2010 Temmuz Anneleri : )

merabalar kızlar.naasılsınız biz iyiyiz cok şükür.oğluşum isilik olmuş teyzeleri.ben onu kalın giyindiriyorum dışarı cıkrırken.koltuk altları faalan.ama bu gun daha iyi.o kdar cok korkmuştumki kızamık falan oldu diye bunuda atlattık cok şukur.siz napıyosunuz bakayım?

Güle güle kullansın paşa
Bizimkinin de montu kanzdan ve lazcivert aynısı olabilir hatta çok benzettim ben anlatmandan
Ama ben geçen yıl indirimden almıştım
35 liraya geldi
indirimde yapmak lazım zaten bu alışverişleri acayip karlı oluyor o zaman
Bizimkininki de 2 yaş yazıyor ama kanzın ölçüleri küçük bence zaten benim oğlan da belki seneye bile giyebilir
Ne yazıkki benim oğluş memede ya da sallanarak uyuyor.
Geçen gece süt vermeyi denedim uyanınca
istemedi illa da beni emmek istiyor
Yandık ki ne yandık nasıl halledicez bu dönemi bilemedim ben onu.

Evet canım uykuya geçişte zorluk çekmez inşallah emziği bırakınca
Ama şimdi böyle kendi kendine uyuması nasıl güzel bir şey maşallah.
Benim oğluşunda en güzel özelliği emziğini kendi kendine 8 aylıkken bırakmış olması:))
Canım emin ol o uzmanların bahsettiği kadar abartılacak bir durum değil bu
Her zaman her yerde
Evlerimizin malzemesi olan tuğlada bile radyasyon var artık
Çağımız böyle bir çağ
Ama bunları düşünerek yaşayamaz insan yani her yer tüm wirelesslar kapalı bile olsa
evlerimizdeki koltuklarda kullanılan kumaş türlerinde bile radyasyon yayma kapasitesi var
Ne yapmak lazım
Bol bol toprakta çıplak ayak dolaşmak lazım tek çaresi bu
yazın biz oğlumla çok yaptık
Kışın da ayakkabıyla bile olsa toprak yol görünce koşuyorum hemen ben.
Benim oğlumun da yanaklar hep kırmızı
elma gibi
ben hiç alerji olabileceğini düşünmemiştim
Hergün yumurta yiyor bıldırcın yumurtası
Belki de ondan oluyor
Ama başka bir yerinde yok
Yanakları da alerji değil de kuruluktan sanki.
Allah korusun vesvese yapma yaff
Çağırma hastalığı kendi kendine.
kızlaaar, yılbaşı yaklaşıyo geçen seneki gibi çekiliş yapalım mı yine?
Aaaa çok güzel olur
Ben geçen yıl katılmamıştım ama bu sene katılabilirim aslında
Hoş burada hediye alabileceğim yer kısıtlı ama olsun ben de netten alırım her zxaman olduğu gibi
Bebiklere mi kendimize mi hediyeler:)))
Canım mikrodalganın günahını alma yaa
ben özel olarak bu konuyla ilgili bir yazı koyacağım az sonra oku bak mikrodalganın da masum olduğunu anlayacaksın
Fizik prof.u abimiz var
o da dahil bizde bebişlerin yemeklerini bile ısıtmak için kullanıyoruz gerçekten basında söylendiği gibi zarar verecek bir durum yok
Haa için rahat etmez sen kullanmazsın o tabiki insanın kendine kalmış
Ama yazıyı okursan bi zararı olmayacağnı anlayacaksın.

Ayyy canım benim
Yaratıcı çocuk soğanlı su üretimi yapmış
Çok güldüm ama yaa süper
Bir de bir kaç gün önce çekirdek yeme muhabbeti yapılmış onda da koparttınız beni kızlar süpersiniz siz yaa.

Alllaaaah koptum koptum
Çin malı ayy süper
Ben sana ne diyim Esma
MEtin eren süper Türkçe konuşacak bekle annesi sen merak yapma
Çocuk üstün zekalı olduğu için basit dillerle başladı sonuçta Türkçe çok zor bir dil:))))

Aslında mikrodalgalar evimizin içine kadar girmiş durumda. Onları göremiyorsunuz ama onlar sayesinde radyo dinliyorsunuz , televizyon seyrediyorsunuz, cep telefonu ile konuşuyorsunuz ve yemeklerinizi pişirebiliyorsunuz. Mikrodalgalar ışık hızında hareket eden, çok kısa dalga boyuna sahip elektromagnetik bir enerjidir.

Sizlere elektromagnetik enerjiyi bir örnekle açıklamaya çalışayım: Bir gölete taş atarsanız, gölün üstünde ufak dalgalar oluşur. Bu dalgalar genişleyerek gölün yüzeyine dağılır. Dalgaların yukarı ve aşağı olan titreşimi yayılma doğrultusuna dik durumdadır. Bunlara enine dalgalar denir. İşte mikrodalgalarda bir çeşit enine dalgadır.

Gölete atılan taşın oluşturduğu etki su ortamında dalgacıklar vasıtasıyla taşınır. Ses dalgaları da buna benzer. Onlarda yayılmak için havada ve suda olan molekülleri kullanırlar. Yani bu tür dalgalar yayılmak için hava veya su gibi ortamları kullanırlar. Örneğin havasız bir ortamda patlayan bir silah sesini duyamazsınız.

Fakat radar dalgaları, radyo ve TV dalgaları gibi elektromagnetik enerji formları uzay boşluğunda milyonlarca kilometre yol katedebilirler. Yani yayılmak için bir ortama ihtiyaç duymazlar. Uzay boşluğunda veya bir boru içerisinde yayılabilirler. Elektromagnetik dalgaların enerjileri kendi içlerinde saklıdır.

Yandaki frekans spektrumuna bakarsanız, mikrodalga fırınlarda kullanılan mikrodalgaların frekansı TV dalgalarının üstünde ve radar dalgaları ile aynı frekans bölgesinde yer almaktadır. Aynı zamanda mikrodalgalar iyonize olmayan ışınlar bölgesinde yer almaktadır. İyonize olmayan ışınlar maddenin moleküler yapısına ve canlı hücrelerin yapısına bir zarar vermezler. İyonize olan ışınlar ise yüksek frekanslıdır ve maddelerin, hücrelerin yapısında kalıcı hasarlara yol açabilirler.

Umarım mikrodalgalar konusunda biraz bilginiz olmuştur. Şimdi bir mikrodalga fırın nasıl çalışır ona bakalım.

NASIL ÇALIŞIR?

İlk olarak şunu bilmenizi isterim. Mikrodalga fırınlar elektrik enerjisiyle çalışır. Fırının bu elektrik enerjisini mikrodalga enerjisine dönüştürmesi ise bir magnetron ile olur. Magnetron 2450 MHz frekansında mikrodalgalar üretir. Bu mikrodalgalar, dalga kılavuzu vasıtasıyla fırının içine ulaşırlar. Bu noktada mikrodalgaların birkaç karakteristik özelliğinden bahsetmek istiyorum.

- Mikrodalgalar, tıpkı güneş ışığının camdan nasıl geçiyorsa cam, porselen, kağıt ve plastik gibi çoğu maddelerin içinden geçebilirler.

- Mikrodalgalar, duvara çarpan bir topun geri dönmesi gibi, metallerden yansıyıp geri dönerler.

- Mikrodalgalar maddelerin içine nüfuz ederler ve özellikle yiyecekler tarafından emilirler.

Bu bilgilerden sonra kaldığımız yerden devam edebiliriz. En son mikrodalgalar fırının içine ulaşmıştı. Bu mikrodalgalar pişirmek istediğimiz yiyecek tarafından emilirler. Saniyede 2,45 milyar kez titreşen mikrodalgalar yiyeceğin içine girdiklerinde, su moleküllerinde bir titreşim oluştururlar. Mikrodalgaların polaritesi (kutupsallık) her değiştiğinde (+) ve (-) yüklerle yüklü su molekülleri bir ileri bir geri saniyede 4,9 milyar kez titreşirler. Bu yüksek hızdaki titreşmeden dolayı birbirine sürtünen su molekülleri ısı enerjisini açığa çıkarırlar. Bu ısıyla ise yiyecek pişmiş olur. İçinde daha fazla su molekülü olan yiyecekler daha hızlı pişerler.

Klasik fırınlarda olduğu gibi mikrodalga fırınlarda ortam ve yiyecek kapları ısınmazlar. Yalnızca yiyecekler ısınır ve pişerler. Pişirme süresi ise çok daha kısadır.

SORULARINIZA CEVAPLAR
Çelik tenceremle mikrodalga fırında yemek pişirebilir miyim?
Hayır, çünkü mikrodalga ışınlar metal malzemelerden yansırlar, içlerinden geçemezler. Ama cam, seramik, plastik ve hatta kağıt kapta bile yemeğinizi pişirebilirsiniz.

Mikrodalga ışınlar zararlı radyasyon yayar mı?
Mikrodalga ışınlar iyonize olamayanlar grubuna dahildir. Madde ve canlı hücrelerin yapısını değiştirmezler ve radyoaktif olarak zarar veremezler. Fakat X ve Gama ışınları gibi iyonize olanlar grubundakiler, maddenin ve hücrenin yapısını değiştirirler ve zararlı olabilirler.

Mikrodalga fırına çalışırken elimi soksam ne olur?Sakın böyle bir şey denemeyin. Mikrodalga fırınınızda sadece yemek pişirin. Eğer elinizi çalışırken sokmaya kalkarsanız o da pişer.

Mikro dalga fırında pişen yemek zararlı mıdır?
Hayır değildir. Mikrodalga fırınlar elektrik enerjisini, mikrodalga enerjisine; mikrodalga enerjisini de ısı enerjisine çevirir. Fırından çıkan yemekte radyasyon falan yoktur, afiyetle yiyebilirsiniz.

Mikrodalga fırının içini kapaktan bakınca görüyorum. Peki mikrodalga ışınlar buradan ışık gibi dışarı sızmıyor mu?
Mikrodalgalar kapakta bulunan metalin üstündeki ufak deliklerden dışarı çıkamazlar. Çünkü mikrodalganın fiziki karakteristikleri buna uygun değildir. Dalgaların frekansı (saniyedeki titreşim sayısı) ile dalga boyu arasında şu ilişki vardır: Yüksek frekans kısa dalga boyu, alçak frekans uzun dalga boyu demektir. Bunu terside doğrudur. Kapakta bulunan ufak delikler ışık dalgalarının geçmesine izin verirler ve fırının içini görürüz. Çünkü ışığın dalga frekansı son derece yüksektir, dolayısıyla dalga boyu da çok küçüktür. Dalga boyunun çok küçük olması kapaktaki deliklerden geçmesine müsaade eder. Mikrodalgaların ise frekansı düşüktür ve dalga boyu daha uzundur. Bu yüksek dalga boyuyla kapaktaki ufak deliklerden geçemezler ve içeri tekrar geri yansırlar.

http://www.soylenasil.com/bilim/mikrofirinpr.htm sitesinden alıntıdır.

Son düzenleme:
allah seni güldürsün.sabah babah ne guldum ama.bizimkide bir acayib konuşuyor.ozan bişey söylüyor her kes bana dönüb ne diyor annesi soruyorlar.sanki ben cok anlıyorumda.ama artık yavas yavas anlaşılıyor.bide ozan artık boyu uzadığı icin kapılarıda acıyor.biz katlı evde boturdugumuz ıcın babası her yere korkuluk almış.her yeri kapatık.eve gelen burası hapiseneye dömüş diyo

canım cok teşekkur ederim bizi bilgilendirdiyin icin.

selam kızlar...
kızlaaar, yılbaşı yaklaşıyo geçen seneki gibi çekiliş yapalım mı yine?
evet geçen sene yapılmıştı hatırlıyorum o zaman pek aktif değildim
bu sene yapılırsa bende varımm
ah canım ya yaramaz bızdık
bizimkide damacana meraklısı ama şükür ki henüz dökmeyi başaramıyor

alemsin canım ya çok güldüm
çin malı metin eren kopardı

kızlar tuvalet konusunda bizimki öğrenir gibi geliyor ama 18.aydan önce önermedikleri için
erteliyorum
çünkü hadi annecim çiş yap diyorum durup yapıyor, yüzündede tatlı bir tebesüm :)
hemen açıp bakıyorum yeni yaptığı belli oluyor.
bir de banyo yaptırırken açıyorum altını duşun içinde yap diyorum hemen yapıyor
bu şekilde deniyorum artık biliyor ama doğru zaman ve şekil nedeir tereddütlerim var.
doğum gününde lazımlık hediye gelmişti müzikli falan olanlarından
onunla mı başlasam yoksa klozet aparatları var ya o mu daha iyidir kararsızım :44:

merhaba kızlar:)
yılbaşı çekilişi için, bahar, hacer, misskapris, tubis ve ben varız, inşallah kimseyi atlamamışımdır:)
katılmak isteyenler bana özel mesaj gönderebilirler mi cumaya kadar, pazartesi de çekilişi yapıp hediyeleri göndermeye başlayabiliriz:))
geçen sene bebeklere hediye ve annelere kırmızı don almıştık yine aynı şekilde yapabiliriz, tabi farklı fikirleri olan varsa paylaşalım...
bir de üst limit belirleyelim isterseniz.
önerilerinizi bekliyorum:)

esmacım çok güldüm erenin çince konuşmasına.
yarın utandıracak seni bıdı bıdı konuşup:)
tubacım tuvalet eğitiminde lazımlık değil de klozet adaptörü öneriyolar uzmanlar, çünkü lazımlıktan sonra bir de klozete alıştırmak gerekşyomuş iki iş olmasın diye...

Kızlarrr merhabalar...
Dün yazamadım bir türlü işlerimiz yoğundu koşturmaktan fırsat bulamadım...
Yine yoğun bir hafta sonu geçirdik yine yemeğe misafirim vardı ama bu hafta ben çağırmadım kendileri geldi
C.tesi gecesi de eşim hastalandı soğuk algınlığı maalaesef kötüydü..Özge de malum zaten hasta halen devam etmekte öksürüğe çevirdi artık balgamlı burnu tıkalı sürekli burun damlası damlattığım halde...Birde siz coldmixten bahsediyordunuz eczaneden onu alıpta denicem yavrucum çok kötü ya...
Pazar günü bauhausa gittik evde bir tane peteğimiz bozulmuştu alalım diye gitmez olaydım...Özge yine burnumuzdan getirdi...Arabasında durmuyor yere bırakıyorum bizim tam ters istikametimize gidiyor...Kucağıma alıyorum ıhh ıhh memeyi gösteriyor üstüne üstlükte babasına gitmiyor..Kaç saat boyunca kendini taşıttı sıpa bana...İsyan ettim sonunda dedim herşeyden vazgeçtim eve gidelim diye...
Bugünlerde iyice bana düştü bir şımarmalar anlatamam...
Dün akşamda eve gittim k.validemde hasta olmuşş eve bir kere girince tamam artık herkesi yokluyor bu hastalık...
Bizden böyle işte kızlar....

Kısmet olursa haziran-temmuz gibi başlamayı planlıyorum bende...
Ben lazımlıkla başlamayı düşünmüyorum..Direk tuvalet aparatıyla başlayacağım öğretmeye..Çünkü çocuklara iki iş oluyor..İlk önce lazımlığı öğreniyorlar tamam diyorsun bu sefer hadi bakalım tuvalete oturmayı öğren.....gerek yok bence...O dönemlerde gerçekten çok zor...Bakalım tuvalet maceralarımız nasıl olacak :))))

Selvakuşum bende katılmayı isterim ama benim koca kişisi bunada bir kulp bulur o yüzden hiiiçç didişemem onunla (((
en iyisi sizin maceralarınızı dinlemek....

Hepinize toptan geçmiş olsun canım....Cold mix çok iyi geçenlerde oğlana kullandım..Pijamasının yakasına 2 damla damlattım..Benim bile nefesimi açtı yahu :))))))

kızlar şu cold mix bizimm mahrumiyet bölgesi iskenderunda yook...

netten sipraş edeceğim bi yer biliyormusunuz...

bnm oğlannda sık tııknaıyor burnuu...

çok geçmiş olsun canım...
dün papatya çayını sormuşsun, ben aktardan aldım bildiğimiz kuru papatya.
su bardağına 4-5 tane koyuyorum üstüne kayna su koyuyorum bir de bal.
5-10 dk hem demleniyo hem soğuyo sonra süzüp yarısını ilkeye içiriyorum kalanı da ben içiyorum...

peki canım kulp bulmasın seninki:))

esmacım geçen sene de dedim istersen hemen bugün alıp kargoyla gönderebilirim sana, samimiyetle söylüyorum:)

Papatyam gecmis olsun canim.berayda tam duzelemedi.
Esma sende gencligimi gordum kiz alemsin valla hep boyle kal olurmu :)
Misscim bende cok buyuk bir iletisim firmasinin yaptigi toplantida paylastiklari bilgileri paylastim.bide bi arkadasin Oglu var yasitlarindan geride gelisim gosteriyor halen tedavi goruyor profta cocugun yemeklerini mikrodalgada isitma demis.bu olaydan sonrada tezgahimdan kaldirdim.tabiki herkesin keyfi bilir dileyen kullanir dileyen kullanmaz.
Bende tuvalet egitimine mayis ta baslicam ins.berayda hacer cis kakasi icinde hacer iik iik diyo:)

cnm yaaa biliorum samimiyetni....

eşimi aradım demin netten baksın bulamassa selva teyzoşundan isteriz...

şimdi burnu tıkalı değil ii çok şükür ama evde bulunsun istiyorum...

bulamassa eşimm.. kapını çalarım cnmm

hehehe çok yaşlı gördüm kız hacer senii... allahım yaaa gençliğindeymiş...

maşallah berayaaa... bende erken old düşünüyorum wc eğitimi için hem kış olması hemde.. çocukların üzerine birden yüklenmemek adınaaa....

bakalım minnik kuşlar neler yapıck...

Hepinize toptan geçmiş olsun canım....Cold mix çok iyi geçenlerde oğlana kullandım..Pijamasının yakasına 2 damla damlattım..Benim bile nefesimi açtı yahu :))))))
Canım teşekkür ediyorum...Kesin şart oldu almam ozaman...

saol Selvacım..
Hımm bende ozaman öyle yapayım bir aktardan alayımda deniyeyim özge için..Uyku için yaramasada belki soğuk algınlığı için işe yarar..

Saol canım yaa valla çocuklar hasta olunca çok üzülüyorum böyle...gelincede gitmek bilmiyor...Allah şifalar versin hepsine inş..
Mikro dalga konusunda benimde çok detay bir bilgim yok ama duyduğum zararlı dedikleri zaten kullanmıyorum ama pratiklik işte..
Bizde tuvalet eğitimine mayıs haziran gibi anca başlarız diye düşünüyorum..

mesaj attım canım :)
evet lazımlıktan o nedenle emin olamıyordum
bende yılbaşı geçsinde alayım klozet için
sağol canım
bende aparata karar verdim sayenizde :) biraz da araştırdım
evet kış bitince tuvalet öğrenme maceraları başlar

esmacım selvada söylemiş ama benim içinde göndermek hiç sorun olmaz
tubiş cold mix demen yeterli :)

oyy canlarım benmm... lan ıphone 4s isteysim geldi beaa...

onuda burda bulamıyom desem...

işin şakası.. gönlü bol arkideşlerim.. bulamassam kapınızdayımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…