2010 Temmuz Anneleri : )

arkadaşlar cevap vermediniz ama yatmadan önce ne yediriyorsunuz bebişlerinize
yatmadan 1 saat önce falan süt içiriyorum 250cc civarı
illede süt istiyor bizimki
doğa çiş çiş demeye başladı zaten :)
ama tuvaleti geldiğinde mi söylüyor yaptığında mı tam çözemedim altı bağlı olduğu için
bazen altını açıyorum çiş var mı diyorum bakıyorum yapıyor
yani tuvalet olayını biliyor ama bezi bırakmak için erken gibi geliyor
arkadaşım kraftın klozetini almıştı ama bende klozete takılan küçük
aparatlardan kullanmayı düşünüyorum bizde oraya yapıyoruz yadırgamaz çocuk
bende yaza doğru denicem o ben öğretmeden öğrenmezse tabi :))

bizde zorlama yok
herşeyi olduğu gibi bunuda görerek öğreniyor.
evde yalnızken tuvalet kapısı açık olduğundan
ben ve kardeşlerimde 1 yaşımızda söylüyormuşuz ve çevremdeki bir çok arkadaşımda öyle
ama psikolojimiz gayet iyi yani sanırım

bizimde 3 aya düştü canım haftaya gidicez
bundan sonra aylık 150-200 gr alırlarmış ortalama.
biz azılardan kurtulduk canım dördüde tamam darısı sizin başınıza :)
azılardan çok korkuttular ama en kolay çıkan dişlerimiz oldu umarım herkesin öyle olur

inşallah canım beni zorlamıyor şu anda wc egitimi yarım saat 1 saat arayla getiriyorum ..eger getirmezsem kendi banyonun kapısına vuruyor alışkanlık haline getirdii degişik geliyor banyo demekki egleniyor orda oturuyor klozete çişş kaka dio kaka deyince ıkınıyor çok komık oluyo :) sonra inemedigi için hopp güm dio beni al gibisinden bizim banyo şarkısı var dalin reklamındakı şarkı başlıyo bıcı bıcı dayinn demeye her wc egitiminden sonra banyoya giriyoruz bende hal kalmıyo tabi bazen istegini gerçekleştiremiyorum gücüm yetmiyor

ayy ben yanlızken bile kapatırım wc nin kapısını...şimdiye dek böyle bir pozisyonda görmediler bizi...

selm kızlar oğlum saat 2 de yatıyo öğlen 12de kalkıyo tabi iş yok güç yok annesi giibi değilki uyur öğlene kadar
bu yatma problemini nasıl çözücez bilmiyorum yaa

Canım aynı durum bizde de var.geceleri oğlum sürekli memede kalmak istiyor.vallahi sabahları işe sersem gibi geliyorum .gece yatmadan önce 100 cc kadar süt içiyor daha fazlasını kesinlikle içmiyor.sanırım bizimkiler gündüzleri bize hasret kaldıkları içinde durum böyle oluyor.acaba çalışmayan ve halen emziren annelerde de durum böyle mi.değilse şayet bizi özledikleri için durum böyledir diye düşüneceğim.napalım canım sağlık olsun bazı geceler isyan edesim geliyor ama daha sonra oğlum sağlıklı olsunda elbet bugünlerde geçecek diyorum.

canım çok geçmiş olsun, inşallah tez zamanda iyileşirsiniz.

canım maşallah sana hem hamilesin ve mide bulantıların var, hem ilgi isteyen bir kızın var, hem de bu kadar işi yapabiliyorsun.hayran kaldım vallahi.benim oğlumda bulantım 7 ay sürmüştü ve daha sonrada ayağımın üstüne basamıyordum.(napsın zavallı ayaklarım bu kadar kiloya alışık olmadığı için isyan etmişti.)yani diyeceğim, bütün hamileliğim boyunca iş yapmayı bırak yemek bile yapamadım.sağolsun hamileliğim boyunca canım annem baktı bana.o zamanlar hep derdim, ben şu an kendime bile bakamıyorum, ilgi isteyen bir çocuğum daha olsa napardım acaba diye.sanırım o zaman annem, hem bana, hem çocuğuma bakmak zorunda kalırdı.

selm kızlar oğlum saat 2 de yatıyo öğlen 12de kalkıyo tabi iş yok güç yok annesi giibi değilki uyur öğlene kadar

naber yasmin uzun zamandır görüşemiyoruz ...bizimde uyku problemimiz var 10da yatıyo gece 2de kalkıp oyun istiyor 4te yatıyo tekrar sabah 8de ayakta kahvaltı yapıyo yarım saat 1saat uyuyo sonra bidaha uyku yok akşlam 10a kadar nasıl dayanıyor uykusuzluga bilmiyorum

canım size de çok geçmiş olsun.kızlar bebekleri hasta olan daha başka arkadaşlarda varsa onlara da acil şifalar diliyorum.allah bebeklerimizi tüm hastalıklardan korusun inşallah.

ewet cnm bzim taşınma işleri falan wardı onlarla uğraşıyordum kayınwaldemler falan wardı netimz wardı ewde ama giremyordum malum akşam yemek sabah yemek ew işi oğlum ew kalabalık bir yandan derken sakinleşnce yawaş yawaş girmeeye başlaadım nete
bak sen melis hanımaa yaa hakkaten nasıl dayanıyorlar kii gündüz uyumasınlar had ona razıyızda gece oyun stemek neymş öylee

efimcim
maşallah yaa walla 2 canlısın başında tatlı br bela we hamaratsın darısı başıma bazen tutar benmde böyle hamaratlığım ama bzaen oğlum saolsun insanda derman burakmıyo
bişii sorcam canım özel olcak ama 2 çocuk planlımı

hehh aynen yasmin aynenn benim kızımda öyle...Öğlen kalkınca tabi gündüz uykuları geç vakite kalıyor gecede yatmak bilmiyorlar...Daha ekren kalkmaları gerekiyor sanırım...Gerçi benim kızım doğduğundan beri uykusuz deliksiz uyuduğunu bilmem...

canım ya bilmiyorum ki oda bir ihtimal tabiki özledikleri hasret kaldıkları içinde yapabilirler yada artık yalancı emzik gibi kullanmaya başlamışta olabilirler ağzından çıkınca basıyor yaygarayı ee öyle oluncada çalışan anneler nasıl dayansınlar...İnş.bende sağlık olsun diyorum artık yapacak birşey yok bırakınca düzelir diye umut ediyorum inş..

Son düzenleme:

Kızlar güzel bir yazı faydalı olur inş..

Çocuğunuz uykuya dalmakta zorlanıyorsa iki nedeni olabilir:

1- uykusu gelmeden yatırmışsınızdır
2- uyku saati çoktan geçmiştir

Çocuğun hiper aktif, yerinde duramaz bir hali varsa, mız mızsa, ağlıyorsa ya da uykuya aniden bir saniye içinde dalı veriyorsa genelde ikincisi geçerli oluyor. Bazı çocuklarda sadece bu basit problem çözüldüğünde uyku kaliteleri bir anda artıyor. Bunun için de çocukların yaşlarına uygun sürelerde uyanık kalması gerekiyor. Aşağıda Tracy Hogg'dan alınmış aylara göre ortalama uyanıklık süreleri var. Her çocuk aynı olmuyor ama bu süreler kesinlikle çok iyi bir rehber niteliğinde.

Yeni Doğan: 50-60 dakika
1 -2 Aylık: 1 saat / 1 saat 15 dakika
2- 3 Aylık: 1 saat / 1 saat 20 dakika
4-6 Aylık : 1.5 / 2 saat
7-9 Aylık : 2 saat 45 dakika / 3 saat
10-12 Ay: 3 /4.5 saat
13 Ay + : 5/ 6 saat

evi toplayıp hazırlanıcam hastaneye gitmek için melisi anneme bırakıcam hayırlı haberlerle gelirim inşallah dua edin canlarım kendinize iyi bakın :80::80::80:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…