2010 Temmuz Anneleri : )

günaydııınnnn.

bugün hava çok güzel burada. belki öğleden sonra çarşıya giderim. hoş artık kuzeyle dışarı çıkmayı gözüm kesmiyor. oradan oraya saldırıyor. eve geldiğimde pert olmuş oluyorum.

dünde çok yoruldum iki sepet ütüm varmış gece onları yaptım. sonunda sepetin dibini gördüm nasıl mutlu oldum anlatamam.

darısı sizlerin başına canlarım....

bnmde heyheylerim üzerimde bugun..

sabah çok moralsiz uyandım... kotuda ruya görüm etkisindeyım hala..

eşim bişe sordu dolabına bakmadan zaten tersim..

dolapta dedim..

dolabı açtı.. hiç kurcalamadan eee burda yook ded... cinlendim... orda işte diye bağırdım..

oda sağolsun çooooook anlayışlıdır... benn tersleyincee gelene kadr vıdı vıdı bıdı bdıdı... "yok alelemin karısı kocasının ağzına düşermiş.. benn cemkiriyormuşum"

yaa dedim bukadr dil dökeceğine hayatım nden gerginsin desene beni başkalaıryla kıyaslıyorsun..

ciddi bir şekilde tartıştık...

çok anlayışsız oldu çook..

bir söyle bin ah işit ...

tamm haklı değilim ama.. iyi uyumadımkii..

çok sinirliyim....

elalemin karısı dedği kişidende dünn bahsettiler onunde biri hakkında... kocasına byle şöylee diyee... onu aklına yazmış..

Canım benim, sen eşinin kızkardeşini bir bahaneyle evinize alırsan gece yatısına da kalmaya başlarlar haberin ola..
Kendilerine hem iş hem yemek hem barınma olanağı sağlarsın.. Tabi bunun kıymetini bilirler mi bilemezler mi bilemem..
Ama yakın gelecekte böyle bir durumla karşılaşma olasılığın yüksek..
Bu arada senin eşinin bende bir güven sağlamadığını, sana karşı dürüst olmadığını düşünmekteyim..
Kızkardeşimi getireceğim diyor, kocasıyla zor durumlar yaşadığını söylüyor, karı-koca ikisini alıp geliyor..
Sanırım şimdi de maddi açıdan destek olmak istiyor hem iş hem barınma konusunda ama sana bunu açıklayamıyor..
İlelebet diğer kardeşinde kalacak hali yok bunların.. Elbet öteki kadın da sıkılacaktır..
Bakıcı ayağına yarın birgün sizin eve de çöreklenirlerse hiç şaşırmayacağım..
Farkındayım çok sinir bozucu konuşuyorum ama benim görebildiklerim bunlar canım..
Allah yardımcın olsun, inşallah düşündüğüm gibi çıkmaz..
Senin nasıl bir gerginlik, sinir ve stres içinde olduğunu çok iyi anlamaktayım..
Çocuğun hakkında kararı sen ver, çünkü eşin şu anda tam bir anadolu ağabeyi gibi düşünmekte ve ben kızkardeşimi kapıya atamam triplerinde..
Yani tam erkeklik, ağabeylik damarına basılmış vaziyette..

Selvacım geçmiş olsun canım.. Acil şifalar olsun inşallah..
Sadrazam'ın sol şeysine de çok güldüm yauu..

Bazı şeyler şekil değiştirse de ben eşimle sürekli flört halinde olduğumu belirtmek istiyorum..
Günde 100 defa onu sevdiğimi onu çok özlediğimi söylerim.. Sever ve özlerim de yani..
Onu kışkırtan deli deli mesajlar atarım.. Kıkır kıkır güleriz bazen telefonda, evde, yatakta..
Hatta geçen gece 3'ümüz birden gülme krizine giriverdik.. Zeynep de biz gülünce bize gülmeye başladı derken biz ona, bayağı bir sürdü..
Bizde şekil değiştirmeyen tek şey halen flört ediyor olmamız..
Aynı saatte kalkar aynı saatte uyuruz.. Sabah kahvaltısını hazırlar, üzerini giydirir, dudaktan öperek işe uğurlarım..
Çıkar arkasında el sallarım.. Akşam aynı şekilde karşılarım, günün eleştirisini yaparız, neler oldu neler bitti konuşuruz..
Arada tartışırız da kavga da ederiz ama sesler fazla yükselmez.. Fazla da uzatmayız.. Bilemedin yarım saat sonra konuşur sarılırız..
Ortak bir noktada daima buluşmaya çalışırız ve buluşuruz..
Hayatı paylaşırız onunla ya kısacası..

Hacer annene de çok geçmiş olsun arkadaşım.. Allah acil şifalar versin..

Bizi soracak olursanız iyiyiz Allah'a şükür..
Kayınvalidemler bizim dairemize taşındılar ve alt katta kendi çıktıkları daireyi kiraya verdiler..
Ben kendileriyle uzun süredir görüşmüyordum ama eşimin bu duruma üzüldüğünün farkındaydım tabi..
Pazar sabahı 9'da eşimi uyandırdım.. Anneni ara kahvaltıya gidelim dedim..
Sevindi, aradı, annesi de hemen gelin demiş..
Neyse gittik.. Bunlar tabi bizi mahçup bir ifadeyle karşıladılar..
Sonuçta orada biz oturmuştuk ve kendi zevkimize göre de güzel bir daire yapıvermiştik..
Bende bayağı bir duygulandım.. 3,5 senem orada geçti..
Eşimle iyi günlerim, kötü günlerim oldu orada.. Her bir adımında yüzlerce hatıramız vardı..
Zeynep'e bile tanıdık geldi inanın bana.. Neyse biraz duygusal durumlar yaşadıktan sonra kendimize geliverdik..
Kayınvalidem bir köşe de ağladı, kayınpederim bir köşede..
KV diyor ki: Ben gelinimin bastığı yerlere yabancı kimseleri bastıramam diye biz yukarı çıktık..
Burayı kiraya vermeye gönlümüz razı gelmedi.. Sizin hatıralarınızla dolu vs..
Yani bizim yokluğumuz onlara epey bir koyuvermiş açıkçası..
Ama derseniz ki bu koyuş onlarda bir değişime sebep olur mu, oraya kesin bir cevap veremem..
Onlar bence sadece oğullarıyla olan yaşam tarzından kopuşa
ve insanların bu duruma verdikleri tepkilere alışmaya çalışırken bir dolu sıkıntı yaşıyorlar..
Zaten bizim artık gelmeyeceğimizden ümidi kesmiş ve kiraya vermişler dairelerini..
Son pişmanlık hiçbir zaman fayda etmiyor işte..
Allah kimseyi sonradan pişman değil de önceden pişman etsin inşallah..
KV hala bana kızlarının hayattaki haklı taraflarını anlatıyor..
Bende hiç ses çıkarmadan dinliyorum.. Ara ara ağlıyor ''Siz mutlu olun'' falan diye..
Bende hiç sesimi çıkartmadım.. O zaman böyle demiyordun vs diye..
Allah'ından bulsun ne yaptıysa.. Herşeyi kendi elleriyle yaptılar.. Hem kovuyorlar hem özlediklerini söylüyorlar.. İlginç bir durum işte..
Bu arada aldığım duyumlara göre kiraya verdikleri dairenin parasını bize vereceklermiş..
Ben duyunca inanamadım ama bakalım belki de gerçekten pişman olmuşlardır..
Eşime de söyledim gerçi ben kimsenin parasını istemiyorum.. Senin kazandığınla kıt kanaatte olsa geçiniriz diye..
Neyse kızlar bu hafta öfkeyle kalkan insanların zararla nasıl oturduklarına gözlerimle ve yüreğimle bir kere daha şahit oldum..
En azından benim olmasa bile oğullarının eksikliği onların yüreğine bayağı bir oturmuş..

Siz siz olun ailenize, eşinize, çocuğunuza sahip çıkın..
Hayatınızdan gidecek biri varsa bu eşiniz değil sizi ve ilişkinizi stres altına sokan insanlardır bunu bilin eğer eşinizi birazcık seviyorsanız..
Bunu bana Alman Hastanesi'nde bir cildiyeci doktor kaynanam yüzünden Zona çıkardığımda söylemiş,
ben ağlarken beni bir psikiyatr ve bir anne edasıyla dinleyip bana bu aklı vermişti..
Kendisinden Allah razı olsun beni bayağı bir rahatlatmıştı o zamanlar..

Herkeslere kolay gelsin..
Unuttuklarım varsa affola.. Öpüyorum hepinizi..

Canım madem çemkirmenden bu kadar rahatsız bence susmayı dene..
Hiç bulaşma kendilerine.. Bırak kendisi söylenip söylenip dursun..
Kendi söylesin kendi işitsin.. Bence sus.. Eninde sonunda sonunda gelip ne oldu diye soracaktır..

ya evet hata benm..

ama deiğm gibi.. uyanamadım.. kötüde ruyanın etkisi ilee.. ağzımdan çıkıverdi... bağırark değil sertçe söyledim..

ama o bunu fırsat bilip bütün eteğindeki taşları döktü..

vee bana göre aldatılmakla kıyaslanmak birebirr...

eğer başka kadınlara özenioryaaa... bu cnmı çok acıtırr.. ve o laf çığrımdan çıkardı beni..

elalemin karısıymışşşşşşşşşşşşşşşş...................

inan bana göre benm doğrularıma göre aldatılmakla eşdeğer....

bişe demiyorum ,, diyemiyorum...

çook sinirlendim ve gerildimmm zaten gergidim... çalışamıyorum bileee..

günaydın kızlar iyi haftalar...
Umutlum sagol kusum.cikti anjiodan cok guzel gecmis.en gec aksama dogru evimize gidebilcekmisiz.
hacerim geçmiş olsun canım
benim annemde 10 yıl önce olmuştu anjio tedirgin olacak bi durum yok canım
zaten eve de çıkmışsınız iyi geçmnesine sevindim

esmacım
haftaya iyi başlamamışsın
gergin olunca bende bazen kendimi tutamıyorum olur öyle şeyler
ama fırsat bulup senin kıyaslaması seni kıran taraf olmuştur anlayabiliyorum
eşinde o sinirle düşünmeden söylemiştir
konuşunca yaptığını farkedip gönlünü alacaktır
kafanda fazla kurup kendini daha germe canım
(ben genelde kurup kurup daha çok sinirlenirim de :))

efim KV nin pişman olmasına en azından öyle görünmesine sevindim canım
kirayıda veririlerse gurur yapma bence sonuçta o evde sizinde emeğiniz hakkınız var
yardımı sana değil torunlarına yaptıklarını düşün...

yaa sinirimi bozannn... okadr pişkinkii...

kendinde hata arayacağını zannetmiorum...

elalemm bu kadar tatlıysaaa güleee güleeee

esma canım ne oldu yine sana böyle.

niye kendini bu kadar yıpratıyorsun yazık sanada kocanada. güzel geçireceğiniz şu günleri hep gerginlikle geçiriyorsunuz.

siz bir akşam metin ereni almayın oturun sağlam kafayla sakin sakin paylaşın kozlarınızı. birbirinizden şikayetçi olduğunuz yönleri güzel güzel konuşun belki işk etapta halolmaz ama en azından törpülersiniz. ancak ilk önce konuşabilmeyi becerin bence.

kur bir akşam masa yap en güzel yemekleri alın elinize içecek birşeyler konuşun ve sonrasında birbirinize şevkat gösterin aşk gösterin.

bak ben bunu çok darlandığımda yapıyorum ve gerçekten işe yarıyor. tecrübe ile sabittir canım....

yaa sinirimi bozannn... okadr pişkinkii...

kendinde hata arayacağını zannetmiorum...

elalemm bu kadar tatlıysaaa güleee güleeee

ah kıyamam ya çok kırmış arkadaşımı...
tamamen haklısın ama düşünmeden konuşuyor işte şu erkekler
eminim o senin buna takıldığını bile farkında değildir :44:

konuşulack tipte biri değilki...

bana deiği lafa bak elalemn karısı....

başlıcam elalemin karısınaa... nefret ediorum kıyaslamadan...

helekii kıyaslandığım kişidennn nefret ediorsam.. yapısı benm örf adetletime ters ise..

yok cnm... masa falan kurmam... mesafemi koyarım zaten koymuştumda... 7 ylda tükendik bizz...

olmuyorr... adam anlamıorr... alltan almayı bilmior.. herleyı senden bekliorr... bir yere kadar oda...

tamm hata bende ama... neyin var ne oldu demek yerinee...

hemenn gözünü dışarı kaydırdı...

bukadr memnuyetsizsen güle güle demii...

Son düzenleme:

evet benden önmli kimse yookkk...

ama yaptıklarına çok pişman edicem onu...

dün umutsuz ev kadınları vardı yaaa...

herif aldatınca anladı kadının kıymetini...

kadında benden kork dedii...

evet erkeğe diş göstermek lazım..

değmiyorlar malesef...

Selam canlarımmm,

Benim esmacıgımı mı kızdırmış kocişi..oy kıyamam :))
Canım ya arada öyle oluyor ,bozma moralini lütfen..Erkeklerin bişeyleri anlaaması gerçekten biraz zaman alıyor...Onunların kafaaları bizimki giibi çalışmıyor maleseef..Kıyaslanmak cidden hoş değil benimde hiç haz etmediğim bir mevzudur..Ayıp etmiş..
Bizde zaman zaaman tartışmalarımızda "sen bana çok çemkiriyorsun" der eşim....haklıda ..Bazen bende çok fevri bir insan olabiliyorum...ama herkes hatasını bilecek,alltan almayı becerebilecek...Eğer tek taraflı oluyorsa herşey gerçekten çok zor oluyor ..Özellikle kadın açısından...Çünkü erkekler nasıl beceriyorlar pek anlamışda değilim ama sanki hiçbişey olmamış gibi hayatlarını sürdürebiliyorlar..Biz ise duygularımıza yenik düşüp,surat asıp,içim içim kendimizi yiyebiliyoruz...Bence bahar çok güzel söylemiş...Senin oturup onunla ciddi ciddi konuşma vaktin gelmiş esmacım.Bu şekilde seni üzmesine izin verme.Neyse oturup konusun...

kızlar kuzeye daha evvel bahsetmiştim emzik bıraktırmayı planlıyorum. sadece uykuya geçerken emzik alıyor birde uyandığında uykusunu alamadıysa bir on dakika kadar emiyor sonra atıyor.

fazlaca düşkün değil. ancak emziksiz nasıl uyutacağım bilmiyorum yanına yatmam gerekecek, yatarım o da sıkıntı değil ama o zamanda oyun istiyor. yatacağını anlamıyo rpek. emzik yok falan filan desem anlayacak gibi değil daha onu kavrayamaz gibime geliyor.

offf ne yapsam karar veremedim. nette de emziği kesin içine birşeyler koyun tiksinsin falan diyor. emzik vermek sıkıntı değil bizde şimdi emzik vermezsem uyutmam sıkıntı sanki.

sizin fikirleriniz neler canlarım.

bu bir sene içerisinde 10 100 1000 kere konuştum...

ama akşam konuşmayı düşunuyorum...

ona başka erkekleri övsem hoşuna gidicekmi bakalım..

yada benmde hayalımdeki koca tipinin bu olmadığını yansıtack cumleler kurucam...

bakalım o hoşlanackmı bu durumdan...

yaniii çok aşağlayıcı bişeyyy başkasının karısıyla senı kıyaslaması...

ayıptır yaaa... hazmedemiorum... sinir olduğumu bildiği şeyı yaptı bana...

bakalım ben diyince ne yapacak...

mrb kızlar kusura bakmayın gecmişi okumadan konuya daldım.benimde moralım cok kotu anneannemizi cumaa kaybettik(eşimin)cok iyi kadındı mekanı cennet olsun.sizler nasılsınız?

Baharcım bizimki hiç emzik kullanmadıgı için bu konuda sana sadece yakınlarımın emzik bıraktırma maceralarını anlatarak yardımcı olabilirim....Ablam kızına emziği "köpekler emziğini aldı" diyerek bıraktırdı...O günden sonra hiç emzik sormadı..O zaten yatarken emzik hiç vermiyordu. Yengem göğsüne biraz biber salçası sürerek bıraktırdı..geceleri emzik istediği zamanda hep biberonla süt dayadı ağzına canım...

Zor bir süreç...Her çocuğun tepkisi tabiki farklı olur..Umarım kolay atlatırsınız bu süreci...Ama sadece geceleri alıyorsa 2 yaşını beklesen bence daha iyi olur...Hem söylediklerinide anlamış olur....

Son düzenleme:

benim de şu sıralar taktığım bi konu bu baharcım
benim ki gün içinde de çok düşkün emziğe
bende artık sadece yatarken kullanma aşamasındayım bu bile benim için zor
tamamen bıraktırırken hiç düşünemiyorum:96:
bende araştırırken kesme yöntemini duymuştum
ucunu zamanla azar azar kesin diyordu artık zevk almamaya başlayarak kendisi bırakırmış
bende bu şekilde yapmayı planlıyorum ama henüz değil
2 yaşını beklemeyi düşünüyorum biraz daha dediklerimi anlasın
şimdi inatlaşıp onu üzmek istemiyorum

mrb kızlar kusura bakmayın gecmişi okumadan konuya daldım.benimde moralım cok kotu anneannemizi cumaa kaybettik(eşimin)cok iyi kadındı mekanı cennet olsun.sizler nasılsınız?

başınız sağolsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…