2010 Temmuz Anneleri : )

Senin kızın hallerine bayılıyorum ben yaff:))

Sorma Miss valla az kaldı bende bayılacam ama
Çok şirine oldu nereye ellesem nerden ne çıkarsam diye aranıyor resmen...
geçen günde duvardaki tabloyu düşürmüş allah korumuş ki kafasına gelmemiş..
Koltuğun üzerine çıkıp tabloya yetişiyor gerisini siz düşünün
Benim pilim yetmiyor bu maratona

günaydın kızlar...

benm oğluş iileşmedi hala.. canım sıkılıorr ..

iğne verdi doktor.. bugun sonuncusu vurulacak..

umarım iii olur.. artık .. dayanacak hali kalmadı

kıymam ben kuzumaa...

Bende kıyamam Metin Eren'e.....Allah şifasını versin ...Biran önce iyileşir umarım...

merhaba kızlar:)
esmacım kuzuya kıyamam çok geçmiş olsun.
ilke de nezle olmuştu bugün attı biraz daha iyi.
ben de cumartesi burnumdan ameliyat olucam, kemik var taa liseden beri erteliyorum bi cesaret geldi.
sorunsuz geçer inşallah...
papatya özge ile ilkeyi biraraya getirsek el ele tutuşup ortalığın anasını bellerler bence.
yaramazlıkları maskaralıkları hep aynı...
askveoğlum kuzu çok yakışıklı olmuş ben çok beğendim saçlarını.
hacerr ne yaptın kızının odasını ayarladın mı?

Selvacım merhaba...
Büyük ihtimalle dediğin gibi olur..Bunlar bitirimler yahuu...

Kızlar bu 2 yaş sendromu ile ilgili birşeyler buldum bende belki yardımcı olur..
Öncelikle 2 yaş sendromu belirtileri :

* Yemek yemeye direnme
* Uykuya direnme
* Söz dinlememe
* Vurma (anneye-babaya-arkadaşlara...)
* Kendini yere atma
* Ağlayarak isteme
* İtiraz etme (olumsuz ifadeler)
* Öfke nöbetleri

Aslında bu dönemde ebeveynler daha öfkeli olurlarmış, çünkü bebeklerinin artık büyüyerek çocuk olduğunu ve daha kolay söz dinletecekleri hissine kapılırlarmış. Çocuk ise nesneleri, insanları, dünyayı tanımaya başlar ve becerilerini farkedermiş. Tam bu keşif sırasında daha fazla aktifleşen çocuğa, kırarsın, düşersin, tehlikeli, baban döver, annen kızar, köpek ısırır, doktor iğne yapar, ellerin kirlenir türünden “DUR”larla ebeveynin sözünü dinletme isteği açığa çıkarken, çocuğun “ben de varım” dürtüsü karşı karşıya geliyor ve kaçınılmaz son; kriz.

Iraz Toros diyor ki; “aslında 2 yaş sendromuna çocuk değil ebeveyn girer. Sebebi de bu dönemde olabilecekleri bilmemesinden kaynaklıdır.” Yani başımıza geleceklere hazırlıklı olursak bu dönemi hafif sıyrıklarla atlatabiliriz.

kızlar hepinize çok tşk ediyorumm...

rabbim hepimizin kuzularına sağlık sıhat versin umarım atlatır kısa zmanda...

okuduğumda aklaımda kalanlar..

Papatyacım ... sabrett çoğu gitti azı kaldı.. loğusa sendromunu atlattık... 2 yaşıda atlatırz elbettt.. sağlıkları yerinde olsunda...

selvacım... canım valla ii cesaretlenmişsin... benm burnum kırık ama yinede cesaret edemiyorumm hatta dur sana resimli iğrençliğini gösterimm..

ama çok korkuyorum.. rahatsızlıkta vermediği için yaptırmıyorum..

ama bazen nıe yamuk diyorumm :):) banada ver o cesaretten

AşkVeOğlum... paşamın saçları çoook güzel olmuşşş.... kara kaşlım kara gözlümmm benmm...

kuzeynp.. canım taşındınmı senn...

Selam herkeseee

Selvacim esimin istdan donmesini bekliyorum

Askveoglum ogluna yakismis tras ama ben erkekte uzun sac seviyorum:))

Esmacim oglusun en kisa zamanda iyilesir ins

Bende burnumdan ameliyat olucam zamaninda aldigim bir darbeyle icerde yamulma olmus disardan belli degil:)))

canim haklisin bende uzun sac seviyorum.zaten bir daha bu kadar kisa kestirmem.umarim daha gur cikar.

Ufff bütün damarlarım çekildi sanki Özge nasıl ağlıyor annem aradı çok ağlıyor belki sesini duyunca susar diye..
Yavrum yaa gözyaşlarıyla ağlıyormuş..
Konuştuk sustu gülmeye başladı...
Pazartesi günleri böyle yapıyor cumartesi pazar alışıyor beni evde görmeye pazartesi çocuk afallıyor böyle..
Kıyamam annem sana yaa...
Eve uçarak gidesim geldi yaa

gece 20dk bir kalkıyor yatağında uyumak istemiyoryatarken sütlü pirinç unu muhallebisi veriyorum tok tutsun diye ama gece emmeyede çok kalkıyor kendini uyutmak içinde memeye ihtiyaç duyuyor yatağındada uyumuyor imdat çok uykusuzum

Canimyaa yerim ben onu.tabi alisiyor h.sonlari pztde zor geliyor Allah hicbir cocugu ailesinden ayri birakmasin,allah tum calisan annelere dayanma gucu versin

birde primasını bağlatmıyor çığlık atarak kaçıyor giyinmek istemiyor çok usluydu nazar değdi galiba çocuğuma ama uykusu hep böyleydi git gide hiç uyumak istemiyor ve çok daha fazla uyanmaya başladı işim büyüdükçe kolaylaşacağı yerde zorlaşıyor ne yapıcağımı bilmiyorum Allah sağlık hoşluk versin ama çok uykusuzum bi çaresi yokmudur bu uyku sorununu bir türlü çözemedim sebebini.

selam kızlar..
bende geçen hafta izinliydim kızımla doyasıya zaman geçiririm
ilgilenirim diye düşünmüştüm
evde de biriken işlerim çoktu
doğayla evet ilgilendim de biraz fazla ilgilenmem gerekti çünkü hasta oldu
grip olmuş peditus verdik bizde bugün 6.gün hala tam iyileşemedi
geçen haftada doktora gitmiştik kontrolünde doktorumuz dedi aman dikkat çok salgın var diye
bizimki de hazır zaten hemen hastalanmaya
yarın gidicez yine doktora bu kadar uzun sürmesi canımı sıkıyor
diğer hasta bebişlere de acil şifalar

Allah yardımcın olsun inş..Zor gerçekten benim kızımda geceleri çok sık kalkıyor emmeye...Karnı tok olduğu halde kalkıyor bende anlamıyordum ama sonradan da çalıştığım için heralde anne şevkati anne kokusu istediğini düşünmeye başladım...siz çalışıyormusunuz bilmiyorum ama emdiği için okadar sık uyanıyor bebekler...Bir süre böyle devam edecek maalesef yada emmeyi bıraktırıcaz...

Ameliyatın inşallah güzel geçer,
İnşallah kemiğinden kurtulursun rahat raht nefesini alırsın canım,
Yaptıran arkadaşlarım var,
Şimdi gayet mutlular merak etme ve korkma.
Aynen canım benim oğlan da aynı,
Sürekli uyanıyor,
Ve bazen emmiyor da,
Öyle mız mız ağlıyor,
Yanıma yatırınca uyuyor kereta,
Hep benim sıcaklığımı istiyor,
Yanıma alıştırmak istemiyorum asla,
Ama uyutmayınca ne yapayım alıyorum bazı geceler,
Büyüdüler aslında artık bunu yapmamaları lazım
Hadi iki kere emmek için kalkmasını anlarım ama yarım saatte bir kalkması beni de çok üzüyor,
Ve dediğin gibi tok yatırıyorum,
KArnının açlığından da değil,
Bazen gaz sancısı çekiyor,
6 aya kadar hiç yaşamadık ama şimdi sancılanıyor yavrum,
Bilmiyorum artık ne yapmalı.

ben hiç yanından bile ayrılmadım bugüne kadar aynı odada yatıyorum onunla ama artık nerdeyse aynı yatakta yatıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…