o alkışlıyo keyifli ve eglenceli hale getirmeye çalısıyorum bişe yapıyomu yok ama kavramaya çalısıyor

tostikçim aynı fikirdeyim...ben meyve ,süt vs verirsem uyumalarına epey bir zaman varken veriyorum..yatırırken vermiyorum...

İyi aksamlar,

baharcim cok gecmis olsun tatlim.Allah beterinden korusun.
74umut ve myline biran once kuzular iyilesirler insallah.topicte hasta bebek duyunca cok uzuluyorum.Allah yardimciniz olsun.
Ben tuvalet egitimini 2 ya da 2,5 yas gibi vermeyi dusunuyorum.Bu kadar yaramazlikla ugrasirken bide laf geciremezken cok zor.
Ben saat 19.00 gibi muhallebi veriyorum.ister yarim saat sonra yatsin ister yatmasin, yatarken asla sut icmeden uyukuya gecmiyor benim oglus.

umutlu ne guzel.umarim boyle devam eder senin ufaklik.zehir gibi masallah.onu yapmasi bile cok onemli.benim kayinvalidemde esimi 1 yasinda alistirmis,digerlerinde basarili olamamis."cok rahat etmistim "diyordu.
Onun icinde enerji sarfedersem boyle olrum.

Baharim gecmis olsun canim bir sekilde ev temizlenir bozma moralini.bizdr bir odanin camini acik unuttuk edirneye crs donucem.Bakalim benide bir supriz bekliyomu:)
Priemera dogum gunun kutlu olsun nice mutlu yillara canim.

Bu arada bisi sormak istiyorum kizlar.Bebislerinizi hala aylik kontrole goturuyormusunuz? Bizim dr.umuz artik 3 ayda bir gelin cunku aylik fazla bir boy kilo gelisimi olmicak bu donemden sonra dedi.
Dunde baya huysuzdu kuzum atesi ishali olmadi ama surekli agladi.Gece uyuturken farkettimki azi disi patlamis.biran once su dis olaylari bitsedr onlarda bizde rahatlasak ya.

Günaydın...

Benim kuzular henüz uyuyorlar..Bu sabah 1 muz, 2 tam yumurta (beyazıyla ) ve bal karışımı 200 +200 cc lik süt hazırladım...
Oğlum 200 cc lik sütün 150 cc sini içti çok şükür..Uykusunda tabi..Ateşi de yine sabaha karşı 40,2 derece civarıydı...Dolven ve ıslak havluyla düşürdük..Bezi ve küloduyla yatıyor..6.hastalık böyle bir şeymiş..Aslında 2 yaşından önce geçirip kurtulacak olmasına seviniyorum..Ömür boyu bağışıklık kazanıyor...
Almina hanım 1-2 yudum içti,fazla istemedi...Sütleri dolaba kaldırdım..Umarım içirebilirim kalktıklarında...

Herkese güzel bir gün dilerim.

Kızlar herkese günaydın..
Sabah 04:30'dan beri ayaktayım..
Biraz TV izledim.. Baktım olacak gibi değil, uykum yok, börek yaptım bende eşime..
Ohhhh sıcak sıcak yedi yanında çay, değmeyin keyfine..
Ayakkabılara da bir cila, benden iyi kadın yok şimdi onun gözünde..
Eeeeee haftasonu geldi bu kadar yıkama, yağlama, Rot Balans'ta olsun değil mi ama?

Zaten bugünlerde çok hamarat oldum..
Hamarat olunca hep topikten bir arkadaş geliyor aklıma..
Her zaman girip ben şunu şunu şunu hatta şunu da yaptım derdi..
Kulakları çınlasın, ismi lazım değil şimdi..
İşte bende şimdi sayayım yaptıklarımı:
Bazanın altı silindi, yatak odası temizlendi, tozu alındı..
Mutfak alt-üst edildi, zemzem sularıyla yıkandı.. Hatta bir ara bal döküp yalamayı planlıyorum..
Banyo deli gibi temizlendi fırçanın değmediği bir cm2 kalmadı.. Hol desen aynı şekil..
Yıkanacak çamaşırım yok.. Çamaşır sepetim bomboş..
Sadece Zeynep'in odası ve oturma odamız kalıverdi, eeeee o kadar da olsun yani ama..
Heee birazcık da ütümüz var.. Hatta dolapta yemeğim bile var..
Ben bile inanamıyorum kendime yauuu... Ne kadın olmuşum ben böyle..
Unutmadan Zeynep'i de parka götürdüm..

Bizde kontrollere artık 3 ayda bir gidiyoruz..
Doktorumuz her ay gerek kalmadığını söylüyor..
Çocukların bu zamanlarda WC'yi tanımalarını bende istiyorum açıkçası.. Zorlama yapmamak tabiki şart..
Zaten bebekler genelde lazımlıktan hoşlanmıyor.. Adaptör iyi fikir..
Bende başlamadım daha.. Bakalım biraz daha zaman geçsin başlarım heralde..

Alemsin kız :)) Güldürdün sabah sabah beni..

Çok geçmiş olsun canım tekrar..
İnşallah en kısa zamanda iyileşir..
Bende gideyim de iyice huysuzlaşmadan bizim kızın mamasını hazırlayayım..
Bu arada benim kızımda yatmadan önce milupa sütlü pirinçli muhallebi yiyor..

Günaydınnnnn...
Herkseler iyidir inş...
Kış geldi sanırımm havaya bak yaa....
Yaz ne güzeldi sere serpe şimdi evlere tıkılacağız yine...
Dün gece diğer günlere nazaran daha iyi bir gece geçirdik çok şükür...
23,30 da uyudu ve her saat başı hiiiiç aksatmadan emmek için uyandı...
Olsun buna da razıyım o uyusun yeterki...Sabahta 7,30 da kalktı tekrar emzirdim ve işe geldim...
hala uyuyordur büyük ihtimalle...

Bu arada Baharcım çok geçmiş olsun canım ya...
Üzüldüm gerçekten...Yağmurun azizliği yani..

Son düzenleme:
5 cc lik enjektörle inat edip içirdim o karışımı Almina hanıma..Hiç itiraz etmedi..Öğlene dek bir şey yemeseler gam yemicem artık...Öğlene tarhana çorbası var....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…