2010 Temmuz Anneleri : )

banada haftada 2 kere 350 gr balık yememi söyledi,yiyemezsen balık yağı kapsülü vericem dedi. birde dr.um bana alışveriş merkezlerindeki x-ray cihazlarından geçmememi söyledi.radyasyondan dolayı

Son düzenleyen: Moderatör:

banada dr.um haftada 2 kere 350 gr. balık yememi söyledi.yiyemezsen balık yağı kapsülü vericem dedi.bide alışveriş merkezindeki x-ray cihazlarından geçmememi söyledi radyasyondan dolayı.

bende alerjik bir durum çıktığı için balık yağı ile idare ediyorum.a vitaminin az oluğu marincap balık yağı alıyorum günde 2 tane..ben de geçmiyorum o cihazlardan artık :)

Elbette senin durumun ve bazı riskli gebelikler için söylenmiş bir fikir değildi bu. Genel itibariyle normal giden gebelikler için söylemişti. O durumda bazen gebenin tuvalete bile gitmesi yasaklanıyor. Umarım hiç kimsenin başına gelmez bu da. Bu arada kimseyi atlamasını zıplamasını telkin etmiyorum yanlış anlaşılmasın.

Aman diyeyim valla...Benim hamileliğim de çok iyi görünüyordu..Dr lar çok evham yapma iki bebeğin de hem çok sağlıklı hem de haftalarına göre öndeler..suları,beslenmeleri,kafa tasları,omurga yapıları çok düzgün demişlerdi..ama 3 gün sonra beklenmedik zamanda canlı doğum yapıp bebeklerimi kaybettim.Rahim ağzı uzunluğunu ölçmeyi ihmal eden dr lar yüzünden..Bebeklerimi doğduğu zaman da görmüştüm çok düzgündü vücut ve kemik yapıları,hiç eksikleri yoktu..

Bazan bebek ne kadar sağlıklı olursa olsun anneden kaynaklanan bazı sebepler olabiliyor..Bu yüzden 12. hafatada rahim ağzının uzunluğunu ölçtürmeyi asla ihmal etmeyin arkadaşlar...Dr unuza hatırlatın muhakkak...

Son düzenleyen: Moderatör:
herkese hayırlı günler arkadaşlar.nasılsınız.....maşallah ya kese ve kalp atışını görenler çoğaldı,darısı bizlerin başına.benim bir kaç gündür bulantılarım başladı,çıkarıyorumda hele sabahlar çok zorluyor beni.ya arkadaşlar ben balık yağı hiç kullanmadım,ilk hamileliğimdede kullanmamıştım dr.hiç bahsetmedi,ama haftada en az 1 kez balık ızgara yiyordum.birde canı bir şeyler çeken yokmu ya,bir kaç gündür benim canım kabak tatlısı istiyor.bu arada benimde kontrolüm ayın 1inde salı günü,hayırlısıyla bir gelseydi salı.

Benim canımın çektiği hiç bir şey yok...Ama doğal gaz santrali gibiyim evin içinde, bazan kaçamıyorum da başka odaya :kedi: :kedi: :kedi: :kedi: :kedi: :kedi: :kedi:

Benim canımın çektiği hiç bir şey yok...Ama doğal gaz santrali gibiyim evin içinde, bazan kaçamıyorum da başka odaya :kedi: :kedi: :kedi: :kedi: :kedi: :kedi: :kedi:
yalnız değilsin kardeş:)))
sağol canım bilgilerin için, biz ne şanslıyız ki seninle aynı anda hamiş kaldık :)))

benmde çook midem bulanıor, yemek görünce, kokusunu duyunca, ve düşününce midem kalkıor:S sadece meyve cnm istior, bol bol meyve yiorum oda iice acıktırıo beni.. doktor mutlaka bir bardak süt, 1 kase yoğurt ve 1 yumurta ye zorla dedi ama yiemiorum:S hiç beslenemiorum ben yaa..
Canımda bi ekşi istio, ertesi gün bi acayip tatlı istio, ne istediği belli diil..:)

çubuk kraker merhaba doktor bana da progesteron ilacı verdi sebebi muhtemelen değerlerin 15 ile 20 arasında çıkmıştır benimde 18 çok düşük değil ama kullanman daha iyi olur dedi, 15 in altı çok riskliymiş zaten kalp atıyorsa sorun da yokmuş ama tedbir, yalnız bir sorum var doktor günde 2 dedi eczacı 1 yazmış sen kaç tane alıyorsun

Eczacının değil doktorun size uygun gördüğü şekilde kullanın arkadaşlar..Eczacı sizin değerlerinizi bilmiyor..Dr lar her kişiye özel doz ayarlıyorlar...Kimine günde 1 kimine 2 defa yeterli ...

ama dr. değerime bakmadıkiii:uhm:
değerimin kaç olduğunu bilmiyor henüz,bende bilmiyorum
bana günde 3 tane 1 er adet yazmışCADIARZU

mrb canm ya şimdi seni duyunca cok sewındım hadi gözün aydın.benım bıldiğim kalp atışları 7. haftada duyulmuyormu?bende yarın gıdıcem doktora demekkı benımde bebeğimin kalp atışları duyulur yane yarın .ayy bi ateş bastı heyecan sardı beniopuyorumnanaktan

bence de fazla izmirli ama onun doktoru nasıl hesap yaptı anlamadım..ya da sorun bizlerde mi banbino..
döllenme ile ilgilide olabilir...anlamadım gitti...senin allah nasip ederse doğum ne zaman hangi gün

7+3 gün çıkıyor hesaplayıcılarda.ama bebeğin daha doğrusu kesenin boyutuna göre 6+5 falan bugünlerde.döllenme ile ilgili olabilir.bu hesaplamayı hiç anlamıyorum bende.son adet tarihinde hamile kalmıyoruz ki 14. gün yumurta çatlıyor.aradaki iki hafta nerde?bilemedim ama az çok hepimiz birbirimize yakınız.

ayy canım benim teşekkür ederim inşalah sende duyarsın kalp atışlarını harika bir duygu.bende henüz duyacağımı tahmin etmiyordum ama duyuluyormuş demekki bilmiyorumki neye göre değişiyor:sm_confused:

Canım ultrasondan ultrasona ölçümü yapan dr dan dr a değişir bu ölçümler...Haftasına göre gerideyken birden haftasını yakalayabilir,hatta geçebilir de..

Hamilelik hesaplamaları son adet tarihine göre yapılır...Döllenmenin olduğu gün tam olarak bilinemez çünkü...Adet tarihden itibaren folikuller gelişmeye başlıyor...

illa 14. gün yumurta çatlar diye kesin bir kaide de yok..Kiminin daha erken kiminin daha geç çatlayabilir..Bu yüzden dr lar da hep son adet tarihine göre hesaplarlar gebelik haftasını........

selam canım senın adına cok sewındım.bende yarın gıdıcem doktora ınş benımde bebişim kalp atışları duyulur yarın.bı heyecan sardı benı yaa:asigim:

tatlım ya senın doktorun kım acaba sormamın sakıncası warmı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…