2010 Temmuz Anneleri : )

Evet ben de adaçayı hamileyken içilmemeli diye biliyorum.
Arkadaşlar çok geçmiş olsun.Bol C vitamini almaya çalışın...:teselli:

Allah allahh arkadaşlar neden içilmiyor peki bilen varmı nedeni ni merak ettim şimdii....[/QUOTE]

Adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum yapma riskini yükseltebilir. Özellikle ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri biliniyor. Hatta ebeler bu çayı gecikmiş doğumları başlatmak için kullanmaya devam ediyor.

Fesleğen, biberiye, lavanta, yaban mersini, sarı kantaron, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba gibi bitkiler gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle uzak durulması gerekenler listesinde. Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bulgular bile var.

alıntı....

rahim yapısı değil bebeğin yapısıyla ilgi suan 7 haftalık olmuş kanamam durdu kalp atışı başladı ve canlanmış bebişim herşey normal çok sevindim onu kaybetmek zor olurdu benim için

gözün aydınnn bizde yarın gidicez bakalım bebeğimizi görmeye :)))

yaa arkadaşlar benim sat 08.10.2009 6+5 günlüğüz ve akşamları özellikle çok fena mide bulantılarım var çıkarmak zorunda kalıyorum iştah açık bende ama gaz problemi de var ve bugün inanılmaz belim ağrıyor..canım bişey istiyor örneğin yapıp yiyorum sonra da öyle midem bulanıyorki o canım isteyerek yeiğim şeyden tiksiniyorum..off oğlumda ilk 3 ay ara ara oda sabahları hafif mide bulantım olurdu ama çıkaracak kadar değil geçerdi bu çok zor geçecek galiba...

allah yardımcın olsun kardeş

selam arkadaslar benim hamileligimde bi sorunum var
dunden beri damla damla acik renkte kan geliyor
bugun doktora gittik ultrasonla bakti
rahim arkada oldugu icin bebegi goremedi
haftaya sali gunune randevu verdi
aranizda boyle sorunu olan varmi

ayy çok geçmiş olsun cnm.kendıne cok dıkkat et benımde ödüm kopuyor grıp olucam dıe kımseyle görüşmüyorum belkı abartıyorum bıraz ama naapıım bebişim için

Allah allahh arkadaşlar neden içilmiyor peki bilen varmı nedeni ni merak ettim şimdii....

Adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum yapma riskini yükseltebilir. Özellikle ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri biliniyor. Hatta ebeler bu çayı gecikmiş doğumları başlatmak için kullanmaya devam ediyor.

Fesleğen, biberiye, lavanta, yaban mersini, sarı kantaron, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba gibi bitkiler gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle uzak durulması gerekenler listesinde. Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bulgular bile var.

alıntı....
[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim canım bilgilendirmen için..
Dikkat edicem bundan sonra...
Ihlamur a geri döneyim ben en iyisi zaten bir akşam adaçayı içtim onun öncesinde hep ıhlamurdu...Allah korusunn böyle şeyler allah yaşatmasın kimselere...
Öpüyorummopuyorumnanaktan​

canim benim de aynen oyle yemek yapmaktan vazgectim ben artik, cunku canim istiyordu yapiyorum ama dokunmuyorum bile direk cope, yaparken tiksiniyorum.yedigim domates, salatalik, meyve, corba onlari da cikariyorum zaten, ve butun gun mide bulantisi ve bas agrisi.komik gecelecek ama biligisayara bakmak bile midemi bulandiriyor ama bu sabah biraz daha iyiyim.

ayy çok geçmiş olsun cnm.kendıne cok dıkkat et benımde ödüm kopuyor grıp olucam dıe kımseyle görüşmüyorum belkı abartıyorum bıraz ama naapıım bebişim için

Saol canım yaa aslında dikkat ediyordum güya ama olacak olduktan sonra oluyor benim bünyem zayıftır zaten hemen kaparım böyle şeyleri...
Aslında doğrusunu yapıyorsun kaydirigubbakcemile5görüşmemek lazım üstelik önümüzde bayram çok daha dikkatli davranmalıyız...

rahim yapısı değil bebeğin yapısıyla ilgi suan 7 haftalık olmuş kanamam durdu kalp atışı başladı ve canlanmış bebişim herşey normal çok sevindim onu kaybetmek zor olurdu benim için

sedaahmet gozun aydin, allah devamina erdirsin Anlayamadim kalp atisi 7 haftalikken mi baslamis?

canim gecmis olsun, yanliz hamileyken adacayi icilmiyor diye duymustum[/QUOTE]

ewet kızlar bende hamıleyken adacayı maydanoz wede naneden uzak durulması gerektiğini duymustum ama arastırın yınede

bana yardimci olabilecek kimse yokmu
Dr karnından mı baktı ? Vajinal yoldan bakıyorsa rahmin durumu ne olursa olsun bakınca görebilmesi lazım ..

Çok teşekkür ederim canım bilgilendirmen için..
Dikkat edicem bundan sonra...
Ihlamur a geri döneyim ben en iyisi zaten bir akşam adaçayı içtim onun öncesinde hep ıhlamurdu...Allah korusunn böyle şeyler allah yaşatmasın kimselere...
Öpüyorummopuyorumnanaktan​
[/QUOTE]

opuyorumnanaktan :1hug:

merhaba arkadaşlar sizlere bir şey sormak istiyorum
domuz gribi aşısı olmayı düşünen var mı ne yapacağız olmak mı iyi olmamak mı ben karar veremedim bir türlü. 11 aylık kızım var onu da yaptırıp yaptırmamak konusunda tereddütlüyüm. Öğretmen olunca da daha çok korkuyor insan okulda bir sürü çocuk var kimden ne geleceği belli olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…