2010 Temmuz Anneleri : )

netten alıntıdır.. bu aralar çocuklarda zeka ve sosyal gelişime takmış bulunuyorum. öneriler çok hoşuma gitti, paylaşayım dedim:zeka gelişiminde bebeğinizle birlikte gerçekleştirebileceğiniz aktiviteleri de içeren 25 öneri:

1- Göz teması kurun: Yeni doğan bebekler kısa süre içinde yüzleri ayırt etmeye başlarlar ve sizin yüzünüz onun için en önemlisi! Size her baktığında belleğini biraz daha oluşturur.

2- Onunla uzun konuşmalar yapın: Alabileceğiniz tek karşılık boş bir bakış olacak ama çocuğunuz konuşmaya istekli gibi göründüğü zamanlarda konuşmanıza kısa aralıklar vermeyi unutmayın. Kısa süre sonra diyalogların ritmini anlamaya başlayacaktır. Bakışları da boş olmayacaktır.

3- Anne sütüyle besleyin: Anne sütü ile beslenen çocukların daha yüksek IQ'ları olduğu bilinen bir gerçek. Ayrıca emzirirken; çocuğunuzla konuşmayı ona şarkılar söylemeyi ya da basitçe saçını okşamayı ihmal etmeyin.

4- Dil çıkarın: Araştırmalar yeni doğan bebeklerin daha iki günlükken basit yüz hareketlerini taklit edebildiklerini gösteriyor. Bu da çok erken problem çözebilme yetisi oluşturmalarını sağlıyor.

5- Aynada kendine baksın: Bebeğinizin aynada kendisine bakmasını sağlayın. İlk başta başka bir bebeğe baktığını düşünebilir ama 'diğer' bebeğin kollarını hareket ettirmeye ve gülümsetmeye bayılacaktır.

6- Ayaklarını gıdıklayın: Bebeklerin espri anlayışını geliştirmenin ilk adımı gülmektir. Ayak parmaklarından çenesine kadar onu gıdıklayarak; "Geliyor geliyor..." ya da "Seni yakalayacağım" oyunları oynayın. Bu çocuğunuzun olacakları tahmin edebilme becerisi oluşturması için ilk adımdır.

7- Farklılıkları vurgulayın: Birbirine benzeyen ama aralarında küçük bir fark bulunan iki fotoğrafı bebeğinizin yüzüne doğru tutun. Çok küçük bir bebek bile bir birine bir ötekine bakacak anlatmak istediğiniz şeyi anlamaya çalışacak ve sonunda ayırt edici ayrıntıyı görecektir. Bu egzersiz okumaya başlamarken katkı sağlayacaktır.

8- Manzarayı paylaşın: Bebeğinizle birlikte syürüyüşlere çıkın. Yürürken ona etrafta olup biteni anlatmayı unutmayın. Böylece bebeğinize sonsuz bir kelime haznesi kazandırmış olursunuz.

9- Yanında çıldırın: Bebeğiniz sizin değişen tonlarda sesler çıkararak yaptığınız konuşmalardan büyük keyif alır.

10- Şarkı söyleyin: Bazı araştırmalar müziğin ritmini öğrenmenin matematik öğrenme ile bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Günlük yaptığımız işleri ona melodiler eşliğinde söyleyin.

11- Bezini değiştirme süresini iyi kullanın: Bebeğinizin altını yavaşça değiştirin. Rutininizi anlayabilmesi için o sırada neler yaptığınızı ona sakin sakin anlatın.

12- Oyun bahçesi olun: Yere sırtüstü yatarak üzerinize tırmanmasına üstünüzde emeklemesine izin verin. Böylece bebeğiniz ileride koordinasyon ve problem çözme becerilerine sahip olur.

13- Alışverişe gidin: Oyunlara ara verdiğinizde onunla birlikte alışverişe gidin. Oradaki yüzler sesler ve renkler bebeğinizin iyi vakit geçirmesini sağlayacaktır.

14- Kitap okuyun: Araştırmalar 8 aydan itibaren bebeklerin bir hikayeyi 2- 3 kez dinledikten sonra içindeki kelimeleri öğrenmeye başladıklarını gösteriyor. Ona kitap okuyun!

15- Ce-e oynayın: Saklanma ve bulunma oyunlarınız sayesinde bebeğiniz objelerin kaybolabileceğini sonra yine geri gelebileceğini öğrenir.

16- Albüm yapın: Akraba ve arkadaşlarınızın fotoğraflarının olduğu bir albüm yapın ve bebeğinizin hafızasını tazelemek için zaman zaman ortaya çıkartın.

17- Yemeğiyle oynamasına izin verin: Hazır olduğunda farklı farklı yiyeceklerin tadına parmaklarıyla bakmasına izin verin.

18- Yerdekileri toplayın: Bebeğiniz durmaksızın mama sandalyesinden aşağı bir şeyler atıyor. Sinirlenmeyin! Bebeğiniz yalnızca yerçekimi kanununu öğreniyor.

19- Engelli bir yol hazırlayın: Minderleri ve oyuncakları yere serpiştirin ve onabunların nasıl üstünden ya da altından emekleyerek geçebileceğini gösterin. Motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlamış olursunuz.

20- "Beni yakalayamazsın!" oynayın: Bazen hızlanıp bazen yavaşlayarak evin içinde dizlerinizin üstünde gezinin ve sizi takip etmesini sağlayın. Eğlenceli oyunlar oynayabileceğiniz yerlerde durmayı ihmal etmeyin.

21- Komik surat yapın: Bebeğiniz burnunuza her dokunduğunda 'Bip' sesi kafanıza vurduğunda komik bir ses çıkarın. Aynı ses ya da davranışları üç-dört kez tekrarlayın.

22- Kendi yolunuzu bulun: Bebeğinizi kucağınıza alıp tüm evi dolaşın. Ellerini soğuk cama yeni yıkanmış çamaşırlara yumuşak yapraklara ve diğer güvenli eşyalara dokundurun. Dokunduğu her nesnenin adını söylemeyi de unutmayın.

23- Uzun hikayeler anlatın: En sevdiği hikayeyi bulun. Hikayenin kahramanının adını bebeğinizin adı ile değiştirerek daha cazip hale getirin.

24- Bir hayvan kitapçığı oluşturun: Onunla hayvanat bahçesine gidin ve en çok ilgi gösterdiği hayvanların fotoğraflarını çekerek bir albüme yerleştirin. Daha sonra hep birlikte hayvan kitabınızı okumaya başlayın. Arada hayvan sesleri çıkartmayı unutmayın.

25- Her şeyi sayın: El ve ayak parmaklarını evinizdeki merdivenleri ya da yerdeki oyuncakları birlikte sayın. Kısa süre sonra o da size eşlik etmeye başlayacaktır.

merhabalar bende uzun zamandır 4+ kullanıyorum bi süre daha kullanırız
benim oğlumunda ayakları tontik bebekken hiç bir ayakkabı olmuyordu ayağına şuan da 21 numara giyiyor ama denemeden alamıyoruz
bazı 21 numaralar ayağına bile girmiyor :) etli ayakları var kuzumun
artık iyice adam oldu bizim kuzuda koltukların tepesinden yatakların üstünden inmiyor bende yatak odalarını kapatıyorum koltuklara çıkıp kendi inebildiği için sorun yok ama bir ucundan bir ucuna koşturuyo ayakta ondan çok korkuyorum iyice afacan oldu bunlar

ben evde giymesin için gezerin patiğinden aldım..onda 21 oldu..böyle polar gibi...tavsiye edrim..artık yerler serin dimi...bizde 4+ sanırım o işlerle eşim ilgileniyoda...maaşallah bebişine..

Eki Görüntüle 262572 oğlumun yaş gününden geçte olsa ve eşim..
allah uzun ömürler versin çok tatlııı,doğum günüde geçte olsa kutlu olsun
sen hiç kilo almadınmııı kız ,,yoksa verdinmii,mesela ben 62kiloyla hamile kaldım ilkine oldum bi 66 bilmem kaçtı neyse doğduktan sonra yedim yedim aldım,ikinci doğumumada 76.6yla girmiştim doğumdan sonraa 80gördüm tartıdaaozaman karar verdim kızım 6 aylıkken başladım sağlıklı ve bilinçli yaşamaaa eh sonuç ortada gebelikten önceki formuma döndüm,çocuklar yanıma kar kaldıı
pis bıcırık tee ağzına bak şunun

Bu da ben ve canımın içleri ... Doğum günümüzden....
bakseen rahatta durmuyolarya foto çekerken sinir oluyorum benimkilere ben yaaa,,,
Şimdi de kurudan biraz halliceyim..:)) 1 ay önce çekmiştim...Kilo değişikliğim olmadı...

wooooooouuuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwwwwwwwwwkaç kilosun sen burdaa,,e bide boyun uzun ,,benimkide 1.68

En son rengi böyle...Sarıya dönmeye çalışıyorum....Sağdakiyim :)).
evet güzel rengin
evet yaa inmiyolar koltukların üstündeenn,,iyice zıvanadan çıktı koltuğun üstüne çıkıp foto çerçevelerini sallıyoo,bende bağırıyorum düşürceen diyee bide bi gülüyoooo

arkadaşım çalışırken koştururken zayıflarsın...ben oğlumla eşim uyuduğunda nete bakıyorum kalan işlerimi yapıyorum..biraz uykusuz kalıyorum ondanmı verdim acaba..
birde akşam yemeğinde taha kucağımda oturmak istiyo ne yedim bilmiyorum vallahi...patavatsız insanları sevmiyorum ben hamileyken duba gibi olmuşsun diyenler vardı..uzun süredir bir insanı ilk gördüysen böyle direk bu söylenirmi bilmiyorum vallahi..bana yapanlara bende yapıyorum artık

trendy 21
saol arkadaşım sen de verebilmişsin kiloları maaşallah..
benim boyum 160 ondan 76 kiloyken tostoparlak görünüyordum..şimdi eşim o halin iyiydi diyo

zeka gelişiminde bebeğinizle birlikte gerçekleştirebileceğiniz aktiviteleri de içeren 25 öneri:

yeşille işaretlediklerimin hepsini yapıyorum demek anlamına geliyoo
kırmızı yazıda açıklama yapmış olduğum yazı
diğer yazılarda yapmadığım için işaretlemedim pek kitapla araları yok benimkilerin nedense okumaya çalışıyorum ama alıp yırtma taraftarı hepsi

1- Göz teması kurun: Yeni doğan bebekler kısa süre içinde yüzleri ayırt etmeye başlarlar ve sizin yüzünüz onun için en önemlisi! Size her baktığında belleğini biraz daha oluşturur.bunu yapmıştım

2- Onunla uzun konuşmalar yapın: Alabileceğiniz tek karşılık boş bir bakış olacak ama çocuğunuz konuşmaya istekli gibi göründüğü zamanlarda konuşmanıza kısa aralıklar vermeyi unutmayın. Kısa süre sonra diyalogların ritmini anlamaya başlayacaktır. Bakışları da boş olmayacaktır.

3- Anne sütüyle besleyin: Anne sütü ile beslenen çocukların daha yüksek IQ'ları olduğu bilinen bir gerçek. Ayrıca emzirirken; çocuğunuzla konuşmayı ona şarkılar söylemeyi ya da basitçe saçını okşamayı ihmal etmeyin.BUNUDA YAPMIŞTIM

4- Dil çıkarın: Araştırmalar yeni doğan bebeklerin daha iki günlükken basit yüz hareketlerini taklit edebildiklerini gösteriyor. Bu da çok erken problem çözebilme yetisi oluşturmalarını sağlıyor.

5- Aynada kendine baksın: Bebeğinizin aynada kendisine bakmasını sağlayın. İlk başta başka bir bebeğe baktığını düşünebilir ama 'diğer' bebeğin kollarını hareket ettirmeye ve gülümsetmeye bayılacaktır.

6- Ayaklarını gıdıklayın: Bebeklerin espri anlayışını geliştirmenin ilk adımı gülmektir. Ayak parmaklarından çenesine kadar onu gıdıklayarak; "Geliyor geliyor..." ya da "Seni yakalayacağım" oyunları oynayın. Bu çocuğunuzun olacakları tahmin edebilme becerisi oluşturması için ilk adımdır.BUNU ÇOK SEVİYOOO,VE HELEKİ GELİYO GELİYO DİYİNCE KATILIYO GÜLMEKTEN

7- Farklılıkları vurgulayın: Birbirine benzeyen ama aralarında küçük bir fark bulunan iki fotoğrafı bebeğinizin yüzüne doğru tutun. Çok küçük bir bebek bile bir birine bir ötekine bakacak anlatmak istediğiniz şeyi anlamaya çalışacak ve sonunda ayırt edici ayrıntıyı görecektir. Bu egzersiz okumaya başlamarken katkı sağlayacaktır.

8- Manzarayı paylaşın: Bebeğinizle birlikte syürüyüşlere çıkın. Yürürken ona etrafta olup biteni anlatmayı unutmayın. Böylece bebeğinize sonsuz bir kelime haznesi kazandırmış olursunuz.

9- Yanında çıldırın: Bebeğiniz sizin değişen tonlarda sesler çıkararak yaptığınız konuşmalardan büyük keyif alır.

10- Şarkı söyleyin: Bazı araştırmalar müziğin ritmini öğrenmenin matematik öğrenme ile bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Günlük yaptığımız işleri ona melodiler eşliğinde söyleyin.

11- Bezini değiştirme süresini iyi kullanın: Bebeğinizin altını yavaşça değiştirin. Rutininizi anlayabilmesi için o sırada neler yaptığınızı ona sakin sakin anlatın.

12- Oyun bahçesi olun: Yere sırtüstü yatarak üzerinize tırmanmasına üstünüzde emeklemesine izin verin. Böylece bebeğiniz ileride koordinasyon ve problem çözme becerilerine sahip olur.BEN BUNU HERGÜN YAPARIM KIZIMAA,TABİ ABİSİ KISKANÇLIK YAPMASA DAHA İYİ OLCAKTAA,NEYSE SIRTIMDA İKİSİNE YETECEK KADAR YER VAR ALLAHTANDA,KAVGA ETMEDEN OYNUYORUZ

13- Alışverişe gidin: Oyunlara ara verdiğinizde onunla birlikte alışverişe gidin. Oradaki yüzler sesler ve renkler bebeğinizin iyi vakit geçirmesini sağlayacaktır.

14- Kitap okuyun: Araştırmalar 8 aydan itibaren bebeklerin bir hikayeyi 2- 3 kez dinledikten sonra içindeki kelimeleri öğrenmeye başladıklarını gösteriyor. Ona kitap okuyun!

15- Ce-e oynayın: Saklanma ve bulunma oyunlarınız sayesinde bebeğiniz objelerin kaybolabileceğini sonra yine geri gelebileceğini öğrenir.

16- Albüm yapın: Akraba ve arkadaşlarınızın fotoğraflarının olduğu bir albüm yapın ve bebeğinizin hafızasını tazelemek için zaman zaman ortaya çıkartın.

17- Yemeğiyle oynamasına izin verin: Hazır olduğunda farklı farklı yiyeceklerin tadına parmaklarıyla bakmasına izin verin.

18- Yerdekileri toplayın: Bebeğiniz durmaksızın mama sandalyesinden aşağı bir şeyler atıyor. Sinirlenmeyin! Bebeğiniz yalnızca yerçekimi kanununu öğreniyor.sabır gerekiyo gerçekten ama çok eğleniyo kısçem herşeye değer,,

19- Engelli bir yol hazırlayın: Minderleri ve oyuncakları yere serpiştirin ve onabunların nasıl üstünden ya da altından emekleyerek geçebileceğini gösterin. Motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlamış olursunuz.

20- "Beni yakalayamazsın!" oynayın: Bazen hızlanıp bazen yavaşlayarak evin içinde dizlerinizin üstünde gezinin ve sizi takip etmesini sağlayın. Eğlenceli oyunlar oynayabileceğiniz yerlerde durmayı ihmal etmeyin.
bunu kız değil oğlan daha çok seviyoo,heleki onun peşinden korkutarak koşcakmışım öyle diyo,günün tamamıda korkutarak koşsam peşinden istemem demiycek o derecee,bi görseniz evin ortasında 3 emekleyen varlık ne komik oluyoruz

21- Komik surat yapın: Bebeğiniz burnunuza her dokunduğunda 'Bip' sesi kafanıza vurduğunda komik bir ses çıkarın. Aynı ses ya da davranışları üç-dört kez tekrarlayın.

22- Kendi yolunuzu bulun: Bebeğinizi kucağınıza alıp tüm evi dolaşın. Ellerini soğuk cama yeni yıkanmış çamaşırlara yumuşak yapraklara ve diğer güvenli eşyalara dokundurun. Dokunduğu her nesnenin adını söylemeyi de unutmayın.

23- Uzun hikayeler anlatın: En sevdiği hikayeyi bulun. Hikayenin kahramanının adını bebeğinizin adı ile değiştirerek daha cazip hale getirin.

24- Bir hayvan kitapçığı oluşturun: Onunla hayvanat bahçesine gidin ve en çok ilgi gösterdiği hayvanların fotoğraflarını çekerek bir albüme yerleştirin. Daha sonra hep birlikte hayvan kitabınızı okumaya başlayın. Arada hayvan sesleri çıkartmayı unutmayın.

25- Her şeyi sayın: El ve ayak parmaklarını evinizdeki merdivenleri ya da yerdeki oyuncakları birlikte sayın. Kısa süre sonra o da size eşlik etmeye başlayacaktır.[/QUOTE]

Son düzenleme:
bende burda yazanların çoğunu yapıyorum albümünü doğduğu günden itibaren tarih sırasıyla yaptım birde oğluma bir kutu yaptım içinde tüm ultrason resimleri ilk kan testi sonucum doğduğunda bileğe takılan bilekliği ilk emziği ilk ayakkabısı 2010 ve 2011 in 7 temmuz takvim yaprağı ( bu her yıl eklenicek) yani daha aklıma gelmeyen yavrumun ilk olan herşeyini koydum daha şimdiden o kutuya bakınca ben ile duygulanıyorum sanki aradan yıllar geçmiş gibi:)

ah canım ya valla herkez yapsın bencede,inanki bende 2009da doğdu ilk bebem ,ve bende ilk onda başladım zaten anı manyağıyım ben,,ultrason resimleri ilk bilekliği bende saklıyorum ilk emzik 2.emzik vede 3.emzik ,,gerçi 3. emziği aldığım zaman bıraktı ama 1kaç kez kullandı genedee,kızında 1tek emziği var o çabuk bıraktı ,,ve inanabiliyomusun bende tam bi fotoğraf tutkunuyum doğduklarından buyana binlerce fotosu var her halleri var,videolarda cabası,,ya hatta biliyomusun tuhaf gelir belki ama,ilk bebişimin hamile olduğumu öğrenipte ağladığım gebelik testini bile saklıyorum,e haliyle kıza hamile kaldığımı öğrendiğimdede şok olmuştum daha oğlum kucağımda 3aylıktı,ve o testte duruyoo ambalajlı bişekilde napcam bilmem kıyamıyorum atmaya kalıcak öyle işte hatta ilk bebişimin ilk karaladığı sayfayı bile saklıyorum insan baktıkça duygulanıyo elbet iyikide yapmışım diyorum,bakalım daha neler eklenicek

Son düzenleme:

evet canım ileride evlatlarımıza bakıp vay be diyebilecekleri anılar saklamak çok güzel bir duygu başka evlat yada evlatlar nasip ederse Rabbim onlarada aynısını yapmayı düşünüyorum

bende ilklerinisaklıyorum birde ona yakışanları tabiki büdüler ama birde annelere soralım nasıl vorluklarla büyüdüler olsun onlarda güzeldi be kızlar degilmi

insan o günler geçtikten sonra bak öyle böyle büyüdüler diyor zaman ne çabuk geçti diyor ama ben bırak günleri saatleri bile saymıştım çünkü enesim çok sancılı çok ağlayan bir bebekti büyüdüler ama gerçekten ahhh nasıl büyüdüler:)

bende ilklerinisaklıyorum birde ona yakışanları tabiki büdüler ama birde annelere soralım nasıl vorluklarla büyüdüler olsun onlarda güzeldi be kızlar degilmi
evet canım yaa allah benim gibi olanlara sabır versin iki tane ufak büyütmek inanın dahada zorduu
evet canım ileride evlatlarımıza bakıp vay be diyebilecekleri anılar saklamak çok güzel bir duygu başka evlat yada evlatlar nasip ederse Rabbim onlarada aynısını yapmayı düşünüyorum
inşallah canım

hatırlatmayın leeyyn bana ogünleri,azmı çektim ben zaten meme uçlarım yara oluyodu emziriyodum geceleri,ben emzirirken ötekide kalkıp ordan vıyaklyodu mama diyyee,kucağımdakinin uykusunu dağıtıcak korkusuyla eşimi dürtükleye dürtükleye kaldırıp kalk mamasını ver şunun kızı uyandırcak diodum hey gidi günler heeyy
ama büyüdükçe dahada zorlaşıyo farkındamısınız,en azından ozaman memsini ver karnını doyur altını değiştir uyusun dursunne rahattı ama ben hiç feraha çıkamadım o ayrıı,ama ilerde gülen ben olcam allahın izniyle ,sizler tam çocuk büyütmekten kurtuldum gibi düşünürken 2.bebekleriniz gelicek silbaştan herşeyoda güzel ama,ne biliyim ben ikisini aynı anda aradan çıkartıyorumen azından şuanda bile arkadaş gibiler ne oyunlar oynuyolar bensiz onları gizlice izliyorum bazen,çok tatlılar,beni hiç aramıyolar taaki,karınları acıkınca uykuları gelincee

bizimkide çok sancılıydı şimdi 2.sini düşünmüyorum bile okdar yorulmuşum ki

her nekadar gözüm korksada 3 çocuk isteyen bir kadın olarak Allah nasip ederse 1 sene sonra tekrar hamile kalmak istiyorum hatta ikiz olsun istiyorum hepsi bir aradan çıkar gibi geliyor tabi herşey Allahın takdiri

hatırlatmayın leeyyn bana ogünleri,azmı çektim ben zaten meme uçlarım yara oluyodu emziriyodum geceleri,ben emzirirken ötekide kalkıp ordan vıyaklyodu mama diyyee,kucağımdakinin uykusunu dağıtıcak korkusuyla eşimi dürtükleye dürtükleye kaldırıp kalk mamasını ver şunun kızı uyandırcak diodum hey gidi günler heeyy
ama büyüdükçe dahada zorlaşıyo farkındamısınız,en azından ozaman memsini ver karnını doyur altını değiştir uyusun dursunne rahattı ama ben hiç feraha çıkamadım o ayrıı,ama ilerde gülen ben olcam allahın izniyle ,sizler tam çocuk büyütmekten kurtuldum gibi düşünürken 2.bebekleriniz gelicek silbaştan herşeyoda güzel ama,ne biliyim ben ikisini aynı anda aradan çıkartıyorumen azından şuanda bile arkadaş gibiler ne oyunlar oynuyolar bensiz onları gizlice izliyorum bazen,çok tatlılar,beni hiç aramıyolar taaki,karınları acıkınca uykuları gelincee
[/QUOTE]

gerçekten senin durumun daha zormuş Allah yardım ediyor işte bir şekilde büyüyorlar:)

merhaba kızlar:)

pat diye gireyim burdan:))
birilerinin sen yeri geldi de boyundan bahsettin diye övündüğünü düşünmesi ne kadar anlamasızsa senin de bunu burda belirtmen o kadar anlamsız..
ben polemik insanı değilim ama alakasız bir yerde gereksiz ima ve laf sokuşturmaları anlamıyorum.
burda kimse senin boyundan posundan bahsetmenden rahatsız olmaz-yeri gelmişken fiziğin güzel bayağı da alımlısın- ama ben bunu ortada bişey yokken belirtmenden rahatsız oldum...

Nerdesiniz milleet ben geldim:)))
İstanbuL baya sogukmus yahu..Kizim cok sukur sabah iyiydi grip olmadanda su grip asisini yaptirmak istiyorum.Sizlerden yaptiran oldumu canlarim

Selvacim,beni gercekten tanisaydin guzellikle ilgili bir takintim olmadigini bilirdin..guzelim,alimliyim diye bir mesajim da olmadi..mimikler gorulmeyince sanaldan bu kadar oluyor iste..hem 38 yasindaki bir insanin guzelliginden ne olucak..cogunuzdan epey yasliyim...herneyse pc den giremiyorum ..telefondan yazmak ta zor..yorucu bir gundu benim icin...iyi geceler....

evde son günlerimizdi,taşınma arefesindeyken çekmiştiimm mutfağın kusuruna bakmayın

[video=youtube;sYB_lJ5h1ww]http://www.youtube.com/watch?v=sYB_lJ5h1ww[/video]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…