arkadaşlar dra gidenler için soruyorum yasaklar serbesler falan bişey dedimi dr ben dün bi sitede ilk 3 ay bazı yasaklar okumuştum cinsel ilişki de bunlar arasındaydı kafam karıştı size de dedimi dr böyle bişey?
yani aslında ilk hamileliğimde erken doğum yapmıştım 7 ayını tam doldurmadan amniyon sıvısı erken geldi ve doğum yaptım bebeğim yaşamadı .2.oğlumda ise şükür erken doğum olmadı ama kasılmalar oluyordu ve dr bana proluton ampul ve magnezyum diasparol vermişti o şekilde tamamladım gebeliğimi şimdi de dediğiniz gibi bu risklerden dolayı korktuğum için danışmak istedim blnlere..eşim dr demişsiniz ne güzel örneğin ben şimdi bu ve bunun gibi birçok konuda takıldığım yerler oluyo ve daha dr gitmedik bayram sonrasına randevu verdi dr..
Gayet iyiyim canım.Çok şükür,hiç bir sorun yok şu an..liyadora nasılsın?karşılaşamadık ya ben geliyom sen gidiyon bak şimdi yakaladım seni
Başın sağolsun canım..mafoldumben Sen de çok dikkat et ...
O zaman biz de senin tecrubelerini soralım tatlımyerimseniben
Kasılmaların ne zaman başladı,bu kullandıkların işe yaradı mı ? benim en büyük korkum 2. trimesterdeki kasılmalar..
ben sana anlatayım canım yaşadıklarımı...ilk bebeğimde 18 yaşındaydım 45 kiloydum hamileliğimin ilk 1 ayından itibaren düzenli dr kontrolüne gittim..ilk 3 ay bi sorun yaşamadım öyle ilişki ya da ne bileyim herhangi bir yasak koymadı dr benimde ilk tecrübem malum..derken 5.aydan itibaren kasılmalar başladı bende dr gittim hemen anlattım durumu ve bi sorun yok dedi ne bir ilaç ne bir test yapmadı...ee malum tecrübesizliğim ve de o zamanlar internet falan bilgim yok inandık bizde olurmuş normalmiş diye..derken bu kasılmalar atmaya başladı yani her saat oluyordu..ve bir gün 27 haftalıkken gebeliğim bir misafirlikteydik suyum geldi..doktorumu aradım hemen ben dedi şehir dışındayım hemen kayseri ya da ankaraya git..ben kırşehirde oturuyorum ve 6 sene önce burda daha yenidoğum ünitesi falan da yok..acilen daha yakın diye kayseriye gittik acile beni aldılar ve hemen prepar serum taktılar ama kasılmalar devam tabi..cumartesi yattık sabaha kadar ultrasonlar ntsler testler falan..ama su gelince malum bebek doğmaya başlıyo ve ertesi gün oldu bende inanılmaz bi sancı annem yanımdaydı ve ilgilenen bir allahın kulu yok nts ye tatktılar ben orda kıvranıp bağırıyorum bir alahın kulu ilgilenmiyo taaki bebek doğmaya başlayana kadar..o anda da bana aman ıkınma seni sezaryen yapcaz belki o zaman bebek yaşar diye doğurtturmuyolarda (off çok kötü zamanlardı)önce ilgilenmediler sonra da elleri ayaklarına dolaştı beni götürürken sedyeden düşürdüler hatta telaştan..uzattım ama bebeğim doğdu kuvöze koydular 23 gün yaşadı akciğerleri de tam gelişmediği için enfeksiyon kaptı ve malesef yaşamadı...sonra bir süre zaten sezeryen olduğundan ara verdik bebek isteğine ve tedavi gördüm rahim ağzı yarası vs.doktorum bana boşu boşuna sezaryen olduğumu ve o bebek zaten zor yaşardı o şartlarda dedi düşün 1 kilo 250 gr 27 haftalıktı..sonra 1 yıl sonra dr tavsiyesiyle hamile kaldım oğluma ve anaaa yine 5 aylık başladı mı kasılmalar...ben tabi salya sümük yine aynı dertler üzüntüler diye koştum dr..o da bana kayserideki preparın hapnı verdi ama yok fayda etmiyo kasılmalar artatak devam...başka ilaç ya da ne bileyim kasılmayı durduracak bi çare için yalvarıyorum artık dr..ama yok ille bu ilaç diyo..ben de o sıralar kadınhastalıklarıveoğum sitesinde forumda bi dr vardı ankarada ahmet göksel o cep vermişti sitede muayenehanesinin adresini de aradım adamı ümitsizce dedim eğer isterseniz kırşehirden gelirim böyle böyle...o da anlattıklarımdan ve ağlayışlarımdan etkilenip bana çok yardımcı oldu ve proluton ampul ve magnezyum diasparol diye iki ilaç ismi verdi çaresiz denize düşen yılana sarılır hesabi kullandım ama yine ümidim de yoktu..ama kullandığım gibi kaılma falan bişey kalmadı haftada 1 kere vurulan bir iğne ve suya karıştırılan bi ilaçtı şükür önce allah sonra da o ilaçlar sayesinde sorunsuz kasılmasız atlattım ...
başınızı çok ağrıttım ama belki aynı şeyleri yaşayan olur da (ki inşallah olmasın)faydalanır diye uzun uzun yazdım..bakalım umarım bu hamileliğimde ollmaz bu tarz sorunlarım...
canım ben 5.aydan itibaren günde 1 kere kullanmıştım..iğneyi de haftada 1 kere..
yok canım yaa zaten o ilaçları bile başka sağlık ocağındaki dr yazdırdım kendi gittiğim dr hiç ilgilenmedi bu tarz testler falan da yapmadı hiç..
evet o acıyı iyi biliyorum canım allah inşallah tektar yaşatmaz...seninki de progesteron ampulmuş benimki de proluton ampul ama galiba aynı özellikteler..
gunaydın kızlar...
iyi dilekleriniz için tesekkur ederim..
inşallah sizden de guzel haberler alırız...
liyadoracım tek kese gordu...ama icinde henuz bisey gozukmuyo..bayram sonrası kontrolde kalp atışlarını duymamız lazım dedi..belki 2 kalp atışı duyar:))hadi inşallahh...cookk istiyorum ikizlerim olsun...
Benim de 16:30 da randevum var canımm al benden de okadar heyecanım tavan yaptıı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?