2010 Temmuz Anneleri : )

demekki oğlum normal değil çünkü bazen 12 saat uykusuz kalıyo

demekki oğlum normal değil çünkü bazen 12 saat uykusuz kalıyo

Çocuklar uyumadıkça uyumak istemiyorlar onunla alakalı olabilir.Uyku vakti geçtiğinde de çok uyuturum mesela ben Özge'yi saçmalar resmen oradan anlıyorum çok uykusu olduğunu ama benide perişan eder..

Evet canım.. Planlayarak yaptık, Allah da verdi hemen, şükürler olsun..
Ben evdeyim, kızıma bakıyorum..
Biri 5 biri 3 yaşına gelene kadar baksam yeter diye düşünüyorum..
Sonra onlar yoluna ben yoluma :-D Yani sonrasında iş yaşamına dönmek istiyorum..
Kıyamadım kızımı kimseye bırakmaya,
şartlarımız da elverince yani açıkçası daha düşük bir yaşam standardına kızımızın gelişimi için okey deyince,
biraz şartlar bize uyarak biraz da biz şartlara uyarak çalışmamam yönünde karar aldık..
Düşündük.. Taşındık.. Dedik ki: Biz kızımıza bir kardeş yapacak mıyız? Evet..
O zaman ben evde Zeynep'e bakarken bir tane daha çocuğumuz olsun, ikisi bir büyüsün diye düşündük..
Heeee bu kolay birşey mi? Asla... Ama insanlar her zaman kolay şeyleri yaparak mutlu olmazlar...
Bazen zor şeyleri bazen istemedikleri ama şartların gerektirdiği şeyleri yaparak ileride mutlu olmayı hedeflerler..
Şu an biraz zorlanıyoruz.. Çünkü hem ev taksiti hem kira ödüyoruz.. Ama olsun..
Bütün bunlar bile keyfimi kaçırmaya yetmiyor şu aralar

Tabiki bende insanım.. Zeynep'e tahammül edemediğim anlar oluyor ama o benim yavrum..
Asla bağırmamaya çalışıyorum.. Kendimi kullanılmış hissediyorum ama Zeynep'e çaktırmıyorum..
Sonunda bende genç bir kadınım, 30 yaşındayım.. Gezip eğlenmek, manken gibi olmak, canlar yakmak istiyorum...
Ama hayatta yaptığım seçimlerin sonuçlarına katlanmayı onları kabul etmeyi biliyorum..
Kendimle kavga etmiyorum.. Ve her zaman bunun bir süreç olduğunu ve çocuklarım 3-5 yaşına gelince
şu ana nazaran daha özgür olacağımı düşünüyorum..

Sabah annemle telefonda konuşuyorum.. Zeynep bir taraftan yaramazlık yapıyor..
Fiskos'u devirmiş, üzerindekiler de devrilmiş.. Annem diyor ki: Ona kız bağır biraz, çok normal karşılıyorsun.. Hayır dee..
Gözlerinle bak korkut.. Ellerine vur diyor..
Şakayla karışık hayır diyorum, döksün, kırsın, dağıtsın, fedaaaa olsun yavruma
Tabi annem birşey diyemiyor.. Ama kardeşlerimin insanlara Hayır diyememesinden şikayetçi...
Dönüp bakmıyor bile bu çocuklar neden böyle diye..
Ben küçükken ağladığım zaman annemin bana ağlama diye kızdığını bilirim..
Ve gizli gizli ağladığımı veya gözyaşlarımı içime akıttığımı.. Bende hayatta çok sonra öğrendim hayır demeyi..
İşte bu yüzden çocuğuma kızamıyorum.. Bırakıyorum kırsın döksün yapsın etsin..
Sabahleyin çöp poşetlerini tek tek poşetlikten alıp çamaşır makinasının içine atıyor..
Güler misin ağlar mısın?
Bunları şundan dolayı anlattım..
Seçimlerimin beni ne kadar zora sokacağını biliyorum..
Seçimlerimin doğuracağı sonuçları biliyorum.. Ve en önemlisi onları kabul ettim, korkmuyorum..
İnanıyorum ki bu bir süreç ve gittikçe, yol aldıkça, ilerledikçe hep daha iyiye doğru gideceğiz..

Kafanızı patlattım kızlar..
Rahatsızlık verdiysem özür dilerim..
Hepinizi öpüyorum..

Son düzenleme:

Efim aşk olsun ya kafa patlatmak olurmu hiççç..Ne güzel düşünceler bunlar böyle...
Keşek herkes hayatta böyle karşılaşacağı yada önüne çıkacak engelleri aşıp bu kadar özgüvenli olabilse belki ozaman sorunlar biraz daha azalır...Ne istediğini bilmek sonunda sana neler getireceğini düşünerek hareket etmek ve bunlara katlanmak herkesin yapacağı birşey değil..Oyüzden tebrik ediyorum senide...Sonuçta herşeye çocuklarımız için katlanıyoruz onların iyi yetişmesi gelişmesi büyümesi önceliklerimizin en önünde...

Daha önce yaptıklarını görmediğimiz başarabildikleri en ufak bir şey bile bazan nasıl da mutlu ediyor,gurur veriyor değil mi ??

yaa ne güzel anlatmışsın BENİ :)

slm arkadaşlar bu topiği yeni buldum benimde bi prensim var 18-temmuz-2010 doğumlu adı ENES

2.ye hamişim 16 haftalık oldu

efimcim senin de dediğin gibi oğlum onca şey yapıyor kırıyo döküyo bide 3haftadır yürüyo ama hiç kızmıyorum
kimsenin de kızmasına izin vermiyorum yaa acaba çok mu yanlış bişey yapıyorum diye düşünmekten de kendimi alamıyorum :18:

Daha önce yaptıklarını görmediğimiz başarabildikleri en ufak bir şey bile bazan nasıl da mutlu ediyor,gurur veriyor değil mi ??

Evet canım aynen öyle.. Oyuncak bir arabası var..
Onun kapılarını açana kadar geçenlerde kan ter içinde kaldı..
Bir seviniyor bir seviniyor sorma...

Efimcim bu zeka ile kaç yaşında olursan ol senin kendine hayran bırakmaman,canlar yakmaman mümkün mü ??

Son düzenleme:

Saolasın canım.. Herşey çocuklarımız için ve onların bizlerden daha iyi bir ruh sağlığına sahip olmaları için..

Bu sözden sonra yeryüzünden biraz havalanarak şerefine içiyorum arkadaşım...
Güzel sözlerin için teşekkürler..

Ne demek canım.Gördüğüm gerçekleri sırası geldiğinde söylemekte hiç bir zaman beis görmem ...

efim arkadaşım yine döktürmüşsün yahu....

birde bu ne hamaratlık yaptığın işleri öğle güzel anlatmışsın ki sanki temizlik bilmem ne değilde çok eğlenceli bir iş yapmışsın gibi. bir elime oklava bir elime toz bezi alasım geldi bi anda.

ben de sabahtan beri yaptığım işleri anlatayım. kalktım yüzümü yıkadım kuzeye kahvaltı ve meyve yedirdim. sonrada yatışşş. bir elimde cımbız bir elimde ayna modundayım. kuzeyle annem ilgileniyor sabahtan beri.

hayat bana güzel şimdi.

tuvalet eğitimi içinde görümcem kuzeye oturak almıştı şimdilik oyun için kullanıyoruz. ama ben kuzeye soruyorum sen buna ne yapacaksın diye çişş diyor. arada kapıların eşiğine oturup çiş diyor neden yaptığını bilmiyorum. çiş sözcüğünü söylüyor ama kelime anlamını biliyor mu bilmiyorum. laf olsun diye konuştuğunu düşünüyorum ben. tabi bir kaç ay içinde tuvalet eğitimi vermeye başlayacağım zorlamadan tabi.

doktorlar iki yaştan önce başlanmamalı diyor ben yinede şansımı deneyeceğim bakalım.

merhaba canlar:)
ben de kayda değer bir tek banyo yaptım:)
ilke uyuyo az sonra uyanır.
tuvalet eğitimi için alıştırma yapanlara başarılar diliyorum.
2 yaşında kaslar gelişiyomuş ama bazı bebekler erken sinyal verirmiş bunu da değerlendirmek lazım.
bir de uzmanlar lazımlığı önermiyolar önce lazımlığa sonra klozete alıştırma iki kere aynı süreçten geçme demekmiş klozet adaptörünü öneriyolar...

baharım yazım geçmiş olsun gidince bir kadın tut kendini paralama büyük işleri ona yaptır sen ince işleri yap bence...
hasta bebişler tez zamanda şifa bulsunlar inşallah...

ben tuvalet eğitimine mayıstan sonra başlamayı düşünüyorum büyüklerimde öyle diyo bahardan yaza geçişte en uygun dönemmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…