Anaammmmm :)) kesin siyiririminşallah canım 2. ikiz olur bakarsın ne güzel olur:)
Merhabalar kızlar...
3-4 gündür giremedim...Haftasonu malum...
dünde işler yoğundu akşam 10 da çıktım işten hatta...
Eve bir gittim kızım kapıda bekliyor...
Arkadan da tabi şikayetler...
Bizde durumlar aynı Özge tam gaz yaramazlığına...
Eşim hastaydı hafta sonu ishal kusma nezle ateş ne ararsan vardı yani...
Hastanedeydik cumartesi günü...Allahım düşürmesin kimseleri...
Çok şükür şimdi iyi bugün işe başladı...
Bugün nedense başım ağrıyor...
Bir kahve içeyim belki doping etkisi yapar
Haklisin fistik,az once cin takvimine baktim aralik ayina kadar hamile kalirsan erkek olcakmis.1 kiz 1 erkek tamamdir sezonu kapatiriz:)))) saka biyana bu ay kontrolum var kistim yok olduysa ikincisi icin karat vermis olucam insallah canim
Canım kimseden kimseye fayda yok bu devirde..
Zaten olsa bile ben kimse gelip yardım etsin istemiyorum..
Sanki borçlu gibi oluyorsun ne bileyim...
Birde kendilerinde ailenizin iç işlerine karışma hakkını veya
bu yardım etme, bakma durumu üzerinizde söz sahibi olma hakkını doğuruyormuş gibi bir hal oluşturuyor..
Ya da ben hayatımda hep böyle insanlarla karşılaştım..
Söyleyecekleri lafları varsa esirgemeden söyleyebiliyorlar..
O yüzden, ben bunların hiçbirine gelemediğim için kimseden zerre yardım istemiyorum..
Zaten herkes de kendi dalgasında.. Kimseden de böyle bir teklif gelmiyor..
Anneme bile söylediğim zaman çok yoruluyorum, Zeynep beni çok yoruyor dediğim zaman,
yemek yapamıyorum, dinlenemiyorum, evimi temizleyemiyorum,
bana verdiği cevap Biz nasıl yaptık oluyor.. Bizde yaşadık, bizde ettik, sizde yaşayacaksınız, daha dur bir tane, hele bir iki tane olsunlar görürüm ben seni,
bak biz kaç çocuk büyüttük, bizim de yardım edenimiz yoktu bla bla bla blaaaa
vs tarzında beni hiç mutlu etmeyen ve motive etmeyen sözler oluyor..
Arada bir getir bakayım diyor ama ııı ıııhhh...
Birgün Zeynep annemlerde TV dolabını açarken annem Zeynep'in arkasından seslendi..
Zeynep açma dedi.. Çocuklar keşif halinde olduklarında hiçbir şey duymuyorlar..
Duymamazlığa verince benim kız, annemde elindeki suluğu fırlattı Zeyno'ya..
Zeyno'nun sırtına geldi suluk, içi de doluydu, çocuk neye uğradığını şaşırdı bir anda..
Ve başladı ağlamaya.. Napıyorsun anne dedim ya? Bırak dağıtsın, ne var yani değdi mi çocuğu ağlatmana?
Ben toplarım korkma dedim.. Annem de bayağı üzüldü.. O an tartamadı yaptığı hareketi,
yani sonucunda Zeyno'nun ağlayabileceğini ve canının yanabileceğini düşünemedi belki
ve yaptıktan sonra da çok üzüldü ama ne bileyim ben annemin veya eskilerin bu terbiye ediş şeklini sevmiyorum, sevemedim, sevemeyeceğim..
Bu durumdan eşime bahsetmedim, yoksa kıyamet kopardı eminim..
Bu arada annem 62 doğumlu, genç sayılır yani..
Evime birinin dışarıdan gelip de bir yemeğimi pişirdiğini veya minik bir işimi hallettiğini bilmem..
Geçenlerde Facebook'ta Selva ''kardeşceğizim gelse, ütümü yapsa, ben de ona şiir yazsam:)'' yazmış.. Ne kadar imrendim yaaa..
Yani demek istediğim şu ki arkadaşım eğer yapmak istiyorsan yap..
Bu işin altından yalnız başına kalkabileceğine inanıyorsan yap çıksın aradan..
Sonrasında rahat edersin.. Sen hangi dötüne güvenerek yaptın diye sorarsan, kimseye güvenmiyorum arkadaşım Allah'tan başka..
Benim dötüm Allah'ın izniyle çok sağlam :-D.. Kız olmuş erkek olmuş 2. yi de doğurucam, dükkanı da kapatıcam inşallah..
Sonrasında en fazla biri 2 biri 4 olunca inşallah daha rahat olucam.. Benim yaşım da 30 ya, en geç 35'ten sonra hayatımı yaşarım..
Hayatımda kimseden yardım istemedim.. Tırnağım varsa başımı kaşıdım..
40 derece ateşlerle lohusa kadındım evde yatıyordum, göğüslerim iltihap olmuştu, tıkanmıştı,
bir Allah'ın kulu kapımı çalmadı..
Zaten hayatıma seçme şansım olmadan çıkan insanların çoğuna da sorsam,
elim kanıyor, çişin deva olacak hele bir işe, lütfen desem kimse işemez, emin ol..
Bunun sebebi de her zaman şu olmuştur..
Kimsenin bana çizdiği veya çizmek istediği bir hayatı hiçbir zaman kabullenmedim..
Her zaman kendi yolumu kendim çizdim.. Kimsenin beni sokmak istediği kalıplara girmedim..
Bu yüzden de hep dışlandım, en yakınlarım bile olsa..
Eskiden, çocukluk yıllarımızda TRT'de yayın kesilirdi ve teknik bir nedenden dolayı yayınımıza kısa bir süre ara verdik diye yazı geçer,
orman resimlerinin, yeşilliklerinin gösterildiği fona Rodrigo'nun Aranjuez Con Tu Amor gitar dinletisi eşlik ederdi..
Biraz ağlak biraz hüzünlü ama bir o kadar da muhteşemdir..
İşte ben şu sıralar o teknik arıza tadındayım..
Anne olduğumdan dolayıdır ki sahalardan biraz uzak kaldım ama bu günlerde geçecek inşallah..
Hepinizi çok seviyorum..
Günaydın Esmacım...günaydın kızlar...
allahımmm 2. çocuklar konuşuluyorr... yarabbim sen ne büyüksünn...
allah herkeze hayırlı evlat nasip etsin..
benm yaşım 24 vee çok yoğun bir tempodayım iş ev çocuk... ve geçim şartları...
şu durumda 2. yi düşünmüyorum.. rabbime çok şükür diyorum..
ama rabbimin neyi nezamn vereceğini bilemeyizz.. her ay korkuyorum... regl olunca ohhh diyorum...
ama benm bünye malesef 2. ye hazır değil..
iş hayatıma ara vereceğim zmaan allah nasip edrse o zman düşünüyorum...
tabi ozmana kadr sıkıntılarım biterse.. yınde rabbimin takdiri..
Günaydın Esmacım...
Yazdıklarına noktasına kadar katılıyorum...Aynen benim bünyemde 2.ye hiiiç hazır değil..
Hatta bu ay 10 gün geç regl oldum kafayı yemek üzereydim tahlil bile aldım naparım diye kara kara düşündüm..
Hem iş hem çocuk hem ev yardım eden yok çok zor gerçekten...2.çocuğu istiyorum ama inş.daha ileride kızımda küçük ikiside ilgi isteyecek ikiside anneye muhtaç olacaklar..Oyüzden şu anda o potansiyel o enerji yok bende yetemem diye korkuyorum.İnş.rabbim gönlümüze göre verir.Allah isteyenlere nasip etsin inş..
Canım kimseden kimseye fayda yok bu devirde..
Zaten olsa bile ben kimse gelip yardım etsin istemiyorum..
Sanki borçlu gibi oluyorsun ne bileyim...
Birde kendilerinde ailenizin iç işlerine karışma hakkını veya
bu yardım etme, bakma durumu üzerinizde söz sahibi olma hakkını doğuruyormuş gibi bir hal oluşturuyor..
Ya da ben hayatımda hep böyle insanlarla karşılaştım..
Söyleyecekleri lafları varsa esirgemeden söyleyebiliyorlar..
O yüzden, ben bunların hiçbirine gelemediğim için kimseden zerre yardım istemiyorum..
Zaten herkes de kendi dalgasında.. Kimseden de böyle bir teklif gelmiyor..
Anneme bile söylediğim zaman çok yoruluyorum, Zeynep beni çok yoruyor dediğim zaman,
yemek yapamıyorum, dinlenemiyorum, evimi temizleyemiyorum,
bana verdiği cevap Biz nasıl yaptık oluyor.. Bizde yaşadık, bizde ettik, sizde yaşayacaksınız, daha dur bir tane, hele bir iki tane olsunlar görürüm ben seni,
bak biz kaç çocuk büyüttük, bizim de yardım edenimiz yoktu bla bla bla blaaaa
vs tarzında beni hiç mutlu etmeyen ve motive etmeyen sözler oluyor..
Arada bir getir bakayım diyor ama ııı ıııhhh...
Birgün Zeynep annemlerde TV dolabını açarken annem Zeynep'in arkasından seslendi..
Zeynep açma dedi.. Çocuklar keşif halinde olduklarında hiçbir şey duymuyorlar..
Duymamazlığa verince benim kız, annemde elindeki suluğu fırlattı Zeyno'ya..
Zeyno'nun sırtına geldi suluk, içi de doluydu, çocuk neye uğradığını şaşırdı bir anda..
Ve başladı ağlamaya.. Napıyorsun anne dedim ya? Bırak dağıtsın, ne var yani değdi mi çocuğu ağlatmana?
Ben toplarım korkma dedim.. Annem de bayağı üzüldü.. O an tartamadı yaptığı hareketi,
yani sonucunda Zeyno'nun ağlayabileceğini ve canının yanabileceğini düşünemedi belki
ve yaptıktan sonra da çok üzüldü ama ne bileyim ben annemin veya eskilerin bu terbiye ediş şeklini sevmiyorum, sevemedim, sevemeyeceğim..
Bu durumdan eşime bahsetmedim, yoksa kıyamet kopardı eminim..
Bu arada annem 62 doğumlu, genç sayılır yani..
Evime birinin dışarıdan gelip de bir yemeğimi pişirdiğini veya minik bir işimi hallettiğini bilmem..
Geçenlerde Facebook'ta Selva ''kardeşceğizim gelse, ütümü yapsa, ben de ona şiir yazsam:)'' yazmış.. Ne kadar imrendim yaaa..
Yani demek istediğim şu ki arkadaşım eğer yapmak istiyorsan yap..
Bu işin altından yalnız başına kalkabileceğine inanıyorsan yap çıksın aradan..
Sonrasında rahat edersin.. Sen hangi dötüne güvenerek yaptın diye sorarsan, kimseye güvenmiyorum arkadaşım Allah'tan başka..
Benim dötüm Allah'ın izniyle çok sağlam :-D.. Kız olmuş erkek olmuş 2. yi de doğurucam, dükkanı da kapatıcam inşallah..
Sonrasında en fazla biri 2 biri 4 olunca inşallah daha rahat olucam.. Benim yaşım da 30 ya, en geç 35'ten sonra hayatımı yaşarım..
Hayatımda kimseden yardım istemedim.. Tırnağım varsa başımı kaşıdım..
40 derece ateşlerle lohusa kadındım evde yatıyordum, göğüslerim iltihap olmuştu, tıkanmıştı,
bir Allah'ın kulu kapımı çalmadı..
Zaten hayatıma seçme şansım olmadan çıkan insanların çoğuna da sorsam,
elim kanıyor, çişin deva olacak hele bir işe, lütfen desem kimse işemez, emin ol..
Bunun sebebi de her zaman şu olmuştur..
Kimsenin bana çizdiği veya çizmek istediği bir hayatı hiçbir zaman kabullenmedim..
Her zaman kendi yolumu kendim çizdim.. Kimsenin beni sokmak istediği kalıplara girmedim..
Bu yüzden de hep dışlandım, en yakınlarım bile olsa..
Eskiden, çocukluk yıllarımızda TRT'de yayın kesilirdi ve teknik bir nedenden dolayı yayınımıza kısa bir süre ara verdik diye yazı geçer,
orman resimlerinin, yeşilliklerinin gösterildiği fona Rodrigo'nun Aranjuez Con Tu Amor gitar dinletisi eşlik ederdi..
Biraz ağlak biraz hüzünlü ama bir o kadar da muhteşemdir..
İşte ben şu sıralar o teknik arıza tadındayım..
Anne olduğumdan dolayıdır ki sahalardan biraz uzak kaldım ama bu günlerde geçecek inşallah..
Hepinizi çok seviyorum..
gecmıs olsun canım hastalık cok kotu evde bırı hasta oldumu tum dengeler bozulur yaramazlık tum cocuklarda var sımdı ne yapalım sabıredecegız
Papatyacim cok cok gecmis olsun.
Esine cok gecmis olsun canim
Bu arada herzaman derim cocuklarimiz hasta olmasinlar,istahlarida kesilmesin yeterki yaramazlik yapsinlar.
aminnn canmm...
topiğimizdekii laylaylom cuma gunu doğuma giriyorr.. allahın izniylee ikinci bebeişini alıyor elinee...
rabbim isteyenlere nasip eylesin...
ama ben bir çocuğa yetemiorum malesefff...
sanırımm benm biraz daha pişmem lazım
aminnn canmm...
topiğimizdekii laylaylom cuma gunu doğuma giriyorr.. allahın izniylee ikinci bebeişini alıyor elinee...
aminnn canmm...
Selam guzeller :)))
Bugun guzel bir gune basladim,canimi sikan seyler olsada artik takmiyorum.supersonuc kardesim nisanlisiyla baristi ama olan onlara oldu cunku babam evlenirlerse dugun asla yapmama karari aldi.bende artik mumkyn oldugunca uzak tutmaya calisiyorum kendimi onlarin iliskilerinden cunku corbaya cevirdiler.herneyse...
İkinci cocuk dusunen arkadaslarimi tebrik ediyorum.benim suan planlarimin arasinda degil.laylayloma hayirli dogumlar dilerim.
Hacerim 2010 temmuz annelerinee ekli degilim.seni bi bulsam birakmiycamda .bi bulsammmmmm :))))
hayırlısı olsun canımm.....bakalımm kendi yağlarında kavrulsunlar .. gelin damat ikisi bir...
hehehe ... gune hep güzel başlıoruzda... sonunu getiremiyorum kendi adımaa...
ısıssız bir adaya düşmek istiyorum oğlumlaa..... şezlong denizzz oğluma yetecek kadar yemek...
hiç kimse hiç bişe olmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?