Güle güle kullansın paşaHerkese slm.İyi haftasonları.Biz 2 gün önce kanzdan aldık mont oğluma.Lacivert ağırlıklı beyaz ve kırmızı çizgileri var.80 TL
verdik.18 aylık yazıyor ama seneye de giyer benim oğlum zayıf yapılı olduğundan olur.Aslında bana kalsa almazdım.Çünkü çok güzel bir kalın kadife montumuz var hediye gelmişti onun da kanz markası.Bizi bu kış idare ederdi.Ben de senin gibi dedim aslında dışarı zaten pek çıkmıyoruz her yere otomobille gidiyoruz AVM gibi kapalı yerlere gidiyoruz.Geçen sene indirimden atkı bere takımı almıştım %50 indirimle 17TL'ye almıştım.O da lacivert tam uydu montumuzla.Güle güle iyi günlerde giysin oğlum :)
Ne yazıkki benim oğluş memede ya da sallanarak uyuyor.kızlar ben de kendi başına uyuyabilen bebek var mı onu merak ediyorum.
mesela yatağına koyuyorum uyuyor diyen var mı ve nasıl yaptınız ?
bu arada emziren kaç kişi kaldı bilmiyorum ama gece uyandığında geri nasıl uyutuyorsunuz emzirmeden?
Evet canım uykuya geçişte zorluk çekmez inşallah emziği bırakıncabizimkinin tek iyi yanı kendi kendine uyuyor olması. yatağına uykusu geldiğinde bırakıyorum uyuyor. şimdilerde emzik bıraktırmayı düşünüyorum.
zor bir dönem olacak herelde aklı iyice erdiğinde daha bağımlı olacak gibi bıraktırması daha zor. ama bu dönemdede uyku alışkanlığı değişecek. benim onun yanında yatmam gerekecek. önce kendi psikolojimi toparlamam lazım. kendimi hazır hissettiğim zaman bu girişimde bulunacağım inşallah.
Canım emin ol o uzmanların bahsettiği kadar abartılacak bir durum değil buKızlar benim şu sıralar takıntılı oldugum konuyu paylaşmak istiyorum sizlerle...
İlk olarak sizlerede sormak istiyorum tabii...Kullanmadıgınız zaman wirelless'ınızı kapatıyormusunuz?Yoksa internetiniz hep açık mı kalıyor??
Ben geçenlerde bir onkoloji uzmanını dinledim...Kablosuz bağlantılar ve cep tellerinin zararları üzerine konusuyordu....O gün bugündür taktım kafaya..Kullanmadıgım zaman artık kapatmaya dikkat ediyorum fakat şöyle bir durum var ki,ben kullanmasam üst komsunun ya da alt komsunun wirelessini görüyorum..yani o radyasyonel dalgalar her şekilde evimin içinde gezinmeye devam ediyor..Kafam karışık bu konuda biraz...Evlatlarımızı herşekilde korumamız gerekiyor..
Birde asla cep telefonunumu onun bulunduıgu odada bulundurmuyorum ve yanında konuşmamaya dikkat ediyorum..En tehlikeliside bu bence..
Benim oğlumun da yanaklar hep kırmızıCanım çok geçmiş olsun..Bencede bişeye alerji olmus olabilir..benim oğlanında 3 gün boyunca yanakları kıpkırmızıydı,baktım geçmiyor ajerjik olduguna karar verdim :))) doktora gitmedim ..fakat çilek reçeli veriyordum onu kestim...Kesince kızarıklarda geçti..Yediklerini bir gözden geçir bence..değişik birşey vermiş olabilir misin gözleminin dısında?
Boğazın içinde geciktirmeden bir doktora git derim canım..Şu sıralar boğaz ağrısı gibi bir durum yasaddın mı (yutkununca ağrımasından bahsediyorum)?Yani ateşli bir hastalık yasadın mı?Bazen hastalık sonrası beze olur sonra iner diye biliyorum ama mutlaka izle ve doktora görün canım..geçmiş olsun..
Allah korusun vesvese yapma yafftamam canım.dikkata alıcam ve gerekırse dr gıderım.hep boyle bişey oldugunda acaba kansermıyım dıye düşünüyurum.son zamanlar telvizyonda o kadar cok kanserle ilgili haber duyuyoruz kı insan korkuyor ister istemez.allah hastalara acil şifalar versin.allah korsun hepimizi
Aaaa çok güzel olurkızlaaar, yılbaşı yaklaşıyo geçen seneki gibi çekiliş yapalım mı yine?
Canım mikrodalganın günahını alma yaaLuckyycimmm Endise yapma wireless cep telefonu bunlar zararli degil,en cok zarar veren mikrodalga ve tv nin arka tarafi.
Tv nin arka tarafi inanilmaz zararli cocugun yattigi yere gelmemeli.
Bu uzmanlar konusuyoya kablosuzmus cep telmis bunlar ciktiklari kanal neresiyse farketmez iletisim firmalari o kanalda reklamini azalttiysa kanal hemen bir uzman cikartiyo hurafe seyler soylettiriyolar.boyle seylere inanmayin.
Dedigim gibi mikrodalga ve en Onemlisi TV canim
Ayyy canım benimmerhabalar
hasta bebişlere çok geçmiş olsun
benim oğluş yeni iyileşti
ama çok terliyor uyurken yine üşütür diye korkuyorum
sürekli sırtına ince havlulardan koyuyorum
benim tosba bugün telefonumu suya attı
hemen aldım ama ne fayda açılmıyor
damacanın pompasını çıkarıyor nasıl beceriyorsa
içine eline geçerse atıyor
dün içini küçük soğanlarla doldurmuş
suya yanayım soğana mı:)
artık damaca kullanmıyoruz
5lt en temizi
hoş onunda kapağını açıp deviriyor
yerler üstü başı her yer ıslanıyor
artık diyorum şu ev derli toplu olsun
her yer her yerde
düzeltiyorum yine aynı yine aynı
günyadın kızlar...
bizim evde wireles yok ama.. yankomşu yan apt .. karşı apt.. heryerden sinyal alıyoruzz...
mikrodalgam var ama kendim için kullanıorm metin erenin ymeklerinde asla kullanmıyorum...
benm için harika bir icat mikrodalga
cep telefonuna gelince benm odada kalıorr çunku alrmını kuruoruz komıdınde baş ucumuzda .. neyse bundan sorna saatin alrmını kurarum.. telefonu kaldırayım... yada teli kapatıp bıraksam odada sanırım bişe olmaz ozman.. uçak modunda...
luccckkkyy canoo.. tşk ederiz hatırlatığın için... muckkkk...
selvaaa... kız ne de güzerl söylemişsin.. koca değil gonca diyeeee... yerim senın o ağzını...
efimm... nerelerdesin uzun yazılarını bize moral ve destek vermeni özledikkk.. ayrı düşme bizden günde bir makale bekliyoruz .. ona göre ... işini aksatmaa....
bahar.... cnm yaa bu kadar azimle araba kullanmaya devam ettin... tebrik ediyorum seni... ya benn orda ağlardım herhade.. benzin bitti diyeeçok panik biriyim ben ama acilen araba konusunda kendimi motive etmem lazım... benm yardımcı pilotum olurmusun bahar
metin eren kuzusuna gelince... kızlar benmkinde öyle pek bir numara yook... çiş kaka konusunda..
kakası gelince koltuğun arkasına saklanıor.. kakasını yapıror... sonrada kucağıma gelmek istiorr.. annecim temizlee der gibi...
felaket dışarı çıkmaa heveslisi.. kendince öyle bişiler anlatıyorkiii.. tercüme edicem az kaldı. yabancı dilim biraz zayıff pek anlamıyorum... biliyorsunuzki bizim çocuk ithal ggeldio yüzdenn konuşmalarını anlamak içinn yabancı dilimi ilerletiyorum
geçenlerde görümcemin işyerinde çalışan çinli bir kız geldii... kız çok güzel türkçe biliorr... bizim metin ereni görünce çince bişiler söyleyerek sevdi metin ereni... baktım bizim hayta cvp verior kıza... sanırım oda çince cvp veriordu... kız çince telefonumu geri ver dedi... metin eren bişe diyerek uzattı... allahım dedim buldum bu çocuk çinlii
eşim diyorkii ya biz malzemedende kısmadık.. bu niye çin malı oldu böyleee
bnm oğlm çok zekii kızlar.. türkçeden önce çince ingilizce... daha sayardım ama kıskananlar olur diye söylemorum pek çok dili konuşuyorr...
eeeee ... malzemeden kaçmadık.. ithal çocuk doğurduk
allah seni güldürsün.sabah babah ne guldum ama.bizimkide bir acayib konuşuyor.ozan bişey söylüyor her kes bana dönüb ne diyor annesi soruyorlar.sanki ben cok anlıyorumda.ama artık yavas yavas anlaşılıyor.bide ozan artık boyu uzadığı icin kapılarıda acıyor.biz katlı evde boturdugumuz ıcın babası her yere korkuluk almış.her yeri kapatık.eve gelen burası hapiseneye dömüş diyogünyadın kızlar...
bizim evde wireles yok ama.. yankomşu yan apt .. karşı apt.. heryerden sinyal alıyoruzz...
mikrodalgam var ama kendim için kullanıorm metin erenin ymeklerinde asla kullanmıyorum...
cep telefonuna gelince benm odada kalıorr çunku alrmını kuruoruz komıdınde baş ucumuzda .. neyse bundan sorna saatin alrmını kurarum.. telefonu kaldırayım... yada teli kapatıp bıraksam odada sanırım bişe olmaz ozman.. uçak modunda...
selvaaa... kız ne de güzerl söylemişsin.. koca değil gonca diyeeee... yerim senın o ağzını...
efimm... nerelerdesin uzun yazılarını bize moral ve destek vermeni özledikkk.. ayrı düşme bizden günde bir makale bekliyoruz .. ona göre ... işini aksatmaa....
bahar.... cnm yaa bu kadar azimle araba kullanmaya devam ettin... tebrik ediyorum seni... ya benn orda ağlardım herhade.. benzin bitti diyeeçok panik biriyim ben ama acilen araba konusunda kendimi motive etmem lazım... benm yardımcı pilotum olurmusun bahar
metin eren kuzusuna gelince... kızlar benmkinde öyle pek bir numara yook... çiş kaka konusunda..
kakası gelince koltuğun arkasına saklanıor.. kakasını yapıror... sonrada kucağıma gelmek istiorr.. annecim temizlee der gibi...
felaket dışarı çıkmaa heveslisi.. kendince öyle bişiler anlatıyorkiii.. tercüme edicem az kaldı. yabancı dilim biraz zayıff pek anlamıyorum... biliyorsunuzki bizim çocuk ithal ggeldio yüzdenn konuşmalarını anlamak içinn yabancı dilimi ilerletiyorum
geçenlerde görümcemin işyerinde çalışan çinli bir kız geldii... kız çok güzel türkçe biliorr... bizim metin ereni görünce çince bişiler söyleyerek sevdi metin ereni... baktım bizim hayta cvp verior kıza... sanırım oda çince cvp veriordu... kız çince telefonumu geri ver dedi... metin eren bişe diyerek uzattı... allahım dedim buldum bu çocuk çinlii
bnm oğlm çok zekii kızlar.. türkçeden önce çince ingilizce... daha sayardım ama kıskananlar olur diye söylemorum pek çok dili konuşuyorr...
Aslında mikrodalgalar evimizin içine kadar girmiş durumda. Onları göremiyorsunuz ama onlar sayesinde radyo dinliyorsunuz , televizyon seyrediyorsunuz, cep telefonu ile konuşuyorsunuz ve yemeklerinizi pişirebiliyorsunuz. Mikrodalgalar ışık hızında hareket eden, çok kısa dalga boyuna sahip elektromagnetik bir enerjidir.
Sizlere elektromagnetik enerjiyi bir örnekle açıklamaya çalışayım: Bir gölete taş atarsanız, gölün üstünde ufak dalgalar oluşur. Bu dalgalar genişleyerek gölün yüzeyine dağılır. Dalgaların yukarı ve aşağı olan titreşimi yayılma doğrultusuna dik durumdadır. Bunlara enine dalgalar denir. İşte mikrodalgalarda bir çeşit enine dalgadır.
Gölete atılan taşın oluşturduğu etki su ortamında dalgacıklar vasıtasıyla taşınır. Ses dalgaları da buna benzer. Onlarda yayılmak için havada ve suda olan molekülleri kullanırlar. Yani bu tür dalgalar yayılmak için hava veya su gibi ortamları kullanırlar. Örneğin havasız bir ortamda patlayan bir silah sesini duyamazsınız.
Fakat radar dalgaları, radyo ve TV dalgaları gibi elektromagnetik enerji formları uzay boşluğunda milyonlarca kilometre yol katedebilirler. Yani yayılmak için bir ortama ihtiyaç duymazlar. Uzay boşluğunda veya bir boru içerisinde yayılabilirler. Elektromagnetik dalgaların enerjileri kendi içlerinde saklıdır.
Yandaki frekans spektrumuna bakarsanız, mikrodalga fırınlarda kullanılan mikrodalgaların frekansı TV dalgalarının üstünde ve radar dalgaları ile aynı frekans bölgesinde yer almaktadır. Aynı zamanda mikrodalgalar iyonize olmayan ışınlar bölgesinde yer almaktadır. İyonize olmayan ışınlar maddenin moleküler yapısına ve canlı hücrelerin yapısına bir zarar vermezler. İyonize olan ışınlar ise yüksek frekanslıdır ve maddelerin, hücrelerin yapısında kalıcı hasarlara yol açabilirler.
Umarım mikrodalgalar konusunda biraz bilginiz olmuştur. Şimdi bir mikrodalga fırın nasıl çalışır ona bakalım.
NASIL ÇALIŞIR?
İlk olarak şunu bilmenizi isterim. Mikrodalga fırınlar elektrik enerjisiyle çalışır. Fırının bu elektrik enerjisini mikrodalga enerjisine dönüştürmesi ise bir magnetron ile olur. Magnetron 2450 MHz frekansında mikrodalgalar üretir. Bu mikrodalgalar, dalga kılavuzu vasıtasıyla fırının içine ulaşırlar. Bu noktada mikrodalgaların birkaç karakteristik özelliğinden bahsetmek istiyorum.
- Mikrodalgalar, tıpkı güneş ışığının camdan nasıl geçiyorsa cam, porselen, kağıt ve plastik gibi çoğu maddelerin içinden geçebilirler.
- Mikrodalgalar, duvara çarpan bir topun geri dönmesi gibi, metallerden yansıyıp geri dönerler.
- Mikrodalgalar maddelerin içine nüfuz ederler ve özellikle yiyecekler tarafından emilirler.
Bu bilgilerden sonra kaldığımız yerden devam edebiliriz. En son mikrodalgalar fırının içine ulaşmıştı. Bu mikrodalgalar pişirmek istediğimiz yiyecek tarafından emilirler. Saniyede 2,45 milyar kez titreşen mikrodalgalar yiyeceğin içine girdiklerinde, su moleküllerinde bir titreşim oluştururlar. Mikrodalgaların polaritesi (kutupsallık) her değiştiğinde (+) ve (-) yüklerle yüklü su molekülleri bir ileri bir geri saniyede 4,9 milyar kez titreşirler. Bu yüksek hızdaki titreşmeden dolayı birbirine sürtünen su molekülleri ısı enerjisini açığa çıkarırlar. Bu ısıyla ise yiyecek pişmiş olur. İçinde daha fazla su molekülü olan yiyecekler daha hızlı pişerler.
Klasik fırınlarda olduğu gibi mikrodalga fırınlarda ortam ve yiyecek kapları ısınmazlar. Yalnızca yiyecekler ısınır ve pişerler. Pişirme süresi ise çok daha kısadır.
SORULARINIZA CEVAPLAR
Çelik tenceremle mikrodalga fırında yemek pişirebilir miyim?
Hayır, çünkü mikrodalga ışınlar metal malzemelerden yansırlar, içlerinden geçemezler. Ama cam, seramik, plastik ve hatta kağıt kapta bile yemeğinizi pişirebilirsiniz.
Mikrodalga ışınlar zararlı radyasyon yayar mı?
Mikrodalga ışınlar iyonize olamayanlar grubuna dahildir. Madde ve canlı hücrelerin yapısını değiştirmezler ve radyoaktif olarak zarar veremezler. Fakat X ve Gama ışınları gibi iyonize olanlar grubundakiler, maddenin ve hücrenin yapısını değiştirirler ve zararlı olabilirler.
Mikrodalga fırına çalışırken elimi soksam ne olur?Sakın böyle bir şey denemeyin. Mikrodalga fırınınızda sadece yemek pişirin. Eğer elinizi çalışırken sokmaya kalkarsanız o da pişer.
Mikro dalga fırında pişen yemek zararlı mıdır?
Hayır değildir. Mikrodalga fırınlar elektrik enerjisini, mikrodalga enerjisine; mikrodalga enerjisini de ısı enerjisine çevirir. Fırından çıkan yemekte radyasyon falan yoktur, afiyetle yiyebilirsiniz.
Mikrodalga fırının içini kapaktan bakınca görüyorum. Peki mikrodalga ışınlar buradan ışık gibi dışarı sızmıyor mu?
Mikrodalgalar kapakta bulunan metalin üstündeki ufak deliklerden dışarı çıkamazlar. Çünkü mikrodalganın fiziki karakteristikleri buna uygun değildir. Dalgaların frekansı (saniyedeki titreşim sayısı) ile dalga boyu arasında şu ilişki vardır: Yüksek frekans kısa dalga boyu, alçak frekans uzun dalga boyu demektir. Bunu terside doğrudur. Kapakta bulunan ufak delikler ışık dalgalarının geçmesine izin verirler ve fırının içini görürüz. Çünkü ışığın dalga frekansı son derece yüksektir, dolayısıyla dalga boyu da çok küçüktür. Dalga boyunun çok küçük olması kapaktaki deliklerden geçmesine müsaade eder. Mikrodalgaların ise frekansı düşüktür ve dalga boyu daha uzundur. Bu yüksek dalga boyuyla kapaktaki ufak deliklerden geçemezler ve içeri tekrar geri yansırlar.
http://www.soylenasil.com/bilim/mikrofirinpr.htm sitesinden alıntıdır.
evet geçen sene yapılmıştı hatırlıyorum o zaman pek aktif değildimkızlaaar, yılbaşı yaklaşıyo geçen seneki gibi çekiliş yapalım mı yine?
ah canım ya yaramaz bızdıkmerhabalar
hasta bebişlere çok geçmiş olsun
benim oğluş yeni iyileşti
ama çok terliyor uyurken yine üşütür diye korkuyorum
sürekli sırtına ince havlulardan koyuyorum
benim tosba bugün telefonumu suya attı
hemen aldım ama ne fayda açılmıyor
damacanın pompasını çıkarıyor nasıl beceriyorsa
içine eline geçerse atıyor
dün içini küçük soğanlarla doldurmuş
suya yanayım soğana mı:)
artık damaca kullanmıyoruz
5lt en temizi
hoş onunda kapağını açıp deviriyor
yerler üstü başı her yer ıslanıyor
artık diyorum şu ev derli toplu olsun
her yer her yerde
düzeltiyorum yine aynı yine aynı
günyadın kızlar...
kızlar tuvalet konusunda bizimki öğrenir gibi geliyor ama 18.aydan önce önermedikleri için
erteliyorum
çünkü hadi annecim çiş yap diyorum durup yapıyor, yüzündede tatlı bir tebesüm :)
hemen açıp bakıyorum yeni yaptığı belli oluyor.
bir de banyo yaptırırken açıyorum altını duşun içinde yap diyorum hemen yapıyor
bu şekilde deniyorum artık biliyor ama doğru zaman ve şekil nedeir tereddütlerim var.
doğum gününde lazımlık hediye gelmişti müzikli falan olanlarından
onunla mı başlasam yoksa klozet aparatları var ya o mu daha iyidir kararsızım :44:
merhaba kızlar:)
yılbaşı çekilişi için, bahar, hacer, misskapris, tubis ve ben varız, inşallah kimseyi atlamamışımdır:)
katılmak isteyenler bana özel mesaj gönderebilirler mi cumaya kadar, pazartesi de çekilişi yapıp hediyeleri göndermeye başlayabiliriz:))
geçen sene bebeklere hediye ve annelere kırmızı don almıştık yine aynı şekilde yapabiliriz, tabi farklı fikirleri olan varsa paylaşalım...
bir de üst limit belirleyelim isterseniz.
önerilerinizi bekliyorum:)
esmacım çok güldüm erenin çince konuşmasına.
yarın utandıracak seni bıdı bıdı konuşup:)
tubacım tuvalet eğitiminde lazımlık değil de klozet adaptörü öneriyolar uzmanlar, çünkü lazımlıktan sonra bir de klozete alıştırmak gerekşyomuş iki iş olmasın diye...
Kızlarrr merhabalar...
Dün yazamadım bir türlü işlerimiz yoğundu koşturmaktan fırsat bulamadım...
Yine yoğun bir hafta sonu geçirdik yine yemeğe misafirim vardı ama bu hafta ben çağırmadım kendileri geldi
C.tesi gecesi de eşim hastalandı soğuk algınlığı maalaesef kötüydü..Özge de malum zaten hasta halen devam etmekte öksürüğe çevirdi artık balgamlı burnu tıkalı sürekli burun damlası damlattığım halde...Birde siz coldmixten bahsediyordunuz eczaneden onu alıpta denicem yavrucum çok kötü ya...
Pazar günü bauhausa gittik evde bir tane peteğimiz bozulmuştu alalım diye gitmez olaydım...Özge yine burnumuzdan getirdi...Arabasında durmuyor yere bırakıyorum bizim tam ters istikametimize gidiyor...Kucağıma alıyorum ıhh ıhh memeyi gösteriyor üstüne üstlükte babasına gitmiyor..Kaç saat boyunca kendini taşıttı sıpa bana...İsyan ettim sonunda dedim herşeyden vazgeçtim eve gidelim diye...
Bugünlerde iyice bana düştü bir şımarmalar anlatamam...
Dün akşamda eve gittim k.validemde hasta olmuşş eve bir kere girince tamam artık herkesi yokluyor bu hastalık...
Bizden böyle işte kızlar....
Kızlarrr merhabalar...
Dün yazamadım bir türlü işlerimiz yoğundu koşturmaktan fırsat bulamadım...
Yine yoğun bir hafta sonu geçirdik yine yemeğe misafirim vardı ama bu hafta ben çağırmadım kendileri geldi
C.tesi gecesi de eşim hastalandı soğuk algınlığı maalaesef kötüydü..Özge de malum zaten hasta halen devam etmekte öksürüğe çevirdi artık balgamlı burnu tıkalı sürekli burun damlası damlattığım halde...Birde siz coldmixten bahsediyordunuz eczaneden onu alıpta denicem yavrucum çok kötü ya...
Pazar günü bauhausa gittik evde bir tane peteğimiz bozulmuştu alalım diye gitmez olaydım...Özge yine burnumuzdan getirdi...Arabasında durmuyor yere bırakıyorum bizim tam ters istikametimize gidiyor...Kucağıma alıyorum ıhh ıhh memeyi gösteriyor üstüne üstlükte babasına gitmiyor..Kaç saat boyunca kendini taşıttı sıpa bana...İsyan ettim sonunda dedim herşeyden vazgeçtim eve gidelim diye...
Bugünlerde iyice bana düştü bir şımarmalar anlatamam...
Dün akşamda eve gittim k.validemde hasta olmuşş eve bir kere girince tamam artık herkesi yokluyor bu hastalık...
Bizden böyle işte kızlar....
Selvakuşum bende katılmayı isterim ama benim koca kişisi bunada bir kulp bulur o yüzden hiiiçç didişemem onunla(((
en iyisi sizin maceralarınızı dinlemek....
Hepinize toptan geçmiş olsun canım....Cold mix çok iyi geçenlerde oğlana kullandım..Pijamasının yakasına 2 damla damlattım..Benim bile nefesimi açtı yahu :))))))
kızlar şu cold mix bizimm mahrumiyet bölgesi iskenderunda yook...
netten sipraş edeceğim bi yer biliyormusunuz...
bnm oğlannda sık tııknaıyor burnuu...
çok geçmiş olsun canım...
dün papatya çayını sormuşsun, ben aktardan aldım bildiğimiz kuru papatya.
su bardağına 4-5 tane koyuyorum üstüne kayna su koyuyorum bir de bal.
5-10 dk hem demleniyo hem soğuyo sonra süzüp yarısını ilkeye içiriyorum kalanı da ben içiyorum...
peki canım kulp bulmasın seninki:))
esmacım geçen sene de dedim istersen hemen bugün alıp kargoyla gönderebilirim sana, samimiyetle söylüyorum:)
Papatyam gecmis olsun canim.berayda tam duzelemedi.
Esma sende gencligimi gordum kiz alemsin valla hep boyle kal olurmu :)
Misscim bende cok buyuk bir iletisim firmasinin yaptigi toplantida paylastiklari bilgileri paylastim.bide bi arkadasin Oglu var yasitlarindan geride gelisim gosteriyor halen tedavi goruyor profta cocugun yemeklerini mikrodalgada isitma demis.bu olaydan sonrada tezgahimdan kaldirdim.tabiki herkesin keyfi bilir dileyen kullanir dileyen kullanmaz.
Bende tuvalet egitimine mayis ta baslicam ins.berayda hacer cis kakasi icinde hacer iik iik diyo:)
Canım teşekkür ediyorum...Kesin şart oldu almam ozaman...Hepinize toptan geçmiş olsun canım....Cold mix çok iyi geçenlerde oğlana kullandım..Pijamasının yakasına 2 damla damlattım..Benim bile nefesimi açtı yahu :))))))
saol Selvacım..çok geçmiş olsun canım...
dün papatya çayını sormuşsun, ben aktardan aldım bildiğimiz kuru papatya.
su bardağına 4-5 tane koyuyorum üstüne kayna su koyuyorum bir de bal.
5-10 dk hem demleniyo hem soğuyo sonra süzüp yarısını ilkeye içiriyorum kalanı da ben içiyorum...
Papatyam gecmis olsun canim.berayda tam duzelemedi.
Esma sende gencligimi gordum kiz alemsin valla hep boyle kal olurmu :)
Misscim bende cok buyuk bir iletisim firmasinin yaptigi toplantida paylastiklari bilgileri paylastim.bide bi arkadasin Oglu var yasitlarindan geride gelisim gosteriyor halen tedavi goruyor profta cocugun yemeklerini mikrodalgada isitma demis.bu olaydan sonrada tezgahimdan kaldirdim.tabiki herkesin keyfi bilir dileyen kullanir dileyen kullanmaz.
Bende tuvalet egitimine mayis ta baslicam ins.berayda hacer cis kakasi icinde hacer iik iik diyo:)
mesaj attım canım :)merhaba kızlar:)
yılbaşı çekilişi için, bahar, hacer, misskapris, tubis ve ben varız, inşallah kimseyi atlamamışımdır:)
katılmak isteyenler bana özel mesaj gönderebilirler mi cumaya kadar, pazartesi de çekilişi yapıp hediyeleri göndermeye başlayabiliriz:))
geçen sene bebeklere hediye ve annelere kırmızı don almıştık yine aynı şekilde yapabiliriz, tabi farklı fikirleri olan varsa paylaşalım...
bir de üst limit belirleyelim isterseniz.
önerilerinizi bekliyorum:)
esmacım çok güldüm erenin çince konuşmasına.
yarın utandıracak seni bıdı bıdı konuşup:)
tubacım tuvalet eğitiminde lazımlık değil de klozet adaptörü öneriyolar uzmanlar, çünkü lazımlıktan sonra bir de klozete alıştırmak gerekşyomuş iki iş olmasın diye...
sağol canımKısmet olursa haziran-temmuz gibi başlamayı planlıyorum bende...
Ben lazımlıkla başlamayı düşünmüyorum..Direk tuvalet aparatıyla başlayacağım öğretmeye..Çünkü çocuklara iki iş oluyor..İlk önce lazımlığı öğreniyorlar tamam diyorsun bu sefer hadi bakalım tuvalete oturmayı öğren.....gerek yok bence...O dönemlerde gerçekten çok zor...Bakalım tuvalet maceralarımız nasıl olacak :))))
kızlar şu cold mix bizimm mahrumiyet bölgesi iskenderunda yook...
netten sipraş edeceğim bi yer biliyormusunuz...
bnm oğlannda sık tııknaıyor burnuu...
oyy canlarım benmm... lan ıphone 4s isteysim geldi beaa...
onuda burda bulamıyom desem...
işin şakası.. gönlü bol arkideşlerim.. bulamassam kapınızdayımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?