2010 Temmuz Anneleri : )

Hatunlar hepiniz şu anda işlerinizden evlerinize dönmektesiniz biliyorum
Ama benim bugün ancak vaktim oldu
Ben yazayım okursunuz elbet bir ara
Fazla vaktim yok şimdilik özet geçiyorum
Eski bakıcı teyzemizin daysıı vefat etmiş
izin istedi 2 gün
bende rapor yazdırıcam
sonra sen bırakınca doktor bana yazmaz yeni bakıcıyı alıştırma sürecinde en iyisi artık vedalaşalım abla dedim
O da tamam dedi
Güzelce ayrıldık
Cuma c. tesi bakıcı adaylarıyla görüşmüştük bir sürü
İçlerinden maviboncuk teyzemizi seçtik
Kadın daha önce ikiz ve üçüz bebeklere bakıcılık yapmış
Çok güleryüzlü tertemiz,üstelik benim eski bakıcıya göre tarz olarak bambaşka bir kadın
Konuşması şiveli değil(benim için çok önemli birşey)
Üstelik genç 37 yaşında ama genç evlenmiş üni.de okuyan bir kızı ve lisede okuyan bir kızı var
Paraya ihtiyacı var kızlarına gönderecek bu demektirki işine sahip çıkacak
Bugün ilk günümü oldu işte
rüzgara yaklaşımını çok beğendim
Rüzgar da sanki yıllardır tanıyormuş gibi ısınıverdi hemen
Hatta kadın giderken arkasından ağladı benim manyak oğlum
İnanamadım
Ben boşuna alışamaz diye endişelenmişim
Altını falan aldırttı kadına gık çıkarmadan
Allahım inşallah yanıltmaz
Rabbim hep yavrumun koruyucusu olur
Çekiliş işinde de kusura bakmayın kızlar bu akşma yapar yarına yazarım inşallah.

Bu arada geçmişi biraz okudum
Amma çok yazmışsınız yaff

Esmacım bitanem bak ben de yazdıklarında kendi ilişkimizi görüyorum bazen
Benim eşim de hala tam olgunlaşamadı
Ve biliyorum 70inde de aynı olacak
Hep diyorum zaten benim iki oğlum var diye
Ama bu yaz çok büyük bir tartışma yaşadıktan sonra o da ben de ilişkimizde yaptığımız yanlışın farkına vardık
Sözleri lafları kafalarda çok büyütmek ve bir taraf sinirliyken diğerinin susması gerektiği.
Keşke şöyle senle karşılıklı bir kahve içip dertleşebilsek,
Ben artık şöyle düşünüyorum hayat küsecek kadar uzun değil
Geriye baktığımda tatlı hatıralarım olsun istiyorum
ama bunu tek taraflı istemek hiç bir işe yaramaz
Karşımdakine de istetmek için uğraşıyorum ve inan artık tamamen olamasa da bazı şeyler yoluna girmiş durumda
Ne olur sen de onun yaptığının aynını yapıp olduğun yerde sayma
Çünkü bu hem eşine zarar verecek hem de sizi bir adım ileriye götürmeyecek
Efimin dediği gibi sus emin ol zamanı gelince anlayacak
Mesela ben şu an susma aşamasındayım
Bakıcı olayından fırsat buup yazamadım yatak odası perhizi verdim delikanlıya
Özleyince beni daha bi anlıyor yaptığı hataları
Aile olmanın kıymetini
Bi yolunu bulup kendimizi yıpratmadan bu herifleri adam edicez be tatlım başka çaresi yok.
Bir de ben şunu anladım tartışa tartışa bileniyor insan ve ne yazıkki sevgi de tükenmeye başlıyor
biz zaten tükendik diyerek kendini buna inandırma
Hırgür anlarını değil güzel anlarınızı hatırla
Belki daha az bile olsa bu anlar senin yüzünde azıcık bir gülümseme yaratıyorsa hala bi şeyleri krtarmanın yolu vardır.

Hacerim anneciğine geçmişler olsun,ellerinden öperim Allah bir daha yaşatmasın.

Baharım emzik işine çarem yok benim hayta kendiliğinden bırakmıştı,ama umarım kolayca halledersin.

Tubişim beni merak etmişsin boncukum sağol öperim seni de doğa kuzusunuz da.

Papatyam gün için basit ama lezzetli bir tavuk salatam var özelden yazıyorum,kolay gele,sosyal ötesi hatun.

Umarım gözden kaçan biri olmamıştır.

Hepinizi öperim tek tek...

Haa bu arada Umutlu bebek bakacakmışsın,ben de cidden söylüyorum yakın olsan ben de gözümü kırpmadan teslim ederdim oğlumu saol canım.

misskapris; Haa bu arada [COLOR="#FF0000" .!.:
Umutlu[/COLOR] bebek bakacakmışsın,ben de cidden söylüyorum yakın olsan ben de gözümü kırpmadan teslim ederdim oğlumu saol canım.

[/COLOR][/B]

evet cnm bebek bakıcam şimdiden heyecan sardı beni ...kuzucugumda bayılıyor bebeklere ama kendi yaşıtlarını daha çok seviyor gıkı çıkmıyor eglenıyor oyuncaklarını veriyor sürekli bıdı bıdı birşeyler söylüyor kıyamam..çok sagol canım güzel sözlerin için beni çok mutlu ettin rüzgarın bakıcıya ısınmasına çok sevindim inşallah bu bakıcıyla sorunlarınız olmaz ...allah hepimizi iyi niyetli insanlarla karsılaştırsın ..

Son düzenleme:

cnm bende tarçınlı cevizli kek tarifi var .gerçekten nefis oluyor.ben yaptıgım zaman bir dilim bile kalmıyor senınle paylaşmak istedim
3 yumurta
1 su bardagı tozşeker
yarım su bardagı süt
yarım su bardagı sıvıyag
2 su bardagı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
varsa 1 tutam karbonat yoksa önemli degil sadece kekin birazdaha yumusak olmasını saglıyor
1 tatlı kaşıgı tarçın
1 su bardagı iri iri kırılmış ceviz

yumurta ve şekeri iyice çırp şekerler eriyene kadar sonra diger malzemeleri kat 170 derece fırında pişir afiyet olsun

papatyacıgımmakarna salatası yapabilirsin çok basit dersen her yerde yapılıyor zaten dersen şekıl verebilirsin kaplumbaga şeklı makarna salatasını bildiigin gibi yap kıvamı biraz katı olsun derin büyük bir kaseye veya kaba koy ama yuvarlak olsun makarnalar bir müddet birbiriyle özdeşsin sonra servis tabagına ters çevir.salataları halka halka dograyıp kaplumbaganın kabugunu yap.eger salata basit durur dersen kornışonları minik minik dograyıp yine bu şekılde kabuk elde edebilirsin..bir yumrta haşla soy kafa olarak kullan yumurta görüntü amaçlı kafa yapımında kullanmak için çörek otu veya karanfille göz burun yap.ayaklarınıda salatalıkla yap çok güzel bir görüntü oluyor tadındada bir degişiklik olmuyor

bide meze türü hemde kolay haydari tarifi

1 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
3 diş sarmısak
kuru nane
1 fincan ayçiçek yağı
kimyon üzerine serpmek için kırmızı biber
Arzuya göre sivri biber

Sarmısağı ez
Beyaz peynir rendesi,süzme yoğurt,nane,yağ,kimyon ve tuzla beraber karıştır
Arzu edersensivri biberi ince ince kıyıp ilave et
Üzerine kırmızı biber serperek servis yap

Tonlu Patates Salatası

1 orta boy ton balığı konservesi
1 domates
3 haşlanmış patates
4-5 sap maydanoz
1 yeşil salata
3-4 siyah zeytin
1 fincan ayçiçek yağı
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Servis tabağına yıkayıp suyunu süzdüğün yeşil salata yapraklarını yerleştir.
Üzerine yağı süzülmüş parçalanmış konserve ton balığını koy.
Haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayıp tabağın kenarına yerleştir.
bu arada yağ,tuz,karabiber ve limonla bir sos hazırla.
ton balığı salatayı ince ince dilimlenmiş domates,maydanoz ve siyah zeytin ile süsle.
Üzerine sos gezdir.

benden bu kadar kuzucugum uyandııııııı.yarın sana degişik tarifler veririm denenmiş.ben sürekli misafir agırladıgımdan sadece kendi evimde degil annemde kaynanamda sürekli degişik şeyler yaparım yaparızz ..daha basit tarifler var yarın mutlaka yazıcam

Canlarim selamlar

Tubisim papatyam ve misscimmmm iyi dilekleriniz icin tsk ederim.Hersey yolunda diye edirneye geldim.

Esmacim cankusum yipratma kendini bosuna hersey duzelecektir kuzuuuuummmmm.
Miscimmm inan cok mutlu oldum bugun aldigim en guzel haberdi,hep boyle guzel gider ins.
O kadar yorgunumki yazacaklarimida unuttum

Neyse aklima gelince yazarim optummm sekerler

Pratik Elmalı Tart

Malzemeler
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
100 gr margarin (eritilip, ılıtılmış margarin)
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
2 adet elma (rendelenmiş)
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı
Öncelikle elmaları soyup, rendeleyelim ve hemen kararmaması için de üzerine yarım limon suyunu gezdirelim, limon kabuğu rendesi ve tarçını da ekleyerek bir kenarda bekletelim.
Bu arada orta boy ve kenarları yüksek bir fırın kabının içini yumuşak margarinle yağlayalım.
Öte yandan derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp, toz şekeri ekleyelim. Mikserin orta hızlı devrinde ya da çatalla 2-3 dakika çırparak, köpük köpük yapalım. Üzerine ılıtılmış margarini, un ve kabartma tozunu ilave ederek yine iyice karıştıralım.
Şimdi fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakalım. Hemen kek hamurumuzu da yağlanmış fırın kabımızın içine aktaralım. Önceden hazırladığımız elmalı harcımızı da kekin üzerine yayarak yerleştirelim. Önceden ısınmış fırında en az 30-35 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini kontrol edip, pişmişse fırını kapatalım. Fırından çıkarıp soğutalım ve sonra dilimleyip servise sunalım.

Papatyam cok guzel bir tatli surekli yapar,berayin kahvaltisinada koyarim cogunlukla cnm

ağzım sulandı sabah sabah..... bu ne tarifler.....

umutlununn tarçınlı kekini ben yaptım arkıdeşler...

şiddetleeeee tavsiye edilir...

kayınvalidemin kekleri meşhurdur... ben o keki yapıncaa... kimin gelini diye övündüü

ama şu makrna salatasını sevemedim gitti yaaa........... mayonez sevmıomyaa ondan bencee....

bende sana hemen tarif vereymm şekerim... bu kurabiyeyi istersen şekilli kalıplarla yap istersende yuvarlaa...

hindistan cevizli..

1 paket margarın
2 yumurta (bırının beyazı uzerıne)
7 dolu yemek kasıgı seker
3 kasık hınd. Cevızı
kabartma tozu
bırtutam tuz
tabıkı ald. Un

yapılısı : sekerle yumurtayı, margarını elımızle mıncıklıyoruz. Asagı yukarı homojen bır hal alana kadar devam edıyoruz. Sırasıyla ıkı bardak kadar un kabarttozu, tuz, hınd. Cevızı ekleyıp yogurmaya baslıyoruz. Ele yapısmayacak bır hale gelene kadar un eklıyoruz. Sonra yuvarlayıp bır yuzunu ayırdıgımız yumurta akına ardından hınd. Cevızıne bulayarak tepsıye dızıyoruz. Ortalama 25 tane oluyor. 170-180 Fırına verıyoruz.

Piramit Pasta
malzemeler:
1 paket petibör bisküvi
2 adet muz
1 paket çikolatalı puding
3,5 su bardağı süt

Yapılışı:

Pudingi üzerinde yazan tarife göre pişirin. streç film ya da alüminyum folyo serip üzerine pişirdiğiniz pudingten yayın. Üzerine yan yana olacak şekilde bir adet enlemesine, bir adet boylamasına ve tekrar enlemesine olmak üzere üç sıra bisküvi dizin . Üzerine yeniden puding sürün, önceki gibi bisküvi dizin. Yeniden puding sürün, ortasına muzları bütün olarak yerleştirin. Muzun yanına tekrar bisküvi dizin ve üzerine puding sürün. Folyoyu iki kenarından tutup kaldırarak piramit şekline getirin. Buzdolabına birkaç saat bekletip, servis yapın

Son düzenleme:
bu arada miiisss hayırlı olsun cnmmm çook sefindim iyi bir bakıcı bulmana..

neysemm senın cezayı beğendim akşam bende verdim o dediğinden

evet rüyamı gerçekmi ama bilemedim sabah eşim saat 5:30 da uyanmışş... bana mükkemmel bir omlet yapmışş sıcak ekmek v çayı demlemiş..

kızlar yemın ediorummm şook oldum rüyamı diye acaba kendımı cimcirdim iki üç defa.. yıllar sonra...

çok şamşırdım.... neysemm affedim bari dedim....

ilk defaaa kendını haklı görmedi ve adım attı...

miiisss 70 inde düzelecek mi kız bu acaba yoksam ümitlen meyim mi ?

hehehe gözlerimi kapatıp kapatıp açtım kahvalltıyı görünce...

hayır birde adam o kadar tıkırtı yapmış gitmiş gelmiş benim ruhum duymadı.... bu adam beni uyutup bi yerlere gitse ben evde uyuklarım sanırım....

ve kızlar kirtlettiği tezgahı bile toplamış beni uyandırana kadar... bugun ruyadayım sankiii

çok sevinmeyim en iyisi... akşama kadar uslu durur inşallah

tabi kahvaltı bitince bugun ben hazırladım yarında senden aynı performansı bekliyorum dedi... bendee ya bıraktaa butun gun sevineyım dedimm..

görügüsüz gibi ekledim nazarlarııı.. allahımm eşim eskiye dönsünnn

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

esma dilini ısır poponu kaşı allah bozmasın yavrum ya çok mutlu oldum senin adına hep böyle devam eder inşallah..senin elini ayagını öpüp başına taç etmesi lazım bu bütün çalısıp evine ek gelir getiren bayanlar için geçerli.sabah erkenden kalk işe git gel evle bebekle yemekle bulaşıkla ugraş kolaymı bide üstüne laf işit isyan bayragı çekilir valla.ama şu an çok mutlyum karadenizli oldugum için göbek atasım degil de halay çekesim var 9::

yalancı tavuk gögsü tarifi

Yarım paket margarin
1 litre süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı veya falım sade sakız

Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyorum. Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyorum. Şekeri ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum. Sütü yavaş yavaş ekliyorum, sakızı içine atıyorum ve hala karıştırmaya devam ediyorum. Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katıyorum ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyorum. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyorum ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyorum. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alıyorum, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyorum.hem basit hemde nefis dene derim papatyacıgım

kız yoksa rüyamı...............

allahım bitmesinnnnnnnnnnnnn..

kocem düzelsinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

kız umutluu tavuk göğsü diince aklıma sütlü irmik tatlısı geldii...

oda hemen donuyor çok güzel oluyorr... tavuk göğsü gibi...

malzemeler

1 litre süt
1 s.b şeker
1 s.bardağı irmik
1 ç.kaşığı kakao..
1 paket vanilya..
hindistan cevizi... yada normal ceviz üzerini süslemeyee...
süt, şeker,irmik vanilya tencere atılır.. karıştırılarak puding kıvamına kadar pişirilir...

sonra bir borcam hafif nemli oluck.. yarısı dökülürr , tencerede kalan yarısına kakao eklenir.. karıştırılır oda üzerine eklenir..

üzeri için hindistan cevizi, yada normal ceviz de ne varsa eklenir dolaba at... yarım saattee.... dilimleee.. harikaa.. bişey oluyorr... tavuk göğsü gibi iki renkli tadıda süper...

kız yoksa rüyamı...............

allahım bitmesinnnnnnnnnnnnn..

kocem düzelsinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

bacım eger bu bir rüyaysa hiç uyanma sen çok güzel bir rüyavalla çok mutluyum kuzum ya dualr kabul mu oluyor neeeee ben hala şoklardayım amannn aman nzar degmesin kimseye demeee

bacım eger bu bir rüyaysa hiç uyanma sen çok güzel bir rüyavalla çok mutluyum kuzum ya dualr kabul mu oluyor neeeee ben hala şoklardayım amannn aman nzar degmesin kimseye demeee

yaaa derim ama...................

yıllar sonramm kocam bana jest yapmış içimdemi saklayım

hamile iken favorimdi sütlü irmik tatlısı bir tabak tatlıyı 1 kılo dondurmayla yerdim.sonra akşama kadar sancılanırdım pis bogazım yüzünden .valla irmik tatlısıda dondıurma ile süper oluyr..yalandan almadım ben o 20 kıloyu

Son düzenleme:

cnmm bu muhallebi gibi olanıı.. onunlamı dondurma yedinnnnn

anammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…