- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
bende yumurtayı pek sevmem. kendi yediğim şekliyle yediriyorum. menemen gibi :) bol domatese bi yumurtayı iyice çırpıp , içine bolcada peynir varsa labne- atıyorum. keyifle yiyor oğluşum..
menemen,omlet,krep,denemediğim model kalmadı ....(
Ahh canım kıyamam yaa,bizdede çok fena öksürük var ama bal zencefil dednedim mümkün değil içmiyor ılık suya limon bal dedi ablam ama ıhlamıru bile zor içiyo iki kaşık.
dün öksürük yüzünden iki defa kustu. sabaha kadar anne nen anne nen diye ağladı( öksürük uyutmuyo çocgu en sonunda nefesini tutunca öksürmeyeceğini keşfetti çok korktum bişiy olacak diye sabaha kadar uyumadım. saat 5 de babasına devrettim.
Rüzgar da geçirdi bu hastalığı,Almina geçirmişti..Sanırım Çınar da sıra..6.hastalıktan şüpheleniyoruz..Yüksek ateş ve iştahsızlık dışında sorunumuz yok..
Bir baba da kızı için açtığı blogda şunları yazmış...
"6.Döküntülü çocuk hastalığı olduğu için 6.Hastalık olarak yaratıcı bir ismi olan hastalığın “orijinal” ismi “Roseola infantum” “Herpesvirus tip 6′nın neden olduğu, iyi huylu, yaklaşık 3 gün süren ateşin arkasından ortaya çıkan pembe, makülopapüler döküntü ile karakterize bir çocukluk çağı hastalığıdır” deniyor kendisi için 6 ay ve 3 yaş arasında görülen hastalık sadece bir kere görülürmüş be ömür boyu bağışıklık kazandırırmış. En önemli göstergelerinden biri ani ateş ( 39,5′e kadar çıkabilirmiş ) ve sonlarına doğru hafif bir döküntü imiş.
6.Hastalık ingilizcede Roseola, Roseola infantum, 3-Day-Fever (3 Günlük Ateş), baby measles ve rose rash olarak da bilinirmiş. Hatta bizim gibi “sixth disease” denildiği de olurmuş (Bu arada zavallı hastalığı çok fazla ciddiye alan da yok, bir çok kaynakta ciddi bir tedaviye gerek görülmediği 3 gün ila bir haftada tamamen yok olduğu, çok kafaya takılmaması gerektiği yazıyor) (Tabii ki açık açık “kafayı takmayın” demiyor) Özel bir ilacı veya aşısı yok. Ateşe sebep olduğundan bol miktarda sıvı tüketimi ve ateş düşürücüler öneriliyor… (Bu arada bulaşıcıymış).."
menemen,omlet,krep,denemediğim model kalmadı ....(
40.3 e dek çıktı ateşi..şimdi ara ara 39-39,5 oluyor..Ahh canım kıyamam yaa,
Öksürük nbüyük adamı bile uyutmuyor,
O kuzucuk nasıl dayansın,
Sana da yazık keşke yardımcı biri olsa da azıcık dinlenebilsen.
Rüzgar da geçirdi bu hastalığı,
Zorlu b,ir şey değil Allahtan,
Umarım ateşi çok daha fazla yükselmeden geçer hemencecik,
Benimki de yumurtayı yerken zorluyor,
Bende hergün yeni birşey deneyenlerdenim,
Benim oğlan tercih etmedi ama sana bir öneri sunayım,
Bir arkadaşım öyle yediriyor oğluna,
yoğurtunun içine karıştırıyor yumurta sarısını.
ben gece bırsey yedırmıyorum canım bızımle aksam yemegı yıyor sonra uzum seftalı meyva ne yerse uykusu gelınce 150 cc sut ıkı cıcıbebe bır kasık bal karıstırıyorum sabaha kadar tok tutuyor eger uyanırssa su ıcırıyorum o kadar
arkadaşlar cevap vermediniz ama yatmadan önce ne yediriyorsunuz bebişlerinize
akşam yemeği ancak 9 da yiyebiiyoruz zaten çorba vs.ne varsa yatarken de devam maması. sabah 5-6 gibi uyanıyor yine devam maması. çünkü gündüz süt içmiyor bende bu saatleri bu şekilde değerlendiriyorum. bi kaç gündür yatarken gece 1-2 gibi birde sabah 7 de. sabaha kadar 3 biboron içiyordu ama şimdi hasta bişiy istemiyor içsede kusuyorarada sırada geçe yatarken içine şu tahılılardan karıştırıyor ama bende bıktım onlardan artık şimdi muz bal ve devam maması yapıcam artık. daha tok tutyor muz.
tuvalet eğitimine ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz ben forumda araştırdım da 10 aylık bile bırakan olmuş gerçi havalar soğuyor kışın daha zor olur alıştırmak ama 18. ay iyi bi ay olabilir şöyle bi ürün buldum winner toys sifonlu sensörlü müzikli oturak fiyatı yüksek fakat çocuğa eğlenceli gelebilir her ne kadar yaza doğru başlamayı düşünsemde kafam karışmadı değil açıkcası:S
Selam cnm bugun tenha buralar bende ogluş uyuyorken biraz kestireyim ..
2 aya yakındır tuvalet egitimine başladık biz kaka ve çiş dio tuvaletin kapısına vuruyo açıyorumbezini klozete oturtuyorum ama yapmıyo sadece gülüyo..ben lazımlıga oturturamadım çıglık kıyamet kaçtı.bebekler için klozet kapagı var ondan aldım...yavaş yavaş alışacak tuvalete yapmaya inşallah denize gittigimizde bezini çıkardık eşimin dikkatini çekti geldigimizden beri çocuk tuvalet ihtiyacını gidermedi dedi baktım gerçekten yapmamıs bacakların tutup çömelttim çocuk işedi meger çişi varmış zavallımın beze güvendigi için bezine yapıyo belkı bezini takmasam wcye alısır ama güvenemiyorum riske atamam evi bizde durumlar böle :)
Merhabalar...
bugün yine bunalım takılıyorum...
havada kapalı zaten...Tam uyku havası var ve benim çook uykum var...
Deliksiz uyumayı çook özledim ben...
Uyku konusunda sinirlerim bozuk biraz akşam ağladım sinirden artık...
Yine gece 2 de uyudu ve sonrasında yine uyandı sürekli memede durmak ve uyumak istiyor...
Napıcam böyle bilmiyorum ben çok yoruluyorum bünyem dayanmıyor...
Birde hala regl olmadım 6 gün geçti kafam oraya takıldı acabamı acabamı diye yok hayır olamaz diyorum...
kafayı yemek üzereyim....
gece yatarken pek bir şey vermiyorum..2 yaşında dek tuvalet eğitimini de düşünmüyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?